Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 927: Atac la Kiev, explozii în Rusia, rachete din Iran și film scandalos! CIA: Amenințări fără precedent

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina ziua 884: Atacuri cu drone, erou arestat, catastrofa din Rusia și soluția rapidă! Putin vrea un NATO

26 iulie 2024, ora 17:54

Armata ucraineană fortifică regiunea Herson, lucrările de construcții fiind încheiate în proporție de 97%. Anunțul a fost făcut de premierul Denis Șmîhal, de la Kiev. Totodată, forţele armate ucrainene au reuşit să oprească, pe 24 iulie, unul dintre cele mai mari atacuri ruseşti mecanizate din octombrie până în prezent, scriu analiștii ISW, după ce au analizat informaţii din mai multe surse. Kremlinul a anuțat, vineri, că natalitatea în Rusia este "catastrofală" pentru viitorul ţării, care are acum aproximativ 144 de milioane de locuitori, informează EFE.

Pentagonul a găsit un excedent de 2 miliarde de dolari în urma unor erori contabile la calculele privind muniţiile, rachetele şi alte echipamente militare trimise în Ucraina. Între timp, publicația Visegrad 24, specializată în problemele de război, scrie că România ar fi doborât dronele rusești care au pătruns sau se apropiau periculos de mult de teritoriul țării. NATO a spus că nu vede niciun semn de atac intenționat asupra teritoriului României.

UPDATE Sporul demografic în Rusia este profund negativ, dar de vină nu este încrederea populației în ceea ce va urma. Și, până la urmă, totul se trage de la căderea URSS - este traducerea, printre rânduri, a unor declarații făcute de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, scrie Digi24.

UPDATE „Aşteptăm cu nerăbdare ca România să deschidă centrul de instruire şi altor aliaţi şi parteneri regionali, în special Ucraina”, a spus Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, care a participat, vineri, la ceremonia dedicată absolvirii primei serii de piloţi români instruiţi în cadrul Centrului European de Instruire F-16 de la Borcea, scrie Cotidianul.

UPDATE Instanţe din Rusia au condamnat la pedepse între 10 şi 22 de ani de închisoare cinci inculpaţi în dosare diferite pentru înaltă trădare sau terorism, transmite vineri AFP, preluată de Agerpres.  Agenţia observă că astfel de acuzaţii au devenit frecvente în Rusia în contextul reprimării oricărei opoziţii reale sau presupuse faţă de războiul din Ucraina. Mii de cetăţeni ruşi au fost inculpaţi pentru poziţii critice sau acţiuni disidente, zeci dintre aceştia fiind deja condamnaţi la pedepse mari cu închisoarea.

UPDATE Președintele rus Vladimir Putin încearcă să formeze o coaliție de țări pentru a încerca să poziționeze această alianță ca o alternativă viabilă la NATO, potrivit unui raport al Institutului american pentru studiul războiului (ISW).

UPDATE Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat vineri că Dmitri Bulgakov, fost ministru adjunct al apărării, a fost arestat şi acuzat de corupţie, relatează Reuters, care citează agenţiile de presă ruse. FSB spune că a fost demarată o anchetă pentru a stabili faptele presupusei „activităţi ilegale” a lui Dmitri Bulgakov, notează News.ro. Potrivit RIA, acesta a fost trimis la un centru de detenţie provizorie din Moscova. Dmitri Bulgakov, în vârstă de 69 de ani, este absolvent al academiilor militare ruseşti şi a deţinut diverse funcţii logistice în armată, potrivit biografiei sale oficiale. El a fost ministru adjunct al apărării până când a fost înlocuit în 2022 şi a primit mai multe distincţii militare şi civile, inclusiv titlul de Erou al Rusiei, cea mai înaltă distincţie a ţării.

UPDATE Uniunea Europeană transferă Ucrainei 1,5 miliarde de euro încasări din activele ruseşti îngheţate, vineri, 26 iulie. Decizia a fost anunțată de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în urma discuțiilor și soluțiilor propuse de grupul G7 din luna iunie.

