Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 972: Scenariul negru, atac mortal, pilot ucis și supărarea Kievului. SUA: Rusia nu a reușit în Moldova

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 859: Fals la EURO 2024, complot dejucat și sate ocupate! Condiția lui Zelenski pentru negocieri cu Putin

01 iulie 2024, ora 23:46

Lupte grele se dau în jurul unor sate din Donețk. Rușii susțin că au avansat și că au preluat controlul în două localități. În replică, ucrainenii spun că nu au avut nicio pierdere teritorială în zona menționată. Totuși, rachete rusești au lovit un oraș din sudul Ucrainei, omorând șapte civili, inclusiv copii, și rănind zeci. Autoritățile locale din Vilniansk au raportat cadavre sub pături de picnic și clădiri avariate. Pe de altă parte, sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus 36 de drone lansate de Kiev în trei regiuni care se învecinează cu Ucraina, a declarat luni, 1 iulie, Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters. 

Președintele ucrainean Zelenski a solicitat sprijinul Occidentului pentru a consolida apărarea aeriană împotriva atacurilor rusești în curs. În alte părți, civili au murit și au fost răniți în regiunile Donețk, Herson și Harkov. Totodată, Kievul poate începe dialogul cu Moscova în viitorul apropiat prin mediatori, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat mass-media străine, pasaje din care a citat agenția RBK, preluată de Rosbalt. 

UPDATE Renumitul şahist Garry Kasparov, devenit una dintre cele mai critice voci ale regimului de la Kremlin, a explicat, luni, la Bucureşti, de ce crede că ameninţarea Moscovei cu folosirea armei nucleare este doar o cacealma a propagandei ruse. În realitate, Vladimir Putin nu are de gând să recurgă la o asemenea mişcare, pentru că pierderile interne şi geopolitice ar fi prea mari, este de părere fostul campion mondial, relatează News.ro.

UPDATE Forţele ruse au capturat un sistem intact de ghidare de la o rachetă americană ATACMS cu rază lungă de acţiune şi studiază tehnologia acestuia, a anunţat luni agenţia de presă RIA, relatează Reuters.

UPDATE Raportul între pierderile de efective militare ucrainene și cele înregistrate de ruși în această etapă a războiului este de unu la șase, a afirmat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat publicației americane The Philadelphia Inquirer, scrie luni The Kyiv Independent.

UPDATE Britanicul Peter Fouché, care ajuta armata ucraineană încă din 2022, a fost ucis pe front, au anunțat colegii lui luni, 1 iulie. Britanicul originar din Africa de Sud fondase Project Konstantin, o organizație caritabilă care ajută soldați răniți în luptă.

UPDATE Șeful Statului Major din Belarus, Pavel Muraveiko, a declarat că țara sa o să folosească armele nucleare tactice pe care Rusia le-a desfășurat pe teritoriul său dacă suveranitatea sau independența Belarusului ar fi amenințată, informează agenția belarusă de stat Belta.

UPDATE Războiul continue să macine economia Ucrainei. PIB-ul țării este cu un sfert mai mic decât era înainte ca Vladimir Putin să invadeze Ucraina, banca centrală sparge rezervele valutare iar recentele atacuri ale Rusiei asupra reţelei energetice au tăiat prognozele de creștere, relatează The Economist.

UPDATE Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat luni destructurarea unui grup subversiv care convocase un eveniment public în capitala Kiev cu scopul de a răsturna autorităţile civile şi militare şi de a prelua controlul asupra clădirii Radei Supreme (Parlamentul ţării), informează EFE.

UPDATE Un organism al ONU a condamnat o serie de incidente despre ceea ce a spus că reprezintă interferenţa Rusiei în sistemele de satelit ale ţărilor europene, scrie Mediafax. Rusiei i s-a cerut să înceteze, potrivit unui document publicat luni.

UPDATE Rusia a revendicat luni capturarea a două sate din estul Ucrainei, unde trupele sale îşi continuă înaintarea lentă, dar suferă, la rândul său, de pe urma întreruperilor de curent în zonele de frontieră după bombardamentele ucrainene, trasmite AFP.

UPDATE Marele şahist rus Garry Kasparov, care a fost pus de Putin pe lista "teroriştilor şi extremiştilor" în martie 2024, se află la București, pentru a 5-a ediție a Grand Chess Tour. El a declarat că se simte în siguranță în România, dar nu și în țări precum Ungaria sau Austria, potrivit NewsWeek.

