Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 972: Scenariul negru, atac mortal, pilot ucis și supărarea Kievului. SUA: Rusia nu a reușit în Moldova

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 945: Atac mortal la Harkov, asalt la Vuhledar și decizie TikTok! Zelenski: „Putin nu se va opri singur”

25 septembrie 2024, ora 17:40

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat Consiliul de Securitate al ONU să forțeze Rusia să facă pace cu Kievul, denunțând în acelaşi timp Iranul şi Coreea de Nord drept „complici” ai războiului din ţara sa. Ucraina așteaptă un „cadou de despărțire” din partea președintelui american Joe Biden înainte ca acesta să fie înlocuit de succesorul său, scrie The Times. Pe de altă parte, Kremlinul a numit miercuri un plan al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a forța Rusia să facă pace drept o greșeală fatală care ar avea consecințe pentru Kiev, relatează Reuters. 

Rusia a lovit un bloc înalt de locuințe și o brutărie din orașul Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, folosind bombe ghidate. În urma atacului, cel puțin trei persoane au fost ucise, iar 34 au fost rănite. Autoritățile, citate de Reuters, avertizează că este posibil ca și alte persoane să se afle sub dărâmături.

UPDATE Propagandiștii Kremlinului au devenit curajoși și au început să îndemne activ autoritățile să pună capăt așa-numitei „SWO”- „Operațiunea Specială”. Ei sugerează că Putin ar trebui să oprească războiul împotriva Ucrainei, care irosește rezervele Rusiei, notează Adevărul.

UPDATE O întâlnire între fostul președinte american Donald Trump și Volodimir Zelenski, în timpul călătoriei liderului ucrainean în SUA, este puțin probabil să aibă loc, relatează POLITICO. 

UPDATE Kremlinul a estimat miercuri că lansarea unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) efectuată de China, care a stârnit îngrijorarea unora dintre vecinii săi, este un „drept suveran” al Beijingului, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

UPDATE NATO plănuiește să coordoneze transportarea unui număr mare de militari răniți departe de liniile frontului în cazul unui război cu Rusia, posibil cu ajutorul unor trenuri-spital în condițiile în care evacuările aeriene ar putea să nu fie fezabile, a declarat miercuri un general cu rol de conducere pentru Reuters.

UPDATE Analiștii militari se așteaptă ca Hezbollah să se inspire din tacticile militare ale președintelui rus Vladimir Putin pentru a lansa roiuri de drone și atacuri cu rachete asupra apărării aeriene a Israelului, a relatat The Wall Street Journal.

UPDATE La reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, Annalena Baerbock (43 de ani), ministrul german de externe, l-a înfruntat pe Vasili Nebensia (61 de ani), ambasadorul rus la Națiunile Unite, relatează Bild. Potrivit guvernului de la Kiev, cel puțin 19.500 de copii au fost răpiți de la începutul invaziei și mai puțin de 400 s-au întors până acum. Unii dintre ei au apărut pe site-urile de adopți rusești. „Cel mai puternic bărbat din țara ta, Vladimir Putin, se ascunde în spatele adolescenților și adolescentelor pe care i-a răpit. Dar nu poți păcăli lumea”, a afirmat Baerbock.

UPDATE Armata rusă susține, miercuri, că a preluat controlul asupra a două noi localităţi din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei. Trupele Moscovei continuă să avanseze în faţa unor forţe ucrainene care sunt depășite numeric şi duc lipsă de putere de foc, relatează AFP.

UPDATE Rusia a înființat un program de arme în China pentru a dezvolta și a produce drone de atac cu rază lungă de acțiune pentru a fi utilizate în războiul împotriva Ucrainei, potrivit a două surse dintr-o agenție europeană de informații și documentelor analizate de Reuters.

UPDATE O rachetă rusească Kh-59/69 a avariat noaptea trecută două camioane și a provocat un incendiu de vegetație în regiunea Odesa. Potrivit guvernatorului regiunii, Oleh Kiper, flăcările s-au extins pe o suprafață de 100 de metri pătrați, dar incendiul a fost stins și nu au existat victime.

UPDATE Ministrul Afacerilor Externe de la București, Luminiţa Odobescu, a subliniat la reuniunea în format briefing a Consiliului de Securitate al ONU importanţa sprijinului internaţional constant pentru Ucraina. Totodată, ea a evidențiat sprijinul României pentru formula de pace propusă de preşedintele Volodimir Zelenski, singurul cadru care poate conduce la o pace justă şi durabilă. Odobescu a arătat că România acordă sprijin şi va continua să fie alături şi de Republica Moldova, a cărei stabilitate este crucială pentru întreaga regiune.

