Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 972: Scenariul negru, atac mortal, pilot ucis și supărarea Kievului. SUA: Rusia nu a reușit în Moldova

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 860: Avertizare Moldovei, sfatul lui Orban, aerodrom atacat și vești bune! Rusia îl contrazice pe Trump

02 iulie 2024, ora 17:50

Fostul campion mondial la şah Garry Kasparov crede că România nu este foarte vulnerabilă la încercările președintelui Rusiei de a interfera în situaţia politică, mai ales la alegeri, însă Republica Moldova, care are alegeri prezidenţiale în octombrie, este o „ţintă naturală”, a relatat news.ro. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat luni seară că Ucraina s-ar putea întări și mai mult în luna iulie, în principal în ceea ce privește apărarea sa antiaeriană, scrie Ukrainska Pravda. Premierul Ungariei Viktor Orbán, a cărui ţară deţine preşedinţia prin rotaţie a Consiliului Uniunii Europene, a sosit marţi dimineaţă la Kiev pentru discuţii cu preşedintele Volodimir Zelenski, a anunţat Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului ungar, citat de MTI.

Ucraina a dejucat o presupusă lovitură de stat, au declarat luni oficialii serviciilor de securitate de la Kiev, potrivit CNN. Țările NATO au elaborat măsuri menite să ajute Ucraina în cazul în care Donald Trump câștigă alegerile prezidențiale din SUA, potrivit BBC. Totodată, ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat că războiul din Ucraina „nu poate fi rezolvat într-o singură zi”, contrazicând astfel o afirmație făcută frecvent de fostul președinte american Donald Trump, relatează Reuters. Între timp, Olanda va furniza în curând Ucrainei primul dintre cele 24 de avioane de luptă F-16 promise, a anunţat guvernul olandez, iar Ucraina va primi „veşti bune” la summitul NATO de săptămâna viitoare, afirmă un oficial american.

UPDATE Premierul ungar Viktor Orban, aflat în prima sa vizită la Kiev de la începutul războiului, pe care o face în calitate de lider al ţării care a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a promovat în timpul discuţiilor sale cu preşedintele Volodimir Zelenski ideea unei încetări imediate a focului, care figurează în toate "planurile de pace" pro-ruse, dar nu a insistat, totuşi, asupra acesteia, relatează Ukrainskaia Pravda, potrivit News.ro.

UPDATE Este de aşteptat ca la summitul NATO de la Washington de săptămâna viitoare Ucraina să primească „veşti bune” în ceea ce priveşte dorinţa sa de a avea mai multe sisteme de apărare aeriană, a declarat marţi un oficial cu rang înalt al Departamentului de Stat al SUA, relatează Reuters.

UPDATE Forțele armate ucrainene au distribuit dovezi ale prezenței femeilor ruse pe front.Acest lucru a fost raportat în Brigada 47 Mecanizată Separată, indicând că în unele sectoare ale frontului au fost observate echipe întregi formate exclusiv din femei recrutate din penitenciare, scrie Ziare.com.

UPDATE Kremlinul nu aşteaptă nimic de la vizita la Kiev a premierului ungar Viktor Orban, cunoscut pentru relaţiile sale bune cu Rusia, în contextul în care şeful guvernului de la Budapesta avea marţi programată o întâlnire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a transmis preşedinţia rusă, informează EFE, transmite Agerpres.

UPDATE Armata rusă a afirmat marţi, 2 iulie, că a distrus cinci avioane de luptă Su-27 la o bază aeriană ucraineană, declanşând o dezbatere în Ucraina cu privire la capacitatea acesteia de a-şi securiza aerodromurile înainte de livrarea aşteptată de avioane F-16, transmite AFP.

UPDATE Preşedintele Volodimir Zelenski a trimis un mesaj noului şef al NATO, Mark Rutte. Liderul ucrainean i-a mulţumit pentru ajutorul acordat din postura de premier al Olandei şi l-a anunţat că va continua să colaboreze din poziţia de secretar general al NATO.

UPDATE Ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, va discuta marţi, la Washington, cu şeful Pentagonului, Lloyd Austin, despre consolidarea cooperării militare dintre cele două ţări, a anunţat luni Departamentul american al Apărării, relatează Reuters, transmite News.ro.

UPDATE Autoritățile ucrainene a anunțat dejucarea unei tentative de lovitură de stat orchestrată de Rusia, care ar fi avut drept scop preluarea controlului asupra parlamentului și îndepărtarea conducerii militare și politice, potrivit CNN.

