Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 939: Alerta UE, dezastru militar și radiație misterioasă! AIE: Urmează „cel mai sever test de până acum”

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 935: Atac în Rusia, bloc bombardat la Harkov și prognoza lui Budanov. ISW: Kievul avansează la Kursk

15 septembrie 2024, ora 21:21

Preşedintele Joe Biden este „hotărât” să folosească restul mandatului său pentru a întări Ucraina. Astfel, el urmează a se întâlni cu omologul său Volodimir Zelenski în timpul Adunării Generale a ONU, la New York, la sfârşitul lui septembrie. Administraţia Biden solicită prelungirea finanţării militare de aproape 6 miliarde de dolari pentru Ucraina. Zeci de oameni au fost răniți după ce o bombă rusească a lovit un bloc din Harkov. Președintele Zelenski a anunțat că - numai în ultima săptămână - Rusia a lansat asupra Ucrainei 30 de rachete, peste 800 de bombe ghidate aeriene și 300 de drone de atac.  

Între timp, Institutul pentru Studiul Războiului notează că forţele ucrainene avansează în regiunea Kursk şi cuceresc mai multe sate. Ucraina ar avea un bun motiv militar să lovească mai adânc în Rusia folosind arme occidentale, a declarat sâmbătă un înalt oficial militar al NATO, citat de Reuters. Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene a estimat când va pune Rusia capăt războiului.

UPDATE Ministrul britanic de externe, David Lammy, consideră că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, minte atunci când amenință că va folosi arme nucleare. Într-un interviu acordat BBC, el a declarat că dictatorul rus aruncă „praf în ochi”.

UPDATE Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este întotdeauna extrem de atent când vine vorba de răspunsurile sale la acțiunile Occidentului, deși experții ruși discută și variante mai dure, a avertizat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, jurnalistului VGTRK Pavel Zarubin, relatează TASS, conform Rador.

UPDATE „O bombă aeriană rusească a lovit o casă. O clădire rezidențială obișnuită cu mai multe etaje. A fost un incendiu, tavanele s-au prăbușit. Se știe că oamenii sunt prinși sub dărâmături. Până în prezent, 35 de persoane sunt rănite, inclusiv trei copii. Toate serviciile de urgență, echipele de salvare, medicii și lucrătorii de utilități au ajuns rapid la fața locului, iar tuturor celor afectați se acordă ajutor”, a transmis preşedintele Volodimir Zelenski pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

UPDATE Peste 30 de persoane, dintre care trei sunt copii, au fost rănite duminică seara, atunci când o bombă ghidată rusească a lovit o clădire rezidenţială înaltă din Harkov, în nord-estul Ucrainei.

UPDATE Comandamentul militar rus a transferat nave ale Flotei Mării Negre de la Novorossisk din cauza amenințării unui atac cu rachete cu rază lungă de acțiune din partea Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), a raportat analistul OSINT HI Sutton. 

UPDATE Olanda nu mai donează Ucrainei un sistem antiaerian Patriot. De ce s-a răzgândit? Potrivit presei olandeze, care citează oficiali din Ministerul Apărării, angajamentul de a furniza Ucrainei sisteme de apărare aeriană Patriot a fost retras. Motivul? Un aliat a renunțat să participe la lanțul de aprovizionare. Departamentul militar olandez nu a dezvăluit care aliat a luat această decizie. Experții consideră că interdependența crescândă dintre Germania și Olanda, în special în apărarea aeriană, afectează dinamica de securitate a ambelor națiuni, notează NewsWeek.

UPDATE În anii trecuți, cei care doreau să descopere un oligarh rus își îndreptau atenția spre sud-estul Franței. Chiar și acum, când războiul declanșat de Kremlin continuă să facă ravagii în Ucraina, nimic nu s-a schimbat cu adevărat, deși acum ar trebui o atenție mai mare pentru a-i repera în Riviera Franceză pe acești oameni foarte bogați, majoritatea aflați pe lista sancțiunilor Uniunii Europene, scrie Politico.

UPDATE Şeful Statului Major al Apărării din România, Gheorghiță Vlad, a declarat după Conferinţa anuală a Comitetului Militar al NATO de la Praga că, ținând cont de războiul din Ucraina, „devine din ce în ce mai clară necesitatea unei prezenţe aliate consistente în regiunea Mării Negre”.

