Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 948: Alertă din Moldova, atac la Kiev, judecător ucis și întâlnire Trump-Zelenski! Rusia amenință Europa

/FOTO/ Destinații de vacanță, considerate a fi adevărate capcane turistice: Manipulările cu oferte de pe internet

missing
15 iunie 2024, ora 18:00

Trăim într-o lume din ce în ce mai interconectată și mai accesibilă, iar turismul este o activitate care a devenit în ultimii ani omniprezentă și diversificată. De obicei, când planificăm o călătorie, o vacanță, cei mai mulți dintre noi căutăm cele mai frumoase, cele mai însorite și cele mai accesibile locuri unde să petrecem câteva zile în tihnă și în relaxare alături de persoanele dragi nouă.

Cu toate acestea, nu toate destinațiile de vacanță sunt așa cum apar ele în fotografiile de promovare de pe internet ori din ghidurile turistice, motiv pentru care îți vom prezenta câteva dintre cele mai cunoscute astfel de locuri. 

Capcanele de pe internet 

Deși sunt faimoase în întreaga lume, unele destinații pot să ascundă adevărate capcane din cauza supraevaluării, a unor așteptări nerealiste, a aglomerației excesive, a prețurilor exagerate, dar și a unei autenticități compromise.

Deși aceste destinații de vacanță oferă numeroase atracții turistice remarcabile, realitatea vizitării lor poate fi mult diferită de imaginea prezentată în ghidurile de specialitate ori pe rețelele sociale. Pentru a nu avea parte de un sejur de coșmar, este esențial ca turiștii să își facă temele înainte de a alege o destinație, să conștientizeze provocările care îi pot aștepta și să exploreze opțiuni mai puțin cunoscute, dar la fel de atrăgătoare. 

În acest fel, vacanța va fi nu doar o experiență de neuitat, ci și una autentică și extrem de mulțumitoare. De aceea, ne-am propus ca în cele ce urmează să vorbim despre câteva dintre cele mai cunoscute destinații care ascund adevărate capcane, dar și despre motivele pentru care ar trebui să fie abordate cu precauție.

Unde există în Europa capcane turistice 

Toate cele 44 de țări din Europa au numeroase locuri, lucruri și experiențe uimitoare de oferit turiștilor care le vizitează. Cu toate acestea, există și destinații care pot fi catalogate cu ușurință adevărate capcane turistice. Ce-i drept, nu toate, și asta pentru că, dacă ne gândim la țări ca San Marino, Liechtenstein sau Republica Moldova, acestea nu „oferă” multe capcane turistice pentru simplul fapt că se numără printre națiunile cel mai puțin vizitate. 

În schimb, în cazul unor țări precum Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Portugalia, Germania, Țările de Jos ori Grecia vorbim despre un număr mult mai mare de turiști, care, în pofida unor atracții turistice fascinante, pot avea parte și de experiențe dintre cele mai neplăcute, cum ar fi prețuri piperate, reduceri care există doar în teorie sau plaje foarte aglomerate, potrivit site-ului FarandWide. Spunem asta pentru că Europa abundă de locuri pe care ar trebui să le vizitezi, însă, în același timp, găzduiește și o mulțime de locuri pe care ar trebui să le eviți cu orice preț. Care sunt aceste destinații turistice îți vom spune în continuare. 

Destinaţii considerate capcane turistice

Mai jos vei afla câteva dintre țările europene unde vei putea avea parte de cele mai nefericite experiențe și pe care te-am sfătui să le eviți, potrivit sursei citată anterior.  

Albania – Plaja Durres 

Această mică țară din Peninsula Balcanică are o superbă coastă atât de-a lungul Mării Adriatice, cât și la Marea Ionică. Cel mai popular loc pentru a te bronza în zilele călduroase de vară plaja Durres, care se află în apropiere de capitala Tirana. Vei avea, însă, nevoie de mult noroc ca să găsești un petic de nisip unde să-ți întinzi cearșaful din cauza mulțimii de turiști de aici. Oamenii preferă această plajă pentru a participa la petreceri și pentru a savura cocktail-uri dulci. Ca alternativă, există plaja Gjipe, situată mai la sud, la Marea Ionică.

