Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1209: Summit G7 și planul lui Putin. WSJ: Israelul a făcut în 48 de ore ceea ce Rusia nu a reușit în 3 ani

„Ucraina riscă să piardă războiul în 2024”. Avertismentul fostului comandant al forțelor armate britanice

missing
14 aprilie 2024, ora 14:21

Generalul în rezervă Richard Barrons, fostul comandant al Forțelor Întrunite ale Marii Britanii, a avertizat că Ucraina s-ar putea confrunta cu o înfrângere din partea Rusiei în 2024.

Barrons a declarat pentru BBC că există „un risc serios” ca Ucraina să piardă războiul în acest an, scrie Adevărul.

El a explicat că motivul este că „Ucraina ar putea ajunge să aibă sentimentul că nu poate câștiga”.

„Și când se va ajunge în acest punct, de ce ar mai dori oamenii să lupte și să moară, doar pentru a apăra ceea este imposibil de apărat?”, a subliniat generalul britanic.

Ucraina nu se află încă în acest punct. Totuși, forțele sale sunt în criză de muniție, trupe și apărare aeriană. Contraofensiva sa mult anunțată anul trecut nu a reușit să-i disloce pe ruși din teritoriul ocupat, iar acum Moscova se pregătește pentru o nouă ofensivă în vară.

Cum ar putea arăta aceasta și care sunt potențialele sale obiective strategice? se întreabă BBC.

„Forma ofensivei rusești care vine este destul de limpede”, subliniază generalul Barrons.

Rusia bombardează frontul cu „un avantaj de cinci la unu în materie de artilerie, muniție și un surplus de soldați întăriți de utilizarea unor arme noi”, a observat el.

Printre acestea se numără bomba cu planare FAB, o bombă din epoca sovietică care a fost dotată cu aripioare, GPS și capacitatea de a purta 1.500 kg de explozibili puternici. Aceasta face ravagii asupra liniilor de apărare ucrainene.

„La un moment dat în această vară, ne așteptăm să vedem o ofensivă rusă majoră, care își propune să mai mult decât să avanseze prin mici câștiguri și să încerce, poate, să străpungă liniile ucrainene”, a spus Barrons.

„Iar dacă se întâmplă asta, riscăm ca forțele rusești să pătrundă și apoi să avanseze în zone din Ucraina unde forțele armate ucrainene nu au cum să le oprească”, a explicat el.

Acesta a mai spus că este posibil ca obiectivul strategic al Rusiei în acest an să nu fie nici măcar teritorial. Ar putea fi pur și simplu acela de a zdrobi spiritul de luptă al Ucrainei și de a-i convinge pe susținătorii săi occidentali că acest război este o cauză pierdută.

În acest sens, Jack Watling crede că obiectivul Rusiei este „să încerce să genereze un sentiment de deznădejde”.

„Această ofensivă [rusă] nu va pune capăt în mod decisiv conflictului, indiferent de modul în care va decurge pentru oricare dintre părți”, spune el.

Anul trecut, rușii știau exact unde exista cea mai mai mare probabilitate ca ucrainenii să-și lanseze contraatacul– din direcția Zaporijie în sud, spre Marea Azov. Prin urmare, și-au făcut planuri în consecință și au reușit să frâneze cu succes avansul Ucrainei.

În prezent, mingea e la Rusia, care acum masează soldați și ține Kievul în suspans cu privire la următorul atac.

În 2022, Rusia a anexat în mod ilegal cele două  provincii din Donbas, Donețk și Lugansk. Aici au avut loc cele mai multe lupte pe uscat în ultimele 18 luni.

Ucraina a depus eforturi uriașe, atât în ceea ce privește forța de luptă, cât și resursele, în încercarea de a apăra mai întâi orașul Bahmut și apoi Avdiivka.

Le-a pierdut pe amândouă, precum și unele dintre cele mai bune trupe.

Kievul a replicat că rezistența sa le-a provocat rușilor un număr disproporționat de mare de victime.

