Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 972: Scenariul negru, atac mortal, pilot ucis și supărarea Kievului. SUA: Rusia nu a reușit în Moldova

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 868: Summit NATO, F-16 false, iar lui Zelenski îi vine să-l ucidă pe Putin. Biden: „Ucraina va câștiga”

10 iulie 2024, ora 18:02

Atacul masiv asupra spitalului ucraineană a stârnit revoltă asupra Rusiei. Majoritatea statelor au condamnat acțiunea și l-au pus la zid pe Putin. Teroarea plutește în zona afectată, iar veștile din fruntea NATO nu sunt încurajatoare. Viktor Orban a anunțat că numărul atacurilor masive ale rușilor va crește în următoarele trei luni. Între timp, după ce a anunţat că "Ucraina poate şi îl va opri pe Putin", preşedintele SUA a împărtășit câteva vești binevenite pentru ucraineni la summitul NATO. În context, un atac al Rusiei cu rachete asupra regiunii Odesa a ucis miercuri doi oameni şi a avariat mai multe obiective de infrastructură portuară.

SUA și aliații săi vor aloca mai mult de 1 miliard de dolari pentru a consolida sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei, au declarat Washington și partenerii săi într-o declarație comună. De asemenea, se remarcă faptul că NATO, împreună cu Kiev, dezvoltă o arhitectură integrată de apărare aeriană și de apărare antirachetă compatibilă cu Alianța. Totodată, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că ţara sa are nevoie de cel puţin 128 de avioane de luptă F-16 pentru a concura eficient cu Rusia în spațiul aerian.

UPDATE Atacul asupram Spitalului Pediatric Okhmatdet din Kiev a fost executat cu o rachetă de croazieră Kh-101, au concluzionat jurnaliștii de investigații de la Bellingcat, după ce au analizat înregistrări cu momentul atacului de luni. Ei atrag atenția în special asupra unui detaliu privind motorul cu reacție de la coada rachetei, precum și două aripi de la mijlocul ei. În ancheta lor, ei au creat un model 3D al rachetei Kh-101, pe care au comparat-o cu cea care lovește spitalul. Un videoclip în care modelul a fost suprapus pe un cadru cu o rachetă arată în mod clar că acestea au trăsături comune și proporții similare, scrie HotNews. La rândul lor, analiștii de la Conflict Intelligence Team (CIT), după ce au studiat înregistrarea video a loviturii, nu au găsit niciun semn că racheta a fost doborâtă de apărarea aeriană. 

UPDATE Noul premier britanic Keir Starmer a declarat la summitul NATO de la Washington că Ucraina ar putea folosi rachetele Storm Shadow pentru a lovi Rusia, potrivit Bloomberg.

UPDATE Şeful Administraţiei Militare Regionale Dnipropetrovsk, Serhi Lisak, a raportat că un civil a murit şi alţi trei au fost răniţi la Nikopol, miercuri dimineaţă, în urma unor atacuri de artilerie ale armatei ruse. Potrivit lui Lisak, după ce ruşii au lansat atacurile, în oraş au izbucnit mai multe incendii şi au fost avariate case particulare, anexe şi autoturisme, scrie Rador.

UPDATE ”Vedeți pe acești oameni - părinți care și-au pierdut copiii, în acest moment îți vine să-l ucizi pe Putin, toți ne dorim foarte mult acest lucru”, a recunoscut sincer Volodimir Zelenski într-un interviu. Președintele a mai precizat că este uimit de indiferența dictatorului de la Kremlin. „Mi se pare că în aceste momente Putin bea ceva. Nu gândește, nu-i pasă de ce se întâmplă în Ucraina”, a spus șeful statului.Zelenski a vorbit și despre ceea ce, în opinia sa, este tragedia întregii națiuni. „Tragedia este că acest atac nu a fost asupra unei instalații militare. Racheta a zburat direct spre spital și nu este prima dată, de aceea există astfel de emoții”, a recunoscut presedintele.Șeful statului ucrainean a confirmat, de asemenea, că atacul masiv cu rachete asupra Ucrainei din 8 iulie este „semnalul lui Putin pentru summitul NATO”, scrie Ziare.com.