UPDATE Rusul Evgheni Serebriakov, acuzat că ar fi comis atentatul cu mașină-capcană de miercuri, de la Moscova, a declarat în timpul interogatoriului că anul trecut a decis să coopereze cu serviciile speciale ale Ucrainei, le-a contactat prin internet și s-a oferit să ucidă un ofițer al Ministerului Apărării, spun organele de anchetă din Rusia, citate de TASS și Interfax. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a prezentat vineri o înregistrare video de la interogatoriu. Serebriakov a fost extrădat de Turcia și repatriat în Rusia, după ce fugise la Bodrum după comiterea atacului, potrivit Digi24.

UPDATE Mai multe persoane influente au contestat public semnalul băncii centrale ruse că este probabil să majoreze ratele dobânzilor vineri. Rata cheie a dobânzii a Rusiei este deja de 16%. Analiștii chestionați de Reuters se așteptau ca banca centrală să crească vineri după-amiază rata la 18% - cel mai mare din aprilie 2022, când a atins 20% pe fondul turbulențelor economice ca urmare a invaziei Ucrainei.

UPDATE Unii analişti susţin că, dacă Donald Trump va fi reales, el va întrerupe ajutorul pentru Ucraina, îi va ceda teritoriul şi va trata direct cu Vladimir Putin pentru a impune o „pace" ruşinoasă asupra ţării, dar nu există nicio dovadă că o astfel de capitulare va face parte din politica preşedintelui Trump şi sunt chiar multe dovezi contrare, se arată într-un articol publicat în The Wall Street Journal de către Mike Pompeo şi David J. Urban.

UPDATE Miniştrii de externe ai Chinei şi Rusiei au discutat despre cum „poate fi construită o nouă arhitectură de securitate în Eurasia”, inițiativă a preşedintelui rus Vladimir Putin, ca alternativă la modelul euro-atlantic al NATO, scrie Digi24.

UPDATE SUA s-au lovit de un zid în Ucraina, iar abordarea progresivă a președintelui Joe Biden nu a funcționat. În schimb, aceasta a condus la un război de uzură lung și tragic. Acum un expert american, profesorul Jakub Grygiel de la Universitatea Catolică din Washington vine cu soluția terminării războiului lui Putin. El crede că găselnița este ca SUA și aliații săi să crească rapid capacitatea militară a Ucrainei și să elimine toate restricțiile privind folosirea armelor pe teritoriul Rusiei.Profesorul susține că cea mai realistă șansă de pace va veni dacă trupele ucrainene vor lansa o contraofensivă decisivă, care va trimite forțele ruse înapoi peste liniile de dinainte de 2022, potrivit Foreign Affairs. Un război lung de uzură se va încheia cel mai probabil cu prăbușirea Ucrainei. Kievul nu are destui soldați ca să apere întreaga linie a frontului ani de zile de acum înainte, notează Digi24.

UPDATE Kremlinul este îngrijorat de creșterea numărului de infracțiuni violente comise de soldații care s-au întors în Rusia după ce au luptat în Ucraina, potrivit unui nou raport al site-ului rus independent de știri Meduza citat de The DailyDigest/MSN.

UPDATE După începerea invaziei trupelor armatei Kremlinului din Ucraina în urmă cu peste 880 de zile, Moscova a pierdut aproape în totalitate piața de energie din Occident, care îi aducea miliarde de euro. Ulterior, Putin a pivotat spre Asia, unde și-a ales ca principali parteneri, China și India. Însă acum se constată că președintele rus a mizat prost pentru aceste afaceri, companiile se confruntă cu un fenomen care lovește Rusia. Problemele cu tranzacțiile, care s-au blocat sau au întârzieri mari, iar un expert spune că fără ”plăți normale” pentru mărfuri, asta ”va însemna moartea pentru țara noastră”. În plus, Rusia este într-o mare dilemă legată de surplusul uriaș de miliarde de dolari - dar în rupii, moneda Indiei - care nu pot fi folosite și sunt blocate la New Delhi, potrivit Bloomberg, citat de Ziare.com.

UPDATE Rusia a atacat peste noapte cu drone instalații energetice ucrainene din două regiuni, ceea ce a dus la întreruperea furnizării de electricitate, a anunțat, vineri, operatorul rețelei naționale de energie din Ucraina. Cu toate acestea, alimentarea cu energie electrică a fost deja restabilită pentru majoritatea consumatorilor din regiunile nordice Cernihiv și Jîtomîr, a precizat Ukrenergo.

