Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 972: Scenariul negru, atac mortal, pilot ucis și supărarea Kievului. SUA: Rusia nu a reușit în Moldova

externe

Război în Ucraina, ziua 856: Lupte grele în Est și planul lui Zelenski! Rusia va produce rachete interzise și amenință NATO

28 iunie 2024, ora 21:31

Ministerul Apărării de la Kiev a transmis vineri că Ucraina a distrus într-un atac săptămâna aceasta centrul rus de comunicaţii spaţiale amplasat în peninsula Crimeea ocupată, relatează Reuters. Armata ucraineană a afirmat că forţele sale au obligat trupele ruse să se retragă dintr-un district al oraşului Ceasiv Iar, de pe frontul de est al războiului, văzut ca următoarea ţintă a Moscovei în avansul său lent în zonă. Însă o raportare a Rusiei a arătat că forţele Moscovei au distrus un turn de comunicaţii din apropierea oraşului şi au făcut progrese. Forţele ruse înaintează încet prin diferite zone din estul Ucrainei, cucerind mai multe sate după ocuparea oraşului-cheie Avdiivka, în februarie.

Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că lucrează la un nou plan pentru a pune capăt războiului în Ucraina, în timp ce țara continuă în același timp să se întărească pe plan militar pentru a putea forța Rusia să accepte o "pace justă", informează AFP, transmite Agerpres. Pe de altă parte, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că Rusia va trebui să reia producţia de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune, interzise anterior în virtutea Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), care nu mai este în vigoare, transmit agenţiile AFP şi Reuters.

 

UPDATE Premierul Ucrainei, Denis Şmihal, a declarat vineri că promisiunile militare prezentate în 20 de acorduri de securitate pe care Kievul le-a semnat cu partenerii săi se ridică la 60 de miliarde de dolari anual pentru următorii patru ani, scrie Rador.

UPDATE Rusia ameninţă vineri Occidentul cu o ”confruntare directă”, din cauza unei ”intensificări” a zborurilor dronelor militare americane la Marea Neagră, în largul Ucrainei, la câteva zile după primele ameninţări vizând SUA, după un atac ucrainean.

UPDATE Ministrul Apărării din Rusia, Andrei Belousov, a cerut Statului Major general al armatei să vină cu variante de răspuns la „provocările” din partea dronelor strategice americane de deasupra Mării Negre, relatează The Kyiv Independent și agenția Reuters, citată de Agerpres.

UPDATE Militarul rus Irek Magasumov a fost găsit vinovat de uciderea unei tinere de 18 ani din Luhansk, Daria Kiseliova, și condamnat la 11 ani de închisoare. Soldatului, care participase la ostilitățile de pe frontul din Ucraina, i s-a retras titlul de Erou al Rusiei, a relatat portalul de investigații Agentstvo, preluat de Radio Svoboda.

UPDATE Fostul director adjunct al cabinetului prezidențial ucrainean, Kirilo Timoșenko, a fost percheziționat, vineri, de Biroul Anticorupție al Ucrainei, conform Ukrainskaia Pravda.

UPDATE În lunile care au urmat invadării Ucrainei şi sancţiunilor occidentale, Rusia a adunat „o flotă din umbră” pentru a transporta ţiţeiul său în întreaga lume. Acum, sporesc dovezile care arată că Moscova a început să facă la fel pentru gazele naturale lichefiate (GNL), transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

UPDATE Un audit recent realizat de NewsGuard a descoperit că 10 modele de inteligență artificială (AI) imită dezinformarea rusă și citează știri false create de Moscova. În 32% din cazuri, principalii chatboți AI răspândesc informații false, provenite de la John Mark Dougan, un hacker american fugit la Moscova, scrie Ziare.com.

UPDATE Rusia lucrează să își dezvolte capabilitățile forțelor navale, care urmează să primească zeci de nave noi, a declarat președintele rus Vladimir Putin, relatează Business Insider.

UPDATE Hackerii ruşi au spart reţeaua corporate a TeamViewer, una dintre cele mai populare aplicaţii globale de acces la distanţă a computerelor. Compania susţine că datele clienţilor nu sunt compromise, scrie ZF.

UPDATE Rusia ar putea reintroduce pedeapsa cu moartea. Liderul Comitetului rus de anchetă, un organism judiciar puternic, s-a pronunțat vineri în favoarea anulării moratoriului privind pedeapsa capitală prin decret prezidențial, întrucât aceasta nu a fost niciodată abolită în Rusia, relatează AFP, conform Agerpres.