Andorra – stațiunile de schi 

Situat între Spania și Franța, paradisul montan al Andorrei este preferat de majoritatea oamenilor pentru a practica sporturile de iarnă, aceștia rezervând sejururi în stațiunile de schi locale. Cea mai mare problemă a acestor locuri este aceea că, în timpul sezonului de vârf, regiunea este foarte aglomerată. În plus, de cele mai multe ori, aceste stațiuni sunt și foarte scumpe. „Am irosit o săptămână din viața fiicei mele la grădina de zăpadă unde copiii s-au adunat și au stat o oră și jumătate fără să facă nici un fel de activități. Apoi au fost nevoiți să stea la coadă timp de trei ore pentru a schia vreo doi metri”, spunea o turistă nemulțumită într-o recenzie. Cei care caută o alternativă ar putea opta să meargă în centrul termal Caldea, care este cel mai mare de acest gen din Europa.

Austria – sala de muzică „Kursalon” 

Viena este visul oricărui iubitor de muzică clasică. Cei mai mari compozitori au fost originari din capitala Austriei, dar asta cu mulți ani în urmă. În zilele noastre, majoritatea turiștilor aleg să meargă la concerte cu muzica lui Wolfgang AmadeusMozart și a lui Johann Strauss de la „Kursalon”, sala de muzică din Viena, unde sunt prezentate melodii ale celor doi compozitori. Spectacolele sunt scumpe și nu sunt suficient de calitative pentru a justifica tarifele, mai ales când vin la pachet cu cine la fel de scumpe. În plus, în sală aerul devine irespirabil din cauza aglomerației.  

Belarus – centrul vechi din Minsk 

Centrul vechi este un loc de evitat dacă mergi în capitala Belarus. Acesta nu este chiar atât de vechi deoarece multe dintre casele originale din secolul al XVII-lea și al XVIII-lea au fost reconstruite în anii 1980. „Centrul istoric din Minsk este minuscul, are destul de multe biserici, câteva piețe și case vechi. Este atât de bine conservat încât ar putea fi în Disneyland, așa că nu este foarte autentic. Bun doar pentru o plimbare”, este recenzia unui turist. 

Belgia – parcul de distracții „Mini-Europa„

„Mini-Europa” este un parc de distracții unde sunt replici ale monumentelor din Uniunea Europeană. Parcul se află la poalele celebrului Atomium, o structură bizară formată din sfere din oțel inoxidabil, care a fost construită pentru Expoziția Mondială de la Bruxelles din 1958. Astăzi, este un muzeu care pare dedicat în mare parte să te determine doar să cumperi lucruri de la magazinele de suveniruri. „Foarte scumpe, fără reduceri reale pentru copii. Magia unei astfel de atracții stă în scenele automate, dar aici cele mai multe sunt scoase din funcțiune, sunt bărci scufundate, machete rupte, etc. Nimic nu se repară, ceea ce te face să te întrebi pentru ce plătești”, sună recenzia unui turist. 

Bosnia și Herțegovina – podul Stari Most

Stari Most este un faimos pod din Mostar, care datează din secolul al XVI-lea. Deși, este destul de impresionant și de înalt, măsurând 79 de metri, nu trebuie să te lași păcălit de înșelătoria cu scufundări de aici, în care anumiți indivizi pariază dacă un tânăr va sări sau nu. Acești escroci vor doar banii turiștilor, iar dacă aceștia stau pe loc, aproape sigur vor vedea aceeași acțiune de scufundare pe gratis. „Podul nu este original. A fost bombardat în anii ’90. De asemenea, este invadat de turiști și de magazine de suveniruri de prost gust”, este recenzia unui turist. 

Bulgaria – Sunny Beach 

Sunny Beach este foarte aglomerată și comercială, gata în orice moment să petreacă. Dacă ai între 18 și 22 de ani și îți place să consumi băuturi ieftine în timp ce oamenii din jurul tău se comportă ca niște idioți, atunci te afli în locul potrivit. Toți ceilalți ar trebui să se îndrepte spre un alt oraș de plajă de pe riviera bulgară a Mării Negre, cum ar fi Ahtopol sau Obzor. „A fost îngrozitor. Nu am mai fost niciodată într-un loc atât de mizerabil. Personalul era ceva de genul . Am cumpărat bilete pentru «happy hour» de la 17 la 20 și s-a dovedit că nu le putem folosi oricând am fi vurt”, spunea un turist nemulțumit. 

Croația – Dubrovnik 

Dubrovnik este o fortăreață cu ziduri uimitoare și este foarte aglomerată de turiști din toate colțurile lumii. Iar acest lucru se datorează în mare parte filmului „Game of Thrones”, care a folosit locația ca înlocuitor pentru „Kings Landing” și a transformat destinația într-o mizerie supra-turistică. Sunt de evitat tururile GoT, care sunt o capcană turistică. În schimb, poți vizita una sau două dintre cele peste o mie de insule ale Croației sau orașele de pe Coasta Dalmată, Zadar și Split. „Dubrovnik este pur și simplu prea scump. Prețurile pentru tichetele de parcare nu pot fi reale. 1 oră 50 de kuna? Ce poți vedea într-o oră? Biletul zilnic este de 600 de kuna. Nebunie! Nu vă irosiți banii aici”, a scris într-o recenzie un turist străin, înainte ca acest stat să treacă la moneda euro, în 2023, când un euro reprezenta 7,5 kuna.