UPDATE Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a difuzat pe 30 iunie o nouă înregistrare a eliberării insulei Șerpilor, pentru a marca doi ani de când trupele ruse au fost forțate să se retragă din acest avanpost strategic al Mării Negre.

UPDATE Rusia încearcă să prelungească războiul din Ucraina, iar timpul este de partea sa, susțin unii analiști specializați în situații de conflict. Cu cât are mai mult timp la dispoziție, cu atât Putin poate destabiliza mai mult Ucraina, cred experții, potrivit Ziare.com.

UPDATE Polițiștii de frontieră ucraineni au împușcat doi ucraineni care încercau să treacă granița în România, prin Cernăuți. Presa ucraineană susţine că cei doi bărbați l-au atacat cu o macetă și o canistra de benzină pe unul dintre polițiștii de frontieră. Astfel, un ucrainean a fost împușcat mortal iar altul a fost rănit de un polițist de frontieră ucrainean care a deschis focul la granița cu România, în Cernăuți, scrie Ukrainska Pravda.  Potrivit presei ucrainene, cei doi bărbați ar fi atacat un polițist de frontieră, acesta din urmă fiind nevoit să deschidă focul, scrie Observatornews.

UPDATE Potrivit unui videoclip publicat pe rețelele de socializare în data de 17 iunie, și care a strâns aproape 2 milioane de vizionări, suporterii români ar fi scandat numele lui Vladimir Putin în timpul meciului România-Ucraina de la EURO 2024. Probele vizuale și audio analizate de echipa Les Observateurs a postului France24 demonstrează că este vorba de un trucaj, notează RFI.

UPDATE Un satelit finanțat de cetățenii ucraineni permite serviciilor de informații militare ale țării să urmărească obiective rusești din spațiu, să identifice trupele lor militare și să le distrugă armele. Prin acest satelit, Ucraina a reușit să folosească 38% din datele obținute pentru a pregăti atacuri asupra Rusiei, notează Digi24.

UPDATE Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus că SUA cred în mod eronat că au câștigat Războiul Rece. „Mai mult, acum este la doar un pas de a-l pierde complet”, a adăugat el, scrie Adevărul.

UPDATE Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu omologul său din Belarus, Aleksander Lukaşenko, în marja summitului Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCco), programat de mâine până sâmbătă la Astana, Kazahstan, scrie Mediafax.

UPDATE SUA trebuie să-i permită Ucrainei să lovească cu rachetele americane în adâncul teritoriului Rusiei, asupra aerodromurilor militare, a afirmat Volodimir Zelenski într-un interviu pentru Philadelphia Inquirer. „Trebuie să ni se dea astăzi posibilitatea să lovim cu rachetele ATACMS în adâncul teritoriului Rusiei„, a declarat liderul de la Kiev, notează Rador.

UPDATE Armata rusă testează o nouă abordare pentru a ataca Kievului, a spus Serhii Popko, șeful Administrației Militare a orașului Kiev, pe 30 iunie, după ultimul atac cu rachete al Rusiei. „Agresorul încearcă noi tactici – caută momentul potrivit, metodele și mijloacele potrivite pentru a lovi Kievul. Pentru că capitala Ucrainei a fost întotdeauna și va fi una dintre țintele cu cea mai mare prioritate pentru invadatori”, a scris responsabilul ucrainean pe Telegram. Forțele ruse au lansat rachete asupra Kievului pe 30 iunie cu rachete în jurul orei locale 20:00. Fragmentele de la acestea căzut peste un bloc e locuințe o clădire cu 14 etaje din cartierul Obolon, scrie Adevărul.

UPDATE Poliția de frontieră ucraineană a respins informațiile potrivit cărora Ucraina ar fi consolidat desfășurarea de trupe de-a lungul frontierei sale cu Belarus, calificând zvonurile drept o „operațiune de informare” a Minskului cu sprijinul Moscovei, relatează The Telegraph.

UPDATE Rusia a descris luni drept un motiv de îngrijorare informaţia transmisă de armata din Belarus conform căreia Ucraina deplasează trupe şi echipamente militare în provincia Jitomir, situată la graniţa comună dintre Belarus şi Ucraina. Garda de frontieră ucraineană neagă aceste informații și le prezintă drept o „operaţiune informaţională” desfăşurată de Minsk cu sprijinul Moscovei, precizând că Ucraina menţine acolo numărul necesar de forţe pentru a preveni orice provocare, scrie Digi24.