 

UPDATE Lipsită de mijloace antiaeriene suficiente pentru a se proteja de potopul de foc rusesc, Ucraina îşi presează aliaţii să stabilească o zonă de excludere aeriană în vestul teritoriului său cu ajutorul unor sisteme antiaeriene desfăşurate în Polonia şi în România, pentru a crea astfel un scut aerian care să protejeze industria, infrastructura energetică şi populaţia civilă. „Nu înţeleg de ce NATO nu desfăşoară baterii Patriot de-a lungul graniţei poloneze. La urma urmei, rachetele ruseşti au intrat deja în spaţiul aerian polonez şi românesc. Acest lucru ar proteja graniţele Poloniei şi României şi ar crea o zonă sigură în vestul şi sudul Ucrainei”, susţine deputatul ucrainean independent Oleksii Goncearenko, după cum relatează vineri France Presse, citată de Agerpres.

UPDATE Ursula von der Leyen estimează nevoia de investiții în apărare la 500 de miliarde de euro pe parcursul a zece ani. Președintele Comisiei a dat publicității această cifră în timpul discuțiilor privind finanțarea apărării de la Summitul European din 27 iunie, potrivit AlephNews. Pentru a ajunge la această estimare, executivul a evaluat decalajul investițiilor în comparație cu țări precum China sau Rusia. De asemenea, a avut în vedere anumite proiecte majore deja identificate, precum scutul aerian sau întărirea frontierei de est. Ursula von der Leyen a precizat că această nevoie de finanțare ar putea fi satisfăcută prin creșterea contribuțiilor naționale sau prin dezvoltarea de noi resurse proprii. 

UPDATE Viena a devenit "baza operațiunilor clandestine ruse", scrie Wall Street Journal, citând oficiali anonimi din serviciile de informații austriece, europene și americane.

UPDATE Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a declarat vineri că fostul preşedinte american şi actual candidat la Casa Albă, Donald Trump, va înţelege, mai devreme sau mai târziu, că propunerea rusă de pace în Ucraina "nu are alternative", informează EFE, potrivit Agerpres.

UPDATE Zece bărbați ucraineni au încercat să părăsească ilegal Ucraina pe o barcă peste râul Nistru, pe fondul campanii de mobilizare pentru completarea rândurilor armatei la peste doi ani de război cu Rusia. Unul dintre ei s-a înecat în timpul traversării clandestine, potrivit IGPF de la Chișinău.

UPDATE Perspectivele pentru relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Rusia sunt rele după ce liderii UE au nominalizat-o pe Ursula von der Leyen pentru un al doilea mandat de preşedinte al Comisiei Europene şi au ales-o pe estona Kaja Kallas ca viitoare şefă a diplomaţiei UE, a indicat vineri Kremlinul, transmite Reuters.

UPDATE MAE rus a acuzat faptul că „acționând la ordinele de la Washington, autoritățile sud-coreene și române se implică din ce în ce mai mult în aprovizionarea cu arme și muniții a regimului de la Kiev”, potrivit unui comunicat publicat pe contul de Facebook al ambasadei Rusiei în România, scrie Adevărul.

UPDATE Oficialii UE au impus sancțiuni împotriva celui mai mare operator rus de transport feroviar de containere, compania TransContainer, și împotriva directorului său general, Mihail Konțerev.

UPDATE Ministerul Apărării de la Kiev a anunțat vineri că armata ucraineană a distrus într-un atac, săptămâna aceasta, centrul rus de comunicaţii spaţiale amplasat în peninsula ucraineană ocupată Crimeea, informează Reuters. În comunicatul difuzat pe Telegram, Ministerul ucrainean al Apărării a descris tința drept o componentă militară valoroasă în cadrul sistemelor de navigaţie şi comunicaţii prin satelit folosite de trupele ruse. Reuters notează că nu a putut verifica în mod independent informațiile, dar menționează că, în cursul zilei de luni, mesaje postate pe reţelele sociale au semnalat explozii în apropierea satului Vitino din peninsula Crimeea, zona unde se află respectivul centru. De asemenea, publicaţia britanică The Telegraph a relatat despre incendii puternice observate din satelit în urma unui atac cu rachete americane ATACMS asupra centrului de control spaţial al Rusiei din Crimeea, notează Agerpres.