Alegeri, fake news și presă sub atac. Discutăm astăzi la Cutia Neagră PLUS despre polarizarea societății, dezinformarea în an electoral și vulnerabilitățile presei. Invitați: Alina Radu, directoarea Ziarul de Gardă Petru Macovei, director executiv API Andrei Curăraru, expert WatchDog
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Interviu exclusiv cu ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Tomasz Kobzdej. Ce poate învăța Chișinăul de la Varșovia în lupta cu dezinformarea? Cum poate deveni infrastructura Moldovei interesantă pentru investitorii polonezi? Dar și ce înseamnă cu adevărat „suveranismul” în contextul alegerilor din această toamnă?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cât de pregătită este Republica Moldova pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE? Vor conta marile dosare de corupție în acest proces?/Este realist obiectivul aderării până în 2030 sau e doar un slogan politic? /Cum e văzut vettingul de la Bruxelles și ce măsuri pregătește UE împotriva rețelelor sociale care răspândesc propaganda rusă?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O căsuță bătrânească în acte, dar o agropensiune modernă în realitate. Cutia Neagră PLUS a descoperit afacerea secretă a deputatului Adrian Albu, de pe malul Nistrului. Ce alte achiziții de milioane au făcut deputații în anul 2024, aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vicepreşedintele CEC, Pavel Postică vine la Cutia Neagră PLUS să ne spună cât de pregătită este țara noastră pentru un nou scrutin electoral: /CEC are o "lista neagră" a candidaților, partidelor şi blocurilor care nu vor putea participa la alegeri? /În satul Boldureşti, unul din candidații la funcția de primar este cercetat pentru omorul unui copil din localitate. /Cât de pregătiți sunt angajații Comisiei Electorale Centrale să lupte împotriva fraudelor? /Fugarii penali vor putea sa candideze la urmatoarele alegeri? /Despre toate aflați la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Despre riscurile de securitate de la frontieră, cât de grav este fenomenul corupției în rândul polițiștilor de frontieră, dar și ce se întâmplă pe segmentele de frontieră necontrolate de autoritățile constituționale, aflați la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Primăria Chișinău riscă să piardă peste 1 miliard de lei într-un proces de judecată la Viena. Primarul Ion Ceban este acuzat că acționează în interesul companiei cu pretenții. Ce interese se ascund în spatele arbitrajului de peste 1 miliard de lei, aflați la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Acum un an, peste 300 de tineri din R. Moldova, afiliați grupului Șor, au fost instruiți la Moscova cum să provoace haos și violențe. Oamenii legii au anunțat că tinerii au fost deconspirați, iar unii dintre ei reținuți. Au fost pornite și dosare penale pentru pregătirea la dezordine în masă în interesul unei asociații criminale. Colegii de la Cu Sens i-au identificat pe acești tineri și au descoperit că deși sunt cercetați penal ei continuă să participe la proteste și evenimente ale grupului Șor. Scenariul unor proteste violente rămâne actual? Analizăm la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cine sunt oamenii din umbră care creează partidele marca Ilan Șor? Cât costă coruperea demnitarilor și cum sunt puse pe roate formațiuni politice proeuropene și unioniste la comanda fugarului de la Moscova? Aflați mecanismele din laboratorul politic al celui mai controversat personaj al momentului într-o nouă anchetă Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce investitorii mari pleacă din Republica Moldova? Cum putem atrage investiții străine? De unde țara noastră poate aduce mai multă forță de muncă? Ce trebuie să facă statul pentru a asigura o creștere economică veritabilă? Răspunsurile le aflați de la invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS, omul de afaceri Vasile Tofan.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Octavian Iachimovschi, șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Un program de stat de impulsionare a industriei de producere a energiei verzi a fost transformat într-o afacere la limita legalității. Beneficiarii principali sunt câțiva afaceriști. Unul dintre ei, după ce a primit pe gratis de la stat avize pentru a crea zeci de parcuri fotovoltaice, le folosește pentru a construi piramide financiare. Situația e cu atât mai proastă cu cât din totalul de 2000 MW de energie regenerabilă pentru care s-au emis avize, doar 10% din aceste capacități s-au transformat în parcuri fotovoltaice și eoliene. O parte a capacităților a devenit marfă scumpă pe o piață neagră.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Eșec diplomatic la întâlnirea dintre Trump și Zelenski. S-a pierdut șansa păcii? Cum va fi afectată Republica Moldova?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Trump și Putin împart lumea? Ce urmează după întâlnirea din Arabia Saudită și declarațiile scandaloase ale președintelui american? Oficialii ruși jubilează. Se va afla și Republica Moldova în meniul Moscovei?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, este invitata emisiunii „Cutia Neagră PLUS” cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Businessmanul prin care Rusia intenționa să asigure regiunea transnistreană cu gaz a fost implicat și în trecut în afaceri controversate cu iz rusesc. Cutia Neagră PLUS a descoperit în spatele omului de afaceri o întreagă rețea de companii din Moldova, România, Ucraina și Bulgaria. Mai mult, Arcadie Vicol a fost învinuit recent și de investiții dubioase în România.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, invitata emisiunii Cutia Neagră PLUS: „Conducerea țării mi-a cerut să plec. Politicienii nu au dreptul constituțional și nici moral să-mi ceară mie demisia”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Reforma justiției prinde noi turații. Mănușile albe au fost aruncate Veronicăi Drăgălin?

