Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 972: Scenariul negru, atac mortal, pilot ucis și supărarea Kievului. SUA: Rusia nu a reușit în Moldova

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 869: Primele F-16 și metoda cinică a lui Putin. Moldova apare în declarația finală a summitului NATO

11 iulie 2024, ora 16:16

Țările membre NATO se angajează să sprijine Ucraina pe o „cale ireversibilă” spre integrare şi cer Chinei să înceteze orice sprijin pentru războiul Rusiei împotriva Kievului, potrivit declarației finale a summitului de la Washington. De asemenea, aliații cer Moscovei să-și retragă trupele din Republica Moldova și Georgia. Aliații au mai decis că vor sprijini Ucraina cu minimum 40 de miliarde de euro în 2025. Ungaria este scutită de contribuții. 

Între timp, avioanele de vânătoare F-16 au început să se îndrepte spre Ucraina, conform anunțului făcut de secretarul de stat Antony Blinken, în cadrul Summitului NATO desfășurat la Washington, relatează CNN. Rusia nu intenționează să participe la cel de-al doilea summit de pace pentru Ucraina, la care Kievul se pregătește să invite Moscova, a declarat ministrul adjunct de externe al Rusiei, Mihail Galuzin, citat de agenția de presă de stat RIA Novosti.

UPDATE Rusia a revendicat joi capturarea unui nou sat în estul Ucrainei, în timp ce trupele sale continuă înaintarea în liniile defensive ucrainene, dar fără a reuşi până în prezent vreo străpungere majoră, transmite AFP.  

UPDATE Autorităţile ucrainene anunţă joi confiscarea unui cargou care naviga sub pavilionul Camerunului, pe care-l acuză de faptul că a transportat cereale provenind din Crimeea ocupată de Rusia, relatează AFP.

UPDATE Generalul Patrick Sanders, care până în iunie a deținut funcția de șef al Statului Major al armatei britanice, a declarat că Rusia, Iranul și China reprezintă cea mai mare amenințare la nivel global și a avertizat că un nou război mondial mondial este inevitabil dacă NATO nu se pregătește, potrivit Spotmedia.

UPDATE Trupele ruse au lansat în ziua 869 de război două rachete balistice Iskander-M și șase drone Shahed. Apărarea aeriană a distrus toate dronele în patru regiuni ale Ucrainei. În ultimele 24 de ore s-au dat aproape 150 de lupte pe tot frontul. Trupele ruse au fost mai active în 12 sectoare, cu precădere în Pokrovsk, scrie Spotmedia.

UPDATE Rusia este „angajată” să ajungă la „cea mai rapidă soluție posibilă” pentru problema indienilor care au fost păcăliți să se alăture forțelor sale armate ce luptă în Ucraina, a declarat joi unul dintre diplomații de rang înalt de la Moscova, relatează Reuters.

UPDATE Apărarea aeriană din regiunea Moscovei a doborât o dronă care se îndrepta către capitala Rusiei, a anunțat primarul Serghei Sobianin. Alte două drone au fost interceptate deasupra regiunii Breansk, iar câte una în regiunile Tambov și Tula, potrivit Ministerului rus al Apărării.

UPDATE Rusia lucrează la "măsuri" pentru a contracara NATO, considerat o ameninţare foarte gravă. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a acuzat statele alianței nord-atlantice că nu susțin pacea și dialogul. Declarațiile vin după ce Ucraina a fost asigurată că va obține statutul de membru al alianței, în cadrul summitului NATO de la Washington.

UPDATE Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a denunţat joi promisiunea asumată la summitul NATO de a primi în cele din urmă Ucraina în rândurile Alianţei şi a subliniat că Rusia ar trebui să lucreze în direcţia „dispariţiei” Ucrainei şi a alianţei militare deopotrivă, notează Rador.

UPDATE China susține Rusia în războiul său împotriva Ucrainei, iar aceasta nu va trece fără urmări pentru Beijing. O astfel de declarație a fost făcută de Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la conferința de presă după ședința Consiliului Euroatlantic.

UPDATE Rusia și-a diversificat acțiunile de tip “război hibrid” în Europa, în ultima jumătate de an. Conform unui oficial NATO, agenții ruși conving civili să ia parte la “operațiuni îndrăznețe”, inclusiv de sabotaj, în schimbul unor sume de bani, scrie Biziday.

UPDATE China susține că NATO o „instigă la confruntare” cu Rusia după ce liderii alianței defensive s-au arătat „profund îngrijorați” de apropierea dintre Beijing și Moscova pe fondul invaziei ruse din Ucraina, notează Libertatea.

