Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 915: Atac masiv, alertă în Polonia și bilanțul lui Zelenski! WSJ: Obiectivul triplu al Kievului la Kursk

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 874: Presiuni pe front, atac cibernetic și plan de pace de la Zelenski! Rusia ironică amenință Europa

16 iulie 2024, ora 22:39

Președintele ucrainean a declarat că plănuiește un eveniment pentru noiembrie, în ceea ce ar putea fi primele discuții directe între două părți din primele săptămâni de război. Între timp, Kremlinul transmite ironic că nu știe ce înţelege Zelenski prin „al doilea summit internaţional de pace”. Mai mult, Evgheni Popov, prezentator TV și, totodată, deputat în Duma de Stat, a lansat noi amenințări la adresa Europei.

Rușii presează pe frontul de Est. Grupul independent de monitorizare DeepState a informat că ocupanții ruși fac unele progrese în zonă. Pe de altă parte, atacul unei drone ucrainene a declanșat marți dimineața un incendiu la o fabrică din regiunea Kursk, iar marina militară ucraineană a transmis că ultima navă de patrulare a Rusiei a părăsit Crimeea, cel mai probabil fiind relocată într-o altă bază navală pentru a fi pusă la adăpost de atacurile ucrainene.

UPDATE Hackeri voluntari, dar și profesioniști din cadrul Serviciului de informații militare al Ucrainei au spart, într-un atac concertat, aproximativ 100 de situri rusești care susțin efortul de război al Kremlinului, înlocuind prima pagină cu imaginea unui cap de porc, potrivit GUR, scriu Ukrainska Pravda și Kyiv Independent.

UPDATE Compania de stat ucraineană Ukroboronservice și producătorul ceh Sellier & Bellot intenționează să construiască o fabrică de muniții în Ucraina, a declarat marți premierul ucrainean Denîs Șmîhal, relatează Reuters. Republica Cehă a fost un susținător major al Kievului în lupta împotriva invaziei rusești, conducând o inițiativă care a obținut sute de mii de cartușe de muniție din întreaga lume.

UPDATE Ucraina renunță la ora de vară! Rada Supremă de la Kiev a votat în lectură finală proiectul care prevede că din 2025 încolo, nu mai revine la schimbarea sezonieră a orei. Potrivit proiectului votat de deputații de la Kiev, în ultima duminică din octombrie anul acesta, ucrainenii vor schimba pentru ultima oară acele ceasornicului cu o oră înapoi. 

UPDATE Președintele Volodimir Zelenski a declarat, marți, că lovirea cu arme cu rază lungă de acțiune în interiorul Rusiei este încă o „decizie nepopulară” în rândul aliaților occidentali și de aceea Ucraina își consolidează propriile capacități de lovire la distanțe mari.

UPDATE Operatorii reţelelor electrice din Estonia, Letonia şi Lituania au semnat un acord care vizează decuplarea de la reţeaua electrică sincronizată cu Rusia şi Belarus, aşa-numitul sistem BRELL, care datează din perioada sovietică, în luna februarie 2025, transmite Reuters, citat de Agerpres.

UPDATE Circa 20 de ţări membre UE au avertizat, marţi, Budapesta că sprijinul pentru Ucraina trebuie să rămână o prioritate pentru blocul european sub preşedinţia ungară a Consiliului UE, scrie AFP.

UPDATE Operatorul reţelei de energie electrică a Ucrainei, Ukrenergo, a început întreruperea de urgenţă a alimentării cu electricitate pentru unii consumatori, în şapte regiuni, pe fondului unul val record de caniculă şi după defectarea unor echipamente de energie, a anunţat marţi compania, scrie Rador. Atacurile cu rachete şi drone ale Rusiei asupra sectorului de energie din Ucraina s-au intensificat începând din primăvară, ducând la pene de curent în multe regiuni şi forţând Kievul să înceapă importuri de electricitate la scară largă din Uniunea Europeană.

UPDATE Aproximativ 666.000 de oameni au părăsit Rusia și nu s-au întors încă în țară după izbucnirea unui război pe scară largă în Ucraina, mobilizarea și reprimarea disidenței, potrivit unui studiu realizat de The Bell.

UPDATE Ministerul Apărării Naționale din România a transmis marți, 16 iulie, că există „o nouă încercare de dezinformare pornită de canalele de propagandă” ale Rusiei, mai precis pe Telegram, care susține în mod fals, spune MApN, că aeronave F-16 au decolat săptămâna trecută din România cu direcția Odesa pentru a sprijini Ucraina.

