Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 974: RO-Alert, GPS bruiat, iar Rusia critică Moldova: Politico: 5 țări contra aderării Kievului la NATO

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 958: Spion în Moldova, atac la Odesa și record la propagandă! Surse: Când va încheia Putin războiul

08 octombrie 2024, ora 17:32

Un agent de influenţă al Kremlinului a fost extrădat din Republica Moldova în Ucraina. Armata Kievului a anunțat că rușii înaintează în Donbas și au ajuns la periferia unui alt oraș cheie din zona pe care Vladimir Putin și-a propus să o captureze, după ce a eșuat în cucerirea capitalei ucrainene la începutul invaziei. Moscova a anunțat marți dimineață că a respins un atac cu drone. Ucraina susține că armata rusă a lovit două nave din Marea Neagră. Loviturile s-au soldat cu mai multe victime și pagube la cele două nave, susține ministrul ucrainean de Externe, Andrii Sybiha.

Rusia își aduce sistemele de lansare pentru rachete cu capacitate nucleară „pe rutele de patrulare de luptă”, a anunțat presa de stat a țării. Acestea pot lovi ținte aflate la aproape 12.000 de kilometri, potrivit newsweek.com. Totuși, planurile secrete ale lui Putin pentru încheierea războiului din Ucraina au fost dezvăluite de spioni. Potrivit documentelor obținute de serviciile de informații ucrainene, Kremlinul ar planifica să încheie războiul împotriva Ucrainei în următoarele luni.

UPDATE În noua sa carte, Bob Woodward, jurnalist de investigaţie american, dă detalii din culisele administraţiei Biden, dezvăluind limbajul pe care preşedintele american l-ar fi folosit la adresa lui Netanyahu şi lui Vladimir Putin, scrie CNN. Într-o discuţie privată din primăvara lui 2024, Biden l-ar fi catalogat pe Netanyahu drept „Fiul acela de căţea de Bibi Netanyahu este un tip rău”, iar cu o altă ocazie, s-ar fi referit la Putin ca fiind „întruchiparea răului”. Cartea vorbeşte inclusiv crizele majore gestionate de Biden, precum retragerea din Afganistan şi invazia Ucrainei. Conform lui Woodward, la un moment dat, echipa de securitate naţională a SUA ar fi estimat un risc de 50% ca Putin să folosească arme nucleare tactice în Ucraina, notează Mediafax.

UPDATE Ucraina a anunţat marţi arestarea unui ruso – ucrainean care colabora cu serviciile secrete ruse şi care este considerat agent de influenţă al Kremlinului, extrădat din Republica Moldova unde fusese arestat, transmite AFP, transmite Agerpres. El este urmărit penal în Ucraina pentru „înaltă trădare” pentru că ar fi fost, potrivit Kievului, unul dintre „ideologii” invaziei ruse, în slujba Kremlinului. Serviciile de securitate ucrainene (SBU) l-au identificat pe bărbat ca fiind Dmitro Cistilin, un asistent al fostului consilier al Kremlinului, Serghei Glaziev, cunoscut pentru poziţiile sale anti-occidentale.

UPDATE Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) informează că, împreună cu parteneri străini și cu Serviciul de Frontieră, a desfășurat o operațiune specială, în cadrul căreia a fost reţinut Dmitri Cistilin, ideologul cheie al agresiunii Kremlinului împotriva Ucrainei. Cistilin a fost asistent al lui Serghei Glaziev, fost consilier al președintelui Federației Ruse și a participat în mod activ la pregătirea campaniilor de informare în sprijinul ocupării Crimeii şi a regiunilor Donețk și Luhansk.

UPDATE Regatul Unit a sancţionat marţi un general rus care conduce unitatea radio-nucleară, chimică şi biologică a armatei ruse, precum şi această unitate şi două institute ruse de cercetare „pentru folosirea de arme chimice barbare în Ucraina”, relatează agenţiile AFP şi Reuters.

UPDATE Premierul ungar Viktor Orban și-a reafirmat marți sprijinul și apropierea față de Donald Trump, declarând că va deschide „o groază de sticle de şampanie” dacă candidatul republican va câștiga alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

UPDATE Avioanele de luptă Mirage 2000-5 pe care Parisul intenţionează să le furnizeze Ucrainei vor fi livrate „în primul trimestru al anului 2025”, în perioada de până atunci urmând ca aparatele de zbor să fie modificate, iar piloţii şi mecanicii să fie instruiți, a anunţat marţi ministrul francez al forțelor armate, Sébastien Lecornu, postrivit AFP.

