Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1057: „Rachetă în Moldova”, alertă națională, pene de curent și lupte grele! ISW: Rusia nu va renunța

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 900: Alertă atomică la Zaporojie și atac la Kiev! Rusia bombardează acasă, iar Zelenski sparge tăcerea

11 august 2024, ora 14:52

Răspunsul Rusiei la atacul ucrainenilor în Kursk: a lansat  un nou atac asupra Kievului. Moscova a atacat Ucraina începând din cursul nopţii şi până spre prânz, duminică, trimiţând patru rachete balistice KN-23 şi 57 de drone de tip Shahed, pe care forţele de apărare aeriană ucrainene le-au doborât aproape în totalitate. Un bărbat de 35 de ani şi fiul acestuia de 4 ani au fost ucişi în noaptea de sâmbătă spre duminică de resturi de rachetă căzute în timpul atacului asupra Kievului, au anunţat serviciile de urgenţă ucrainene, relatează AFP.

Între timp, situaţia de la graniţa dintre Rusia şi Ucraina devine din ce în ce mai tensionată pe zi ce trece. Forțele Moscovei se află în a șasea zi de lupte intense împotriva celei mai mari incursiuni a Kievului pe teritoriul rusesc de la începutul războiului, care a lăsat vulnerabile părțile sud-vestice ale Rusiei înainte ca întăririle să înceapă să sosească, transmite Reuters. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat pentru prima dată sâmbătă că forţele ucrainene luptă în regiunea rusă Kursk şi a afirmat că operaţiunea face parte din eforturile Kievului de a restabili justiţia după invazia Rusiei în 2022. Totodată, Alexandr Lukașenko a decis să trimită de urgență trupe la granița cu Ucraina, susținând că armata sa a doborât mai multe „ținte aeriene“ care au trecut granița țării sale dinspre Ucraina.

UPDATE Un incendiu raportat la centrala nucleară Zaporojie a fost probabil provocat de armata rusă, au declarat oficialii ucraineni. Forţele ruse au incendiat „un număr mare de anvelope de automobile în turnurile de răcire”, a declarat Yevhen Yevtuşenko, şeful administraţiei militare din Nikopol, citând surse de peste râu, din Enerhodar ocupat, relatează Kyiv Independent, citat de Mediafax. Președintele Volodimir Zelenski a cerut Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) să tragă Rusia la răspundere pentru această provocare. „Atâta timp cât teroriștii ruși dețin controlul asupra centralei nucleare, situația nu este și nu poate fi normală,” a spus Zelenski într-o postare pe Telegram pe 11 august „Așteptăm reacția lumii, așteptăm reacția AIEA.”

UPDATE Trupele ucrainene au avansat până la 30 km în interiorul Rusiei, în ceea ce a devenit cea mai profundă şi mai semnificativă incursiune de când Moscova şi-a început invazia la scară largă a Ucrainei în februarie 2022. Ministerul rus al Apărării a declarat că forţele sale au dat lupte cu trupele ucrainene în apropierea satelor Tolpino şi Obşci Kolodez, în timp ce ofensiva din regiunea Kursk a intrat în a şasea zi, relatează BBC, transmite News.ro.

UPDATE În contextul incursiunii ucrainene în Kursk, nu s-au raportat trupe suplimentare din Belarus sau echipamente înregistrate lângă granița cu Ucraina, au transmis polițiștii ucraineni de frontieră. 

UPDATE Câteva mii de soldaţi ucraineni participă la incursiunea în regiunea rusă Kursk, care vizează „extinderea” forţelor Kremlinului şi „destabilizarea situaţiei în Rusia”, a declarat sâmbătă seara pentru AFP un înalt responsabil ucrainean din domeniul securităţii, potrivit Agerpres.

UPDATE Comandantul Forțelor Aeriene ale Ucrainei, general-locotenent Mykola Oleshchuk, a făcut și el referire duminică, într-un mesaj pe Telegram, la rachetele pe care regimul Kim Jong Un le-a furnizat Rusiei. „În ceea ce privește loviturile rusești cu rachete nord-coreene, aș dori să spun următoarele: deși rareori își ating țintele vizate, rachetele balistice KN-23 reprezintă o amenințare serioasă pentru populație”, a spus el fără să dea mai multe amănunte, potrivit HotNews.