UPDATE Maiorul Anton Orlov, 35 ani, care a participat la invazia din Ucraina,  este, din 14 septembrie, șeful Bolșaia Peremena („Recreația Mare”), o organizație pentru copiii din întreaga Rusie, care reaminteşte de pionierii din fostele organizațiile sovietice de tineret, numite generic Comsomol, dizolvate în 1991, relatează Radio Svoboda.

UPDATE Trupele ucrainene suferă pierderi mari deoarece armele occidentale ajung prea încet pentru a echipa forțele armate în mod corespunzător, a declarat președintele Volodimir Zelenski pentru CNN, într-un interviu difuzat duminică. Armata rusă a câștigat teren în părți din estul Ucrainei, inclusiv în jurul orașului Pokrovsk, notează Rador.

UPDATE Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut încă o dată aliaţilor occidentali să autorizeze Kievul să lovească ţinte militare aflate în profunzimea teritoriului rus, în special baze aeriene, după un nou atac al forţelor ruse contra oraşului Harkov, din nord-estul Ucrainei, transmite duminică AFP, transmite Agerpres.

UPDATE Şeful Comitetului militar al NATO a declarat sâmbătă, 14 septembrie, că Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă - reflectând convingerile unui număr de aliaţi ai Statelor Unite - chiar dacă administraţia Biden se opune să permită Kievului să facă acest lucru folosind arme fabricate în America, potrivit AP.

UPDATE O mare parte a locuitorilor din Harkov au decis să rămână în oraș, în ciuda pericolelor, iar unii dintre cei plecați s-au întors deja. Locuitorii din Harkov sunt oameni obișnuiți, care se tem, suferă și plâng, dar continuă să trăiască și să reînnoiască orașul, scrie revista ucraineană Novoe Vremia. Harkov, cel mai mare oraș de pe linia frontului, la doar 20 km de granița cu Rusia, înarmează și modernizează Forțele Armate ale Ucrainei. Dar cei peste un milion de locuitori ai orașului și încă câteva sute de mii de strămutați nu sunt oameni de fier.

UPDATE Rusia a fost exclusă pe data de 28 februarie 2022 din toate competițiile internaționale de fotbal, fie că vorbim de echipele de club, sau de cele naționale, la orice categorie. Această decizie a fost luată de comun acord de către FIFA și UEFA, după ce Federația Rusă a invadat din punct de vedere militar Ucraina, țară vecină cu România. La peste doi ani de la această decizie radicală, Rusia e aproape să revină în fotbalul mare. Iar această veste a fost anunțată de chiar președintele Federației Ruse de Fotbal, Alexander Dyukov, care a transmis că formațiile de club din Rusia vor fi reprimite în curând în cupele europene.

UPDATE După ce Forțele de Apărare Ucrainene au lovit ținte aflate adânc în interiorul teritoriului rus, mitul invincibilității și al securității a fost distrus pentru populația țării agresoare. Acest lucru, în special, a avut un impact asupra aspectului socio-psihologic în Federația Rusă, a declarat șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, informează RBK-Ucraina cu referire la forumul Strategiei Europene de la Yalta (YES), scrie Libertatea Cuvântului.

UPDATE Unitățile de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus 10 din cele 14 drone pe care Rusia le-a lansat peste noapte spre teritoriul său, au anunțat duminică forțele aeriene ucrainene. De asemenea, în aplicația de mesagerie Telegram, Ucraina a adăugat că Rusia a lansat două rachete balistice Iskander M și o rachetă aeriană ghidată Kh-59, ce vizau regiunea de sud Odesa. Racheta aeriană ghidată a fost distrusă, au spus forțele aeriene. Nu s-a specificat ce s-a întâmplat cu rachetele Iskander sau dacă au existat pagube în urma atacului, scrie Rador.

UPDATE Ucraina îşi produce deja propriile muniţii de artilerie de 155 mm, a declarat Oleksandr Kamishyn, proaspăt numit de preşedintele Zelenski în funcţia de consilier extern pentru probleme strategice, notează Kyiv Independent.

