Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

Anchetă în Ungaria: Premierul Viktor Orbán ar fi finanțat în secret cumpărarea Euronews, unul dintre cele mai mari canale TV

missing
12 aprilie 2024, ora 10:33

Familia premierului ungar Viktor Orbán ar finanțat în secret cumpărarea Euronews, unul dintre cele mai mari canale de televiziune din Europa. Informația a fost făcută publică prin intermediul unor documente confidențiale publicate de telex.hu (preluate de la Direkt36).

Presa maghiară relatează că la sfârșitul anului 2021, s-a anunțat că firma omului de afaceri portughez Pedro Vargas Santos David urma să cumpere unul dintre cele mai mari canale de știri din Europa, despre care a afirmat că are 145 de milioane de telespectatori pe lună, iar vestea a fost întâmpinată cu îngrijorare de organizațiile și persoanele preocupate de libertatea presei în Europa, atât în interiorul, cât și în afara televiziunii. 

Motivul alarmei a fost faptul că David era cunoscut ca având legături personale și de afaceri strânse cu guvernul lui Viktor Orbán, care, în ultimii ani, a redus semnificativ jurnalismul independent din Ungaria, construind în același timp o uriașă mașină de propagandă.

David a încercat să calmeze temerile legate de acest lucru în redacția Euronews. Potrivit unei surse familiare cu detaliile întâlnirii de la începutul anului 2022, omul de afaceri de 37 de ani de la acea vreme, care vorbea într-o manieră zâmbitoare și prietenoasă, a spus că pentru el era vorba doar de o investiție de afaceri. El a adăugat că nu era la fel ca tatăl său, Mario David, un politician conservator portughez care se află în relații de prietenie cu Orbán.

Cu toate acestea, David nu a spus personalului Euronews sau jurnaliștilor interesați de acest caz cine a furnizat fondurile pentru afacere. Compania sa a declarat pentru ziarul portughez Expresso în 2021 că nu au existat bani publici în afacere și că nu au existat oameni de afaceri maghiari printre investitori.

Viktor Orbán a încercat, de asemenea, să respingă orice speculație potrivit căreia el sau partidul său ar fi fost implicat în această afacere. Întrebat la o conferință de presă din decembrie 2021 dacă cercurile Fidesz ar putea fi implicate în achiziția canalului internațional de televiziune, el a spus că „Fidesz nu are niciun plan pentru un imperiu mondial, pot spune asta cu siguranță și nu pot vorbi în numele comunității de afaceri".

De fapt, însă, cercurile guvernamentale maghiare au avut un rol foarte serios în preluarea postului. 

O investigație realizată de Direkt36, împreună cu Expresso și ziarul francez Le Monde, a dezvăluit că o parte semnificativă a tranzacției de 150 de milioane de euro a fost finanțată de statul maghiar și de oficiali guvernamentali.

Documentele obținute de Direkt36 arată că 45 de milioane de euro (17,5 miliarde HUF la cursul de schimb actual) au fost furnizate de un fond de capital de stat maghiar. Este vorba despre o companie numită Széchenyi Funds (SZTA), care făcea parte din Ministerul de Finanțe și care ulterior a fost externalizată către o universitate. 

Banii au fost plasați într-un fond de investiții numit European Future Media Investment Fund, care în cele din urmă a achiziționat Euronews.

Investigația dezvăluie că tranzacția a implicat o companie care este un actor important în campaniile de propagandă ale guvernului maghiar. Documentele companiei arată că un investitor în European Future Media Investment Fund a primit un împrumut pe termen lung de 12,5 milioane de euro de la o companie maghiară numită New Land Media. Această companie este deținută de Gyula Balásy, ale cărui companii au primit comenzi în valoare de sute de miliarde de forinți în campaniile de comunicare guvernamentală din ultimii zece ani, potrivit unui studiu G7. 

Aceste campanii sunt supervizate de unul dintre cei mai apropiați confidenți ai lui Orbán, Antal Rogán, șeful Biroului de cabinet al prim-ministrului.