UPDATE Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, a spus într-o conferință de presă că UE va continua să sprijine Ucraina în lupta sa contra agresiunii ruse, indiferent de poziția viitoarei administrații americane. 

UPDATE MAE al Ucrainei a reiterat că retragerea totală a Rusiei din teritoriile ocupate e necesară pentru o „pace justă și durabilă”, după ce președintele Cehiei a spus că Kievul ar trebui să fie „realist” în atingerea acestui obiectiv.

UPDATE Rusia se pregătește să atace trei centrale nucleare din Ucraina, a spus marți Volodimir Zelenski la Consiliul de Securitate al ONU. „Dacă Rusia este gata să meargă atât de departe, înseamnă că nimic din ceea ce prețuiți nu contează pentru Moscova. Acest cinism al Rusiei va continua să lovească, dacă i se permite, oriunde în lume”, a spus președintele ucrainean. El nu a specificat centralele amenințate, dar a precizat că Kievul are dovezi despre planurile Rusiei. În Ucraina există trei centrale nucleare – la Rivne și Hmelnîțkîi în vest și centrala Pivdennoukrainsk în sud, notează Kyiv Independent. Centrala de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, se află sub ocupație rusă din martie 2022, potrivit Spotmedia.

UPDATE Apărarea aeriană a doborât 28 din cele 32 de drone lansate de Rusia în cursul nopții. Patru rachete Kh-59/69 au fost, de asemenea, distruse. Alte patru drone au dispărut de pe radare în mai multe regiuni, dar nu s-au înregistrat victime, au transmis Forțele Aeriene ale Ucrainei.

UPDATE Ofensiva rusă de lângă Vuhledar și Pokrovsk, în regiunea Donețk, vizează încercuirea forțelor ucrainene în acest sector al frontului, arată Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

UPDATE Trupele ruse au lansat un nou atac înspre sud, asupra oraşului Zaporojie, ţinta unei serii de atacuri în ultimele zile. Mai multe explozii s-au produs noaptea trecută și în orașul Harkov, în urma unui atac cu rachete, au anunțat autoritățile locale, scrie Spotmedia.

UPDATE Brigada 72 a armatei ucrainene a început să se retragă din Vuhledar, scrie Forbes, citând analiști militari care au spus că situația în oraș e critică, iar localitatea trece prin ultimele faze ale apărării. Potrivit acestora, forțele ucrainene ar urma să se retragă spre satul Bohoiavlenka. „Ultimul asalt asupra Vuhledar, spre deosebire de celelalte, pare să fi reușit”, au spus sursele menționate. Kievul nu a confirmat deocamdată această informație.

UPDATE Desfășurarea războiului de peste 940 de zile al lui Vladimir Putin este plin de situații neprevăzute și evoluții rapide, iar Ucraina a reușit ”să intre cu bocancii” în planurile președintelui rus, rând pe rând, depășind de mai multe ori ”liniile sale roșii”. Kievul a presat Occidentul și a obținut pe rând tancuri, avioane americane F16, iar în cele din urmă și rachete cu rază lungă de acțiune. Acum, un expert de la Centrul Carnegie din Berlin avertizează că în Rusia ”există temeri că, dacă se va continua cu aceste permisiuni cu pași mici pentru Ucraina, atunci după doi ani, vom vedea lovituri directe cu rachete asupra Kremlinului”, notează Ziare.com.

UPDATE Ofensiva rusă de lângă Vuhledar și Pokrovsk, în regiunea Donețk, vizează încercuirea forțelor ucrainene în acest sector al frontului, arată Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Totuși, dacă ucrainenii decid să apere Vuhledar și reușesc să reziste, atunci rușii ar fi nevoiți să lupte într-o zonă pe care forțele ucrainene au întărit-o timp de doi ani, subliniază analiștii militari americani, potrivit Spotmedia.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că apelul președintelui ucrainean ca ONU să forțeze Rusia să facă pace cu Ucraina este „o eroare fatală”.

UPDATE Forțele ucrainene au recucerit o uzină de agregate din orașul Vovceansk din regiunea Harkov, au raportat serviciile de informații militare ucrainene pe 24 septembrie, potrivit adevarul.ro. Șeful HUR, Kirilo Budanov, a fost informat cu privire la „finalizarea cu succes a operațiunii” mai devreme în cursul zilei, a precizat agenția într-o declarație, adăugând că atacul „extrem de dificil” a fost efectuat de forțele speciale ale HUR.

UPDATE Kremlinul a calificat miercuri apelul adresat Consiliului de Securitate al ONU de către preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, de a impune Rusiei pacea drept "o eroare fatală", informează EFE, potrivit Agerpres. 