UPDATE Kirilo Budanov, şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării, a declarat că, dintre aliaţii Moscovei, Coreea de Nord reprezintă „cea mai mare problemă” pentru Kiev. Budanov a mai afirmat că Rusia va încerca să pună capăt războiului înainte de 2026 pentru a evita să îşi vadă poziţiile slăbite de acumularea problemelor economice cauzate în special de sancţiunile occidentale şi de problemele de mobilizare, pe fondul pierderilor grele de pe front.

UPDATE Forţele ucrainene au înaintat în regiunea rusă Kursk la 14 septembrie, obţinând progrese în districtul Glushkovo. Acestea au avansat pe câmpuri la sud de Tyotkino şi la nord de Sudzha, capturând mai multe sate, arată Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War – ISW).

UPDATE Opțiunile președintelui Vladimir Putin de a riposta dacă Occidentul va permite Ucrainei să folosească rachetele sale cu rază lungă de acțiune pentru a ataca Rusia ar putea include lovirea activelor militare britanice din apropierea Rusiei sau, în extremis, efectuarea unui test nuclear pentru a face o declarație de forță, au declarat trei analiști citați de agenția Reuters.

UPDATE „În ultimele 24 de ore, au avut loc 131 de lupte. Statul terorist a efectuat 63 de atacuri aeriene pe teritoriul ucrainean, aruncând 83 de KAB (bombe ghidate). În plus, invadatorii au folosit 580 de drone kamikaze pentru lovituri și au efectuat peste 3.300 de atacuri asupra pozițiilor trupelor ucrainene și a zonelor populate folosind diferite tipuri de arme”, se precizează în raportul Statului Major al armatei ucrainene. Forțele ruse își concentrează principalele eforturi pe direcția Pokrovsk, unde, sâmbătă, a atacat de 41 de ori unități ucrainene. De asemenea, forțele ucrainene precizează că apărătorii au respins 39 de atacuri inamice în direcția Kurakhovsk. Totodată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Rusia a atacat Ucraina cu drone lansate din regiunile Kursk și Belgorod, precizează Forțele Aeriene ucrainene, scrie Libertatea.

UPDATE Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus 29 de drone pe care Ucraina le-a lansat peste noapte și care vizau șapte regiuni rusești, a anunțat duminică Ministerul rus al Apărării, transmite Reuters. Cincisprezece dintre drone au fost doborâte deasupra regiunii Briansk, care se învecinează cu Ucraina, în timp ce restul au fost distruse deasupra regiunilor Smolensk, Orlov, Belgorod, Kaluga și Rostov, a declarat ministerul pe Telegram.

UPDATE Guvernatorul regiunii de graniță Belgorod, Viacheslav Gladkov, a declarat că ucrainenii au atacat la Șebekinski „pentru a doua oară într-o zi”, și sunt 5 răniți relatează Kommersant. De asemenea, un proiectil a căzut pe tronsonul de drum Șebekino-Belgorod, iar trei bărbați și o femeie au fost răniți. O altă persoană a fost rănită în atacul cu drone de la Voznesenovka. Potrivit oficialului, în satul Bezliudovka, o femeie a murit după ce casa ei a fost lovită de un obuz.

UPDATE Două perechi de bombardiere strategice rusești au efectuat duminică zboruri de antrenament deasupra apelor neutre ale Mării Chukchi și ale Mării Siberiei de Est, ca parte a exercițiilor Ocean-24, a anunțat Ministerul rus al Apărării, a informat duminică agenția de presă de stat TASS, informează Reuters. Ambele misiuni au implicat simularea unor lovituri aeriene cu rachete de croazieră lansate din aer împotriva „instalațiilor critice ale inamicului”. Exercițiile Ocean-2024 sunt cele mai mari de după era sovietică și se vor desfășura până la 16 septembrie într-o zonă vastă care include părți ale oceanelor Pacific și Arctic și ale mărilor Mediterană, Baltică și Caspică.

UPDATE Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat, în timpul unei intervenții video la conferința privind Strategia europeană de la Yalta, că întârzierile în aprovizionarea militară către Ucraina se întâmplă din cauza problemelor de logistică, nu a lipsei de voință, iar Kievul va primi un pachet de ajutor „semnificativ”, relatează serviciul BBC de limba rusă, scrie Libertatea.