Cehia – berea prea scumpă din Praga 

Asta sună ciudat ca o capcană turistică, dar când ești în frumoasa capitală cehă și vrei să te bucuri de cea mai bună bere din lume, asigură-te că nu plătești mai mult de 50 coroane (puțin sub 2 euro). Turiștii care ajung la Praga doresc să bea bere, însă uneori brandurile comune sunt exagerat de scumpe tocmai din cauza fluxului uriaș de turiști. „În acest loc, clar sunt vizați turiștii care nu cunosc prețul normal al berii”, scrie un turist. 

Danemarca – statuia micuței sirene 

Statuia micii sirene este una dintre atracțiile turistice de top din Copenhaga, motiv pentru care ar trebui să o eviți dacă ajungi aici. Asta pentru că, având o înălțime de circa 1,22 metri, vei fi cu adevărat norocos să vezi prin mulțimea de oameni care se strâng pentru a o admira. „Cea mai supraevaluată atracție din Copenhaga. Există statui mult mai frumoase și mai fascinante în apropiere”, a precizat o turistă. În schimb, poți vizita fântâna Gefion, care o înfățișează pe zeița nordică Gefjon conducând un grup de animale. Alte destinații din Europa, dar și de pe alte continente, considerate a fi adevărate capcane turistice, pot fi văzute aici.

Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.

/VIDEO/ Danemarca, de 50 de ani în UE: Danezii se declară fericiți într-o țară cu salarii decente și fără corupție
/VIDEO/ Danemarca, de 50 de ani în UE: Danezii se declară fericiți într-o țară cu salarii decente și fără corupție
/VIDEO/ Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
/VIDEO/ Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
/VIDEO/ Valentin Uzun, îndrăgostit de noua sa pasiune. Unde își petrece timpul când nu este pe scenă
/VIDEO/ Valentin Uzun, îndrăgostit de noua sa pasiune. Unde își petrece timpul când nu este pe scenă
/VIDEO/ A împușcat un câine de rasă, cu arma personală. Cum (nu) a fost pedepsit un bărbat din raionul Ialoveni
/VIDEO/ A împușcat un câine de rasă, cu arma personală. Cum (nu) a fost pedepsit un bărbat din raionul Ialoveni
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 948: Alertă din Moldova, atac la Kiev, judecător ucis și întâlnire Trump-Zelenski! Rusia amenință Europa
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 948: Alertă din Moldova, atac la Kiev, judecător ucis și întâlnire Trump-Zelenski! Rusia amenință Europa

/VIDEO/ Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa

missing
28 septembrie 2024, ora 22:54

Noua ediție a editorialului Verde-n ochi cu Mariana Rață este despre paradisul elitelor politice și de business rusești. Fiecare dintre noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, este un critic acerb al Occidentului, mai ales după începutul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina. Cu toate acestea,  singura lui fiică, Ekaterina Vinokurova, a trăit cea mai mare parte a vieții sale în SUA și Marea Britanie. Lavrov și-a trimis moștenitoarea la studii la cele mai prestigioase universități americane și britanice. Ekaterina și soțul său dețin mai multe proprietăți în UE, vizate în ultimii ani de sancțiuni internaționale. Din cauza acestor sancțiuni, Ekaterina s-a văzut nevoită să renunțe la vacanțele luxoase în Occident.

Pe Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, îl cunosc toți. Nu toți însă știu că fiul și fiica acestuia, Elizaveta și Nicolai, de asemenea au ales să își ducă viața departe de Rusia. Elizaveta Peskova a fost trimisă de la 12 ani să învețe în Franța, iar mai târziu chiar a lucrat stagiară în Parlamentul European. A dus o viață de lux acolo. Jurnaliștii de investigație francezi au descoperit că, fiind studentă, fiica purtătorului de cuvânt al lui Putin deținea și un apartament de peste 1 milion de euro în centrul Parisului. 

Chiar și despre fiicele lui Vladimir Putin, Katerina Tikhonova și Maria Voronțova, există dovezi că ar fi locuit perioade lungi de timp în Europa. Presa germană scrie că, până în 2019, Ecaterina Tikhonova și-a trăit viața între două orașe - Moscova și Munchen. Dimineața își lua micul dejun în Rusia, iar la amiază lua prânzul în orașul german. Fiica cea mare a lui Putin, Maria, a trăit, la rândul său în Olanda, unde s-a și căsătorit cu un localnic. La începutul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, localnicii dintr-un orășel din suburbia Amsterdamului au ieșit la protest pe un teren care i-ar aparține fostului ginere al lui Putin. 