/VIDEO/ Pești morți la Valea Trandafirilor: Problema rămâne, iar instituțiile își pasează responsabilitatea
/VIDEO/ Pești morți la Valea Trandafirilor: Problema rămâne, iar instituțiile își pasează responsabilitatea
/VIDEO/ Liderul Partidul Nostru, Renato Usatîi - invitat la „Новая неделя”
/VIDEO/ Liderul Partidul Nostru, Renato Usatîi - invitat la „Новая неделя”
/VIDEO/ Ana Cernicova, cu familia la marșul LGBT: „Dacă ai inimă, măcar alege să nu rănești”
/VIDEO/ Ana Cernicova, cu familia la marșul LGBT: „Dacă ai inimă, măcar alege să nu rănești”
/VIDEO/ Rețelele sociale, terenul de joacă al propagandei: Cât de necesar e să le ținem sub control
/VIDEO/ Rețelele sociale, terenul de joacă al propagandei: Cât de necesar e să le ținem sub control
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1209: Summit G7 și planul lui Putin. WSJ: Israelul a făcut în 48 de ore ceea ce Rusia nu a reușit în 3 ani
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1209: Summit G7 și planul lui Putin. WSJ: Israelul a făcut în 48 de ore ceea ce Rusia nu a reușit în 3 ani

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1209: Summit G7 și planul lui Putin. WSJ: Israelul a făcut în 48 de ore ceea ce Rusia nu a reușit în 3 ani

16 iunie 2025, ora 23:11

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat, în timpul vizitei sale în Groenlanda, că Rusia nu are credibilitatea necesară pentru a media conflictul dintre Israel și Iran, așa cum a sugerat omologul său american, Donald Trump.

UPDATE Potrivit analiștilor de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), propunerea vine în contextul în care Putin ar încerca să distragă atenția comunității internaționale de la invazia rusă în Ucraina, prezentându-se ca un personaj cheie în politica globală.

UPDATE O unitate industrială a fost avariată într-un atac al trupelor ruse asupra raionului Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk. „Inamicul a folosit artilerie și drone FPV. Au atacat Nikopol și zonele de delimitare Mîrove, Pokrovske și Marhaneț”, a anunțat Serhii Lîsak, șeful administrației militare regionale. Nu au existat victime, scrie Spotmedia.

UPDATE Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat luni finalizarea procesului de repatriere a trupurilor soldaților ucraineni căzuți în război, după ce Rusia a predat încă 1.245 de corpuri în cadrul acordurilor convenite la Istanbul, notează Reuters.

