Deși a fost renovată acum trei ani, o subterană de la Ciocana a intrat din nou în reparații. Muncitorii au scos deja gresia, iar asta îi nedumerește pe locatarii din zonă. Oamenii spun că se așteptau ca autoritățile să facă lucrări la suprafață, astfel ca apa să nu mai pătrundă în interior. Autoritățile capitalei spun, însă că reparațiile de până acum în trecerea subterană au fost doar cosmetice și că era nevoie de lucrări mai ample.
„La trei ani distanță, trecerea subterană din sectorul Ciocana al capitalei intră din nou în reparații. Teracota nouă, aplicată în 2021, a fost scoasă zilele acestea, așa că a rămas doar pavajul.”
Astăzi, cel puțin în prima jumătate a zilei, când am efectuat filmările, nu am surprins aici vreun muncitor. Dar cei care locuiesc în zonă și trec des prin subterană au rămas nedumeriți când au văzut schimbările. Oamenii spun că teracota care a fost scoasă era în stare bună și nu era nevoie să fie schimbată.
„Eu nu știu cine o scoate, dar asta nu este normal, aceștia sunt bani pierduți. Punem, scoatem, punem, scoatem ... acasă așa nu ar face. -Teracota care era, era bun? Nu era stricată? - Era bună.”
„-Dumneavoastră treceți des pe aici? - Da, în fiecare zi. - Și nu era spartă, stricată? - Nu, era bună. Trebuia doar de spălat în fiecare săptămână și atât. Chiar era bună, dar cred că au prea mulți bani.”
„Alaltăieri au scos totul, dacă nu greșesc. Era perfectă, așa albă ca cea de pe perete. Curată și frumoasă era, dar de ce au scos-o, nu înțeleg.”
Unii chișinăuieni cred că era mai bine dacă se repara podul, astfel ca apa să nu mai pătrundă în subterană.
„A început să curgă și gata. Totul se decojește, totul e stricat. Au început să facă, dar au dispărut. Era închis doar în partea cealaltă, acum e și aici închis. Nu au lucrat că i-a plouat.”
În noiembrie 2020, municipalitatea a anunțat că acest pasaj subteran, dar și alte patru au intrat în reparație. Atunci urmau să fie reparați pereții, tavanul și scările de acces. În plus, să fie renovat sistemul de iluminat, amenajată rampă pentru persoane cu mobilitate redusă și să fie curățată rețeaua de apă pluvială. Proiectul a fost finalizat în anul 2021, anunța atunci primăria. Contactat de TV8, serviciul de presă al primăriei Capitalei a susține atunci s-a efectuat doar o reparație cosmetică și că mai multe detalii, inclusiv despre cheltuieli, putem obține de la Întreprinderea Municipală Exdrupo. Doar că șeful Regiei, Sergiu Tomiță, nu nea răspuns la telefon.