UPDATE Vama lituaniană a declarat că a interceptat transporturi de provizii militare pe cale ferată provenite din enclava rusă Kaliningrad și care aveau destinația Moscova, relatează Business Insider.

UPDATE Autorităţile mai multor regiuni ruse au anunţat în ultimele săptămâni măriri considerabile ale soldelor militarilor şi prime plătite voluntarilor ruşi care se duc să lupte împotriva Ucrainei, relatează AFP, transmite News.ro. Kremlinul care vrea să evite o mobilizare nepopulară – ca cea a aproximativ 300.000 de bărbaţi în septembrie 2022 – dă asigurări că vrea să trimită doar voluntari cu contract pe front.

UPDATE Kim Jong Un l-a felicitat pe Putin pentru cea de-a 72-a aniversare. În mesajul transmis la Moscova, liderul Coreei de Nord îl numește pe liderul de la Kremlin „cel mai apropiat tovarăș” și promite că relațiile dintre ambele țări vor fi ridicate la un nou nivel, informează BBC.

UPDATE Autorităţile ruse au ordonat marţi, 8 octombrie, evacuarea a peste o mie de civili, în a doua zi de la izbucnirea unui incendiu de proporții la un important terminal petrolier în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova, incendiu cauzat, potrivit Kievului, de o lovitură a forţelor ucrainene, informează AFP.

UPDATE Nave militare ruse şi chineze au simulat misiuni anti-submarin în nord-vestul Oceanului Pacific, în cadrul unor exerciţii comune în regiunea Asia-Pacific, a relatat marţi agenţia de presă rusă Interfax, citată de Reuters.

UPDATE Serviciul de Securitate al Ucrainei a deschis un proces penal pe numele Anastasia Trofimova, regizoarea peliculei de propagandă „Rușii în război”, relatează Ukrainska Pravda. Anunțul a fost făcut de șeful Comitetului ucrainean pentru libertatea de exprimare, Yaroslav Yurcișin.

UPDATE Kamala Harris, candidata Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din Statele Unite, a refuzat să spună dacă va sprijini demersul Ucrainei de a adera la NATO dacă va fi aleasă președinte. Harris a promis totuși că va insista ca liderii de la Kiev să facă parte din orice negociere a SUA cu Vladimir Putin privind încetarea conflictului în curs. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a încercat să obțină o invitație din partea SUA privind aderarea Ucrainei la NATO, considerând că aceasta i-ar oferi un avantaj în încercarea sa de a negocia încetarea invaziei ruse, scrie Bloomberg.

UPDATE Rusia menţine în continuare comunicațiile de urgenţă cu Statele Unite şi cu NATO, pentru a dezamorsa crizele în contextul creșterii pericolului nuclear, a informat agenţia de presă de stat RIA, preluată de Reuters, transmite Agerpres.

UPDATE Președintele american Joe Biden va vizita Germania între 10 și 13 octombrie, iar pe 12 octombrie se va întâlni cu premierul britanic Keir Starmer, președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz, relatează Reuters. Cei patru se vor întâlni inițial în Berlin și vor pleca apoi la baza militară americană din orășelul Ramstein.

UPDATE Turcia şi Brazilia au fost principalii importatori de motorină şi păcură rusească, după ce a UE a interzis complet importurile de produse petroliere ruseşti transportate pe cale maritimă, arată datele analizate de Reuters.

UPDATE Clădirea principală de la reședința din Soci a președintelui rus Vladimir Putin, a fost demolată din cauză că liderului de la Kremlin i-ar fi teamă să viziteze această stațiune rusă la Marea Neagră după atacurile ucrainene cu drone. Demolarea clădirii a fost finalizată în luna martie, relatează publicația ruse Proiect, citată de The Kyiv Independent. Casa de vacanță, denumită Bocharov Ruchey, era considerată vila preferată a lui Putin. Datele de la Kremlin arătau că președintele rus obișnuia să petreacă până la 37 de zile pe an aici după renovarea acesteia pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2014, dar președintele rus n-a mai fost în vilă din luna martie.

UPDATE Rusia va crește cheltuielile de propagandă la un nivel istoric. Proiectul de buget pentru 2025 alocă 137,2 miliarde ruble (1,42 miliarde USD) pentru propaganda de stat, adică 27 de milioane de dolari pe săptămână, scrie The Moscow Times.