UPDATE Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat vineri în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, informează Ministerul Apărării Naţionale, scrie Mediafax.

UPDATE Mark Rutte, viitorul secretar general al NATO, a fost criticat de unii lideri europeni la summitul UE, pentru refuzul său ca Olanda să contribuie prin emiterea de datorie comună la finanţarea unor proiecte europene de apărare. Declarația a fost făcută de premierul polonez Donald Tusk care a remarcat o schimbare vizibilă a premierul interimar olandez, în faţa acestor remarci, notează Reuters, potrivit Agerpres.

UPDATE Peste 1.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți, în medie, în fiecare zi din luna mai în Ucraina, scrie The New York Times, citând surse NATO și din armatele occidentale. Rusia continuă să recruteze între 25.000 și 35.000 de noi soldați pe lună, potrivit oficialilor americani, ceea ce îi permite să-și completeze efectivele și să desfășoare atacurile în valuri. 

UPDATE Plajele din Sevastopol, port la Marea Neagră și cel mai mare oraș din Crimeea anexată în 2014, nu vor fi închise, a declarat guvernatorul Mihail Razvojaev, în urma unei reuniuni speciale a Adunării Legislative locale pe tema recentului atac cu rachete al ucrainenilor, transmite agenția TASS „Plajele din partea de nord [a Sevastopolului], care nu sunt echipate cu adăposturi, reprezintă, în prezent, un pericol sporit. Prin urmare, timpul petrecut acolo trebuie, desigur, minimizat și este mai bine nu mergeți la plajă o vreme, până când structurile de protecție sunt instalate acolo", a spus Razvojaev.

UPDATE Primele 50.000 de obuze din cele 180.000 de elemente de muniție finanțate de Germania în cadrul inițiativei cehe au fost livrate Ucrainei, a anunțat ministrul Apărării de la Praga, Jana Cernohová. Ucraina a primit primul lot de obuze "cu ceva timp în urmă", a declarat premierul ceh Petr Fiala citat de CTK. Cehia a identificat 500.000 de obuze de 155 mm și 300.000 de obuze de 122 mm în afara Europei, care ar putea fi cumpărate și trimise în Ucraina după alocarea fondurilor necesare. Mai multe țări, inclusiv Germania, Danemarca, Portugalia, Canada și Țările de Jos, participă la inițiativa cehă, ceea ce ar putea duce la livrarea a 1,5 milioane de obuze și cartușe în Ucraina, a declarat ministrul ceh de Externe, Jan Lipavsky. Peste 1,6 miliarde de euro au fost alocate pentru acest efort.

UPDATE O dronă a lovit noaptea trecută un depozit de petrol din regiunea Tambov, provocând un incendiu, a anunțat Maxim Egorov, guvernatorul regiunii. Atacul a avut loc la ora locală 04:35, relatează Kyiv Independent. Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au intervenit la fața locului. Cea mai apropiată localitate, situată la 3 km de locul incendiului, va fi evacuată dacă va fi necesar, a mai spus oficialul.

UPDATE Pe 27 iunie, forțele ruse au aruncat explozibili dintr-o dronă asupra comunității Bilozerka, regiunea Herson, atac în urma căruia două persoane au fost rănite, au anunțat autoritățile ucrainene.

UPDATE Preşedintele Vladimir Putin nu s-a trezit în toiul nopţii pentru a urmări dezbaterea prezidenţială americană dintre Joe Biden şi Donald Trump, iar Rusia nu va comenta politica internă a SUA, a declarat vineri Kremlinul, în condiţiile în care Putin a fost invocat adesea în discursul celor doi candidaţi la Casa Albă, relatează Reuters, preluată de news.ro.

UPDATE Trupele ruse au atacat orașul Harkov pe 26 iunie cu o bombă FAB-500 echipată cu un kit de planare, pentru prima dată de la începutul războiului, a anunțat Oleksandr Filchakov, șeful parchetului regional, citat de Kyiv Independent. Cel puțin patru persoane au fost rănite, a informat guvernatorul reigunii Harkov, Oleh Syniehubov.

UPDATE La Kiev, o explozie și un incendiu au avut loc la o instalație energetică din districtul Shevchenkivskyi, a informat primarul Vitaliy Klychko. „A avut loc o explozie și un incendiu la o instalație energetică din districtul Shevchenkiv al capitalei. Toate serviciile se îndreaptă spre fața locului”, a anunțat primarul Kievului, fără alte detalii.