UPDATE Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a angajat sâmbătă să „întărească independența noastră spirituală ucraineană”, sugerând că actuala conducere a țării se îndreaptă spre interzicerea efectivă a ramurii Bisericii Ortodoxe care are legături cu Moscova, relatează Reuters.

UPDATE Rusia a atacat azi noapte cu 4 rachete balistice (nord-coreene) KN-23 trase din regiunea Voronej, plus 57 de drone Shahed din regiunile Primorsko-Akhtarsk, Yeysk și Kursk din Federația Rusă, potrivit unui mesaj postat pe Telegram de Forțele Aeriene Ucrainene.

UPDATE Forţele ruse au utilizat, probabil, o rachetă nord-coreeană în timpul atacului aerian de noaptea trecută asupra regiunii Kiev, care s-a soldat cu moartea unui tată şi a fiului său în vârstă de 4 ani, a declarat duminică preşedintele Volodimir Zelenski, citat de Reuters. „Potrivit informaţiilor preliminare, ruşii au folosit o rachetă nord-coreeană în acest atac - o nouă lovitură teroristă deliberată împotriva Ucrainei", a scris el pe reţelele de socializare, relatează Agerpres. „Experţii pirotehnişti încă lucrează pentru a determina datele exacte privind această rachetă", a spus președintele Ucrainei.

UPDATE Pătrunderea unor unități militare ucrainene în regiunea Kursk și înaintarea lor timp de cinci zile, în pofida asigurărilor date de Statul Major de la Moscova precum că vor fi învinse și alungate din teritoriul recunoscut internațional al Rusiei, i-au nedumerit enorm pe funcționarii publici de rang înalt și pe afaceriștii din anturajul Kremlinului, relatează The Moscow Times. „Este o lovitură foarte mare pentru reputația autorităților ruse, a armatei și a lui Putin. Și aceasta pentru că în doi ani și jumătate (de război la scară largă în Ucraina - n.r.) teritoriul Rusiei, cu excepția teritoriilor ocupate (în Ucraina - n.r.), a suferit pagube minime. Au fost doar de la (atacuri cu - n.r.) drone”, a declarat pentru The Washington Post un om de afaceri din Rusia citat sub rezerva anonimatului

UPDATE Unul dintre scenariile în care poate evolua incursiunea armatei ucrainene în teritoriile rusești, la Kursk, este încercuirea forțelor rusești care acționează în Donbas, spune generalul român în rezervă Virgil Bălăceanu, menționând că operația poate fi explicată „prin inventivitatea” lui Oleksandr Sîrski, șeful statului major din armata ucraineană.

UPDATE Un bărbat condamnat în cazul asasinării opozantului rus Boris Nemţov a fost eliberat din închisoare și trimis pe frontul din Ucraina, au informat sâmbătă, 10 august, agenţiile de presă de stat TASS şi RIA Novosti, citate de Reuters.

UPDATE Belarus a trimis întăriri militare la granița sa cu Ucraina, după ce a susținut că mai multe drone ucrainene au traversat spațiul său aerian și au fost interceptate vineri de apărarea antiaeriană, a declarat ministrul belarus al Apărării, Viktor Khrenin, într-un comunicat, scrie CNN. Tancuri ale uneia dintre brigăzile mecanizate ale forţelor armate belaruse sunt mutate la frontiera cu Ucraina, ca parte a deciziei de a consolida grupările trupelor de frontieră, relatează agenţia rusă TASS.

UPDATE Roskomnadzor, organul de supraveghere al comunicaţiilor de stat din Rusia, a declarat că Signal, o aplicaţie de mesagerie criptată, a fost blocată în ţară pentru încălcarea legilor legate de operaţiunile antiteroriste, a informat vineri agenţia de ştiri Interfax, citate de news.ro.

UPDATE „Forțele armate continuă să respingă tentativa de invazie a forțelor armate ucrainene”, a transmis sâmbătă Ministerul rus al Apărării, adăugând că lupte intense au loc în jurul Malaya Loknya, Olgovka și Ivashkovskoye, așezări la aproximativ 10-20 km în interiorul Rusiei, potrivit HotNews.

UPDATE Pe 10 august, Brigada 36 ”Nikolaev” a armatei ucrainene a raportat că a lovit invadatorii ruși lângă Vovceansk, în regiunea Harkov.