UPDATE Guvernele europene ar trebui să oprească beneficiile sociale pentru bărbații ucraineni cu vârstă de încorporare care locuiesc în țările lor, a declarat ministrul de externe polonez, o măsură despre care a spus că va ajuta Ucraina să mobilizeze mai multe trupe pentru a lupta împotriva forțelor ruse, relatează Reuters.

UPDATE Administraţia preşedintelui american Joe Biden a solicitat Congresului să prelungească până în 2025 autoritatea de „amortizare prezidenţială” pentru furnizarea de arme Ucrainei, astfel încât cele 5,8 miliarde de dolari rămase să poată fi utilizate după anul fiscal care se încheie la 30 septembrie, informează Kyiv Independent. În conformitate cu normele actuale, fondurile vor expira dacă nu sunt utilizate până la acel termen.

UPDATE Președintele SUA, Joe Biden, urmează să discute în această lună cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, despre strategia de război a Ucrainei, în timp ce Washingtonul pregătește un nou pachet „substanțial” de ajutor, a anunțat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, sâmbătă, scrie Reuters.

UPDATE Zelenski a declarat că intenționează să prezinte lui Biden și celor doi potențiali succesori ai acestuia un „plan de victorie” menit să forțeze Rusia să încheie războiul din Ucraina prin mijloace diplomatice, conform unui raport Reuters.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 934: Alertă pentru Moldova, refuz din SUA și schimb de prizonieri! Biden: „Putin nu va învinge”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 933: Moment critic, risc de escaladare și navă suspectă! Putin amenință NATO, dar Londra îi dă un sfat
/VIDEO/ Grav accident la Telenești: Sunt doi morți și un rănit. Cum s-a întâmplat dubla tragedie
/VIDEO/ Grav accident la Telenești: Sunt doi morți și un rănit. Cum s-a întâmplat dubla tragedie
/PROMO/ Președintele Parlamentului, Igor Grosu - invitatul emisiunii „Cutia Neagră”. De la 19:55, doar la TV8!
/PROMO/ Președintele Parlamentului, Igor Grosu - invitatul emisiunii „Cutia Neagră”. De la 19:55, doar la TV8!
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 938: Planul Kievului, explozie uriașă și arme nucleare! Șeful NATO: Putin nu are linii roșii
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 938: Planul Kievului, explozie uriașă și arme nucleare! Șeful NATO: Putin nu are linii roșii
/VIDEO/ Sfaturile unui tânăr, condamnat pentru că și-a lovit mama: „Se poate de evitat dacă te adresezi la psiholog”
/VIDEO/ Sfaturile unui tânăr, condamnat pentru că și-a lovit mama: „Se poate de evitat dacă te adresezi la psiholog”
/VIDEO/ Femeile, plătite cu salarii mai mici decât bărbații: Ce arată un raport al Organizației Internaționale a Muncii
/VIDEO/ Femeile, plătite cu salarii mai mici decât bărbații: Ce arată un raport al Organizației Internaționale a Muncii

Italia propune castrarea chimică a violatorilor și pedofililor. Unii politicieni au numit propunerile „extremistă”

missing
19 septembrie 2024, ora 19:04

Deputații italieni au aprobat joi înființarea unui comitet care va putea propune legi privind tratarea abuzatorilor sexuali cu medicamente care blochează androgenii, conform Politico. Camera Deputaților din Italia a adoptat o moțiune care prevede că tratamentul ar trebui să fie consensual, reversibil și să aibă ca scop reducerea riscului de recidivă al abuzatorilor sexuali. Guvernul va trebui să propună o componență a comitetului.

Guvernul de dreapta al prim-ministrei Giorgia Meloni încearcă să adopte o poziție dură în privința legii libertății sexuale. De la preluarea puterii în 2022, Guvernul său a introdus legi în care sunt recunoscute zeci de noi infracțiuni sexuale, scrie publicația americană, citată de hotnews

Giorgia Meloni a condus eforturile de reabilitare a orașului Caivano, de la marginea Napoli. Orașul a devenit un simbol al criminalității după ce două copile, care erau verișoare, au fost violate de un grup de bărbați. Prim-ministra a declarat la începutul acestei luni că securitatea este „prioritatea” sa pentru următoarele luni.  