UPDATE Bazele militare americane din Europa, inclusiv cele din România, au intrat în stare de alertă sporită de la 1 iulie. Motivul este legat de planurile Rusiei de a le sabota prin interpuși locali, au explicat surse din serviciile secrete SUA pentru CNN.

UPDATE Ucraina vrea să-şi convingă cetăţenii care au vârsta necesară de recrutare şi care trăiesc în alte ţări europene să se alăture forţelor sale armate, prin crearea unei noi unităţi denumite "Legiunea ucraineană".

UPDATE Din primăvara anului 2024, aviația rusă lansează un nou tip de muniție împotriva orașelor ucrainene: "bombele cu planare". Acestea sunt lansate din avion de la câteva zeci de kilometri de țintă, apoi sunt controlate de la distanță. Mai puțin costisitoare decât rachetele, ele sunt și mai greu de detectat decât acestea, explică corespondentul France24.

UPDATE Membrii Consiliului de Securitate al ONU l-au confruntat marți pe reprezentantul Rusiei pentru bombardamentele din ziua precedentă care au distrus o parte din cel mai mare spital pentru copii din Ucraina, condamnând Moscova la o întâlnire de urgență prezidată chiar de propriul ambasador al Rusiei la ONU, potrivit ABC News.

UPDATE Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a anunțat că a dejucat planul unui „atac terorist” asupra singurului portavion rusesc, precum şi presupuse atentate la viaţa a trei responsabili de rang înalt din Ministerul Apărării, reţinând un agent al serviciilor speciale ucrainene, informează miercuri presa de stat de la Moscova, scrie Digi24.

UPDATE Șeful diplomației maghiare, Peter Szijjarto, a declarat marți, la Washington, că Ungaria va pleda la summitul NATO pentru încetarea focului în Ucraina și pentru începerea negocierilor de pace cât mai curând posibil, pentru că dacă războiul nu se va termina rapid, există un risc de escaladare a conflictului, conform MTI, scrie Rador.

UPDATE Ucraina nu-și va elibera tot teritoriul, deși poate câștiga războiul. Pe de altă parte, Rusia nu este capabilă să spargă apărarea ucraineană, se arată într-un articol din The New York Times.

UPDATE În interiorul Uniunii Europene, se discută deja despre posibilitatea pedepsirii Ungariei și a guvernului acestei ţări, condus de Viktor Orbán, pentru activitatea internațională și falsa „mediere” a acestuia cu privire la încheierea războiului din Ucraina – titrează Evropeiska Pravda. Este vorba, în special, despre posibilitatea încetării anticipate a Președinției ungare a Consiliului UE, prevăzută pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2024. Orbán, a cărui țară a început să prezideze Consiliul UE la 1 iulie, s-a angajat să folosească acest statut fără consimțământul altor membri ai UE, iar acest lucru a început să-i irite pe partenerii europeni ai Ungariei, potrivit Rador.

UPDATE Dronele de atac ucrainene au lovit, pe 9 iulie, clădirea unui centru de testare a rachetelor rusești și două unități militare din regiunea Astrahan, situată la vărsarea fluviului Volga în Marea Caspică, notează Ziare.com.

UPDATE Premierul ungar Viktor Orban a discutat marţi, la Washington, cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan despre misiunea de pace a Ungariei pentru Ucraina, relatează MTI, conform Agerpres.

UPDATE Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat marţi că nu poate prezice ce va face Donald Trump dacă va recâștiga preşedinţia SUA în noiembrie, dar întreaga lume, inclusiv Vladimir Putin, aşteaptă rezultatul scrutinului, scrie Mediafax.

UPDATE Un tribunal din Moscova a emis un mandat de arestare pe numele soției disidentului rus Aleksei Navalnîi, mort în condiții suspecte în luna februarie, într-o închisoare din Arctica.

