Crește numărul persoanelor afectate de polenul ambroziei. Vladimir Bolocan, șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, susține că tot mai mulți oameni se adresează la medic cu conjunctivite sau dermatite alergice, cauzate de ambrozie. De aceea, acesta îndeamnă populația alergică la această plantă, să se vaccineze.
Șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială a menționat că medicii vin către populație cu un set de măsuri, care să îi ajute cu lupta contra efectelor negative ale acestei plante.
- În primul rând, concentrația polenului de ambrozie este foarte ridicat în special în orele dimineții. Pentru cetății cu alergii se recomandă să nu aerisească dimineața camerele.
- După plimbare se recomandă schimbarea hainelor de plimbare, pentru că polenul se poate depune pe aceste haine.
- Utilizarea măștilor în momentul în care au nevoie de deplasări în orele dimineții pe străzile orașului.
- Efectele medicației care se administrează împotriva alergiei cauzate de ambrozie au un efect de 2-3 săptămâni, astfel, nu se recomandă nimănui să se ocupe cu automedicația, ci să apeleze la medici.
Mai mult, Vladimir Bolocan a venit cu un îndemnăm către cetățenii alergici la ambrozie, de a se vaccina.
„Facem apel la vaccinare, întrucât observăm un efect pozitiv al discuțiilor noastre. Îndemnăm toate autoritățile publice să se implice activ și să promoveze această măsură de prevenire a unor boli, care nu au tratamente specifice și sunt destul de grave când persoana este îmbolnăvită”, a menționat Bolocan.
Totodată, acesta a ținut să reamintească populației să fie atentă la anunțurile care vor apărea și autoritățile să informeze despre diminuarea sau creșterea riscurilor care pot apărea de la ambrozie sau alte plante.