UPDATE Presa de stat și bloggerii de război ruși spun că forțele Moscovei au început asaltul asupra orașului Vuhledar. Administrația militară din Vuhledar nu a comentat până acum informațiile. Tactica rușilor de a avansa spre orașul care a fost imposibil de cucerit până acum a fost folosirea bombelor ghidate, a declarat Andrii Kovalenko, șeful Centrului pentru Combaterea Dezinformării al Consiliului de Securitate al Ucrainei, notează HotNews.

UPDATE Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a declarat că ONU închide ochii la excesele comise de forţele ucrainene în incursiunea lor în regiunea Kursk. Într-un interviu acordat TASS, Lavrov a declarat că „grupuri teroriste” ucrainene au folosit arme occidentale pentru a comite acte fără discernământ la Kursk, scrie Spotmedia.

UPDATE Războiul lui Putin din Ucraina de peste 940 de zile trece printr-o dinamică continuă, iar evoluția conflagrației rămâne una imprevizibilă. Anturajul lui Putin a avertizat în mod repetat că ar putea folosi arme nucleare, dar acum un videoclip de simulare a dus lucrurile la următorul nivel. Un videoclip difuzat de un canal TV rusesc arată simularea unui atac nuclear asupra Londrei, un oraș european cu 9 milioane de locuitori, care ar fi devastat și ar fi transformat în cenușă, potrivit Ziare.com.

UPDATE Trei morți și 34 de răniți, după ce Rusia a bombardat un bloc de locuințe din Harkov
Primarul din Harkov, Igor Terekov, a informat pe Telegram că patru districte din oraș au fost lovite de bombe ghidate rusești. Unele dintre bombe au căzut în zone deschise, cauzând daune minore. Totuși, un bloc cu nouă etaje a fost grav afectat, mai multe niveluri fiind complet distruse. Autoritățile locale avertizează că alte victime ar putea fi prinse sub dărâmături, notează NewsWeek.

UPDATE JPMorgan Chase şi HSBC au procesat, fără să ştie, plăţi ale unor companii africane controlate de Yevgeny Prigojin, în timp ce armata privată a acestuia se extindea pe continent, scrie Ziarul Financiar, care citează FT.

UPDATE Rețeaua de socializare TikTok a anunțat că a eliminat conturile asociate cu mass-media de stat din Rusia, din cauza „implicării în operațiuni de influențare” a alegerilor prezidențiale din SUA, operațiuni desfășurate „sub acoperire”, notează HotNews.

UPDATE Forțele ruse au început să ia cu asalt orașul Vuhledar din estul Ucrainei, o fortăreață care a rezistat atacurilor rusești de la începutul războiului din 2022, potrivit bloggerilor de război ruși și presei de stat. Armata ucraineană nu a făcut nicio referire la avansurile rusești din zona Vuhledar, dar a recunoscut că au existat lupte în zonă. Forțele ruse au înaintat spre vest în puncte-cheie de-a lungul a aproximativ 150 km de front în regiunea Donețk, centrul logistic Pokrovsk fiind o țintă-cheie. Acestea au capturat orașul Ukrainsk din apropiere la 17 septembrie și au intrat acum în orașul Vuhledar, situat pe un deal, la aproximativ 80 km sud de Pokrovsk. „Unitățile rusești au intrat în Vuhledar – furtuna asupra orașului a început”, a declarat Yuri Podolyaka, un blogger militar pro-rus de origine ucraineană. Mai mulți bloggeri de război pro-ruși au confirmat atacul, potrivit HotNews.

UPDATE „Putin a încălcat atât de multe norme și reguli internaționale încât nu se va opri de unul singur, Rusia poate fi doar forțată să ajungă la pace, și exact de asta este nevoie, să forțăm Rusia să ajungă la pace, fiind singurul agresor din acest război, singura țară care încalcă Carta ONU”, a spus Zelenski.

UPDATE „Rusia nu poate decât să fie constrânsă la pace şi este exact ceea ce trebuie făcut: Rusia să fie constrânsă să facă pace”, a afirmat Zelenski, în cadrul unei sesiuni a Consiliului de Securitate consacrate Ucrainei pe marginea unei reuniuni la înalt nivel a Adunării Generale a ONU la New York. „Rusia nu are niciun motiv legitim – absolut niciunul – să facă din Iran şi din Coreea de Nord complicii de facto ai războiului său criminal în Europa, cu armele lor care ne ucid, care ucid ucraineni”, a spus Zelenski, potrivit G4media.

