Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 932: Răspuns urgent, avion doborât și amenințare atomică! Zelenski respinge oferta Chinei și Braziliei

/FOTO/ Cum ne hidratăm corect vara: Top 8 alimente bogate în apă

missing
17 iulie 2024, ora 15:07

Unele alimente sănătoase, cum ar fi fructele și legumele, ajută la hidratarea organismului. Hidratarea este o problemă care trebuie să fie întotdeauna ridicată. La urma urmei, corpul nostru este format din peste 70% apă.

Menținerea hidratării este, de asemenea, importantă pentru toate celulele și pentru toate funcțiile corpului, cum ar fi: Sistemul circulator – cu organismul bine hidratat, fluxul sanguin funcționează mai bine – acesta susține funcțiile vitale și ne menține sănătoși. 

  • Controlul temperaturii corpului: pierdem apă din corp cu orice mișcare pe care o facem, inclusiv atunci când dormim și mai ales când ne simțim încălziți. Prin urmare, menținerea hidratării ajută organismul să facă față variațiilor de temperatură.
  • Eliminarea toxinelor: toxinele prezente în organism sunt eliminate prin urină. Hidratarea asigură funcționarea optimă a ficatului și a rinichilor pentru a elimina substanțele toxice.
  • Transportul vitaminelor și al nutrienților – apa este esențială pentru ca organismul să poată transporta vitamine, nutrienți, minerale, glucoză și chiar oxigen.

În medie, un organism sănătos elimină în jur de 2,6 litri de lichid pe zi. Întrucât corpul nostru nu produce apă în mod natural, înlocuirea zilnică a lichidelor este esențială. Dar știi să te hidratezi rapid? Continuă să citești pentru a urmări sfaturi de hidratare care merg dincolo de o clasică sticlă cu apă.

Cum să te hidratezi rapid cu alimente sănătoase?

1. Castravete 

Castravetele este o legumă alcătuită din 95% apă. Este foarte sărac in calorii, dar extrem de bogat în antioxidanți, minerale și fibre. Prin urmare, pe lângă faptul că ajută la hidratare, este bun pentru funcția intestinală și pentru sănătatea pielii și a părului. Poți consuma castraveți în salate, murați și chiar și în sucuri detox.

2. Ananas 

Ananasul este un fruct tropical dulce și suculent, format din 87% apă, bogat în vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B9 și în nutrienți precum mangan, magneziu, potasiu și bromelaină – un amestec de enzime cu rol în descompunerea proteinelor. Prin urmare, este un aliat atunci când vine vorba de hidratare, dar ajută și la o bună digestie, îmbunătățind imunitatea și regenerarea musculară, mai ales după efort fizic. Se poate consuma pur, în sucuri și chiar și în deserturi.

3. Salată verde 

Prezentă frecvent în farfuriile românilor, salata verde este o legumă foarte bogată în minerale, vitamine și fibre. Prin urmare, frunzele sale sunt excelente pentru digestie și pentru buna funcționare a intestinului. În plus, când vine vorba de hidratare, reține că un cap de salată verde este alcătuit din 96% apă. Salata verde poate fi folosită în salate și ca ingrediente pentru gustări. O altă veste bună este că ajută și împotriva insomniei, deoarece are un conținut ridicat de lactucarium, care induce relaxare și somn.

4. Pui la cuptor 

Acesta este un fel de mâncare sănătos, fără prăjeli și format din apă 70%. Bogată în proteine, carnea de pui poate reconstrui țesuturi, cum ar fi pielea, și previne căderea părului și a unghiilor și este, de asemenea, excelent pentru sistemul imunitar. Un pui fript suculent poate fi servit ca fel principal pentru prânz și cină. Chiar lasă gura apă!

5. Morcov 

Știai că morcovii au apă în proporție de 90% din compoziția lor? Din acest motiv, morcovul este excelent pentru hidratare și poate fi consumat crud, fiert la abur, în unt și în diferite feluri de mâncare. Poate fi folosit inclusiv în deserturi și în sucuri. Această legumă este bogată în carotenoizi, potasiu, fibre și antioxidanți. Prin urmare, morcovul este bun pentru sănătatea pielii, a ochilor, a părului, a unghiilor și, de asemenea, îmbunătățește digestia. 

6. Portocală 

Portocala este grozavă pentru cei care caută hidratare! Pe lângă faptul că este alcătuită din 90% apă, poate fi consumată ca atare sau în sucuri și este grozavă pentru zilele toride. De asemenea, este bogată în fibre, vitaminele A și C, flavonoide și beta-caroten și are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care ajută la îngrijirea pielii, unghiilor și părului, previne îmbătrânirea prematură, reduce colesterolul rău (înglobat în lipoproteinele LDL) și întărește sistemul imunitar. 

7. Pește copt 

Peștii, în general, sunt surse suculente și excelente de apă, deoarece aproximativ 74% din compoziția lor conține lichid. De altfel, rețetele sănătoase cu pește (cum ar fi peștele la cuptor) reușesc să mențină excelenții nutrienți ai cărnii animalului, care includ grăsimi bune, proteine, vitamine, proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Prin urmare, consumul de pește poate aduce beneficii precum îmbunătățirea memoriei, prevenirea bolilor de inimă și întărirea oaselor.

8. Pepene verde 

Pepenele verde este un alt fruct care are în compoziție multă apă: în jur de 95%! Prin urmare, consumul pur sau în suc este cu siguranță o soluție pentru persoanele care vor să se hidrateze rapid. În plus, pepenele verde este bogat în citrulină (un aminoacid care face parte din ciclul ureei), care ajută la reducerea tensiunii arteriale, ameliorează durerile musculare după exerciții fizice și îmbunătățește îngrijirea pielii și a părului. 