UPDATE Premierul ucrainean, Denis Şmihal, şi întreaga echipă guvernamentală de la Kiev au sosit, marţi, într-o vizită de lucru în Cehia, pentru consultări interguvernamentale. Şmihal a subliniat pe Telegram că discuţiile de la Praga se vor referi la furnizarea de muniție, integrarea Ucrainei în UE și în NATO, proiecte și linii de producție comune, infrastructură și energie. Totodată, premierul a menţionat că vor fi semnate mai multe documente bilaterale. „Continuăm să ne aprofundăm relațiile strânse, de dragul unei Europe puternice, pașnice și sigure” – a adăugat premierul, potrivit Rador.

UPDATE România, Bulgaria și Grecia se pregătesc să pună în practică un culoar rapid prin care să poată fi transportate urgent arme și infrastructură militară, în cazul în care conflictul din Ucraina s-ar extinde, scrie Spotmedia.

UPDATE Jurnaliștii de la postul rus Radio Liberty au observat un sistem de apărare aeriană Panțîr-S1 amplasat lângă reședința lui Putin din Valdai, oraș din regiunea estică Novgorod. Sistemul a fost instalat pe un turn din apropierea reședinței. Sisteme similare de rachete sol-aer autopropulsate cu rază medie au fost desfășurate și în regiunea Moscova. Turnul cu sistemul de apărare aeriană este vizibil în imaginile satelitare Google din 6 mai, iar analiza imaginilor din ultimele luni indică faptul că sistemul a fost instalat în luna martie, arată jurnaliștii citați de Ukrainska Pravda. Nexta a identificat alte două turnuri de apărare aeriană, precum și alte elemente defensive, scrie Spotmedia.

UPDATE Eurodeputata malteză Roberta Metsola, membră a Partidului Popular European, a fost aleasă marţi președintă a Parlamentului European pentru următorii doi ani şi jumătate.

UPDATE Mai multe deflagrații s-au produs noaptea trecută în Mariupol, oraș ocupat de ruși, iar în unele zone alimentarea cu energie electrică s-a întrerupt. „Mariupol. Peste cinci explozii au avut loc”, a scris pe Telegram Petro Andriușcenko, un consilier al primarului instalat de ruși. „Modelul atacului a fost următorul: mai întâi a fost descoperit amplasamentul apărării aeriene, apoi au fost atacate chiar sistemele de apărare aeriană”, a menționat acesta, potrivit Spotmedia.

UPDATE Rusia nu înţelege încă ce vrea să spună Volodimir Zelenski cu al doilea summit pentru pace, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, comentând astfel, la postul de televiziune Zvezda, o declaraţie a preşedintelui ucrainean, potrivit căruia reprezentanții ruşi ar trebui să ia parte la următorul summit pentru pace referitor la Ucraina, relatează TASS.

UPDATE Trupele ruse au atacat de dimineață o piață din orașul Herson, în sudul Ucrainei. Șeful administrației militare regionale, Oleksandr Prokudin, a anunțat pe Facebook că atacul a distrus un centru de afaceri și mai multe spații comerciale, dar nu a provocat victime, iar incendiul izbucnit a fost stins. Atacul survine după ce luni orașul Herson și 14 localități din apropiere au fost vizate de lovituri aeriene, soldate cu șase răniți și distrugerea unei grădinițe, a unei clădiri administrative, mai multor mașini și a 15 case, potrivit Spotmedia.

UPDATE Donald Trump va solicita rapid negocieri de pace între Rusia şi Ucraina dacă va câştiga alegerile prezidenţiale americane din noiembrie şi a elaborat „planuri bine fundamentate” în acest sens, susţine într-o scrisoare adresată liderilor europeni premierul ungar Viktor Orbán după discuții private avute cu candidatul republican, potrivit cotidianului Financial Times, citat de News.ro.

UPDATE Prim-ministrul britanic Keir Starmer, revenit de la summitul NATO, a lansat marţi o reexaminare a forţelor armate britanice pentru a defini calea ce trebuie urmată pentru a majora cheltuielile de apărare la 2,5% din PIB, informează AFP, transmite Agerpres.