UPDATE Mai multe explozii au fost auzite, în timpul nopții de joi spre vineri, în zona aerodromului Sakî din Crimeea, potrivit informațiilor de pe un canal de Telegram, citate de presa ucraineană. Un incendiu a izbucnit în urma exploziilor. Autoritățile instalate de Rusia în Sevastopol au raportat un val de atacuri cu drone ucrainene. Un atac cu drone a fost lansat și de Rusia în regiunea ucraineană Cernihiv, unde o pensiune a fost lovită, scrie Libertatea.

UPDATE Dronele Shahed, lansate de Rusia în timpul nopții de joi spre vineri, au lovit o instalație de infrastructură și o pensiune din Nizhyn, regiunea Cernihiv, o persoană fiind rănită, relatează Ukrainska Pravda, citând autoritățile locale. În timpul nopții, armata a înregistrat mișcarea dronelor de atac rusești din nord-estul și sudul țării. Alerta de raid aerian a durat aproximativ patru ore.

UPDATE Slovacia și Ungaria fac presiuni tot mai mari după ce săptămâna trecută au anunțat că nu mai primesc petrol de la Lukoil prin Ucraina, din cauză că Kievul a inclus compania rusă pe o listă de sancțiuni. Comisia Europeană a solicitat mai multe informații în această dispută, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters.

UPDATE Pentagonul a găsit alte erori, în valoare de 2 miliarde de dolari, în calculele sale privind muniția, rachetele și alte echipamente trimise Ucrainei, crescând totalul materialelor militare evaluate necorespunzător la 8,2 miliarde de dolari, potrivit unui raport al guvernului american citat de Reuters. Departamentul american al Apărării a avut probleme în a evalua corect echipamentele de război trimise Ucrainei din cauza definițiilor contabile neclare, se arată într-un nou raport al Government Accountability Office (GAO).

UPDATE Apărarea ucraineană a doborât 20 dintre cele 22 de drone de atac de tip Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii, au raportat reprezentanții Forţelor aeriene. Ucrainenii nu au reuşit să doboare o rachetă balistică Iskander-M. Rusia ar fi lansat racheta şi dronele din diferite locaţii în cursul nopţii, inclusiv din regiunile Rostov şi Kursk din Rusia, precum şi din Capul Chauda din Crimeea ocupată, scrie Mediafax.

UPDATE Sute de soldați ucraineni sunt aproape încercuiți undeva în afara localității Prohres din estul Ucrainei. Este încă un moment dificil pentru Ucraina, în ceea ce pare a fi în prezent cel mai vulnerabil sector al frontului, scrie Forbes.

UPDATE NATO a anunțat joi că nu există indicii că resturile de drone rusești găsite în România sunt dovada unui atac intenționat asupra teritoriului Alianței. Cu toate acestea, NATO atrage atenția asupra acțiunilor „iresponsabile și potențial periculoase”, scrie Gândul.

UPDATE Rusia a pierdut 572.300 de militari în Ucraina de la începutul invaziei, a raportat vineri Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei. Acest număr include 950 de pierderi suferite de forţele ruse chiar în ultima zi. Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 8 320 de tancuri, 16 050 de vehicule blindate de luptă, 21 414 vehicule şi rezervoare de combustibil, 15 840 de sisteme de artilerie, 1 125 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 904 sisteme de apărare aeriană, 363 de avioane, 326 de elicoptere, 12 683 de drone, 28 de nave şi bărci şi un submarin, scrie Mediafax.

UPDATE Vicepremierul Poloniei, Władysław Kosiniak-Kamysz, a declarat că Ucraina nu poate fi admisă în Uniunea Europeană până când Varșovia și Kievul nu vor rezolva problema masacrului din Volînia, o dispută istorică cu care se confruntă ambele țări de zeci de ani, scrie HotNews.

UPDATE Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că, în timpul discuțiilor cu omologul chinez Wang Yi la Guangzhou, a primit un semnal clar că China nu caută "soluţii temporare", ci mai degrabă o soluție strategică şi pe termen lung la problema războiului dintre Rusia şi Ucraina, scrie Mediafax.

UPDATE Consilierul prezidențial rus, Nikolai Patrușev, a declarat joi, că Statele Unite intenționează să stabilească centre logistice în țările cu ieșire la Marea Neagră pentru a accelera furnizarea de arme către Ucraina și pentru a desfășura acolo arme moderne cu rază lungă de acțiune, scrie Digi24.

