Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1056: Risc în Europa și atac masiv în Rusia! Moscova amenință Moldova, iar Biden îl ironizează pe Putin

Orange Moldova a deschis primul spațiu de îngrijire a copiilor angajaților, cu sprijinul Organizației Internaționale a Muncii /P/

missing
17 aprilie 2024, ora 10:38

Orange a creat, în premieră pentru Moldova, primul spațiu de îngrijire a copiilor angajaților și angajatelor, în cadrul unui proiect pilot realizat sub egida Organizației Internaționale a Muncii. Prin deschiderea Orange Kids, Orange Moldova își reconfirmă statutul de operator social-responsabil #1 față de angajații săi și angajamentul de a rămâne o companie prietenoasă familiilor.

Spațiul Orange Kids vine în întâmpinarea nevoilor angajaților, fiind un loc sigur, prietenos și adaptat îngrijirii copiilor, în timp ce părinții lor participă la ședințe sau proiecte pentru care prezența fizică este preferabilă. În acest mod, angajații cu copii vor avea posibilitatea de a se concentra pe activitățile profesionale, având încrederea că cei mici sunt în siguranță și îngrijiți corespunzător.

La evenimentul de deschidere a spațiului, Olga SURUGIU, CEO Orange Moldova a spus: „Mă bucur că odată cu mutarea noastră în noul sediul Orange, putem susține și mai mult angajații și angajatele cu copii mici să lucreze de la oficiu atunci când au nevoie. De asemenea, sunt mândră că suntem prima companie din Moldova care a avut curajul să-și asume implementarea acestui proiect și sper să fim un exemplu de bune-practici și pentru alte afaceri locale.”

Orange Kids include o zonă pentru activități și joacă, dar și pătucuri pentru odihnă. Spațiul va găzdui gratuit copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 8 ani, care vor fi supravegheați de bone calificate.

Proiectul pilot Orange Kids a fost realizat cu susținerea la toate etapele a Organizației Internaționale a Muncii, astfel încât să fie respectate întocmai cerințele Legii nr.367/2022 cu privire la serviciile alternative de îngrijire a copiilor, care permite angajatorilor să amenajeze astfel de spații pentru copiii angajaților.

Claire HARASTY, Directoare DWT/CO-Budapesta, Organizația Internațională a Muncii a punctat: „În Moldova, numai 15% dintre copiii de până la 3 ani merg la grădiniță sau creșă, iar peste 50% dintre femeile cu vârsta de muncă, deși sunt foarte calificate, renunță la carieră, pentru că nu au o soluție pentru îngrijirea copiilor. Datorită Orange, circa 600 de copii ai angajaților se vor bucura de un spațiu creat special pentru ei, iar părinții acestora vor putea îmbina cu succes creșterea copiilor cu creșterea carierei”.

Invitat la evenimentul de lansare a spațiului Orange Kids, Alexei BUZU, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, a menționat: „Mereu am avut acest vis să ajutăm părinții din Republica Moldova să combine viața profesională cu cea de familie. Pentru că au lipsit investițiile în acest domeniu, noi avem în prezent peste 150 de mii de femei în afara muncii și cred că asemenea inițiative vor fi exemple și pentru alte companii”. 

Iar Ministrul Educației și Cercetării, Dan PERCIUN, a spus: „Orange a spart gheața și e bine să-i celebrăm pe cei care fac primul pas. Sperăm că vor fi un exemplu pentru multe alte companii din Moldova. Ambiția noastră este de a crește rata de participare a femeilor pe piața muncii, iar acesta e un bun început”.

Katarina FRIED, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, țară care susține acest program, a declarat: „Investițiile pe care le facem în educația timpurie sunt investiții într-un viitor mai bun. Sunt sigură că aceste inițiative vor fi utile tuturor, și mai ales mamelor, care vor putea să participe pe piața forței de muncă. Aceasta înseamnă nu doar contribuție la venitul familiei, ci și la egalitate de gen și la dezvoltarea țării. Ne bucură mult inițiativa Orange Moldova și considerăm că va fi apreciată mult de cei care muncesc aici și de copiii acestora”.

Prezent la eveniment, Leonid CERESCU, Președinte al Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova, unul dintre partenerii de implementare, a menționat: „Crearea acestui spațiu nu a fost un proces ușor. Mulți antreprenori au vrut să participe, dar au renunțat pe parcurs. Orange a fost printre puținii curajoși care au lansat această inițiativă”.

Pe lângă beneficiile lunare în formă de suport financiar pentru angajații cu copii, zile suplimentare de concediu, asigurare medicală privată pentru membrii familiei, Orange Moldova oferă tuturor angajaților posibilitatea de a lucra de la distanță și de a urma un program de lucru flexibil, ceea ce le permite părinților să îmbine aspirațiile profesionale cu cele de familie.

Gheorghe și Ana LUCHIAN, ambii angajați la Orange, susțin că acest spațiu le va permite să fie prezenți la birou, dar și aproape de fiica lor, în același timp. „Pentru fiica noastră Eva, acest proiect înseamnă un spațiu modern, adaptat necesităților și normelor de siguranță pentru copii. În plus, Orange Kids ne scutește de cheltuieli adiționale pentru bonă sau grădiniță privată, așa cum la cea de stat nu suntem acceptați la vârsta de 2 ani.”

Pentru Cătălina BURCOVSCHI, angajată Orange, lansarea Orange Kids este, la fel, un ajutor important, „deoarece fiica noastră de 2 ani și 9 luni are nevoie de comunicare, iar acest proiect o va ajuta să construiască relații cu alți copii, să dezvolte abilități de comunicare și să se încadreze mai ușor la grădiniță. Un avantaj enorm este și faptul că voi putea lucra liniștită de la oficiu, dar aproape de ea, știind că se află în grija persoanelor responsabile.”

