Meditațiile yoga în aer liber au luat astăzi locul forfotei indiene. Încurajați de prim-ministru, mii de oameni din diferite orașe au participat la sesiuni de yoga. În acest fel, indienii au marcat ziua internațională a practicării yoga.
Oamenii s-au adunat în cele mai emblematice locuri din capitala Indiei pentru a încerca o sesiune de yoga. Exercițiile fizice au mers la pachet cu meditațiile în aer liber. Astfel, miile de oameni care au participat la evenimentele dedicate Zilei Internaționale Yoga au încercat să descopere sentimentul de unitate cu tine însuți, cu lumea și cu natura.
„Practic yoga de aproximativ zece ani. Yoga a devenit o parte foarte importantă a vieții mele, cred că datorită acestui sentiment magic pe care îl ai după aceasta. Yoga pentru mine înseamnă să fiu prezentă, să-mi simt respirația și mișcările. Astfel, mintea mea se calmează.”
„Dacă fac yoga, măîncarc cu energie pentru întreaga zi. De aceea fac, aleg să fac yoga și recomand asta tuturor. Pentru că acesta este un dar pe care îl oferim corpului nostru pentru a-l menține sănătos și plin de energie.”
Alături de oameni de rând, pentru câteva ore a schimbat fotoliul pe un covoraș în parc și premierul indian. Politicianul a declarat presei că astfel a vrut să dea un exemplu și să arate că orice om, indiferent de gen sau vârstă, poate practica yoga. A avut și un discurs dedicat acestei practici cu rădăcini indiene.
„Tema Zilei Internaționale a Yoga din acest an este „Yoga pentru un Pământ, o Sănătate”.Această temă reflectă o dovadă profundă că sănătatea fiecărei entități de pe Pământ este interconectată”, a spus prim-ministrul Indiei, Narendra Modi.
Pentru India această sărbătoare are o importantă deosebită pentru că în decembrie 2014, anume la propunerea lor, Adunarea Generală a ONU a proclamat data de 21 iunie drept Ziua internațională Yoga. Rezoluția a fost aprobată de un număr record de 177 din 193 de state membre. În acest sens, Organizația Mondială a Sănătății a îndemnat, de asemenea, statele sale membre să-și ajute cetățenii să reducă inactivitatea fizică, care se numără printre primele zece cauze de deces la nivel mondial și un factor de risc cheie pentru bolile netransmisibile, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul și diabetul.