UPDATE NATO a reacționat după ce joi au fost găsite resturi de dronă rusească pe teritoriul românesc. Alianța a spus că nu vede niciun semn de atac intenționat asupra teritoriului României, după ce trupele Moscovei au lansat peste noapte 38 de drone cu rază lungă în Ucraina, potrivit Reuters.

UPDATE Un cetățean german care urmează să fie executat în Belarus a cerut în direct la televiziunea de stat grațierea din partea președintelui Alexandr Lukașenko joi, 25 iulie. Neamțul a fost condamnat la moarte pentru spionaj pentru Ucraina, dar și pentru instalarea unei bombe pe o cale ferată.

UPDATE Armata ucraineană a obligat forțele ruse să se retragă de pe malul vestic al fluviului Nipru, din Herson, la toamna anului 2022. Armata rusă continuă să ocupe malul estic al fluviului și să pregătească operațiuni ofensive. Lucrările de fortificare au costat aproape 50 de milioane de dolari.

UPDATE Generalul Oleksandr Pivnenko, comandantul Gărzii Naționale a Ucrainei, crede că Rusia nu-și va putea susține operațiunile ofensive pentru multă vreme. Capacitățile militare ale Moscovei sunt limitate, iar în multe sectoare ale frontului atacurile nu pot fi susținute. El a acordat un interviu agenției de știri Ukrinform.

UPDATE Generalul Oleksandr Pivnenko susține că Ucraina va trebuie să acorde atenție pregătirii propriilor rezerve și a armamentului. Kievul trebuie să-și planifice operațiunile militare cu un pas înaintea Rusiei pentru a face față altor acțiuni.

UPDATE Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a cerut, din Hong Kong, măsuri împotriva celor care ocolesc sancțiunile impuse Rusiei. El a făcut aceste declarații în contextul în care mai multe firme chineze sunt acuzate că participă la efortul de război rus. Statele occidentale au propus o serie de măsuri împotriva entităților cu ajutorul cărora Moscova evită sancţiunile. Uniunea Europeană a sancționat 19 companii chineze.

UPDATE Poliția ucraineană a anunțat că a operat o primă arestare în cazul asasinării controversatei politiciene Irina Farion. Anunțul a fost făcut de preşedintele Volodimir Zelenski, transmite dpa. Irina Farion a fost o deputată ultranaționalistă şi profesoară universitară cunoscută pentru retorica sa antirusă. Ea a fost împușcată în cap vineri în locuinţa sa din Lvov și a murit la spital.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 883: Alertă NATO, drone în România și sat capturat! Kievul și Moscova își aruncă replici despre pace
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 882: Atac masiv, alertă în România și atentat la Moscova! China: Kievul e gata de negocieri cu Rusia
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Istoriile unor profesoare care predau de 50 de ani. Au învățat carte chiar și trei generații. „Unii elevi ne-au adus nepoții”
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Imagini cu drona: Cum a găsit poliția băiatul de 13 ani, dispărut la Soroca
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice
/ULTIMA ORĂ/ Istorie! Ion Basoc a cucerit primul argint pentru Moldova, la Jocurile Paralimpice

/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii

missing
07 septembrie 2024, ora 22:20

Viena este un fel de Mecca pentru toți cei pasionați de operă. Artiștii care ajung să evolueze pe scenele de acolo ating apogeul carierei, pentru că asta înseamnă să fii printre cei mai buni din lume. Dar puțini sunt cei care știu că și Republica Moldova are o contribuție la formarea patrimoniului cultural al Europei. La opera din Viena a cântat Maria Cebotari, renumita „privighetoarea Basarabiei” , dar și instrumentiști moldoveni cu renume mondial. Cu una dintre violonistele de la Chișinău, stabilite la Viena, faceți cunoștință în reportajul ce urmează. 

Faceți cunoștință cu Alexandra Tîrșu, recunoscută la nivel mondial drept una dintre cele mai talentate violoniste ale generației sale. Artista vine din Republica Moldova și cântă pe marile scene la o vioară Stradivarius ce datează din 1717. Aceasta i-a fost oferită de fondul Societății Stradivarius de la Chicago. 

Alexandra Tîrșu este absolventa Universității de Muzică din Viena, una dintre cele mai apreciate instituții de profil din lume. După încheierea studiilor a decis să rămână în capitala austriacă, acolo unde, spune ea, arta e la ea acasă. 