UPDATE Un tribunal din Moscova ar fi ordonat „arestarea în lipsă” a fostului premier ucrainean Vladimir Groisman, scrie Mediafax. În afara acestuia, soarta respectivă o mai au foştilor miniştri ucraineni de Externe şi de Finanţe, Pavel Klimkin şi Aleksandr Shlapak, şi comandantul trupelor ucrainene de răspuns rapid, Igor Dovgan. Agenţia de ştiri de stat rusă Tass a furnizat informaţia, citând biroul de presă al tribunalului Basmanni din Moscova. Tass scrie că toţi cei patru ar fi fost acuzaţi pe baza articolului din Codul Penal rus care interzice „folosirea mijloacelor şi metodelor de război interzise”.

UPDATE Fostul campion mondial la şah Garry Kasparov, devenit în ultimii ani unul dintre cele mai acerbi critici „în viaţă” ai lui Vladimir Putin, crede că România nu este atât de vulnerabilă la încercările liderului rus de a interfera în situaţia politică, în special când este vorba de alegeri, în schimb, Republica Moldova, care are alegeri prezidenţiale în octombrie, este o „ţintă naturală”. Întrebat despre Republica Moldova, renumitul şahist a spus că Moldova a fost „natural” şi „cu siguranţă” una dintre ţinte, atunci când Putin a început războiul din Ucraina, pe care se aştepta să-l câştige foarte repede. „Dar acum este blocat în Ucraina, însă se pare că nu-şi pierde concentrarea asupra Moldovei. Am văzut că politicienii pro-ruşi vin şi se întorc de la Moscova”, a menţionat disidentul rus. „Şi dacă are o şansă de a incita situaţia acolo, o va face”, a avertizat el, deşi este de părere că în prezent, liderul de la Kremlin nu are suficiente resurse pentru a o face cu succes. „Dar, din nou, Moldova este una dintre ţinte”, a subliniat el, potrivit Ziare.com.

UPDATE Ucrainei i se poate oferi o altă opțiune în locul aderării la NATO. La summit-ul său din iulie de la Washington, NATO își va reitera promisiunea de a oferi Ucrainei statutul de membru în viitor, făcută pentru prima dată la summit-ul de la București din 2008. Dar Alianța nu va oferi o invitație oficială de aderare sau o cale specifică spre aderare, scrie   The Hill.

UPDATE Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassily Nebenzia, a spus luni că „războiul – „criza ucraineană” – nu poate fi oprit într-o zi”, atunci când a fost întrebat despre afirmațiile recurente ale lui Trump privind încheierea războiului în decursul a 24 de ore, dacă va fi reales, scrie Reuters.

UPDATE Secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat luni că se așteaptă ca aliații europeni să continue să sprijine puternic NATO, în ciuda victoriei extremei drepte în primul tur al alegerilor legislative din Franța, relatează AFP.

UPDATE Militarii ruși nu vor permite repetarea pe Nistru a evenimentelor conflictului armat din 1992, a declarat șeful Grupului Operațional al Trupelor Ruse din Transnistria, colonel Dmitri Zelenkov, citat de agenția RIA Novosti și citat de Rador.

UPDATE Adjunctul procurorului general al Ucrainei Dmitri Verbiţkii - informaţia despre a cărui îmbogățire ilegală a provocat recent un nou scandal de corupție în țară - a fost eliberat din funcție, informează serviciul de presă al Procuraturii Generale, scrie Rador.

UPDATE Ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, se întâlnește marți cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, la Pentagon, a anunțat de purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Apărare al SUA, Sabrina Singh, potrivit kyivindependent.com.

UPDATE Ucraina se confruntă cu un potențial faliment. Înghețarea datoriilor urmează să expire. În ciuda ajutorului militar substanțial și a fondurilor alocate de la aliați, doar o fracțiune din asistență este oferită ca sprijin direct în numerar guvernului ucrainean, lăsând țara într-o poziție financiară precară. Ucraina se confruntă cu un potențial neîndeplinire de obligație a datoriei sale, deoarece un moratoriu asupra plăților pentru serviciul datoriei de la deținătorii privați de obligațiuni străine urmează să expire la 1 august, notează NewsWeek.