Deși surse familiare cu funcționarea internă a Euronews spun că nu există niciun indiciu că noii proprietari intervin în deciziile editoriale, documentele scurse sugerează că achiziția canalului a fost motivată și de obiective politice. De exemplu, într-unul dintre documentele pregătitoare întocmite de personalul SZTA se precizează că printre obiective se numără colaborarea cu universitățile pentru „atenuarea ideologiei de stânga și a prejudecăților/partizanatului”.

Secretarul de presă al lui Orban a declarat pentru Direkt36 că nu știe nimic despre acest acord.

Directorul general al Euronews, Guillaume Dubois, a declarat pentru Le Monde că nu are cunoștință de rolul statului maghiar în această afacere, dar a adăugat că oricum nu avea nevoie să cunoască investitorii. Dubois a mai spus că redacția nu a fost supusă niciunei presiuni pentru a relata din Ungaria.

SZTA nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor cu privire la investiția Euronews. În general, aceștia au declarat că „deciziile de investiții sunt întotdeauna precedate de o analiză atentă și detaliată”. Ei au adăugat că nu vor comenta tranzacții specifice din cauza normelor de confidențialitate. 

De asemenea, Balásy nu a oferit niciun răspuns substanțial la întrebări specifice, în afară de a spune că „împrumutul pe termen lung este una dintre investițiile pe care le-am considerat utile și profitabile în calitate de om de afaceri”.

Pedro Vargas Santos David și compania sa Alpac Capital nu au răspuns la întrebările jurnaliștilor.

La 10 februarie 2022, mai multe persoane s-au adunat la sediul SZTA, compania de gestionare a fondurilor Széchenyi, în biroul său din apropierea Pieței Blaha Lujza.

Cu câteva zile mai devreme, această companie se afla în subordinea directă a Ministerului de Finanțe, dar în februarie 2022, guvernul a decis să o transfere Fundației Rudolf Kálmán pentru Universitatea Óbuda. Din punct de vedere tehnic, SZTA nu se mai află sub controlul guvernului, dar legătura rămâne. Mihály Varga a devenit președintele consiliului de administrație al fundației, iar SZTA a continuat să administreze fondurile de investiții în care statul maghiar a investit în mare parte banii. (Varga a părăsit între timp consiliul de administrație, iar angajații săi au declarat acum pentru Direkt36 că ministrul nu are și nu a avut nicio putere de decizie în legătură cu fondurile de capital).

Un astfel de fond, Fondul de Dezvoltare Economică Privată, înființat din banii contribuabililor, a fost discutat în februarie 2022. Pe lângă o parte din personalul SZTA, au fost prezenți patru membri ai consiliului de administrație al societății de administrare, precum și membri ai comitetului de investiții al Fondului de capital privat de dezvoltare economică, inclusiv fostul deputat Fidesz Ferenc Papcsák.

Aceste două organisme erau responsabile pentru a decide ce investiții ar trebui să fie făcute din fondul finanțat de stat. Pe ordinea de zi a reuniunii de astăzi s-a aflat o tranzacție străină majoră: o investiție de 45 de milioane de euro în fondul de capital de risc European Future Media Investment Fund (EFMIF).

Potrivit documentelor obținute de Direkt36, majoritatea participanților la reuniunea care a durat aproape o oră și jumătate au decis să susțină această decizie. Mai întâi, comitetul de investiții, al cărui președinte a fost ales Papcsák în cadrul reuniunii, a decis că „tranzacția propusă se potrivește cu strategia de investiții a Fondului de capital privat pentru dezvoltare economică”, iar apoi consiliul de administrație al SZTA a adoptat, de asemenea, o rezoluție de susținere a tranzacției.

