Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 936: Atac masiv al Rusiei și grâu furat! Kievul e pregătit să ajute Moldova, iar Putin își mărește armata

Sfaturi utile! Cum să-ți protejezi dispozitivele electronice de căldură și apă

missing
25 iulie 2024, ora 13:24

Trăim în era tehnologiei în care dispozitivele electronice inteligente au devenit parte esențială din rutina noastră zilnică. Sunt instrumente utile, care ne ajută să realizăm proiecte personale ori să ne îndeplinim sarcini de serviciu, notează Libertatea.

Fie că vorbim despre smartphone-uri, laptopuri sau tablete, aceste device-uri sunt concepute să reziste în anumite condiții meteorologice și, pentru că sunt folosite mult timp afară, trebuie să fie durabile. Cu toate acestea, sunt sensibile la anumite condiții de mediu. Uzura, asociată cu temperaturile extreme de vară, cu nisipul și mai ales cu apa, poate afecta serios aceste dispozitive, astfel că trebuie utilizate astfel încât să ofere o funcționare eficientă și o durată de viață prelungită. În cele ce urmează îți spunem cum să protejezi dispozitivele electronice împotriva căldurii și a apei.

Efectele căldurii asupra dispozitivelor electronice 

Căldura extremă și apa pot avea efecte devastatoare asupra componentelor dispozitivelor electronice. Condensatoarele, diodele, motoarele, bateriile și alte componente conținute de smartphone-uri, laptopuri, tablete și alte dispozitive inteligente tind să genereze căldură în timpul utilizării acestor device-uri. Fenomenul de încălzire este influențat de o serie de factori precum transferul de curent, frecarea pieselor aflate în mișcare, reacțiile chimice și conversiile din diferite forme de energie, relatează specialiștii de la Make Use Of.

Datorită faptului că generarea de căldură este un proces inevitabil, majoritatea dispozitivelor electronice de ultimă generație se bazează pe disiparea căldurii, ventilatoare, radiatoare și alte mecanisme de răcire care contribuie la o funcționare optimă, sigură și eficientă. Cu toate acestea, atunci când temperatura este prea ridicată, aceste mecanisme ar putea să nu fie suficiente pentru a împiedica gadget-urile să se supraîncălzească. Spre exemplu, un smartphone uitat în interiorul mașinii parcată la soare poate atinge temperaturi între 50 și 70 de grade Celsius în doar cincisprezece minute. La 25 de grade Celsius, bateria își pierde anual 20% din capacitate, iar la 40 de grade Celsius, procentul ajunge la 35%. 

În acest fel, telefonul mobil atinge rapid limita funcționalității. Cei de la Huawei au descoperit că utilizarea laptopului sau a telefonului mobil într-un mediu fierbinte va face ca disiparea căldurii să fie mai puțin eficientă. Asta înseamnă că va fi dificil pentru orice dispozitiv să răspândească căldura generată, iar în aceste condiții, surplusul de căldură poate deteriora dispozitivul. Probabilitatea ca un astfel de dispozitiv sau componentele acestuia să se degradeze, să se supraîncălzească, să se ardă ori să cedeze va crește odată cu temperatura.

Cum afectează apa dispozitivele electronice 

Apa în diferitele sale forme poate să afecteze performanțele și fiabilitatea dispozitivelor electronice de astăzi în moduri unice. Combinația dintre apă și electronice este un dezastru, după cum știe oricine care a vărsat din greșeală o băutură pe laptop sau, mai rău, care a scăpat smartphone-ul în mare, piscină sau în toaletă. Odată ce apa pătrunde în interiorul device-urilor, plăcile de circuite, conectorii și alte componente se deteriorează, își pierd capacitatea de a transporta curenții electrici și provoacă scurtcircuite.  Acest lucru poate provoca defecțiuni minore. Însă, pe măsură ce interiorul dispozitivului se corodează, este foarte probabil să apară o defecțiune majoră, chiar ireparabilă a acestuia. 