UPDATE 175 de confruntări au avut loc în ultimele 24 de ore pe linia frontului, cea mai fierbinte zonă fiind Pokrovsk. 46 de lupte s-au dat în acest sector, a comunicat dimineață Statul Major General al Ucrainei. Rușii au continuat să lovească cu rachete, bombe aeriene, drone și lansatoare multiple de rachete, dar au lansat și atacuri terestre în intervalul menționat, scrie Spotmedia.

UPDATE Israelul a obținut superioritate aeriană asupra părții de vest a Iranului, inclusiv asupra Teheranului, în doar 48 de ore de la declanșarea operațiunii militare „Rising Lion”. Potrivit The Wall Street Journal (WSJ), avioanele israeliene lansează deja bombe din interiorul spațiului aerian iranian, fără a mai depinde de rachete costisitoare cu rază lungă de acțiune. Această realizare contrastează puternic cu situația din Ucraina, unde invadatorii ruși nu au reușit să obțină superioritatea aeriană în trei ani și jumătate de agresiune militară. Eșecul Kremlinului în acest domeniu este una dintre principalele cauze ale impasului actual și ale pierderilor uriașe suferite de trupele sale, scrie Libertatea.

UPDATE Rusia rămâne dispusă să acționeze ca mediator în conflictul dintre Israel și Iran, iar propunerile anterioare ale Moscovei privind depozitarea uraniului iranian în Rusia rămân valabile, a anunțat luni Kremlinul. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că propunerile Rusiei pentru rezolvarea conflictului sunt încă pe masă, dar a adăugat că izbucnirea ostilităților a complicat situația, potrivit Rador.

UPDATE Moscova va insista ca Ucraina să demonteze şi să distrugă toate armele furnizate de Occident ca parte a oricărui acord de încetare a focului, a declarat viceministrul rus de externe Aleksandr Gruşko într-un interviu publicat luni de oficiosul rus Izvestia, potrivit The Kiyv Independent, transmite Agerpres.

UPDATE Imaginile din satelit arată că, în ultimii ani, Rusia a extins și a modernizat cel puțin cinci instalații nucleare din apropierea granițelor europene, a anunțat televiziunea suedeză SVT pe 16 iunie, citând noi imagini obținute de Planet Labs. Imaginile luate în mai 2025 arată adăugarea de garduri cu trei straturi, clădiri noi și echipamente avansate de comunicații, scrie Mediafax.

UPDATE Un nou episod din conflictul ascuns care se desfășoară în paralel cu războiul convențional din Ucraina aduce în prim-plan exclava rusă Kaliningrad. Potrivit unor surse din serviciul de informații militare al Ucrainei (GUR), o operațiune de sabotaj desfășurată la primele ore ale dimineții de 14 iunie a dus la avarierea gravă a unei substații electrice industriale, cu pagube estimate la peste 5 milioane de dolari, scrie Adevărul.

UPDATE Livrările de gaze naturale rusești spre Europa, via conducta TurkStream din Marea Neagră, au fost repornite lent, în contextul în care lucrările de mentenanță planificate se apropie de sfârșit, arată datele publicate luni de rețeaua europeană a operatorilor de sisteme de transport pentru gaze (ENTSOG), transmite Reuters.

UPDATE Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat, luni, cu omologul său din Turcia, Recep Tayyip Erdogan, despre războiul dintre Israel și Iran, cei doi lideri condamnând bombardamentele israeliene și cerând o soluție diplomatică, scrie Gândul.

UPDATE Ucraina a lansat un atac cu drone asupra regiunii Tatarstan din Rusia, ucigând o persoană și rănind alte 13, a raportat guvernatorul regional Rustam Minnikhanov pe 15 iunie, relatează The Kyiv Independent. Dronele ucrainene ar fi fost doborâte, dar resturile au căzut pe o fabrică din orașul Yelabuga, unde sunt fabricate drone de atac rusești de tip Shahed, provocând un incendiu. Potrivit lui Minnikhanov, este vorba de o fabrică de automobile, dar unele canale Telegram, printre care Astra, speculează că ținta era binecunoscuta fabrică de drone, scrie Libertatea.