UPDATE Președintele Volodimir Zelenski a făcut numeroase călătorii în Statele Unite pentru a cere sprijin pentru război și s-a întors de obicei cu promisiuni de noi arme și ajutor economic, precum și cu „laude” despre lupta eroică a ucrainenilor pentru cauza Occidentului liber. Totuși, misiunea din această săptămână nu este doar de curtoazie, ci o șansă de a-și lua rămas bun de la Biden înainte de sfârșitul mandatului său prezidențial. Această încercarea de diplomație este „ultima speranță” a lui Zelenski de a obține permisiunea de a ataca Rusia cu arme occidentale cu rază lungă de acțiune. The Times a explicat că, dacă republicanul Donald Trump câștigă alegerile, sprijinul SUA ar putea înceta. Rivala sa, Kamala Harris, este precaută cu privire la „orice ar putea fi interpretat ca o escaladare bruscă a războiului”, potrivit B1.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 944: Planul Rusiei în Moldova, operațiune secretă și atac cu drone! Biden: „Războiul lui Putin a eșuat”
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 943: Scenariu negru, canibal grațiat și atac la Harkov! Zelenski e în SUA: Toamna aceasta va fi decisivă
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
Ora de iarnă 2024: Când se schimbă ora în Moldova. Sfaturi eficiente pentru a preveni efectele negative
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Reacția Casei Albe după alegerile din Moldova: Rusia „a lucrat energic” pentru subminarea votului
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo
/VIDEO/ Alegeri prezidențiale 2024: Condițiile în care ar putea avea loc dezbaterea Maia Sandu vs. Alexandr Stoianoglo

A doua oară într-o lună! Putin a scos la rampă rachetele nucleare. Exercițiile, în apropiere de locul unde are loc summitul BRICS

missing
22 octombrie 2024, ora 22:45

Rusia scoate la rampă rachetele nucleare, pentru a doua oară într-o lună. Oficial, pentru că are exerciții progamate. Faptul că Moscova dă publicității aceste imagini exact în ziua în care Putin e gazda summitului BRICS, nu e deloc lipsit de importanță, scrie Digi24

Asta, pentru că manevrele cu rachete Yars, capabile să lovească la 12 mii de kilometri, au loc în la câteva zeci de kilometri distanță de Kazan. Adică exact orașul în care Putin se află acum alături de liderii Chinei, Iranului, Indiei și Turciei.  

În primele zile ale lunii, Rusia și-a amplasat lansatoarele nucleare mobile „pe rutele de patrulare de luptă”, potrivit agenției de știri TASS, preluată de publicația Newsweek. Militarii ruși au verificat echipamentele „pentru sarcini de lungă durată pe teren”, a mai precizat atunci sursa citată. 

Ministerul rus al Apărării a anunțat că unitățile mobile de lansare ale rachetelor sunt deplasate pe teren pentru a executa misiuni de patrulare și pregătire în eventualitatea unui conflict, și face parte din strategia de descurajare nucleară a Rusiei. 

„De asemenea, militarii vor rezolva probleme legate de contracararea sabotajului și a grupurilor de recunoaștere”, a adăugat agenția.

Yars RS-24 (denumire NATO SS-29) este o rachetă nucleară strategică cu o rază de acțiune de până la 12.000 de kilometri și o precizie de 250 de metri, potrivit publicației specializate în domeniul militar și al apărării, Army Recognition. Aceasta poate fi montată pe camioane purtătoare, sau amplasată în silozuri. Primul regiment Yars RS-24, format din trei batalioane, a fost desfășurat în 2011, în timp ce două batalioane ale celui de-al doilea regiment au fost puse în serviciul de luptă în decembrie anul trecut.