UPDATE Un ofițer ucrainean a spus că situația din sectorul Harkov rămâne dificilă, deși a adăugat că nu au avut loc schimbări semnificative în pozițiile din prima linie. Trupele ruse se regrupează în sectorul Harkov și pregătesc trupe pentru a ataca orașul Vovceansk, a declarat colonelul Vitali Saranțev, scrie Adevărul.

UPDATE Numeroasele atacuri zilnice ale Rusiei asupra Ucrainei au un impact cumulativ asupra forței de luptă a acestei țări, avertizează un general în rezervă care a cerut aliaților Kievului să își sporească sprijinul în lupta împotriva agresiunii lui Vladimir Putin, scrie Newsweek.

UPDATE Berlinul a trimis Kievului, la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie, un pachet militar suplimentar pentru forțele armate ucrainene, în secret și în mare parte neobservat. Printre altele, este vorba de 39 de tancuri și trei lansatoare de rachete multiple HIMARS din partea armatei și industriei de armament germane, potrivit publicației germane Merkur, citată de Euromaidan.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că Rusia ar trebui să fie reprezentată la un al doilea summit din noiembrie care urmărește să asigure pacea de durată cu Kremlinul, după mai bine de doi ani de război, relatează AFP. "Cred că reprezentanţi ruşi ar trebui să participe la acest al doilea summit", a anunţat într-o conferinţă de presă, la Kiev, preşedintele ucrainean.

UPDATE Rusia ar putea decide să reintroducă din august interdicţia privind exporturile de benzină, în cazul în care ar exista o penurie de aprovizionare pe piaţa internă, a declarat luni viceprim-ministrul Alexander Novak, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

UPDATE Concomitent cu războiul sângeros al Moscovei din Ucraina, care a trecut de 28 de luni, Vladimir Putin și-a pus în practică experiența sa de spion KGB, iar Rusia și-a întins tentaculele în mod periculos în numeroase țări occidentale neștiute. Liderul de la Kremlin a întocmit un plan ”murdar” prin care a înființat o rețea rusă de spionaj în întreaga lume.Numeroși suspecți, inclusiv în Marea Britanie, Brazilia, Australia și Austria, au fost arestați pentru spionaj pentru Rusia, evidențiind extinderea spionajului global al Kremlinului, a raportat ABC News.

UPDATE Un atac ucrainean cu dronă a declanșat un incendiu la o uzină care produce dispozitive și componente electrice în orașul Korenevo din regiunea rusă Kursk, a declarat marți guvernatorul interimar al regiunii de la granița cu Ucraina, Alexei Smirnov, informează Reuters. „Niciunul dintre lucrători nu a fost rănit”, a declarat Smirnov pe Telegram. Ministerul rus al Apărării a declarat că sistemele de apărare aeriană au distrus 13 drone ucrainene peste noapte, inclusiv o dronă deasupra regiunii Kursk, scrie Gândul.

UPDATE Kremlinul respinge implicarea în tentativa de asasinat a lui Donald Trump ca fiind provocată de atmosfera politică din SUA, scrie Mediafax. Maria Zaharova solicită SUA să reevalueze politica de incitare la ură şi terorism. Analistul John Foreman evidenţiază strategia Rusiei de a exploata diviziunile politice în scopuri strategice.

UPDATE Kremlinul îl acuză pe președintele american Joe Biden că nu dorește „niciun dialog” privind Ucraina și insistă să continue războiul „până la ultimul ucrainean”.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat luni că șeful serviciilor militare ucrainene de informații, generalul Kirilo Budanov, a fost „înțeles greșit” atunci când s-a arătat convins că Rusia va ataca din nou, în curând, teritoriul Ucrainei dinspre nord, potrivit Gândul.

UPDATE Şeful Administrației Militare Regionale Dnipropetrovsk, Serhi Lisak, a raportat că, în noaptea de 15 spre 16 iulie, trupele ruse au atacat oraşul Nikopol cu drone kamikaze. Luni seară, ruşii au atacat raionul Nikopol, avariind o casă particulară din comuna Marhaneţ. Potrivit lui Lisak, noaptea trecută, o unitate a Comandamentului Aerian „Est” a distrus o dronă rusească în regiunea Dnipropetrovsk, notează Rador.

UPDATE România a rămas cel mai mare importator de cereale din Ucraina, chiar dacă importă sub 1 milion de tone, după ce cantitatea a scăzut cu peste 60%, scrie B1.