UPDATE Serviciile secrete britanice sunt de părere că forțele nord-coreene au suferit peste 6.000 de pierderi în regiunea Kursk din Rusia. Numărul celor căzuți este extrem de mare - aproximativ jumătate din trupele nord-coreene desfășurate în regiunea Kursk din Rusia ar fi fost ucise, rănite sau date dispărute în misiune. „Pierderile totale se ridică la mai mult de jumătate din cele aproximativ 11.000 de trupe ale RPDC desfășurate inițial în regiunea Kursk", scrie Ukrainska Pravda.

UPDATE Într-o declarație făcută în timpul unei vizite oficiale în Groenlanda, Macron a subliniat că Rusia nu poate fi un mediator credibil, din cauza implicării sale într-un conflict major în Ucraina și a nerespectării Cartei ONU. „Nu cred că Rusia, care este în prezent angajată într-un conflict de mare intensitate și care a decis să nu respecte Carta ONU de câțiva ani încoace, poate fi un mediator credibil”, a declarat liderul francez. Ideea implicării lui Putin a fost lansată de Donald Trump după o convorbire telefonică purtată cu președintele rus pe 14 iunie, în care cei doi au discutat despre escaladarea tensiunilor dintre Israel și Iran. Trump a declarat că discuția s-a concentrat mai mult pe Orientul Mijlociu decât pe Ucraina și că el „face foarte multe” pentru a intermedia un acord de pace între Teheran și Ierusalim. Consilierul pe politică externă al lui Putin, Yuri Ușakov, a afirmat că în timpul convorbirii, Putin și-a exprimat îngrijorarea față de conflictul din Orientul Mijlociu și s-a oferit să ajute la o soluționare pașnică.

UPDATE Rușii au atacat Ucraina cu 194 de drone și rachete, multe dintre ele fiind distruse. De partea cealaltă, Serviciile de Informații ale Apărării din Ucraina au atacat o stație electrică industrială în orașul rus Kaliningrad, ceea ce a dus la întreruperea completă a alimentării cu energie electrică a consumatorilor, inclusiv a instalațiilor bazei industriale de apărare rusești și a Forțelor Armate Ruse situate în apropiere. Atacul a vizat, în principal, orașul Kremenchuk din regiunea Poltava. Nu au fost raportate victime, dar au fost avariate o casă, un vehicul și o linie electrică. Mai multe incendii au izbucnit în urma loviturilor directe și a căderii de resturi de drone, scrie Știripesurse.

UPDATE Rusia a lansat o serie de atacuri cu drone asupra regiunii Kiev în noaptea de 15-16 iunie, vizând atât capitala, cât și așezările regionale, potrivit oficialilor guvernamentali. Un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost rănit, notează Mediafax.

UPDATE Rusia a recurs la utilizarea spionilor neinstruiți după ce diplomații și agenții săi au fost expulzați din Europa ca răspuns la invazia pe scară largă a Ucrainei în 2022. Cazul unui adolescent canadian încarcerat în Polonia dezvăluie modul în care Moscova desfășoară operațiunile și modul în care acestea sunt finanțate prin criptomonede, scrie Reuters într-o investigație.

UPDATE Atacul asupra rafinăriei Kremenciuk din Poltava a fost condamnat de Zelenski drept o lovitură josnică împotriva infrastructurii energetice ucrainene. Forțele ruse au lansat un atac nocturn asupra rafinăriei de petrol din Kremenciuk, regiunea Poltava, susținând că aceasta furniza combustibil armatei ucrainene din Donbas. Anunțul a fost făcut duminică de Ministerul rus al Apărării și preluat de agenția Reuters.