Care sunt prognozele referendumului de duminică? Este sau nu umbrit acesta de alegerile prezidențiale? Care este miza, dar și scenariile ce ar putea avea loc după vot – analizăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Nicu Popescu, președintele Asociației Cetățeni pentru Europa /Iulian Groza, președinte IPRE.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Apostolii minciunii și războiului. În ultimele săptămâni am devenit martori ai unei implicări agresive a unor preoți și episcopi în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Cel mai vizibil dintre toți este Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel. Desigur, nu este pentru prima dată când Episcopul Marchel sau alte fețe bisericești promovează discurs politic în slujbele religioase, inclusiv discurs de ură. Nici nu e premieră că susțin anumiți politicieni în alegeri.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
De unde vin milioanele pentru destabilizări și cine își va asuma consecințele? De ce unor politicieni le este frică de integrarea în Uniunea Europeană? /Vom mai avea surprize până la alegeri? Cine ar putea fi exclus din cursa prezidențială? Cine sunt candidații care au ajuns în vizorul poliției și procurorilor?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Pensii de lux în UE vs. sărăcia pensionarilor din Republica Moldova și Rusia. Noua ediție Verde-n ochi cu Mariana Rață este despre pensii. În ultima perioadă, am discutat cu mai mulți pensionari de la noi. Toți ei se plâng de pensia mică pe care o primesc. O bătrânică din Cantemir cu greu își stăpânea lacrimile în timp ce îmi vorbea despre pensia ei de 1200 de lei, din care cu greu se descurcă singură. Femeia întreba disperată când se vor mări pensiile și pentru bătrânii noștri necăjiți?
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, este invitatul emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi: Putin, Lavrov, Peskov și viața de lux a copiilor lor în Europa. Fiecare din noi își dorește o viață mai bună pentru copiii săi. Bogații din Rusia nu sunt o excepție. Principala destinație de trai a odraslelor oamenilor din anturajul lui Putin sunt țări din Europa de Vest și SUA. Unde se bucură de educație de top, viață de lux și rețele globale de afaceri. Lista oligarhilor și demnitarilor ruși cu familii și proprietăți în Occident, inclusiv în Uniunea Europeană, este foarte lungă. Semn că, dincolo de ce le spun ei oamenilor de la televizor despre degradarea Occidentului, ceea ce au ei mai drag – familiile și banii, țin tocmai în această parte a lumii. Acolo unde există siguranță, cultură și progres. 
Cutia Neagră
Cutia Neagră
În noul editorial „Verde-n ochi” cu Mariana Rață aflăm de ce corupții și criminalii se tem de Uniunea Europeană și se opun procesului de integrare a Republicii Moldova în UE. Principalul motiv este frica de pușcărie. În UE, politicienii corupți se tem de procurori și judecători. În Rusia, lucrurile stau pe dos. În momentul în care țara noastră va deveni membră a UE, marii corupți din Moldova nu vor mai putea scăpa de pușcărie decât refugiindu-se în Rusia sau Africa. Cel mai dureros pentru ei însă este că vor pierde toate bunurile obținute prin fraudă: case luxoase, mașini scumpe, avioane, iahturi, conturile bancare ticsite cu bani furați de la noi.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Președintele Parlamentului, Igor Grosu este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Noua ediție „Verde-n ochi” cu Mariana Rață este despre una dintre cele mai importante manipulări folosite de cei care sunt împotriva apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Interviu exclusiv cu fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti. /Detalii din culisele luptei politice cu Plahotniuc, dar și despre confruntarea cu Putin.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Verde-n ochi cu Mariana Rață: Zero bani din Rusia vs. 2,2 miliarde de euro de la UE! Întrebarea de care se teme Putin și toată propaganda Moscovei
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi este prima invitată a emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață din noul sezon.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Cutia Neagră cu Mariana Rață revine cu un nou sezon la TV8. Mai multe discuții despre cele mai importante subiecte, aflați în curând.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Facem totalurile evenimentelor politice, dar și pronosticuri pentru toamnă. /Invitații de astăzi ai emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață sunt analiștii politici: Igor Boțan și Vlad Kulminski.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Ce se întâmplă în structurile subordonate la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova? La ce nivel a ajuns criminalitatea în Republica Moldova? Despre killerii pe trotinete, atacuri armate în plină stradă și reglările de conturi între grupări criminale vorbim astăzi cu ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, la Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră cu Mariana Rață.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Vrem în Uniunea Europeană, dar cât de pregătiți suntem să adoptăm reforme și politici complicate și nepopulare? Drumul spre UE intră pe un făgaș birocratic. Când vom începe să avem fonduri europene, drumuri moderne și salarii ca în UE? Despre asta vorbim azi la Cutia Neagră! Invitați: Doina Gherman, vicepreședintele Parlamentului; Iulian Groza, director executiv Institutul pentru Politici și Reforme Europene.
Cutia Neagră
Cutia Neagră
Rusia pregătește provocări pentru a deturna alegerile din toamnă din Republica Moldova. Miza o reprezintă stoparea procesului de integrare în UE. Ce mijloace și personaje vor fi folosite? Cum se pot apăra instituțiile de stat? Discutăm astăzi la Cutia Neagră cu Mariana Rață. Invitați: Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS; Anatol Țăranu, analist politic.

/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/VIDEO/ În plasa minciunilor? Despre impactul falsurilor asupra rezultatelor referendumului - de la 19:55, la „Alo, TV8”
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
Declarație TV8: Vom ignora dezbaterile electorale moderate de Gheorghe Gonța
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.