UPDATE Drone lansate de Rusia au atacat o instalație energetică din regiunea Rivne din Ucraina, a declarat miercuri operatorul rețelei naționale Ukrenergo, potrivit Reuters. Incendiul a fost localizat și nu au fost raportate victime, potrivit guvernatorului regiunii Rivne, Oleksandr Koval. Atacul a provocat întreruperi temporare de energie pentru consumatorii din regiune, a mai precizat Ukrenergo, potrivit HotNews.

UPDATE Secretarul general al NATO i-a îndemnat marţi seară pe liderii Alianţei Nord-Atlantice să menţină sprijinul pentru Ucraina în războiul său împotriva Rusiei, afirmând că rezultatul conflictului va defini securitatea globală pentru decenii, notează NewsWeek.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat la Washington, în cadrul unui discurs susținut la Institutul Ronald Reagan, că bilanțul atacurilor de luni din Ucraina a ajuns la 43 de morți, scrie Gândul. Zelenski a menționat că „aproximativ 43 de persoane au fost ucise” în acest atac, rectificând un bilanț anterior de 40 de morți, dintre care peste 30 în Kiev, unde o lovitură a devastat un spital de copii. Președintele ucrainean a adăugat că bombardamentele au provocat aproape 200 de răniți. În urma acestor atacuri, marți a fost declarată zi de doliu național în Ucraina, potrivit AFP.

UPDATE Potrivit experților şi oficialilor ucraineni, tipul de rachetă rusească care a distrus un spital pentru copii din Kiev se bazează pe componente de concepţie occidentală, demonstrând succesul Kremlinului în evitarea sancţiunilor, notează Mediafax.

UPDATE Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mulțumit SUA și aliaților pentru noile sisteme Patriot, dar a remarcat că acestea nu sunt suficiente, așa cum a demonstrat cel mai recent atac al Rusiei asupra Kievului, oraş despre care se credea că este protejat, potrivit Rador. Zelenski a mai declarat că ţara sa are nevoie de cel puţin 128 de avioane de luptă F-16 pentru a concura eficient cu Rusia în spațiul aerian.

UPDATE Întâlnirea dintre premierul indian Narendra Modi și președintele rus Vladimir Putin a oferit un moment de speranță pentru viitorul situației din Ucraina. Liderul de la New Delhi a subliniat ferm că pacea poate fi realizată doar prin dialog, nu prin constrângere. Premierul indian s-a adresat președintelui rus în calitate de prieten și s-a oferit să medieze discuțiile de pace, la momentul când acestea for fi întemeiate.

UPDATE Un atac rusesc cu rachete a omorât miercuri două persoane în regiunea Odesa și avariat infrastructura portului, potrivit guvernatorului regional, informează Reuters. De asemenea, o persoană a fost rănită și mai multe depozite, camioane și o nava civilă au fost avariate în urma lovituri rusești, scrie HotNews.

UPDATE O serie de experți occidentali au sugerat că, împreună cu aeronavele F-16, partenerii Ucrainei pot transfera la Kiev falsuri gonflabile de înaltă calitate.

UPDATE Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu cinci rachete și 20 de drone, potrivit forțelor aeriene ucrainene, transmite Reuters. Conform sursei citate, apărarea aeriană ucraineană a doborât 14 din cele 20 de drone lansate în atac.