UPDATE Un document obținut de Washington Post sugerează că Rusia a lansat bombe cu planare spre propriul teritoriu de aproape 40 de ori într-un singur an, cel mai probabil din cauza proastei funcționari a sistemelor de ghidare, relatează Monitorul Apărării. Muniția defectă și erorile sistemelor de ghidare au contribuit la aceste incidente, care se multe ori s-au soldat cu pagube mari și cu morți în rândul populației din Rusia. 

UPDATE Ministerul rus al Apărării a declarat marți că a distrus cinci avioane de luptă ucrainene SU-27 și a avariat alte două pe aerodromul Mirhorod din regiunea Poltava din Ucraina cu rachete Iskander-M. Ministerul a publicat imagini ale atacului care arată fum și flăcări ieșind de pe un aerodrom. „Ca urmare a atacului rusesc, cinci avioane de luptă multifuncționale SU-27 active au fost distruse și două au fost avariate“, a declarat ministerul, potrivit HotNews.

UPDATE Mai multe explozii s-au auzit în zorii zilei de marți în Ucraina, în timp ce apărarea aeriană respingea un atac rusesc asupra micului oraş Starokostiantîniv, din vestul țării. Acolo se află o bază aeriană importantă, care este o ţintă frecventă a loviturilor Moscovei. Atacul intervine în condiţiile în care primele avioane occidentale F-16 sunt aşteptate să sosească luna aceasta, relatează Reuters.

UPDATE Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a sugerat luni că Moscova are în vedere să revină asupra sancţiunilor impuse talibanilor, aflaţi la putere în Afganistan din 2021, dar care sunt nerecunoscuţi de către comunitatea internaţională, relatează AFP, potrivit news.ro.

UPDATE Statele Unite consideră că un acord bilateral de securitate cu Ucraina nu înlocuieşte aderarea acesteia la NATO, ci face parte dintr-o "punte" către integrarea Ucrainei în alianţa militară a declarat  Vedant Patel, purtător de cuvânt adjunct principal la Departamentul de Stat al SUA, potrivit Ukrinform.

UPDATE NATO va trimite un oficial civil de rang înalt în Ucraina ca parte a noilor măsuri menite să consolideze sprijinul pe termen lung pentru Ucraina, care se așteaptă să fie anunțate la summitul alianței de la Washington de săptămâna viitoare, relatează Wall Street Journal, citând surse americane și NATO. Măsurile vin pe fondul avansului forțelor de dreapta în Europa și a posibilității tot mai mari ca fostul președinte Donald Trump să revină la Casa Albă și să reducă sprijinul american pentru Ucraina, notează publicația.

UPDATE Primele avioane de vânătoare olandeze F-16 pot pleca în curând în Ucraina. Licența necesară pentru a exporta avioanele de luptă a fost deja eliberată, a declarat ministrul olandez al apărării, Kaisa Ollongren, Camerei Reprezentanților, transmite De Telegraaf .

UPDATE O persoană a fost ucisă și alte opt au fost rănite, printre care și un bebeluș, după ce bombele rusești au lovit în estul orașului Harkov, al doilea cel mai mare oraș ucrainean. Oleh Syniehubov, guvernatorul regional, a declarat că salvatorii au intervenit pentru recuperarea altor persoane, despre care se crede că s-ar afla sub dărâmături. De asemenea, forțele ruse au atacat și orașul Vilniansk, din regiunea Zaporojie. Numărul victimelor a crescut la 36 de persoane.

UPDATE După 810 zile de război, un tânăr de 22 de ani s-a decis să plece din Ucraina. A trecut fraudulos graniţa în Republica Moldova, iar de acolo a ajuns în România. Dacă ar fi fost prins, el putea ajunge pe front. Tânărul şi-a asumat riscuri şi a trăit o aventură periculoasă, notează Libertatea. 

UPDATE Pe front, armata rusă a preluat controlul asupra localităților Spirne și Novooleksandrivka. În raportul zilnic privind situația din Ucraina, Statul Major ucrainean a precizat că se dau lupte grele în jurul localităților menționate. Dar cu toate acestea, nu s-au raportat pierderi semnificative.

UPDATE Din cauza lipsei de personal militar, Ucraina ia în considerare să elibereze mai mulți deținuți în cazul în care vor accepta să lupte împotriva Rusiei. După mai bine de doi ani de război, Ucraina cere din nou mobilizarea ucrainenilor pentru ține piept agresiunilor ruse.