Cea mai comună formă de coroziune este atunci când metalul este combinat cu apă și cu oxigen, de unde rezultă oxid de fier, care este cunoscut și sub numele de rugină, potrivit site-ului Dry Force. În același timp, nivelurile ridicate de umiditate din aer, așa cum întâlnim pe plajă, pot duce la infiltrarea umidității în interiorul device-urilor, până la componentele electronice sensibile, ceea ce va provoca același fenomen de coroziune și, evident, scurtcircuite. În mod similar, nivelurile scăzute de umiditate pot crea probleme de ordin electronic.

Cum protejezi dispozitivele electronice de căldură 

Prea multă căldură poate distruge ecranul sau bateria smartphone-ului, laptopului ori a tabletei și, de asemenea, poate provoca unele situații periculoase, cum ar fi explozia acumulatorului. Iată ce trebuie să faci pentru a evita supraîncălzirea dispozitivului tău electronic și, implicit, deteriorarea acestuia. 

Nu lăsa dispozitivele electronice în mașină 

Chiar dacă unii s-ar putea gândi că dispozitivele sunt mai în siguranță în mașină decât în soare, acest lucru ar putea provoca grave probleme de funcționalitate. Dacă lași dispozitivele într-un loc deschis din mașină unde în acel moment este umbră, mai târziu, lumina soarelui va ajunge pe parcursul zilei și în acel loc. De asemenea, chiar dacă ți-ai pune telefonul mobil în torpedou sau în consola centrală, mașina se va încălzi în timp ce ești la plajă, devenind practic un cuptor, iar asta nu va face bine dispozitivelor tale. 

Ține dispozitivele electronice la umbră 

Dacă nu poți lăsa dispozitivele în mașină va trebui să le aduci cu tine pe plajă. În acest caz, device-urile ar trebui păstrate departe de lumina directă a soarelui și de căldură, mai exact într-un loc cu umbră. O umbrelă de plajă te va ajuta să creezi umbră pentru dispozitivul tău, însă dacă nu deții una, atunci ar fi bine să ții telefonul sub un articol de îmbrăcăminte de culoare deschisă. De asemenea, poți să pliezi un colț al prosopului peste smartphone, însă sub nici o formă nu așeza prosopul pe nisip pentru că s-ar putea să uiți că telefonul este acolo, iar acesta va cădea în nisip, potrivit Ocean City Vacation. 

Închide aplicațiile 

Faptul că aplicațiile rulează pe fundal poate determina supraîncălzirea rapidă a acestuia. De aceea, închide toate aplicațiile și, dacă putețieste posibil, dezactivează serviciile de localizare, Wi-Fi, Bluetooth și alte funcții ale telefonului care rămân în funcțiune în fundal chiar și atunci când nu utilizezi dispozitivul. Cea mai bună soluție este aceea să-ți oprești telefonul înainte de a-l pune la umbră. Dacă ești un iubitor de plajă și de mare și dorești să surprinzi momentele chiar în momentul în care acestea se întâmplă, probabil că nu vei dori să oprești dispozitivul, așa că aplică orice măsură de precauție pentru a preveni supraîncălzirea dispozitivului. 

Alte măsuri de precauție 

Există și alte lucruri pe care le poți face pentru a-ți proteja telefonul mobil de căldura extremă de pe plajă. Spre exemplu, poți să cumperi un prosop de plajă cu un buzunar încorporat pentru telefon ori poți să creezi unul. De asemenea, în cazul în care trebuie să-ți răcești telefonul, poți să folosești un ventilator de mână sau o husă din spumă pentru sticle. Este foarte important să nu încarci telefonul mobil în timp ce te afli afară, mai ales dacă este foarte cald. În același timp, poți fi tentat să pui telefonul supraîncălzit într-o ladă frigorifică, însă dacă îl vei aduce de la o temperatură extremă la alta, s-ar putea crea condens sau ar putea cauza alte probleme, chiar defectarea totală. Dacă telefonul nu este fierbinte și vrei să împiedici suprîncălzirea lui, poți să-l ții într-o geantă frigorifică, însă atâta timp cât nu există pachete de gheață care ar putea face ca dispozitivul să fie prea rece sau să se umezească. Nu în ultimul rând, este recomandat să eviți să folosești prea mult telefonul când te afli la plajă. 