Cei mai mari oligarhi ruși apropiați de Kremlin, și-au ținut dintotdeauna copiii și banii departe de țara-mamă în care își câștigau miliardele. Să-l luăm de exemplu pe Roman Abramovici, cunoscut drept unul dintre cei mai apropiați oligarhi ai lui Putin. Fostul proprietar al faimosului club englez de fotbal Chelsea are cetățenie portugheză, obținută în 2021. Membrii familiei sale și-au trăit aproape toată viața în Occident – Marea Britanie, Franța sau SUA. Abramovici are 7 copii din două căsnicii, dar niciunul dintre ei nu a învățat și nu și-a petrecut copilăria pe plaiurile natale, alături de copilașii ruși. E de înțeles, Ciukotka în care Abramovici a fost guvernator timp de 8 ani nu arată nici pe departe la fel de atractivă ca, spre exemplu, Coasta de Azur.

Abramovici deține proprietăți de sute de milioane de euro în Londra, pe Riviera Franceză, în Portugalia, în Elveția. E adevărat, acum oligarhul rus nu mai are acces la ele. După începutul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, apartamentele, vilele și castelul lui Abramovici de pe Riviera Franceză au fost puse sub sancțiuni. Apropo de castel, Château de la Croë se află pe Coasta de Azur. Această vilă are o istorie bogată și a fost restaurată complet de Abramovici. Astăzi valoare ei este de peste 100 de milioane de euro. În fața acestei vile, Abramovici obișnuia să își parcheze fermecătoarea Eclipse, cel mai înalt yaht din lume, la momentul fabricației.

Alisher Usmanov, un alt proeminent oligarh rus, tatăl mail.ru și al Megafon. Și acesta și-a ținut familia departe de Rusia, chiar dacă este un susținător activ al regimului lui Putin. Usmanov are proprietăți de sute de milioane de euro în Marea Britanie, Italia, Franța, Germania.

La fel ca Abramovici, Usmanov are o slăbiciune pentru castelele istorice europene și pentru echipele mari de fotbal engleze. Usmanov a investit în FC Arsenal. Curios de ce nu în vreo echipă de fotbal din Rusia? Revenind la conace și vilele istorice. Iată cum arată cea deținută de Usmanov în Marea Britanie. Apropo, este una dintre cele mai valoroase din Regatul Unit. Iar asta este o monumentală proprietate a lui Usmanov în Sardinia, Italia. 

Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 

Astăzi, aceste elite rusești sunt despărțite de proprietățile lor Occidentale de sancțiuni. Iar statele-prietene ale Rusiei nu sunt tocmai atractive pentru copilașii cinovnicilor și oligarhilor ruși.

Apropo, oligarhii moldoveni tot în țări din UE și-au cumpărat vile, case și apartamente.  Niciunul nu a ales să își investească banii în Rusia.

În concluzie, vă spun verde-n ochi: alegeți nu ce vă spun elitele politice rusești, dar ceea ce aleg ei ca destinație pentru copiii și familiile lor – Uniunea Europeană.

/VIDEO/ Verde-n ochi: De ce hoții din Moldova se tem de UE și se opun procesului de integrare al țării noastre?
/VIDEO/ Verde-n ochi: Unde sunt banii de la UE? Cum au fost cheltuiți 2,2 miliarde de euro în Moldova
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin

Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni jurnalist TV8.md, reporter TV sau editor video
/VIDEO/ Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
/VIDEO/ Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa
/VIDEO/ Vettingul lovește în investigarea fraudei bancare. Ion Munteanu: „Direct este afectată”
/VIDEO/ Vettingul lovește în investigarea fraudei bancare. Ion Munteanu: „Direct este afectată”
/VIDEO/ A împușcat un câine de rasă, cu arma personală. Cum (nu) a fost pedepsit un bărbat din raionul Ialoveni
/VIDEO/ A împușcat un câine de rasă, cu arma personală. Cum (nu) a fost pedepsit un bărbat din raionul Ialoveni
/VIDEO/ Mașinile pompierilor au trecut prin mijlocul mulțimii adunate la concertul din PMAN: Ce s-a întâmplat
/VIDEO/ Mașinile pompierilor au trecut prin mijlocul mulțimii adunate la concertul din PMAN: Ce s-a întâmplat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.