Atenție: chiar și atunci când consumi aceste alimente, grija să fie mare! 

Toate alimentele pe care le-am menționat sunt foarte bogate în apă și alți câțiva nutrienți. Cu toate acestea, chiar dacă consumi o parte considerabilă din toate în aceeași zi, vei avea doar 10% din hidratarea zilnică de care ai nevoie. Deci, trebuie să te avertizăm: nimic nu înlocuiește apa pură.

Încearcă să bei în jur de 2 litri de apă pe zi, ținând cont că acest procent se poate modifica în funcție de anumiți factori, cum ar fi: 

  • Vârsta și greutatea;
  • Orașul în care locuiești;
  • Dacă faci mișcare, cât de des și câte ore.
  • Pentru a afla cantitatea potrivită pentru tine, cel mai bine este să consulți un nutriționist.

Sfaturi pentru a rămâne hidratat zilnic 

A avea o rutină încărcată fie te poate face să uiți să bei apă, fie îngreunează includerea în meniu a alimentelor menționate mai sus. Din acest motiv, am reunit câteva sfaturi care te pot ajuta: 

Cumpără recipiente mari, de cel puțin 2 litri, pentru că astfel îți este mai ușor să știi câtă apă consumi pe zi:

  • Alege o zi pentru a cumpăra fructe și legume pentru o săptămână;
  • Ia fructe la serviciu ca gustare sau desert;
  • Ambalează săptămânal cutii de prânz care să conțină legume și fructe care sunt bogate în apă;
  • Fă sau cumpără sucuri naturale.

Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Preşedintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, este invitatul de astăzi la Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 932: Răspuns urgent, avion doborât și amenințare atomică! Zelenski respinge oferta Chinei și Braziliei
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 932: Răspuns urgent, avion doborât și amenințare atomică! Zelenski respinge oferta Chinei și Braziliei
/VIDEO/ Timofti, despre perioada statului capturat: „S-a întâmplat din cauza oamenilor așezați în funcții”
/VIDEO/ Timofti, despre perioada statului capturat: „S-a întâmplat din cauza oamenilor așezați în funcții”
/VIDEO/ Dezastrul provocat de furtună la Chișinău: Râuri pe străzi, crengi rupte și plăcuțe auto pierdute
/VIDEO/ Dezastrul provocat de furtună la Chișinău: Râuri pe străzi, crengi rupte și plăcuțe auto pierdute
/PROMO/ „Secretul banilor” la TV8: Cum să luăm decizii inteligente pentru un viitor financiar mai sigur
/PROMO/ „Secretul banilor” la TV8: Cum să luăm decizii inteligente pentru un viitor financiar mai sigur
/VIDEO/ Incendiu uriaș la Bălți: Peste 60 de pompieri au luptat aproape cinci ore pentru a controla focul
/VIDEO/ Incendiu uriaș la Bălți: Peste 60 de pompieri au luptat aproape cinci ore pentru a controla focul

Amendă record! Ce riscă un medic italian și fiul său, prinși la furat fluturi

missing
12 septembrie 2024, ora 18:00

Ceea ce părea o simplă vacanță s-a transformat într-un coșmar pentru un medic italian și fiul acestuia. Chirurg ortoped la Modena, italianul a fost arestat în luna mai după ce a fost prins cu sute de fluturi pe care îi capturase într-o zonă protejată din insula Sri Lanka, transmite antena3.ro.

Medicul împreună cu fiul său au fost acuzați de contrabandă cu insecte protejate, deși italianul declarase în fața autorităților că nu prinsese fluturii în scop financiar, ci doar ca să îi studieze la microscop. Cei doi încercaseră să transporte fluturii în borcane de sticlă, plicuri sau recipiente de plastic și au fost opriți de autorități la ieșirea din zona naturală Yala aflată în sud-estul țării. 

Agenții de pază spun că au observat nervozitatea celor doi bărbați și s-au gândit că au ceva de ascuns, astfel le-au controlat bagajele și au făcut descoperirea care a dus la arestarea lor. 

Medicul italian și fiul său au fost condamnați la plata unei amenzi de 180.000 de euro, cea mai mare din istoria țării. Dacă suma nu va fi achitată până pe 29 septembrie 2024, cei doi italieni vor trebui să ispășească o pedeapsă de doi ani de închisoare.

Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Flăcări într-un apartament din Chișinău: Sunt doi morți și un rănit. Pompierii au intervenit în forță
/VIDEO/ Flăcări într-un apartament din Chișinău: Sunt doi morți și un rănit. Pompierii au intervenit în forță
/VIDEO/ Timofti, despre perioada statului capturat: „S-a întâmplat din cauza oamenilor așezați în funcții”
/VIDEO/ Timofti, despre perioada statului capturat: „S-a întâmplat din cauza oamenilor așezați în funcții”
„Au întrunit criteriile de eligibilitate”. Toți cei patru candidați la șefia PCCOCS, admiși la proba interviului
„Au întrunit criteriile de eligibilitate”. Toți cei patru candidați la șefia PCCOCS, admiși la proba interviului
/PROMO/ „Secretul banilor” la TV8: Cum să luăm decizii inteligente pentru un viitor financiar mai sigur
/PROMO/ „Secretul banilor” la TV8: Cum să luăm decizii inteligente pentru un viitor financiar mai sigur
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Jurnalista TV8 Natalia Ghețu: „UE înseamnă șansa de a trăi în pace, înseamnă oportunități și dezvoltare”
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Jurnalista TV8 Natalia Ghețu: „UE înseamnă șansa de a trăi în pace, înseamnă oportunități și dezvoltare”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.