Nu aduce dispozitive electronice pe plajă 

Cel mai bun mod de a-ți proteja dispozitivele electronice împotriva căldurii este să nu le aduci pe plajă, ci să le lași în camera de hotel, unde vor fi ferite de soare și de căldură. Ai putea alege o persoană din familie sau din grupul de prieteni care să își aducă telefonul la plajă pentru a reduce riscul de a deteriora alte dispozitive. Dacă toți vor să aibă telefonul cu ei, atunci țineți cu toții cont de sfaturile de mai sus. 

Cum protejezi dispozitivele electronice de apă 

Apa reprezintă un alt inamic pentru dispozitivele electronice, chiar și pentru cele rezistente la apă. Deși „rezistent la apă” înseamnă lucruri diferite pentru anumite dispozitive, care sunt legate în principal de adâncimea și de timpul cât telefonul poate rezista sub apă, această sintagmă se referă întotdeauna la apă dulce. Apa sărată poate să corodeze anumite părți ale dispozitivelor electronice, așa că protejează-le luând următoarele măsuri. 

Pune dispozitivul într-o pungă de plastic 

Pentru un plus de protecție pune dispozitivul într-o pungă de plastic etanșă sau într-o husă impermeabilă specială. Dacă folosești o pungă, asigură-te că scoți aerul afară în timp ce o sigilezi. Acest lucru te va ajuta să utilizezi ecranul tactil dacă este necesar. De asemenea, o astfel de protecție suplimentară te poate ajuta să protejezi dispozitivul de orice sursă de apă, mai ales după o baie în mare sau dacă folosești telefonul cu mâinile ude. Totuși, nu scufunda telefonul în apă chiar dacă se află într-o husă sigilată, ci folosește-o doar ca măsură suplimentară. 

Nu ține dispozitivul aproape de apă 

Nu folosi dispozitivul electronic aproape de mare sau în valuri, chiar dacă acesta dispune de protecție suplimentară. O husă impermeabilă sau o pungă pot oferi protecție, dar nu ai vrea să scapi device-ul în apă și să ți-l ia vreun val. De aceea, ține telefonul la umbră, în locul unde ai șezlongul și umbrela. Aparatele foto rezistente la apă, cum ar fi cele GoPro și dispozitivele similare, pot fi folosite în apă, dar asigură-te că folosești o curea sau un suport pentru acesta și urmează instrucțiunile producătorului. 

Depozitează dispozitivul într-un loc uscat 

Atunci când nu sunt utilizate, dispozitivele electronice trebuie depozitate în locuri uscate, ferite de surse de apă, și bine ventilate pentru a preveni acumularea umidității. Pentru a vă proteja și mai mult dispozitivul împotriva umidității, usucă-le corespunzător înainte de a le folosi ori înainte de a le introduce într-o pungă sigilată și asigură-te că aceasta este uscată pe interior. În caz contrar, căldura și apa din interior ar crea abur și umiditate, ceea ce va provoca probleme dispozitivului, mai precizează sursa citată anterior.

Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul APP, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai multe familii din Chișinău se plâng că au plătit zeci de mii de euro pentru apartamente care însă au ajuns în proprietatea altor persoane. Printre păgubiți se regăsește și un fost viceprimar al Capitalei. Schema imobiliară implică nume cunoscute din business, sistemul judecătoresc și Uniunea administratorilor autorizați.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Ce fac autoritățile ca să atragă investitori străini în Moldova și cum îi susținem pe cei deja prezenți, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: Natalia Bejan, director Agenția pentru Investiți și Dumitru Vicol, analist financiar.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Detalii exclusive din dosarul fraudei bancare! 26 de milioane de lei sustrași din Banca de Economii prin firma lui Vlad Andronachi, cheltuiți pe imobile, mașini, studii la Cambridge și tratament la o clinică de lux din Elveția.