UPDATE Alte 1.200 de cadavre ale ucrainenilor căzuți la datorie se întorc acasă după schimbul cu Rusia. Anchetele de aplicare a legii și instituțiile din cadrul Ministerului de Interne al Ucrainei vor examina și identifica toate cadavrele în viitorul apropiat, a declarat Comandamentul de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război, scrie Mediafax.

UPDATE Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) avertizează cu privire la o nouă tactică a spionajului rus. Agenții ruși se prezintă drept angajați SBU și încearcă să convingă cetățenii ucraineni să comită infracțiuni. Ei vizează în special tinerii și vârstnicii, transmis Blesk. În ultima perioadă a crescut numărul cazurilor în care „inamicul se prezintă drept angajat SBU și dă sarcini infracționale care trebuie îndeplinite, chipurile, în interesul statului ucrainean”, scrie Libertatea.

UPDATE De la truse de prim ajutor pentru un număr mare de victime până la veste antiglonț pentru medici, pregătirea sistemului de sănătate european pentru război nu mai e doar un scenariu ipotetic în țările de pe flancul estic al NATO, scrie Politico luni într-o amplă analiză.

UPDATE Trebuie exercitată o presiune mai mare asupra Rusiei pentru a asigura încetarea focului în Ucraina, a declarat duminică președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și a îndemnat țările G7 să intensifice sancțiunile pentru a atinge acest obiectiv, scrie Reuters.

UPDATE Volodimir Zelenski anunță că urmează să se întâlnească cu Donald Trump în cadrul summitului G7. Declarația a fost făcută într-un briefing cu ușile închise susținut pe 13 iunie, la care au participat jurnaliști de la Kyiv Independent. „Ambele echipe lucrează pentru a ne asigura că ne întâlnim”, a declarat președintele ucrainean. Ar fi a treia întrevedere fizică între cei doi lideri, după discuțiile din aprilie la Vatican și întâlnirea tensionată din februarie de la Casa Albă, unde Trump i-a spus președintelui ucrainean că nu e recunoscător pentru ajutorul pe care l-a acordat SUA Kievului.

UPDATE Liderii celor mai puternice economii ale lumii s-au reunit în Kananaskis, Canada, pentru summitul G7, în contextul unui conflict între Israel și Iran, scrie BBC. Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite (Grupul celor Șapte) se întâlnesc în perioada 15-17 iunie în Alberta. Summitul marchează 50 de ani de la prima reuniune G7.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1208: Marș la Kiev, atac cu precizie și felicitări de la Putin. Rusia ar fi depășit 1 milion de pierderi
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1207: Tren în flăcări și avion interceptat. SUA ajută discret Kievul, iar Trump preia retorica lui Putin
/VIDEO/ Momentul prăbușirii avionului din India: Sunt peste 300 de morți. Piloții au transmis un singur cuvânt
/VIDEO/ Momentul prăbușirii avionului din India: Sunt peste 300 de morți. Piloții au transmis un singur cuvânt
/VIDEO/ Liderul Partidul Nostru, Renato Usatîi - invitat la „Новая неделя”
/VIDEO/ Liderul Partidul Nostru, Renato Usatîi - invitat la „Новая неделя”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1205: Explozii și RO-Alert. Zelenski avertizează Moldova și România, iar Putin vrea plan de înarmare
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1205: Explozii și RO-Alert. Zelenski avertizează Moldova și România, iar Putin vrea plan de înarmare
/VIDEO/ Rețelele sociale, terenul de joacă al propagandei: Cât de necesar e să le ținem sub control
/VIDEO/ Rețelele sociale, terenul de joacă al propagandei: Cât de necesar e să le ținem sub control
/LIVE TEXT/ Război în Orientul Mijlociu, ziua 616: Atacuri masive! Israelul anunţă o explozie uriașă, iar Iranul promite o noapte întunecată
/LIVE TEXT/ Război în Orientul Mijlociu, ziua 616: Atacuri masive! Israelul anunţă o explozie uriașă, iar Iranul promite o noapte întunecată

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.