UPDATE „NATO este cea mai bună și eficientă Alianță din istoria lumii. Vom restaura Europa. NATO e mai puternică decât niciodată, avem 32 de națiuni puternice. Finlanda și Suedia au fost cei mai apropiați aliați ai noștri, iar acum sunt membre NATO. Vom apăra fiecare centimetru al NATO, aerian, terestru, cyber, spațial. Acest moment în istorie solicită puterea noastră colectivă. Teroriștii continuă să provoace haos și suferință. În Europa, războiul lui Putin continuă, nu vrea nimic mai puțin decât subjugarea totală a Ucrainei. Și să șteargă Ucraina de pe fața Pământului. Ucraina poate și îl va opri pe Putin. Am creat o coaliție globală care să sprijine Ucraina. SUA au semnat acorduri bilaterale cu Ucraina, și se vor alătura și alte state. Azi, Ucraina încă e o țară liberă. Rusia nu va câștiga. Ucraina va câștiga. E un moment pivotal pentru Europa, pentru lume”, a spus Președintele Biden la Ceremonia Aniversară a 75 de ani de NATO, scrie AlephNews. După discurs, Biden l-a decorat pe Secretarul General Jens Stoltenberg, pentru serviciul onorabil în cei 10 ani la NATO.

UPDATE În urma loviturii mortale din partea Rusiei, Péter Magyar, noul lider nou al opoziției din Ungaria, va merge la Kiev, potrivit Politico. „Ca tată, nu pot face altfel. Oribilul atac cu rachete rusești de ieri a șocat pe toată lumea. Niciun copil nu este în război”, a transmis oficialul.

UPDATE Preşedintele ucrainean susține că vizita premierului indian Narendra Modi la Kremlin ar fi o amenințare pentru pacea Ucrainei, conform AFP. „Este o dezamăgire enormă şi o lovitură devastatoare pentru eforturile de pace să vezi liderul celei mai mari ţări democratice din lume strângându-l în brațe pe criminalul cel mai sângeros al lumii, la Moscova, într-o astfel de zi”, a transmis Zelenski.

UPDATE „Argumentul politicienilor Uniunii Europene, conform căruia călătoriile ca a mea în Rusia împart Europa și îi arată președintelui rus că UE nu are o poziție unitară, este o abordare primitivă”, a declarat Viktor Orbán într-un interviu, potrivit G4media.. Referitor la misiunea sa de pace, premierul a menţionat: „Sunt cinci actori principali în această situație foarte complicată, dintre care doi i-am întâlnit deja: cu ucraineanul și cu rusul. Restul sunt Statele Unite ale Americii, China și Uniunea Europeană”. Premierul a mai subliniat că „aceasta nu a fost doar o călătorie la Kiev și Moscova”. El a atras apoi atenția că „problema este că mulți politicieni europeni își doresc o soluție imediată, 100 la sută, dar o astfel de soluție nu există”. Orban a spus: drumul către pace începe acolo unde cei care sunt în război, sau aproape de război, vor pacea.

UPDATE Premierul britanic Sir Keir Starmer spune că summitul NATO de la Washington este o șansă pentru membrii săi de a trimite un mesaj Rusiei în urma atacurilor sale „îngrozitoare” asupra Ucrainei. După lovitura masivă, președintele ucrainean a dat asigurări că armata sa va avea o replică la fel de dură. 

UPDATE Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a prezentat marţi o serie de măsuri pentru consolidarea sprijinului SUA şi NATO pentru Ucraina, în timp ce liderii alianţei militare s-au reunit la Washington pentru summitul aniversar, relatează Reuters, transmite News.ro.

UPDATE Preşedintele american Joe Biden se va întâlni joi la Washington cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, în marja summitului NATO, a anunţat Casa Albă, potrivit AFP. „Preşedintele Biden se va întâlni cu preşedintele ucrainean Zelenski, pentru a discuta despre sprijinul nostru neclintit pentru Ucraina, care continuă să se apere împotriva agresiunii ruse”, a declarat purtătoarea de cuvânt Karine Jean-Pierre, marți, într-o conferință de presă.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că va reconstrui spitalul de copii din Kiev care a fost grav avariat într-un atac cu rachete rusesc la începutul acestei săptămâni, relatează miercuri dpa. Circa 100 de milioane de grivne (aproximativ 2,45 milioane de dolari) au fost deja alocate pentru a sprijini spitalul, iar alte 300 de milioane de grivne urmează să fie alocate în acelaşi scop, a afirmat Zelenski într-un mesaj video. El a promis ajutor tuturor familiilor ale căror rude au fost ucise sau rănite în atac, scrie HotNews.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 867: Doliu la Kiev, prognoză pesimistă și „scursuri ale umanității”. Zelenski acuză o vizită devastatoare
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 866: Atac masiv, masacru la spitalul de copii și oferta lui Tusk. Zelenski cere ședință urgentă la ONU
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo

A doua oară într-o lună! Putin a scos la rampă rachetele nucleare. Exercițiile, în apropiere de locul unde are loc summitul BRICS

missing
22 octombrie 2024, ora 22:45

Rusia scoate la rampă rachetele nucleare, pentru a doua oară într-o lună. Oficial, pentru că are exerciții progamate. Faptul că Moscova dă publicității aceste imagini exact în ziua în care Putin e gazda summitului BRICS, nu e deloc lipsit de importanță, scrie Digi24

Asta, pentru că manevrele cu rachete Yars, capabile să lovească la 12 mii de kilometri, au loc în la câteva zeci de kilometri distanță de Kazan. Adică exact orașul în care Putin se află acum alături de liderii Chinei, Iranului, Indiei și Turciei.  

În primele zile ale lunii, Rusia și-a amplasat lansatoarele nucleare mobile „pe rutele de patrulare de luptă”, potrivit agenției de știri TASS, preluată de publicația Newsweek. Militarii ruși au verificat echipamentele „pentru sarcini de lungă durată pe teren”, a mai precizat atunci sursa citată. 

Ministerul rus al Apărării a anunțat că unitățile mobile de lansare ale rachetelor sunt deplasate pe teren pentru a executa misiuni de patrulare și pregătire în eventualitatea unui conflict, și face parte din strategia de descurajare nucleară a Rusiei. 

„De asemenea, militarii vor rezolva probleme legate de contracararea sabotajului și a grupurilor de recunoaștere”, a adăugat agenția.

Yars RS-24 (denumire NATO SS-29) este o rachetă nucleară strategică cu o rază de acțiune de până la 12.000 de kilometri și o precizie de 250 de metri, potrivit publicației specializate în domeniul militar și al apărării, Army Recognition. Aceasta poate fi montată pe camioane purtătoare, sau amplasată în silozuri. Primul regiment Yars RS-24, format din trei batalioane, a fost desfășurat în 2011, în timp ce două batalioane ale celui de-al doilea regiment au fost puse în serviciul de luptă în decembrie anul trecut.

Care sunt prognozele referendumului de duminică? Este sau nu umbrit acesta de alegerile prezidențiale? Care este miza, dar și scenariile ce ar putea avea loc după vot – analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Nicu Popescu, președintele Asociației Cetățeni pentru Europa /Iulian Groza, președinte IPRE.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. În ultimele săptămâni am devenit martori ai unei implicări agresive a unor preoți și episcopi în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Cel mai vizibil dintre toți este Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. Desigur, nu este pentru prima dată când Episcopul Marchel sau alte fețe bisericești promovează discurs politic în slujbele religioase, inclusiv discurs de ură. Nici nu e premieră că susțin anumiți politicieni în alegeri.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
De unde vin milioanele pentru destabilizări și cine își va asuma consecințele? De ce unor politicieni le este frică de integrarea în Uniunea Europeană? /Vom mai avea surprize până la alegeri? Cine ar putea fi exclus din cursa prezidențială? Cine sunt candidații care au ajuns în vizorul poliției și procurorilor?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia. Noua ediție Verde-n ochi cu Mariana Rață este despre pensii. În ultima perioadă, am discutat cu mai mulți pensionari de la noi. Toți ei se plâng de pensia mică pe care o primesc. O bătrânică din Cantemir cu greu își stăpânea lacrimile în timp ce îmi vorbea despre pensia ei de 1200 de lei, din care cu greu se descurcă singură. Femeia întreba disperată când se vor mări pensiile și pentru bătrânii noștri necăjiți?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.

/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.