/HARTĂ/ Cutremur puternic în România: Seismul a fost resimțit și în Republica Moldova
/HARTĂ/ Cutremur puternic în România: Seismul a fost resimțit și în Republica Moldova
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
Atenție! Alertă de călătorie în Austria: Se așteaptă condiții meteo severe
Atenție! Alertă de călătorie în Austria: Se așteaptă condiții meteo severe
/VIDEO/ „Secretul banilor” la TV8: Primul interviu oferit presei de către ministra Finanțelor, Victoria Belous
/VIDEO/ „Secretul banilor” la TV8: Primul interviu oferit presei de către ministra Finanțelor, Victoria Belous
/VIDEO/ Maia Sandu a resimțit cutremurul în direct, la postul național de televiziune. Cum a reacționat președinta
/VIDEO/ Maia Sandu a resimțit cutremurul în direct, la postul național de televiziune. Cum a reacționat președinta

Cea mai bătrână pisică din lume a murit la 33 de ani. De ce nu a intrat Rosie în Cartea Recordurilor

missing
16 septembrie 2024, ora 22:14

Rosie, despre care se crede că este „cea mai bătrână pisică din lume”, a murit, zilele trecute, la 33 de ani, relatează tabloidul britanic Daily Mail. Felina a murit săptămâna trecută, în Norwich, Norlfolk, în casa unde locuia alături de stăpâna ei, Lilla Brissett, în vârstă de 73 de ani. 

Născută în 1991, Rosie a fost deținătoarea neoficială a titlului de „cea mai bătrână pisică din lume”. A împlinit 33 de ani pe 1 iunie 2024. „Nu se simțea prea bine și într-o zi a intrat pe holul casei, s-a întins pe jos și a murit. Mi-e atât de dor de ea. Cu toate acestea, am o mulțime de amintiri frumoase și sunt fericită că am petrecut tot acest timp împreună”, a declarat Lilla Brissett, transmite libertatea. 

Rosie a fost adoptată în anii ’90, după ce a fost abandonată de prima ei familie. Nu a ajuns oficial în Cartea Recordurilor deoarece stăpâna ei nu a trimis actele oficiale ale pisicii. 

„Este un adevărat personaj. Nu am nevoie de un ceas cu alarmă. Tot ce face ea este să mănânce, să doarmă, să folosească litiera și să repete aceste lucruri. De multe ori trebuie să verific dacă ea este încă în viață și respiră. Sunt îngrijorată pentru ziua în care va trece peste podul curcubeului (n.r. când va muri). Ea va lăsa un mare gol în viața mea. Îmi va fi dor de ea când va pleca.”, a declarat Lilla Brissett, în urmă cu ceva timp.

Potrivit Cărții Recordurilor, cea mai bătrână pisică în viață înregistrată în prezent are 27 de ani. Flossie s-a născut pe 29 decembrie 1995, în Orpington, Greater London, pe 10 noiembrie 2022. Cea mai bătrână pisică din toate timpurile este Creme Puff din Austin, Texas, care s-a născut pe 3 august 1967 și a trăit până pe 6 august 2005 – 38 de ani și trei zile.

Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Moldova sau Veneția? Imagini ca în filme din raioane: Mașini scoase cu macaraua de sub apă și drumuri transformate în râuri
/VIDEO/ Moldova sau Veneția? Imagini ca în filme din raioane: Mașini scoase cu macaraua de sub apă și drumuri transformate în râuri
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
/VIDEO/ Terifiant! Două tinere luate de apă au ajuns sub roțile unei mașini, pe o stradă din Chișinău. Alți locuitori înoată pe drumuri
/VIDEO/ Terifiant! Două tinere luate de apă au ajuns sub roțile unei mașini, pe o stradă din Chișinău. Alți locuitori înoată pe drumuri
/VIDEO/ „Secretul banilor” la TV8: Primul interviu oferit presei de către ministra Finanțelor, Victoria Belous
/VIDEO/ „Secretul banilor” la TV8: Primul interviu oferit presei de către ministra Finanțelor, Victoria Belous
/VIDEO/ Chișinău, oraș sub ape. Bîc a ieșit din maluri, iar Centrul Capitalei s-a transformat în râu. La Durlești a curs cu găleata
/VIDEO/ Chișinău, oraș sub ape. Bîc a ieșit din maluri, iar Centrul Capitalei s-a transformat în râu. La Durlești a curs cu găleata

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.