UPDATE Armata rusă a pierdut, în iunie, trei avioane militare, 352 de tancuri, 58 de sisteme de apărare aeriană și peste 33.700 de soldați, susține Statul Major al Ucrainei. Armata ucraineană a lovit peste 330 de zone de concentrare de soldați inamici și echipamente militare, cinci baze și 20 de depozite de muniții, relatează The Kyiv Independent.

UPDATE Mai multe baze militare americane din Europa, inclusiv din România, au fost puse în stare de alertă sporită, pe fondul unei posibile amenințări teroriste, au declarat doi oficiali americani, citați de CNN.

UPDATE Frontul de est al NATO se întărește din nou. Ministerul Apărării din România a ales pentru forțele armate ale țării obuzierul autopropulsat sud-coreean K9 Thunder de 155 mm. Așadar, Bucureștiul va achiziționa din Coreea de Sud un total de 54 de obuziere, cu echipamentul aferent, din Coreea de Sud, pentru o cheltuială totală (nespecificată) care ar trebui să fie în jur de 4,2 miliarde de lei, adică 910 milioane de dolari. Amintim că în martie, guvernul român a început lucrările de construcție a ceea ce, odată finalizată, ar trebui să devină cea mai mare bază militară europeană a Alianței Atlantice, confirmând angajamentul luat de această țară de a securiza granița de la est a NATO, relatează Il Giornale citat de Rador.

UPDATE SUA nu sunt pregătite să invite Ucraina să adere la NATO, a declarat Volodimir Zelenski în cadrul unui interviu pentru o publicație americană. Președintele ucrainean a analizat atât poziția actualului lider SUA, Joe Biden, cât și pe cea a candidatului Donald Trump.

UPDATE Ucraina extinde recrutarea militară, în tentativa de a rezolva criza de personal de pe câmpul de luptă, la mai bine de doi ani de la invazia pe scară largă a Rusiei. Pentru prima dată, recrutarea îi include pe deținuții din închisorile şi coloniile penale ale ţării, metodă aplică de mai multă vreme de către ţara invadatoare. Deținuții pot primi eliberarea condiționată după un interviu, un examen medical şi o revizuire a pedepsei, conform unei noi legi pe care a adoptat-o Parlamentul luna trecută, scrie Mediafax.

UPDATE România resimte pericolele războiului hibrid care îmbracă diferite forme, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, a declarat, luni, premierul Marcel Ciolacu, la ceremonia de celebrare a 25 de ani de la înființarea Direcției Generale de Informaţii a Apărării din cadrul MApN, scrie Cotidianul.

UPDATE Kievul poate începe dialogul cu Moscova în viitorul apropiat prin mediatori, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat mass-media străine, pasaje din care a citat agenția RBK, preluată de Rosbalt. Zelenski a remarcat faptul că pentru început trebuie pregătit un plan clar de reglementare a conflictului. Documentul cu propuneri, pregătit de o terță parte, trebuie să satisfacă în primul rând Ucraina și numai apoi Rusia. Un model similar a fost folosit pentru semnarea, în iulie 2022, a acordurilor privind coridorul de cereale, care au permis exportarea cerealelor din porturile ucrainene, a adăugat Zelenski. După cum a explicat el, ar putea acționa ca mediatori reprezentanți ai țărilor „de pe orice continente” – de la Europa și SUA până în Asia și Africa -, și nu doar ai Occidentului colectiv. Zelenski a subliniat separat că negocierile cu Rusia sunt posibile numai pe baza „formulei de pace” propuse de el. Moscova nu acceptă această formulă și insistă asupra recunoașterii „noilor realități teritoriale”, scrie Rador.

UPDATE Rusia ar fi putut mina infrastructura subacvatică critică din Marea Nordului. Alianța Nord-Atlantică își justifică îngrijorarea prin informațiile primite de la companiile care operează platforme-cheie de petrol și gaze, conducte, cabluri electrice și de telecomunicații, notează publicația britanică The Times.

UPDATE Ucraina a atacat regiunile Briansk și Kursk din Rusia cu cel puțin 25 de drone, potrivit guvernatorilor regiunilor din sud-vestul Rusiei, care au declarat că toate armele aeriene au fost distruse. Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au doborât 18 drone deasupra regiunii Briansk, care se învecinează cu Ucraina, a declarat Alexander Bogomaz, guvernatorul regiunii, pe aplicația de mesagerie Telegram.