Proiectul pilot Orange Kids a fost implementat de Orange Moldova, cu suportul Organizației Internaționale a Muncii (ILO) și Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova (CNPM), cu susținerea financiară a Suediei.

Despre Orange Moldova:

Orange Moldova este parte din Grupul Orange, unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații din lume, cu peste 298 milioane de clienți în 26 de țări.

Orange este cel mai mare operator din Moldova care oferă servicii voce și date mobile, Internet prin fibră și servicii TV, toate sub același brand. În prezent, peste 2,6 milioane de clienți sunt conectați la rețeaua și serviciile companiei, în care activează o echipă de peste 1450 de angajați. Orange Moldova deține cea mai performantă rețea 4G, dar și 2 premiere mondiale: HD Voice și HD Voice International. Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3600 puncte de vânzări.

Recunoscut drept un lider în inovații, Orange deține unul dintre cele mai mari hub-uri IT din țară – Orange Systems, care este al doilea angajator pe piața de tehnologii informaționale din Moldova. În mai 2023, compania a inaugurat Orange Digital Center, un hub de învățare pe parcursul vieții, unde fiecare poate dobândi competențele digitale și antreprenoriale necesare unui viitor tehnologizat.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.md

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Verde-n ochi: Grinch de la Moscova, morocănosul care fură Crăciunul moldovenilor
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Salariile mizerabile ale profesorilor vs. pensiile obraznice ale judecătorilor Curții Constituționale
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Gazul otrăvit al Rusiei. Cum Moldova a ajuns din nou în capcana Gazprom?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Cine este Călin Georgescu? Terapia cu șoc de la alegerile prezidențiale din România
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: 1000 de zile de război. Ucraina rezistă contra ursului turbat, înnebunit după miros de sânge
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Epopeea reformelor de la Procuratura Anticorupție. De la DNA, la covata spartă?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Antieroii campaniei electorale. Cine sunt cei care incită la ură și dezbinare în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Referendum salvat la limită de diasporă. Alegerile au fost influențate de corupție, îngâmfare și lene
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. Cum unii preoți au devenit propagandiști cu crucea în mână
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
Verde-n ochi
Verde-n ochi
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

/VIDEO/ S-au găsit soluții! Malul drept va rezista fără energie de urgență pe 14 ianuarie. Anunțul Energocom
/VIDEO/ S-au găsit soluții! Malul drept va rezista fără energie de urgență pe 14 ianuarie. Anunțul Energocom
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Krasnoselski a mers în Rusia. Sandu: Chișinăul nu e impediment în soluționarea crizei energetice
/VIDEO/ Krasnoselski a mers în Rusia. Sandu: Chișinăul nu e impediment în soluționarea crizei energetice
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ Cărți la ușă: Povestea unei bibliotecare din Soroca, care aduce bucurie bătrânilor în pauza de masă
/VIDEO/ Cărți la ușă: Povestea unei bibliotecare din Soroca, care aduce bucurie bătrânilor în pauza de masă

Sărbătoarea tradițiilor de iarnă se dă la Castel Mimi: Vin fiert nelimitat, ansambluri folclorice, ursul şi capra /P/

missing
14 ianuarie 2025, ora 14:22

Castel Mimi încheie ciclul sărbătorilor de iarnă cu un eveniment inedit, dedicat tradiţiilor noastre autentice. Sâmbătă, 18 ianuarie, sunteţi aşteptaţi cu toată familia la “Sărbătoarea tradiţiilor de iarnă”, pentru a vă bucura de atmosferă de poveste şi datini din strămoşi renăscute.

Colindele, urăturile şi cântecele de iarnă vor răsuna pe toată durata evenimentului. Interpreta Maria Iliuţ şi Ansamblul folcloric “Crenguţă de Iederă” vor prezenta un adevărat spectacol de la care nu vor lipsi îndrăgitele personaje ale sărbătorrilor de iarnă – ursul şi capra, care vor dansa împreună cu toţi participanţii, creând emoţii frumoase atât copiilor, cât şi adulţilor. Cu recitaluri şi cântece tradiţionale vor evolua şi ansamblurile folclorice Dorurele şi “Ştefan Vodă”, conducător Tudor Ungureanu.  

Sunteţi aşteptaţi cu bună dispoziţie, poftă de dans şi dorinţa de a cunoaşte vechile obiceiuri de iarnă ale locului. Atmosfera va fi condimentată cu bucate alese, gătite pe grătarele de la Open Air Kitchen. Nu vă fie frică de gerul de afară, pentru că adulţii se vor încălzi cu vin fiert, în cantităţi nelimitate, iar pentru copii, organizatorii pregătesc ceai fierbinte din partea casei.

Oaspeţii sunt aşteptaţi la Castel Mimi cu trenul, care va face o cursă specială, dedicată exclusiv acestui eveniment mult aşteptat al iernii.

„Sărbătoarea tradiţiilor de iarnă” se va încheia la foc de rug, acolo unde toată lumea prezentă va putea coace marshmallow şi savura o zi de ianuarie deosebită, la Castel Mimi.

Preţurile de acces pentru adulţi sunt de 400 de lei, iar pentru copii – 200 lei. Pentru detalii suplimentare accesaţi castelmimi.md. 

(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/DOC/ Declarația de avere de la Maia Sandu: Salariul de președintă și fără cont în SUA. Câți bani a primit pentru deplasări
/DOC/ Declarația de avere de la Maia Sandu: Salariul de președintă și fără cont în SUA. Câți bani a primit pentru deplasări

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.