Înainte de luarea deciziei, cele două organisme au primit o prezentare de 64 de pagini, marcată „strict confidențial”, în care erau prezentate detaliile investiției. Documentul, redactat de personalul SZTA, precizează că EFMIF este gestionat de Alpac Capital, condus de Pedro Vargas Santos David și un partener, și că finanțarea de 45 de milioane de euro din partea statului maghiar prin intermediul SZTA va fi folosită pentru a cumpăra Euronews, „unul dintre cele mai importante 4 canale de știri din lume”.

Documentele scurse nu spun cu exactitate cine a inițiat această investiție, dar, potrivit unei surse familiare cu detaliile tranzacției, era clar că era un ordin de top pentru a face această investiție.

„Acesta a fost un bun exemplu de decizie care a fost impusă manual”, a declarat sursa, care a precizat că persoanele care au aranjat investiția li s-a spus în mod expres că nu trebuia să se facă nimic public.

Prezentarea arată că Alpac a planificat să cheltuiască în total 170 de milioane de euro pentru această achiziție. Din această sumă, 150 de milioane reprezentau prețul de achiziție, iar restul de 20 de milioane erau destinate finanțării Euronews și acoperirii restructurării planificate a acesteia. 

Potrivit documentelor care au făcut obiectul unor scurgeri de informații, finanțarea din partea statului maghiar a jucat un rol esențial în acest sens. Jumătate din sumă a reprezentat capitaluri proprii, iar restul urma să fie obținut prin împrumuturi. Cu alte cuvinte, mai mult de jumătate din capitalul propriu de 85 de milioane de euro a fost asigurat de cele 45 de milioane de euro obținute prin intermediul SZTA.

Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.

В Митрополии Молдовы заявили о давлении на церковь "как в советское время"
В Митрополии Молдовы заявили о давлении на церковь "как в советское время"
Как распознать дипфейк видео и почему о них все чаще говорят в контексте выборов?
Как распознать дипфейк видео и почему о них все чаще говорят в контексте выборов?
Прогноз погоды на выходные: тепло и без осадков
Прогноз погоды на выходные: тепло и без осадков
Лишение прав, штраф в 150 000 леев и до 4 лет тюрьмы: с 7 сентября в Молдове ужесточили наказания для пьяных водителей
Лишение прав, штраф в 150 000 леев и до 4 лет тюрьмы: с 7 сентября в Молдове ужесточили наказания для пьяных водителей
/ВИДЕО/ Ковеши: У европейской прокуратуры есть полномочия расследовать хищения из фондов ЕС в Молдове
/ВИДЕО/ Ковеши: У европейской прокуратуры есть полномочия расследовать хищения из фондов ЕС в Молдове

/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii

missing
07 septembrie 2024, ora 22:20

Viena este un fel de Mecca pentru toți cei pasionați de operă. Artiștii care ajung să evolueze pe scenele de acolo ating apogeul carierei, pentru că asta înseamnă să fii printre cei mai buni din lume. Dar puțini sunt cei care știu că și Republica Moldova are o contribuție la formarea patrimoniului cultural al Europei. La opera din Viena a cântat Maria Cebotari, renumita „privighetoarea Basarabiei” , dar și instrumentiști moldoveni cu renume mondial. Cu una dintre violonistele de la Chișinău, stabilite la Viena, faceți cunoștință în reportajul ce urmează. 

Faceți cunoștință cu Alexandra Tîrșu, recunoscută la nivel mondial drept una dintre cele mai talentate violoniste ale generației sale. Artista vine din Republica Moldova și cântă pe marile scene la o vioară Stradivarius ce datează din 1717. Aceasta i-a fost oferită de fondul Societății Stradivarius de la Chicago. 

Alexandra Tîrșu este absolventa Universității de Muzică din Viena, una dintre cele mai apreciate instituții de profil din lume. După încheierea studiilor a decis să rămână în capitala austriacă, acolo unde, spune ea, arta e la ea acasă. 