UPDATE Unitățile de apărare aeriană ale Rusiei au distrus 14 drone lansate de Ucraina și patru rachete balistice tactice Tochka-U deasupra regiunii Kursk, la granița cu Ucraina, a afirmat duminică Ministerul rus al Apărării. Șaisprezece drone au fost doborâte deasupra regiunii Voronej, la câteva sute de kilometri sud de Moscova, iar trei drone deasupra regiunii de frontieră Belgorod, a transmis acesta. Câte o dronă a fost distrusă deasupra regiunilor Briansk și Orlov, a adăugat ministerul pe Telegram.

UPDATE Voluntari ucraineni au evacuat numeroși locuitori, plus animalele lor de companie, din nordul regiunii Sumî, aflată la granița cu regiunea rusă Kursk, anticipând noi atacuri rusești ca răspuns la incursiunea militară transfrontalieră a Ucrainei, scrie HotNews.

UPDATE „La ora 19:04 (16:04 GMT) la o altitudine de un kilometru şi jumătate şi pe o rază de 6,5 kilometri, forţele de apărare aeriană au distrus mai multe ţinte deasupra teritoriului Belarusului (…) Suspectăm că este vorba despre drone de atac. Încălcând spaţiul aerian belarus, au zburat dinspre Ucraina” către Rusia, a spus Lukaşenko, iar ulterior au fost făcute publice imagini în care ar fi rămășițele depistate.

 

UPDATE ISW mai arată că “operațiunea transfrontalieră a Ucrainei în regiunea Kursk amenință Kremlinul cu o potențială criză politică, din cauza pierderilor mari în rândurile soldaților ruși abia recrutați. Opoziția rusă și rețelele de socializare au început să difuzeze plângeri inițiate de familiile acestora. Deși limitate ca număr, Kremlinul s-a mai confruntat anterior cu o reacție notabilă a societății ruse, în primăvara anului 2022, pentru trimiterea ilegală de recruți în primele linii din Ucraina, potrivit Biziday.

UPDATE Kremlinul a decis probabil să declare o operațiune antiteroristă, mai degrabă decât legea marțială, pentru a minimiza invazia regiunii Kursk și a preveni panica sau reacțiile interne, susține Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

UPDATE Un copil în vârstă de 13 ani s-a numărat printre răniți în atacul din districtul Brovary, în regiunea Kiev, la nord-est de zona metropolitană a capitalei, au transmi serviciile de urgență ucrainene pe Telegram. Șeful de cabinet al președintelui Zelenski, Andriy Yermak, a spus că locuința a fost lovită de resturi de dronă, însă serviciile de urgență au afirmat că a fost vorba de resturi de rachetă. „Rusia continuă să ucidă oameni”, a scris Yermak pe Telegram, respectând obiceiul ucrainean din timpul războiului de a nu scrie cu majuscule numele Rusiei. „Este necesar să îi distrugem infrastructura militară, deoarece inamicul nu acceptă alte argumente”.

UPDATE Guvernatorul rus Alexei Smirnov a indicat că 13 persoane au fost rănite în cursul nopţii în regiunea Kursk, dintre care două se află în stare gravă, de resturi de la o rachetă ucraineană căzute pe un imobil.

UPDATE Atacurile aeriene ale rușilor asupra forțelor ucrainene aflate pe propriul teritoriu a dus până acum la pierderea unor aparate de zbor, în special elicoptere, ceea ce a și dat naștere unor speculații privind posibila prezență a unei baterii Patriot în regiunea ucraineană Sumî, foarte aproape de linia frontului. De altfel, ieri rușii au anunțat că au lansat o rachetă balistică Iskander-M asupra forțelor ucrainene din Kursk, pentru a lovi un punct de comandă. Este pentru prima dată, de la începutul conflictului, când Rusia trimite rachete balistice asupra propriului teritoriu.