UPDATE Aliaţii din NATO se angajează să susţină Ucraina pe calea sa către o integrare euro-atlantică deplină şi cer Chinei să înceteze orice sprijin pentru efortul de război al Rusiei împotriva Kievului, potrivit declarației finale a summit-ului de la Washington. ”Nu vom recunoaște niciodată anexările ilegale ale Rusiei de teritorii ucrainene, inclusiv Crimeea. De asemenea, solicităm Rusiei să îşi retragă toate forţele din Republica Moldova şi Georgia, staționate acolo fără acordul acestora”. Referitor la Moldova, aliaţii salută eforturile acestei ţări de a continua reformele democratice şi promit să-i sprijine capacităţile de securitate şi apărare şi să-i consolideze capacitatea de a contracara amenințările hibride, scrie Spotmedia.

UPDATE Oficialii americani afirmă că au luat măsuri împotriva unei operaţiuni de informare bazată pe inteligenţă artificială, desfăşurată din Rusia, care includea aproape 1.000 de conturi care pretindeau că sunt americane, transmite BBC.

UPDATE Declarația finală a summitului NATO de la Washington este plină de „retorică beligerantă”, iar conținutul legat de China conține provocări și minciuni, a declarat un purtător de cuvânt al misiunii chineze la Uniunea Europeană, informează Reuters.

UPDATE Peste un milion de hectare de păduri au luat foc, iar suprafeţe mai vaste decât în anii precedenţi au ars deja, anunţă autorităţile. Incendii uriaşe devastează în fiecare vară porţiuni vaste de păduri în Rusia, în regiuni adesea îndepărtate şi puţin populate, dar ameninţând uneori zone locuite. „În prezent există peste 500 de focare de incendiu de pădure în ţară, pe o suprafaţă de peste un milion de hectare”, a anunţat ministrul Situaţiilor de Urgenţă, Aleksandr Kurenkov, într-o reuniune cu preşedintele Vladimir Putin, transmisă în direct la televizor, scrie Spotmedia.

UPDATE Fostul președinte al Curții Supreme a Ucrainei, Vsevolod Knyazev, a fost prins de autoritățile de la frontieră, din regiunea Zakarpattya, la doar un kilometru de granița cu România, încercând să părăsăsească țara. Knayazev este acuzat de luare de mită, în valoare de 2,7 milioane de dolari, iar procesul este în desfășurare, scrie Gândul.

UPDATE La aproape trei ani de la „operațiunea militară specială” de trei zile a lui Vladimir Putin în Ucraina, efectele invaziei ilegale și imorale continue a Rusiei încă se răsfrâng în întreaga lume. Un expert american, jurnalistul David E. Sanger, a scos adevărul la lumină în noua sa carte ”Noile Războaie Reci”, în care vorbește despre ”un șoc global care a luat Washingtonul prin surprindere: renașterea conflictului dintre superputeri”.

UPDATE Ungaria consideră că o potențială revenire a lui Donald Trump la președinția SUA ar putea aduce „o șansă pentru pace” în Ucraina, conform declarațiilor ministrului de Externe Peter Szijjarto, în cadrul unui interviu acordat miercuri la Washington, cu ocazia unui summit NATO.

UPDATE Prim-ministrul ungar profită de slăbiciunea mai multor lideri occidentali pentru a crea probleme atât în interiorul, cât și în afara Uniunii Europene, precum și în NATO. O strategie pe care ar fi greșit să o subestimăm. Viktor Orban a surprins pe toată lumea mergând, din proprie inițiativă, în primele zile ale președinției maghiare a Consiliului Uniunii Europene într-o „misiune de pace” la Kiev, apoi la Moscova, apoi la Beijing – cu un ocol prin Azerbaidjan. Lovitură de maestru a diplomației maghiare? Flash de geniu al copilului teribil al familiei europene? Mediere secretă, poate, între autocrați care se înțeleg? Nimic din toate acestea, din păcate. „Misiunea de pace 3.0”, așa cum este numită pompos în videoclipurile în stil Top Gun pe care Viktor Orban le postează pe rețelele de socializare după fiecare etapă, s-a prăbușit luni, 8 iulie, într-o clădire din Kiev care găzduia cel mai mare spital de pediatrie din Ucraina, așa că actorul Top Gun s-a transformat într-un „idiot util”, se arată într-o analiză Le Monde, preluată de Rador.