Partidul Liga, parte a coaliției guvernamentale, care a făcut din castrarea chimică pentru pedofili și violatori o componentă a campaniei sale politice, a propus această moțiune. Conform propunerilor Ligii, infractorii sexuali condamnați ar putea primi o sentință suspendată în schimbul efectuării tratamentului de blocare hormonală.

Liderul Ligii, Matteo Salvini, și-a arătat entuziasmul pentru propunere. „Victorie pentru Ligă! Un alt pas important pentru lupta noastră istorică pentru justiție și bun simț: toleranță zero pentru violatori și pedofili”.

Mai multe grupuri politice au numit propunerile „extremiste” și „o încălcare a umanității și justiției”.  

Deputata Simona Bonafè, membră a Partidului Democrat, a declarat că propunerea Ligii este „neconstituțională. Ea subminează fundamentul sistemului nostru juridic, care a renunțat de secole la folosirea pedepsei corporale”.

Alianța Verde a criticat „vocația fără sfârșit a Ligii pentru represiune”.  

Castrarea chimică constă în administrarea unor medicamente care opresc eliberarea hormonilor ce stimulează testiculele să producă testosteron. Este o metodă folosită în Rusia, Polonia și în unele state americane pentru anumite infracțiuni sexuale. 

Totuși, există îndoieli cu privire la eficacitatea sa în prevenirea recidivei, iar experții spun că poate avea efecte secundare fizice și psihologice. Grupuri feministe, citate de Politico, au avertizat că motivele din spatele infracțiunilor sexuale, precum violul, nu sunt dorințele sexuale incontrolabile, ci factorii culturali.

Actualul ministru italian al justiției, Carlo Nordio, s-a opus unor propuneri similare în 2019, înainte de a intra în Guvern, declarând că acestea reprezintă „o întoarcere la Evul Mediu.”

Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Securitatea Republicii Moldova, pusă tot mai des la încercare înaintea alegerilor din toamnă. Care este miza și ce riscuri ne pasc, dar și cum sancționăm politicienii și partidele care fac jocul altor state - analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Grigore Novac, deputat BCS; Andrian Cheptonar, deputat PAS.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Invitatul din această seară a emisiunii Cutia Neagră este președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
A început febra pregătirilor pentru alegerile și referendumul din toamnă. Cât de pregătiți suntem pentru votul prin corespondență, dar și cum putem face față provocărilor - discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Iurie Ciocan, fost președinte CEC; Pavel Postică, vicepreședinte CEC.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
EXCLUSIV: Interviu pe sfârșit de mandat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. Detalii neștiute despre război, amenințări, reforma justiției, dar și noul sediu al ambasadei SUA.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, este invitata de astăzi a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.

/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
/VIDEO/ Cutia Neagră PLUS: Caruselul lui Șor! Un om din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc, sponsor de milioane al „GagauziyaLand”
/PROMO/ Președintele Parlamentului, Igor Grosu - invitatul emisiunii „Cutia Neagră”. De la 19:55, doar la TV8!
/PROMO/ Președintele Parlamentului, Igor Grosu - invitatul emisiunii „Cutia Neagră”. De la 19:55, doar la TV8!
/VIDEO/ Moldova sau Veneția? Imagini ca în filme din raioane: Mașini scoase cu macaraua de sub apă și drumuri transformate în râuri
/VIDEO/ Moldova sau Veneția? Imagini ca în filme din raioane: Mașini scoase cu macaraua de sub apă și drumuri transformate în râuri
/VIDEO/ Sfaturile unui tânăr, condamnat pentru că și-a lovit mama: „Se poate de evitat dacă te adresezi la psiholog”
/VIDEO/ Sfaturile unui tânăr, condamnat pentru că și-a lovit mama: „Se poate de evitat dacă te adresezi la psiholog”
/VIDEO/ Terifiant! Două tinere luate de apă au ajuns sub roțile unei mașini, pe o stradă din Chișinău. Alți locuitori înoată pe drumuri
/VIDEO/ Terifiant! Două tinere luate de apă au ajuns sub roțile unei mașini, pe o stradă din Chișinău. Alți locuitori înoată pe drumuri

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.