UPDATE Vineri seară, forţele armate ruse şi-au intensificat răspunsul la ofensiva ucraineană din regiunea Kursk, lovind ţinte cu o bombă termobarică aer-combustibil Odab-500 de 500 kg. Raidul, efectuat de un avion de luptă-bombard supersonic multifuncţional Su-34, a vizat un grup de bărbaţi ucraineni şi echipamente militare în zonele din jurul oraşului Sudzha. Moscova a justificat utilizarea acestei arme puternice ca răspuns la ceea ce consideră o „ameninţare directă” pentru centrala nucleară Kursk, una dintre cele mai critice instalaţii ale ţării, notează Mediafax.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut, în discursul său video de sâmbătă seara, că există acţiuni desfăşurate de armată „pentru a muta războiul pe teritoriul agresorului”, în condiţiile în care până acum oficialii de la Kiev au păstrat tăcerea în legătură cu incursiunea trupelor ucrainene în regiunea rusă Kursk, care se desfăşoară deja de cinci zile.

„Astăzi, şeful apărării, (comandantul) Sîrski, a raportat deja de mai multe ori în ceea ce priveşte linia frontului şi acţiunile noastre şi împingerea războiului pe teritoriul agresorului. Sunt recunoscător fiecăreia dintre unităţile forţelor noastre de apărare care asigură acest lucru”, a afirmat Volodimir Zelenski.

„Ucraina dovedeşte că este cu adevărat capabilă să facă dreptate şi garantează exact tipul de presiune de care este nevoie – presiune asupra agresorului”, a explicat Volodimir Zelenski într-o referire implicită la incursiunea ucraineană din Kursk.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 899: Pericol atomic, fraudă uriașă și alertă în Belarus! BI: „Atacul brusc la Kursk a umilit armata rusă”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 898: Stare de urgență, convoi distrus și moarte la supermarket! Rusia confirmă avansul armatei Kievului
/VIDEO/ 175 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”. Topul melodiilor compuse de basarabeni pe versurile lui Eminescu
/VIDEO/ 175 de ani de la nașterea „Luceafărului poeziei românești”. Topul melodiilor compuse de basarabeni pe versurile lui Eminescu
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Cărți la ușă: Povestea unei bibliotecare din Soroca, care aduce bucurie bătrânilor în pauza de masă
/VIDEO/ Cărți la ușă: Povestea unei bibliotecare din Soroca, care aduce bucurie bătrânilor în pauza de masă
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1056: Risc în Europa și atac masiv în Rusia! Moscova amenință Moldova, iar Biden îl ironizează pe Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1056: Risc în Europa și atac masiv în Rusia! Moscova amenință Moldova, iar Biden îl ironizează pe Putin

Campanie revoltătoare în Maroc: Milioane de câini vagabonzi ar putea fi uciși înaintea Cupei Mondiale de Fotbal

missing
foto: moroccophototours
15 ianuarie 2025, ora 14:36

Maroc este criticată din cauza unei campanii controversate de exterminare a câinilor vagabonzi. Inițiativa a fost elaborată cu scopul de a curăți străzile orașelor înainte de Cumpa Mondială la Fotbal din 2030, transmite Golazo.

Activiștii acuză autoritățile marocane că folosesc substanțe toxice, precum stricnina, un pesticid folosit frecvent pentru a ucide animale mici.

Grupul susține că puii de câine sunt împușcați sau capturați, iar campania autorităților au denumit-o „secretul urât al Marocului”.

Dacă planul va fi transpus în totalitate în practică, peste 3 milioane de câini riscă să fie omorâți.

Activista pentru drepturile animalelor, Jane Goodall, a condamnat ferm aceste acțiuni și a îndemnat FIFA să adopte o poziție fermă împotriva cruzimii.

„Sunt la fel de șocată să aflu de la IAWPC – Coaliția Internațională pentru Drepturile Animalelor, că vi s-au prezentat dosare detaliate care documentează aceste acte groaznice, majoritatea dintre ele fiind comise într-o manieră extrem de brutală și crudă, și totuși se pare că le-ați ignorat. Cu siguranță sunteți conștient de reacția pe care o vor avea fanii de fotbal din întreaga lume, mulți dintre ei fiind și iubitori de animale, atunci când vor afla despre acest lucru. 

Totuși, dacă nu acționați, FIFA va fi cunoscută pentru complicitatea într-un act groaznic de barbarie, chiar sub supravegherea dumneavoastră. Nu există niciun fel de scuză pentru groaznica campanie de cruzime care se desfășoară în numele fotbalului. Vă cer să folosiți poziția dumneavoastră de Secretar General al FIFA pentru a pune capăt imediat acestei atrocități și pentru a câștiga respectul și recunoștința publicului iubitor de fotbal din întreaga lume”, a declarat activista.