UPDATE Evgheni Popov, prezentator TV și, totodată, deputat în Duma de Stat, a lansat noi amenințări la adresa europenilor, deranjat de perspectiva amplasării unor rachete cu rază lungă de acțiune ale NATO în Germania, începând cu 2026. Astfel de amenințări nu sunt o noutate în ceea ce îl privește pe Popov, acesta înscriindu-se pe linia trasată de Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, un apropiat al lui Vladimir Putin. Postul TV care a găzduit emisiunea a afișat și o hartă care evidențiază potențiale ținte din Europa vizate de ruși.

UPDATE „În direcția Pokrovsk a avut loc cel mai mare număr de ciocniri. De la începutul zilei, ocupanții, cu sprijinul aeronavelor de bombardare și atac, au făcut deja șaisprezece încercări de a-i îndepărta pe apărătorii noștri din pozițiile lor în zonele Progress, Novoselivka Pershoi, Novooleksandrivka și Yasnobrodivka. Forțele de apărare au oprit atacul și în prezent au respins 13 atacuri inamice, trei atacuri sunt încă în curs”, se arată în mesaj.

UPDATE Gigantul rus antivirus Kaspersky Labs va părăsi SUA după ce administrația Biden a luat o decizie care afectează afacerile rușilor pe teritoriul american. Administrația Biden a interzis vânzarea și distribuția software-ului companiei Kaspersky Labs pe teritoriul SUA, potrivit BBC.

UPDATE Statul Major informează că de la începutul zilei au avut loc în total 69 de ciocniri între trupele ruse și cele ucrainiene, conform agenției ucrainiene de știri Unian.

UPDATE Inamicul a efectuat nouă atacuri în direcția Torețk. Concentrarea eforturilor sale se remarcă în zonele de nord. Soldații ucraineni au respins patru atacuri inamice și încă cinci lupte sunt în desfășurare. Rușii folosesc în mod activ aviația în această direcție, în special, în zonele așezărilor Severnye și Toretsk care au fost bombardate. Inamicul a tras 12 rachete antiaeriene și a folosit rachete aeriene nedirijate.

UPDATE Conform unui sondaj realizat de Centrul Razumkov la cererea ZN.UA, 44% dintre ucraineni consideră că este momentul să se inițieze discuții de pace între Ucraina și Rusia. Pe de altă parte, 35% cred că nu este încă timpul pentru astfel de negocieri, iar 21% sunt indeciși. Sondajul a relevat și diferențe regionale în opinie. În vestul Ucrainei, 35% dintre respondenți sunt de acord cu începerea negocierilor, în timp ce în est doar 33% susțin această idee. În sudul țării, însă, 60% dintre participanți doresc demararea discuțiilor.

UPDATE Un individ neidentificat a aruncat o grenadă la un birou de recrutare militară din orașul Busk din vestul Ucrainei în timpul nopții, provocând o explozie, dar fără a răni pe nimeni, a declarat poliția. Într-o declarație, poliția a precizat că investighează incidentul, care intervine în contextul în care Ucraina își intensifică eforturile de recrutare a civililor în forțele armate, la mai mult de 28 de luni de la invadarea Rusiei.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 872: Mesaj lui Trump, bombă de 3 tone și ordinul lui Lukașenko! General: „Rusia luptă deja cu NATO”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 873: Atac masiv, sat capturat, situație fierbinte și unde verde Kievului! Securitatea lui Putin, întărită
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 914: Pericol pe frontul de Est, gluma lui Zelenski și hotel distrus! Unde ar putea fi noul summit de pace
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 914: Pericol pe frontul de Est, gluma lui Zelenski și hotel distrus! Unde ar putea fi noul summit de pace
/PROMO/ Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon: Subiecte fierbinți, în curând la TV8
/PROMO/ Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon: Subiecte fierbinți, în curând la TV8
Sărbătoare fără Vama? Reprezentanții trupei au anunțat că nu vor participa la concertul din 28 august de la Chișinău
Sărbătoare fără Vama? Reprezentanții trupei au anunțat că nu vor participa la concertul din 28 august de la Chișinău
/EXCLUSIV/ Cum s-a filmat serialul „Cancelaria”, Sezonul 2. Imagini în premieră
/EXCLUSIV/ Cum s-a filmat serialul „Cancelaria”, Sezonul 2. Imagini în premieră
Fără candidat la funcția de președinte: Partidul Liberal nu va participa la scrutinul prezidențial, dar va susține referendumul
Fără candidat la funcția de președinte: Partidul Liberal nu va participa la scrutinul prezidențial, dar va susține referendumul

Patru morţi în atacuri masive ruseşti asupra infrastructurii energetice din Ucraina

missing
26 august 2024, ora 17:15

tacuri „masive” cu rachete şi drone ruseşti au vizat luni infrastructura energetică a Ucrainei, omorând cel puţin patru persoane şi forţând autorităţile să introducă întreruperi de curent, potrivit AFP, transmite G4Media.