UPDATE Forțele ruse au preluat controlul asupra satelor Spirne și Novooleksandrivka din estul regiunii ucrainene Donețk, a declarat ieri Ministerul rus al Apărării. Ministerul a declarat că forțele sale și-au îmbunătățit, de asemenea, pozițiile de-a lungul liniei frontului din jurul satelor.

UPDATE Zelenski a făcut apel la țările care ajută Ucraina să relaxeze în continuare restricțiile privind utilizarea armelor occidentale pentru a lovi ținte militare din interiorul Rusiei. „Sunt necesare decizii clare pentru a ajuta la protejarea poporului nostru”, a spus el. „Loviturile cu rază lungă de acțiune și apărarea aeriană modernă sunt esențiale pentru a opri teroarea rusească. Le mulțumesc tuturor partenerilor noștri care înțeleg acest lucru”.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 858: Atac violent la Zaporojie. Zelenski cere mai multe arme cu rază lungă de acțiune
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 857: Atac la Dnipro, iar Putin cere reluarea producției de rachete cu capacitate nucleară
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo

A doua oară într-o lună! Putin a scos la rampă rachetele nucleare. Exercițiile, în apropiere de locul unde are loc summitul BRICS

missing
22 octombrie 2024, ora 22:45

Rusia scoate la rampă rachetele nucleare, pentru a doua oară într-o lună. Oficial, pentru că are exerciții progamate. Faptul că Moscova dă publicității aceste imagini exact în ziua în care Putin e gazda summitului BRICS, nu e deloc lipsit de importanță, scrie Digi24

Asta, pentru că manevrele cu rachete Yars, capabile să lovească la 12 mii de kilometri, au loc în la câteva zeci de kilometri distanță de Kazan. Adică exact orașul în care Putin se află acum alături de liderii Chinei, Iranului, Indiei și Turciei.  

În primele zile ale lunii, Rusia și-a amplasat lansatoarele nucleare mobile „pe rutele de patrulare de luptă”, potrivit agenției de știri TASS, preluată de publicația Newsweek. Militarii ruși au verificat echipamentele „pentru sarcini de lungă durată pe teren”, a mai precizat atunci sursa citată. 

Ministerul rus al Apărării a anunțat că unitățile mobile de lansare ale rachetelor sunt deplasate pe teren pentru a executa misiuni de patrulare și pregătire în eventualitatea unui conflict, și face parte din strategia de descurajare nucleară a Rusiei. 

„De asemenea, militarii vor rezolva probleme legate de contracararea sabotajului și a grupurilor de recunoaștere”, a adăugat agenția.

Yars RS-24 (denumire NATO SS-29) este o rachetă nucleară strategică cu o rază de acțiune de până la 12.000 de kilometri și o precizie de 250 de metri, potrivit publicației specializate în domeniul militar și al apărării, Army Recognition. Aceasta poate fi montată pe camioane purtătoare, sau amplasată în silozuri. Primul regiment Yars RS-24, format din trei batalioane, a fost desfășurat în 2011, în timp ce două batalioane ale celui de-al doilea regiment au fost puse în serviciul de luptă în decembrie anul trecut.

Care sunt prognozele referendumului de duminică? Este sau nu umbrit acesta de alegerile prezidențiale? Care este miza, dar și scenariile ce ar putea avea loc după vot – analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Nicu Popescu, președintele Asociației Cetățeni pentru Europa /Iulian Groza, președinte IPRE.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. În ultimele săptămâni am devenit martori ai unei implicări agresive a unor preoți și episcopi în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Cel mai vizibil dintre toți este Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. Desigur, nu este pentru prima dată când Episcopul Marchel sau alte fețe bisericești promovează discurs politic în slujbele religioase, inclusiv discurs de ură. Nici nu e premieră că susțin anumiți politicieni în alegeri.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
De unde vin milioanele pentru destabilizări și cine își va asuma consecințele? De ce unor politicieni le este frică de integrarea în Uniunea Europeană? /Vom mai avea surprize până la alegeri? Cine ar putea fi exclus din cursa prezidențială? Cine sunt candidații care au ajuns în vizorul poliției și procurorilor?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia. Noua ediție Verde-n ochi cu Mariana Rață este despre pensii. În ultima perioadă, am discutat cu mai mulți pensionari de la noi. Toți ei se plâng de pensia mică pe care o primesc. O bătrânică din Cantemir cu greu își stăpânea lacrimile în timp ce îmi vorbea despre pensia ei de 1200 de lei, din care cu greu se descurcă singură. Femeia întreba disperată când se vor mări pensiile și pentru bătrânii noștri necăjiți?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.

/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.