„Viena fiind orașul muzicii, aici se află foarte multe săli de concerte frumoase, vestite și importante. Noi ne aflăm aici, lângă Konzerthaus, unde am și evoluat de mai multe ori. Nivelul muzicii e foarte înalt, mai ales muzică clasică. Mereu poți să te duci la un concert seara, găsești în fiecare sală de concert un star. Este și o susținere mare din partea guvernului, foarte multe finanțe se dau pentru artă, proiecte, pentru cultură. Dacă ne uităm puțin, e un oraș de istorie mare și clar că e cu mult mai ușor să faci muzică aici, unde totul te inspiră. Te-ai dus pe o stradă, acolo a trăit Beethoven, te duci pe alta - acolo a trăit Mozart”, a declarat Alexandra Tirsu.

Acum, Alexandra culege aplauze și ovații pe toate scenele mapamondului, de la Berlin, Hamburg și București până la Seoul, Shanghai și Beijing. Revine, însă, mereu la Viena. 

„În inima Europei, Viena este incontestabil centrul cultural al Austriei și una dintre capitalele mondiale ale muzicii. Operele, concertele și spectacolele de teatru joacă de secole un rol important în viața vieneză, iar mulți compozitori de renume mondial, precum Mozart sau Strauss au trăit și au lucrat în această metropolă. De-a lungul anilor, austriecii au știut să păstreze patrimoniul cultural , dar au lăsat loc și pentru dezvoltare și inovații”.

Mihaela Mocanu, care zilele trecute și-a încheiat mandatul de ambasador în Austria, vorbește cu mândrie despre contribuția artiștilor originari din Republica Moldova la promovarea imaginii țării noastre. 

„Astfel de valori ca Alexandra Tîrșu sau Maria Bunea, Marius Malinețchi sau Marcel Lazăr, care actualmente am înțeles că face concerte în Republica Moldova, și încă avem mulți pe care din economie de timp nu reușesc să le spun numele la toți, aduc o contribuție extraordinară promovării imaginii în Austria, dar totodată și prezentării RM în calitate de țară care aduce valori. RM, cum spuneam, nu este doar un beneficiar al oportunităților UE, dar iată prin artiștii pe care îi avem, RM demonstrează că avem valori care pot aduce contribuție la îmbogățirea diversității culturale europene”, a menționat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Dar nimeni, însă, nu a atins culmile Mariei Cebotari. Născută la Chișinău, la începutul secolului 20, între anii 1930 și 1940, soprana a fost inegalabilă în vremea ei, fiind angajata operei de la Viena până la sfârșitul vieții.

„Deseori eram într-o, nu aș spune că polemică, dar era un fel de concurență între noi, moldovenii și austriecii: cui aparține mai mult Maria Cebotari. Până la urmă am ajuns la înțelegerea că ea ne aparține nouă tuturor, atât timp cât Maria Cebotari a devenit steaua culturii pe care noi, ambele state, le împărtășim”, a declarat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Cifre oficiale arată că în Austria sunt stabiliți doar o mie de moldoveni. Dar pentru că mulți au ajuns aici cu acte românești, ambasada noastră de la Viena crede că ar fi vorba de o diaspora de patru-cinci mii. Mulți dintre aceștia sunt angajați în cadrul organizațiilor internaționale. 

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/ВИДЕО/ Полиция нашла пропавшего 13-летнего подростка с помощью дрона
/ВИДЕО/ Полиция нашла пропавшего 13-летнего подростка с помощью дрона
Как распознать дипфейк видео и почему о них все чаще говорят в контексте выборов?
Как распознать дипфейк видео и почему о них все чаще говорят в контексте выборов?
Михай Попшой пригласил нового главу МИД Украины посетить Молдову
Михай Попшой пригласил нового главу МИД Украины посетить Молдову
/ФОТО/ На берегу Днестра в селе Рэскаец начали ремонт защитной дамбы
/ФОТО/ На берегу Днестра в селе Рэскаец начали ремонт защитной дамбы
В Митрополии Молдовы заявили о давлении на церковь "как в советское время"
В Митрополии Молдовы заявили о давлении на церковь "как в советское время"

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.