UPDATE Cinism și eficiență tipic rusești: 70% din pierderile armatei ruse în Ucraina aparțin așa-numitelor unități „de asalt Z” (cunoscute și sub numele de „batalioane de carne”), unități disciplinare alcătuite din foști pușcăriași pe care Putin le trimite zilnic cu scopul de a-i epuiza pe apărătorii ucraineni și a provoca pierderi pe care armata ucraineană le înlocuiește cu tot mai mare dificultate pe câmpul de luptă, se arată într-un articol publicat pe rețelele sociale de un fost ofițer polonez de informații militare, specializat în analizarea și monitorizarea armatei ruse, scrie Digi24.

UPDATE Membrii NATO s-au angajat să sprijine o „cale ireversibilă” către o viitoare aderare a Ucrainei, precum și mai mult ajutor, deși nu s-a convenit asupra unui calendar oficial pentru aderarea la alianța militară, scrie Adevărul.

UPDATE Serviciul juridic al UE a informat statele membre că acţiunile lui Orban au încălcat tratatele blocului care interzic orice "măsură care ar putea pune în pericol atingerea obiectivelor Uniunii", potrivit a trei persoane familiarizate cu această chestiune, citate de FT.

UPDATE China a cerut joi NATO să oprească „instigarea la confruntare” între cele două părţi, după criticile virulente ale Alianţei Nord-Atlantice din declarația finală a summit-ului de la Washington, în care acuză Beijingul că acordă un ajutor crucial Rusiei în războiul său declanșat împotriva Ucrainei, scrie Digi24.

UPDATE Liderii Uniunii Europene discută tot mai apăsat despre sancționarea Ungariei și a lui Viktor Orban pentru vizitele la Moscova și Beijing. Ungaria deține președinția rotativă a Uniunii Europene, iar în acest context vizitele lui Viktor Orban au altă greutate, notează Știripesurse.

UPDATE Natalia Vertinskaia, o bloggeriță ucraineană care acum locuiește în SUA, pretinde că este nepoata lui Andrei Belousov, 65 de ani, ministrul rus al apărării. Ea a înregistrat un mesaj video pentru unchiul ei, după atacul cu rachete spitalului de copii Ohmatdit, în care îi cere să oprească războiul din Ucraina. Femeia afirmă că bunicii lui Belousov sunt înmormântați la Kiev, iar un văr este încă acolo. Fratele lui Belousov neagă legăturile familiei cu Ucraina, transmit, printre altele, Moscow Times și News.ru.

UPDATE Maia Sandu nu vede cu ochi prea buni canidatura exprocurorului general al Moldovei Alexandr Stoianoglo la funcția de președinte. Stoianoglo, sprejinit de Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), este „candidatul Kremlinului și oligarhilor” este de părere președinta Moldovei. Declarația a fost făcută de Sandu în cadrul unui interviu pentru NordInfo, publicat pe 10 iulie.  

UPDATE O nouă bază americană pentru apărare aeriană din nordul Poloniei, menită să detecteze şi să intercepteze atacurile cu rachete balistice în cadrul unui scut mai amplu al NATO, este gata pentru operaţionalizare, a anunţat miercuri alianţa militară nord-atlantică.

UPDATE A încep transferul avioanelor F-16 către Kiev. Ucraina speră că avioanele de fabricație americană vor contribui semnificativ la protejarea soldaților și orașelor sale de bombardamentele rusești, care au loc zilnic. La începutul acestui an, primul grup de piloți ucraineni antrenați pe avioanele de luptă americane a absolvit, marcând un pas important în modernizarea și fortificarea apărării aeriene a țării. Aceste aeronave avansate sunt văzute ca un element crucial pentru a face față amenințărilor constante și pentru a asigura o protecție mai eficientă a populației civile și infrastructurii esențiale.

UPDATE NATO intenționează să aloce 40 de miliarde de euro Ucrainei în următorul an, reiese din declarația de după Summit-ul NATO. Declarația comună a NATO conține o clauză privind „viitorul Ucrainei în NATO” și declară un statut mai integrat al țării în alianță. NATO intenționează să continue expansiunea în Marea Neagră și Balcanii de Est, scrie declarație.

UPDATE Premierul ungar Viktor Orban va avea o întâlnire cu fostul președinte republican american Donald Trump în Florida în cursul zilei de joi, la încheierea summitului NATO de la Washington, informează Bloomberg, citând surse informate. Potrivit acestora, Orban se va deplasa la domeniul lui Trump Mar-a-Lago, potrivit Digi24.

UPDATE Cu aprobarea Statelor Unite, Olanda și Danemarca sunt pregătite să furnizeze Ucrainei avioane F-16. De câteva luni, piloți și mecanici ucraineni sunt instruiți pentru utilizarea acestor aeronave, însă livrările efective încă nu au avut loc. Principalul obiectiv al acestor avioane este de a împiedica aviația rusă să desfășoare bombardamente fără opoziție, oferind astfel o apărare mai robustă pentru Ucraina.