UPDATE Dacă Ucraina, cu sprijinul partenerilor săi, demonstrează capacitatea de a desfășura operațiuni contraofensive semnificative, aceasta poate contribui la convingerea regimului rus de a pune capăt războiului, se arată într-un raport publicat de Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War).

UPDATE Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat într-un discurs video din 1 iulie că Ucraina intenţionează să obţină capacităţi sporite de apărare aeriană şi alte îmbunătăţiri ale securităţii în cursul lunii următoare, scrie Kyiv Independent. Discursul a urmat unei întâlniri cu o delegaţie a Congresului Statelor Unite şi mai multor întâlniri între biroul preşedintelui şi Ministerul de Externe al Ucrainei.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 859: Fals la EURO 2024, complot dejucat și sate ocupate! Condiția lui Zelenski pentru negocieri cu Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 858: Atac violent la Zaporojie. Zelenski cere mai multe arme cu rază lungă de acțiune
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo

A doua oară într-o lună! Putin a scos la rampă rachetele nucleare. Exercițiile, în apropiere de locul unde are loc summitul BRICS

missing
22 octombrie 2024, ora 22:45

Rusia scoate la rampă rachetele nucleare, pentru a doua oară într-o lună. Oficial, pentru că are exerciții progamate. Faptul că Moscova dă publicității aceste imagini exact în ziua în care Putin e gazda summitului BRICS, nu e deloc lipsit de importanță, scrie Digi24

Asta, pentru că manevrele cu rachete Yars, capabile să lovească la 12 mii de kilometri, au loc în la câteva zeci de kilometri distanță de Kazan. Adică exact orașul în care Putin se află acum alături de liderii Chinei, Iranului, Indiei și Turciei.  

În primele zile ale lunii, Rusia și-a amplasat lansatoarele nucleare mobile „pe rutele de patrulare de luptă”, potrivit agenției de știri TASS, preluată de publicația Newsweek. Militarii ruși au verificat echipamentele „pentru sarcini de lungă durată pe teren”, a mai precizat atunci sursa citată. 

Ministerul rus al Apărării a anunțat că unitățile mobile de lansare ale rachetelor sunt deplasate pe teren pentru a executa misiuni de patrulare și pregătire în eventualitatea unui conflict, și face parte din strategia de descurajare nucleară a Rusiei. 

„De asemenea, militarii vor rezolva probleme legate de contracararea sabotajului și a grupurilor de recunoaștere”, a adăugat agenția.

Yars RS-24 (denumire NATO SS-29) este o rachetă nucleară strategică cu o rază de acțiune de până la 12.000 de kilometri și o precizie de 250 de metri, potrivit publicației specializate în domeniul militar și al apărării, Army Recognition. Aceasta poate fi montată pe camioane purtătoare, sau amplasată în silozuri. Primul regiment Yars RS-24, format din trei batalioane, a fost desfășurat în 2011, în timp ce două batalioane ale celui de-al doilea regiment au fost puse în serviciul de luptă în decembrie anul trecut.

Care sunt prognozele referendumului de duminică? Este sau nu umbrit acesta de alegerile prezidențiale? Care este miza, dar și scenariile ce ar putea avea loc după vot – analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Nicu Popescu, președintele Asociației Cetățeni pentru Europa /Iulian Groza, președinte IPRE.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. În ultimele săptămâni am devenit martori ai unei implicări agresive a unor preoți și episcopi în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Cel mai vizibil dintre toți este Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. Desigur, nu este pentru prima dată când Episcopul Marchel sau alte fețe bisericești promovează discurs politic în slujbele religioase, inclusiv discurs de ură. Nici nu e premieră că susțin anumiți politicieni în alegeri.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
De unde vin milioanele pentru destabilizări și cine își va asuma consecințele? De ce unor politicieni le este frică de integrarea în Uniunea Europeană? /Vom mai avea surprize până la alegeri? Cine ar putea fi exclus din cursa prezidențială? Cine sunt candidații care au ajuns în vizorul poliției și procurorilor?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia. Noua ediție Verde-n ochi cu Mariana Rață este despre pensii. În ultima perioadă, am discutat cu mai mulți pensionari de la noi. Toți ei se plâng de pensia mică pe care o primesc. O bătrânică din Cantemir cu greu își stăpânea lacrimile în timp ce îmi vorbea despre pensia ei de 1200 de lei, din care cu greu se descurcă singură. Femeia întreba disperată când se vor mări pensiile și pentru bătrânii noștri necăjiți?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.

/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.