Maroc a fost confirmată la finalul lui 2024 drept una dintre cele trei gazde ale Cupei Mondiale 2030, alături de Spania și Portugalia.

/VIDEO/ FIFA a anunțat oficial gazdele Cupelor Mondiale din 2030 și 2034: Două premiere absolute

Investigațiile anului 2024. Analizăm provocările jurnaliștilor și (in)acțiunile autorităților astăzi la Cutia Neagră PLUS. Invitate: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă și Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigații Jurnalistice.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, este invitatul emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Republica Moldova a fost vizitată, în secret, de mai mulți miliardari ruși în 2023. Unii dintre ei se regăsesc pe lista de sancțiuni a Ucrainei, pentru suspiciuni că ar finanța armata rusă. Alții au fost declarați indezirabili în state membre UE pentru aceleași motive. La Chișinău i-a adus un scop comun - obținerea cetățeniei moldovenești. După închiderea programului cetățenie prin investiții, în Moldova s-a dezvoltat o piața neagră de servicii de facilitare a obținerii cetățeniei. Afacerea se bazează pe falsificarea certificatelor de naștere. În calitate de părinți ai oligarhilor ruși sunt persoane decedate, în fragedă copilărie, încă acum 75 de ani. Cutia Neagră PLUS a identificat printre beneficiarii schemei și un businessman rus, care s-a ocupat de administrarea banilor oligarhului Roman Abramovici.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Comisia Pre-vetting a ajuns pe final de mandat. Despre cele mai importante provocări și scandaluri legate de procesul de evaluare a candidaților și de membrii Comisiei. Invitați: Herman von Hebel și Nadejda Hriptievschi.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
De ce trenează schimbările în justiție? Cum a ajuns reforma anticorupție un eșec? De ce durează atât de mult curățenia în sistem? Aflăm răspunsurile de la ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a intrat în posesia mai multor ore de înregistrări audio ale discuțiilor purtate de Veaceslav Platon cu Ilan Șor, doi prieteni buni în acea perioadă. Discuțiile ne-au ajutat să reconstruim, piesă cu piesă, întregul puzzle al celei mai mari crime financiare din istoria Republicii Moldova - „Furtul miliardului”.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Vettingul este cea mai discutată reformă din domeniul Justiției. Urmează noi demisii la Curțile de apel Bălți, Cahul și Comrat? Câți judecători de la Curtea de Apel Chișinău vor promova testul de integritate? Cine și cum influențează procesul de evaluare a magistraților? Cum se simte vettingul pe interior, dar și care este impactul acestuia asupra întregului sistem, discutăm la Cutia Neagră PLUS. Invitați: vicepreședintele Comisiei Vetting Andrei Bivol și judecătorul Dumitru Racoviță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Candidatul la funcția de președinte Alexadr Stoianoglo și-a petrecut, anul acesta, Crăciunul pe stil vechi în prestigioasa stațiune balneară cehă, Karlovy Vary. Stoianoglo și soția sa Țvetana Curdova au mers acolo însoțiți de prieteni de familie. Cel care a plătit hotelul pentru toți este un moldovean cu afaceri în România, care în utimii doi ani a sponsorizat cu milioane de lei diverse proiecte sociale promovate de Șor. Sponsorul lui Șor l-a însoțit pe Stoianoglo în această vacanță.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.

TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
TV8 angajează noi colegi! Cum poți deveni reporter de investigație sau editor video la „Cutia Neagră PLUS”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Soluții anticriză marca „Șor”, istorie rescrisă de Kremlin și „scutul” nevăzut al neutralității - la „Alo, TV8”
/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ Detenție pe viață pentru Gheorghe Cotorobai, acuzat de omorul Anei-Maria: Primele declarații ale condamnatului
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/VIDEO/ De ce Tiraspolul refuză mâna întinsă de Chișinău? Serebrian: „Este un joc geopolitic murdar purtat de Moscova”
/DOC/ Declarația de avere de la Maia Sandu: Salariul de președintă și fără cont în SUA. Câți bani a primit pentru deplasări
/DOC/ Declarația de avere de la Maia Sandu: Salariul de președintă și fără cont în SUA. Câți bani a primit pentru deplasări

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2025 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.