UPDATE Noul prim-ministru al Regatului Unit, Keir Starmer, a sugerat că Ucraina poate utiliza rachetele britanice Storm Shadow pentru a lovi ținte din Rusia, subliniind că țara invadată de Moscova este singura care decide cum să folosească aceste arme. Aceasta poziție a fost exprimată într-un interviu pentru Bloomberg, citat de Ukrainska Pravda. În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat că Rusia va răspunde dacă Marea Britanie va permite Ucrainei să folosească arme britanice pentru a ataca teritoriul rus, conform Reuters.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 867: Doliu la Kiev, prognoză pesimistă și „scursuri ale umanității”. Zelenski acuză o vizită devastatoare
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 868: Summit NATO, F-16 false, iar lui Zelenski îi vine să-l ucidă pe Putin. Biden: „Ucraina va câștiga”
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo

A doua oară într-o lună! Putin a scos la rampă rachetele nucleare. Exercițiile, în apropiere de locul unde are loc summitul BRICS

missing
22 octombrie 2024, ora 22:45

Rusia scoate la rampă rachetele nucleare, pentru a doua oară într-o lună. Oficial, pentru că are exerciții progamate. Faptul că Moscova dă publicității aceste imagini exact în ziua în care Putin e gazda summitului BRICS, nu e deloc lipsit de importanță, scrie Digi24

Asta, pentru că manevrele cu rachete Yars, capabile să lovească la 12 mii de kilometri, au loc în la câteva zeci de kilometri distanță de Kazan. Adică exact orașul în care Putin se află acum alături de liderii Chinei, Iranului, Indiei și Turciei.  

În primele zile ale lunii, Rusia și-a amplasat lansatoarele nucleare mobile „pe rutele de patrulare de luptă”, potrivit agenției de știri TASS, preluată de publicația Newsweek. Militarii ruși au verificat echipamentele „pentru sarcini de lungă durată pe teren”, a mai precizat atunci sursa citată. 

Ministerul rus al Apărării a anunțat că unitățile mobile de lansare ale rachetelor sunt deplasate pe teren pentru a executa misiuni de patrulare și pregătire în eventualitatea unui conflict, și face parte din strategia de descurajare nucleară a Rusiei. 

„De asemenea, militarii vor rezolva probleme legate de contracararea sabotajului și a grupurilor de recunoaștere”, a adăugat agenția.

Yars RS-24 (denumire NATO SS-29) este o rachetă nucleară strategică cu o rază de acțiune de până la 12.000 de kilometri și o precizie de 250 de metri, potrivit publicației specializate în domeniul militar și al apărării, Army Recognition. Aceasta poate fi montată pe camioane purtătoare, sau amplasată în silozuri. Primul regiment Yars RS-24, format din trei batalioane, a fost desfășurat în 2011, în timp ce două batalioane ale celui de-al doilea regiment au fost puse în serviciul de luptă în decembrie anul trecut.

Care sunt prognozele referendumului de duminică? Este sau nu umbrit acesta de alegerile prezidențiale? Care este miza, dar și scenariile ce ar putea avea loc după vot – analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Nicu Popescu, președintele Asociației Cetățeni pentru Europa /Iulian Groza, președinte IPRE.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. În ultimele săptămâni am devenit martori ai unei implicări agresive a unor preoți și episcopi în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Cel mai vizibil dintre toți este Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. Desigur, nu este pentru prima dată când Episcopul Marchel sau alte fețe bisericești promovează discurs politic în slujbele religioase, inclusiv discurs de ură. Nici nu e premieră că susțin anumiți politicieni în alegeri.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
De unde vin milioanele pentru destabilizări și cine își va asuma consecințele? De ce unor politicieni le este frică de integrarea în Uniunea Europeană? /Vom mai avea surprize până la alegeri? Cine ar putea fi exclus din cursa prezidențială? Cine sunt candidații care au ajuns în vizorul poliției și procurorilor?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia. Noua ediție Verde-n ochi cu Mariana Rață este despre pensii. În ultima perioadă, am discutat cu mai mulți pensionari de la noi. Toți ei se plâng de pensia mică pe care o primesc. O bătrânică din Cantemir cu greu își stăpânea lacrimile în timp ce îmi vorbea despre pensia ei de 1200 de lei, din care cu greu se descurcă singură. Femeia întreba disperată când se vor mări pensiile și pentru bătrânii noștri necăjiți?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.

/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.