UPDATE Forțele ruse au atacat joi Harkovul, lovind clădiri rezidențiale private, a anunțat primarul din Harkov, Ihor Terekhov, transmite Pravda. „Au fost lovite clădiri rezidențiale private. Unele dintre ele au fost distruse”, a transmis Ihor Terekhov.

UPDATE Bombardamentele și incendiile din apropierea centralei nucleare Zaporojie, ocupată de ruși, au distrus recent o stație externă de monitorizare a radiațiilor, a informat Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) pe 27 iunie, potrivit The Kyiv Independent.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 855: Șoigu și Gherasimov, acuzați de crime de război. Reacția Kremlinului și detalii de pe front
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 854: Schimb de prizonieri și atacuri aeriene în sudul Ucrainei. Rusia ar putea mobiliza o nouă armată
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo

A doua oară într-o lună! Putin a scos la rampă rachetele nucleare. Exercițiile, în apropiere de locul unde are loc summitul BRICS

missing
22 octombrie 2024, ora 22:45

Rusia scoate la rampă rachetele nucleare, pentru a doua oară într-o lună. Oficial, pentru că are exerciții progamate. Faptul că Moscova dă publicității aceste imagini exact în ziua în care Putin e gazda summitului BRICS, nu e deloc lipsit de importanță, scrie Digi24

Asta, pentru că manevrele cu rachete Yars, capabile să lovească la 12 mii de kilometri, au loc în la câteva zeci de kilometri distanță de Kazan. Adică exact orașul în care Putin se află acum alături de liderii Chinei, Iranului, Indiei și Turciei.  

În primele zile ale lunii, Rusia și-a amplasat lansatoarele nucleare mobile „pe rutele de patrulare de luptă”, potrivit agenției de știri TASS, preluată de publicația Newsweek. Militarii ruși au verificat echipamentele „pentru sarcini de lungă durată pe teren”, a mai precizat atunci sursa citată. 

Ministerul rus al Apărării a anunțat că unitățile mobile de lansare ale rachetelor sunt deplasate pe teren pentru a executa misiuni de patrulare și pregătire în eventualitatea unui conflict, și face parte din strategia de descurajare nucleară a Rusiei. 

„De asemenea, militarii vor rezolva probleme legate de contracararea sabotajului și a grupurilor de recunoaștere”, a adăugat agenția.

Yars RS-24 (denumire NATO SS-29) este o rachetă nucleară strategică cu o rază de acțiune de până la 12.000 de kilometri și o precizie de 250 de metri, potrivit publicației specializate în domeniul militar și al apărării, Army Recognition. Aceasta poate fi montată pe camioane purtătoare, sau amplasată în silozuri. Primul regiment Yars RS-24, format din trei batalioane, a fost desfășurat în 2011, în timp ce două batalioane ale celui de-al doilea regiment au fost puse în serviciul de luptă în decembrie anul trecut.

Care sunt prognozele referendumului de duminică? Este sau nu umbrit acesta de alegerile prezidențiale? Care este miza, dar și scenariile ce ar putea avea loc după vot – analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Nicu Popescu, președintele Asociației Cetățeni pentru Europa /Iulian Groza, președinte IPRE.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. În ultimele săptămâni am devenit martori ai unei implicări agresive a unor preoți și episcopi în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Cel mai vizibil dintre toți este Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. Desigur, nu este pentru prima dată când Episcopul Marchel sau alte fețe bisericești promovează discurs politic în slujbele religioase, inclusiv discurs de ură. Nici nu e premieră că susțin anumiți politicieni în alegeri.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
De unde vin milioanele pentru destabilizări și cine își va asuma consecințele? De ce unor politicieni le este frică de integrarea în Uniunea Europeană? /Vom mai avea surprize până la alegeri? Cine ar putea fi exclus din cursa prezidențială? Cine sunt candidații care au ajuns în vizorul poliției și procurorilor?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia. Noua ediție Verde-n ochi cu Mariana Rață este despre pensii. În ultima perioadă, am discutat cu mai mulți pensionari de la noi. Toți ei se plâng de pensia mică pe care o primesc. O bătrânică din Cantemir cu greu își stăpânea lacrimile în timp ce îmi vorbea despre pensia ei de 1200 de lei, din care cu greu se descurcă singură. Femeia întreba disperată când se vor mări pensiile și pentru bătrânii noștri necăjiți?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.

/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.