Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a confirmat că baza aeriană Nevatim a fost lovită direct de rachete balistice, dar a precizat că acestea au provocat doar „pagube minore la infrastructură” și că baza rămâne pe deplin operațională, adăugând că o tânără a fost rănită în atac, scrie The Guardian.
Toate dronele și rachetele de croazieră lansate de Iran au fost interceptate înainte de a intra în spațiul aerian israelian, a precizat el.
„Rachete balistice, doar un număr mic ... au căzut în bază și în jur”, a declarat el într-un briefing de dimineață. „O lovitură directă cu pagube minore care nu afectează la nivelul operațional al bazei".
Hagari a descris utilizarea rachetelor balistice drept un „factor de escaladare”. Întrebat despre opțiunile Israelului pentru un răspuns ofensiv, el a spus că Israelul are planuri și că își analizează opțiunile.
Între timp, presa internațională relatează că persoana rănită este o fetiță de 10 ani, rezidentă a diasporei beduine de lângă Arad, sudul țării, și care a fost transportată de urgență la Spitalul Soroka din Beer Sheva.
A fost operată, dar este în stare gravă, relatează portalul Walla News, Bild și Libertatea. Alte zeci de persoane din întreaga țară au fost rănite ușor când se îndreptau spre adăposturi.
Majoritatea au suferit atacuri de panică în timpul atacurilor cu drone și rachete.
Iran a lansat sâmbătă noaptea zeci de drone și rachete balistice spre Israel, într-un atac major, după zile de tensiuni acute în regiune și avertismente din partea SUA și din alte părți cu privire la izbucnirea unui conflict mai amplu.
Peste 300 de „amenințări de diferite tipuri” către Israel, inclusiv rachete balistice, drone și rachete de croazieră, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene (IDF), Avichay Adraee, citat de The Guardian.
Între timp, IDF a anunțat că interceptat 99 la sută dintre amenințările către teritoriul israelian.
Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească duminică la ora 16.00 ET (20:00 GMT), după ce Israelul i-a cerut să condamne atacul iranian și să desemneze Gărzile Revoluționare drept organizație teroristă.
Totodată, G7 va avea o întâlnire telefonică la mijlocul după-amiezii, potrivit Sky News.
Se așteaptă ca liderii principalelor economii ale Grupului celor șapte să discute despre atacul Iranului.
G7 este format din Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia și Japonia, la care participă și reprezentanți ai Uniunii Europene.
Italia deține în prezent președinția rotativă.