„Viena fiind orașul muzicii, aici se află foarte multe săli de concerte frumoase, vestite și importante. Noi ne aflăm aici, lângă Konzerthaus, unde am și evoluat de mai multe ori. Nivelul muzicii e foarte înalt, mai ales muzică clasică. Mereu poți să te duci la un concert seara, găsești în fiecare sală de concert un star. Este și o susținere mare din partea guvernului, foarte multe finanțe se dau pentru artă, proiecte, pentru cultură. Dacă ne uităm puțin, e un oraș de istorie mare și clar că e cu mult mai ușor să faci muzică aici, unde totul te inspiră. Te-ai dus pe o stradă, acolo a trăit Beethoven, te duci pe alta - acolo a trăit Mozart”, a declarat Alexandra Tirsu.

Acum, Alexandra culege aplauze și ovații pe toate scenele mapamondului, de la Berlin, Hamburg și București până la Seoul, Shanghai și Beijing. Revine, însă, mereu la Viena. 

„În inima Europei, Viena este incontestabil centrul cultural al Austriei și una dintre capitalele mondiale ale muzicii. Operele, concertele și spectacolele de teatru joacă de secole un rol important în viața vieneză, iar mulți compozitori de renume mondial, precum Mozart sau Strauss au trăit și au lucrat în această metropolă. De-a lungul anilor, austriecii au știut să păstreze patrimoniul cultural , dar au lăsat loc și pentru dezvoltare și inovații”.

Mihaela Mocanu, care zilele trecute și-a încheiat mandatul de ambasador în Austria, vorbește cu mândrie despre contribuția artiștilor originari din Republica Moldova la promovarea imaginii țării noastre. 

„Astfel de valori ca Alexandra Tîrșu sau Maria Bunea, Marius Malinețchi sau Marcel Lazăr, care actualmente am înțeles că face concerte în Republica Moldova, și încă avem mulți pe care din economie de timp nu reușesc să le spun numele la toți, aduc o contribuție extraordinară promovării imaginii în Austria, dar totodată și prezentării RM în calitate de țară care aduce valori. RM, cum spuneam, nu este doar un beneficiar al oportunităților UE, dar iată prin artiștii pe care îi avem, RM demonstrează că avem valori care pot aduce contribuție la îmbogățirea diversității culturale europene”, a menționat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Dar nimeni, însă, nu a atins culmile Mariei Cebotari. Născută la Chișinău, la începutul secolului 20, între anii 1930 și 1940, soprana a fost inegalabilă în vremea ei, fiind angajata operei de la Viena până la sfârșitul vieții.

„Deseori eram într-o, nu aș spune că polemică, dar era un fel de concurență între noi, moldovenii și austriecii: cui aparține mai mult Maria Cebotari. Până la urmă am ajuns la înțelegerea că ea ne aparține nouă tuturor, atât timp cât Maria Cebotari a devenit steaua culturii pe care noi, ambele state, le împărtășim”, a declarat ex-ambasadoarea Republicii Moldova în Austria, Mihaela Mocanu.

Cifre oficiale arată că în Austria sunt stabiliți doar o mie de moldoveni. Dar pentru că mulți au ajuns aici cu acte românești, ambasada noastră de la Viena crede că ar fi vorba de o diaspora de patru-cinci mii. Mulți dintre aceștia sunt angajați în cadrul organizațiilor internaționale. 

Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Progress: NaN%
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Trădare de țară? Fugarul Ilan Șor și-a adunat aliații la Moscova și i-a trimis acasă cu MILIOANE DE DOLARI. Cum urmau să fie folosiți banii, dar și ce pericole ne poate aduce “Pobeda” de la Moscova - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Coșmar de dimineață, la Botanica: Un bătrân, lovit mortal de o mașină. Șoferul a încercat să fugă
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Viena i-a dat aripi: Povestea moldovencei care strălucește cu o vioară pe marile scene ale lumii
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Incendiu groaznic la Slobozia. Flăcările distrug casele oamenilor și au nimicit animalele domestice
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"
/VIDEO/ #VreauÎnEuropa. Mesajul emoționant al jurnalistei TV8 Mariana Rață: "Pentru mine, Europa înseamnă acasă"

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.