Kievul susţine că 15 regiuni din Ucraina au fost vizate de această campanie de bombardamente ruseşti, cea mai mare din ultimele săptămâni, cu „peste 100 de rachete de diferite tipuri şi circa 100 de (drone) Shahed”, potrivit preşedintelui Volodimir Zelenski.

„Am putea face mult mai mult pentru a proteja vieţi dacă forţele aeriene ale vecinilor noştri europeni ar lucra împreună cu avioanele noastre de luptă F-16 şi cu apărarea noastră antiaeriană”, a reacţionat liderul de la Kiev pe Telegram.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a transmis că a efectuat o „lovitură masivă” împotriva unor situri energetice „care permit funcţionarea complexului militaro-industrial al Ucrainei”. „Toate obiectivele au fost atinse”, a precizat ministerul rus pe Telegram.

Aceste atacuri survin în timp ce Ucraina desfăşoară o vastă ofensivă transfrontalieră de la 6 august în regiunea rusă Kursk, unde, conform Kievului, trupele sale continuă să avanseze.

„Teroriştii ruşi au vizat din nou infrastructura energetică. Din păcate, există pagube în mai multe regiuni”, a declarat premierul ucrainean Denis Şmîhal.

Distribuitorul naţional de energie Ukrenergo a efectuat întreruperi de curent de urgenţă pentru a stabiliza reţeaua, în timp ce legăturile feroviare au fost perturbate.

În capitala Kiev, locuitorii s-au refugiat în staţii de metrou subterane sau pe alei acoperite, au declarat jurnaliştii AFP.

„Este foarte, foarte greu”, a spus Svitlana Kravcenko, în vârstă de 51 de ani, care a fost întâlnită într-o staţie de metrou din centrul oraşului printre alte aproximativ 100 de persoane.

„Nimeni nu se gândea că Rusia, care a fost cândva sora noastră, ne va provoca atât de multă tristeţe”, s-a plâns ea, spunând că este îngrijorată că va ajunge să „se obişnuiască cu frica”.

După doi ani şi jumătate de război, alarmele de raid aerian sună frecvent pe teritoriul ucrainean.

Ultimul atac mortal asupra capitalei datează din 8 iulie, când o rachetă rusească a lovit un centru pediatric, omorând aproximativ patruzeci de persoane.

Infrastructura energetică a fost lovită şi în regiunea vestică Lvov, au precizat autorităţile pe Telegram.

Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitații de astǎzi ai emisiunii Cutia Neagrǎ cu Mariana Rațǎ sunt: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Dumitru Diacov, politician.

/UPDATE/ Accident grav la Peresecina: Patru persoane, inclusiv doi minori au ajuns la spital, după ce două mașini s-au ciocnit frontal
/UPDATE/ Accident grav la Peresecina: Patru persoane, inclusiv doi minori au ajuns la spital, după ce două mașini s-au ciocnit frontal
/PROMO/ Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon: Subiecte fierbinți, în curând la TV8
/PROMO/ Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon: Subiecte fierbinți, în curând la TV8
/VIDEO/ Polonia, mai prosperă după aderarea la UE: Oamenii revin de peste hotare, salariile cresc și traiul e mai confortabil
/VIDEO/ Polonia, mai prosperă după aderarea la UE: Oamenii revin de peste hotare, salariile cresc și traiul e mai confortabil
/EXCLUSIV/ Cum s-a filmat serialul „Cancelaria”, Sezonul 2. Imagini în premieră
/EXCLUSIV/ Cum s-a filmat serialul „Cancelaria”, Sezonul 2. Imagini în premieră
/VIDEO/ Siguranța alimentară în UE: Cum sunt ajutați fermierii. Succesul unei afaceri lansate în 1937
/VIDEO/ Siguranța alimentară în UE: Cum sunt ajutați fermierii. Succesul unei afaceri lansate în 1937

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.