UPDATE Ambasadorul Japoniei la Kiev, Kuninori Matsuda, a anunţat că ţara sa pregătește generatoare, transformatoare mari și alte echipamente energetice pentru a le trimite în Ucraina în cursul lunii octombrie. Matsuda, care își încheie misiunea diplomatică la Kiev, a explicat că Japonia va trimite Ucrainei mici generatoare localităților din opt regiuni – Harkiv, Sumi, Dnipropetrovsk, Zaporijjia, Odesa, Poltava, Jitomir și Kirovohrad, precum și companiilor energetice deţinute de stat, potrivit Rador.

UPDATE Regiunea Odesa a fost bombardată cu drone în noaptea spre 8 octombrie. Potrivit șefului Administrației Militare Regionale Odesa, Oleg Kiper, armata rusă a terorizat regiunea timp de patru ore. Victime nu s-au înregistrat. Forțele de apărare aeriană au distrus o mare parte a dronelor. 

UPDATE Preşedintele rus, Vladimir Putin, va participa la summitul CSI, unde va avea o serie de întâlniri bilaterale cu omologul său azer, Ilham Aliev, cu premierul armean, Nikol Paşinian. Miercuri, președintele rus va purta o rundă de convorbiri cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko, și îi va acorda Ordinul Apostolului Andrei Cel Întâi Chemat, a declarat asistentul șefului statului rus Iuri Ușakov, potrivit Rador.

UPDATE Tot mai mulți diplomați și lideri din Occident presează Ucraina pentru a ajunge la o înțelegere de pace în războiul cu Rusia, sugerând că există un „singur scenariu” posibil. Experții susțin că Kievul ar putea obține aderarea la NATO și garanții de securitate după modelul Germaniei de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Totul s-ar putea face doar cu compromisul renunțării de către Ucraina la teritoriile actuale ocupate de Rusia, însă soluția l-ar înfuria pe Putin.Germania a fost admisă în NATO în 1955, deși la acea vreme era divizată în două părți (una era Republica Democrată Germană), însă doar partea vestică era acoperită de garanțiile de securitate ale alianței nord-atlantice, potrivit Financial Times.

UPDATE O rachetă rusească a lovit luni o navă sub pavilion Palau în portul Odesa din sudul Ucrainei, ucigând un cetăţean ucrainean şi rănind cinci membri ai echipajului, în al doilea atac de acest fel în tot atâtea zile, au declarat oficialii, transmite Reuters. Ministrul ucrainean de externe Andrii Sybiha a declarat pe X că cele două nave au fost avariate în centrul de export de cereale din Marea Neagră, fără a oferi detalii cu privire la starea navelor. Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat la un e-mail care solicita comentarii, potrivit Spotmedia.

UPDATE Potrivit documentelor obținute de serviciile de informații ucrainene, Kremlinul ar planifica să încheie războiul împotriva Ucrainei în 2025, din cauza impactului sever al sancțiunilor occidentale asupra economiei rusești. Economistul suedez Anders Åslund susține că acest scenariu este plauzibil, pe fondul stagnării economice și al dificultăților bugetare ale Rusiei, notează NewsWeek. 

UPDATE Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus 16 drone ucrainene peste noapte, a declarat marți Ministerul rus al Apărării, informează Reuters. Paisprezece dintre drone au fost doborâte deasupra regiunii Belgorod, la granița cu Ucraina, și două deasupra Mării Negre, a declarat ministerul pe Telegram, potrivit HotNews.

UPDATE TASS a publicat o înregistrare video cu sisteme de lansare pentru racheta balistică intercontinentală (ICBM) Iars în curs de desfășurare la Novosibirsk, în Siberia. În imagini se vede cum armele sunt scoate dintr-un depozit și conduse de-a lungul unui drum. Potrivit agenției, „se verifică pregătirea personalului și a echipamentelor pentru sarcini de lungă durată pe teren”.

UPDATE Avioanele spaniole au fost activate de mai multe ori în această săptămână. Dronele rusești încalcă adesea spațiul aerian românesc, potrivit Rador.

UPDATE După începutul invaziei liderului de la Kremlin din 24 februarie 2022, în Ucraina, Occidentul a trecut la impunerea unor pachete de sancțiuni împotriva Moscovei pentru a-i diminua capacitatea de luptă. Acum, criza provocată Rusiei de aceste măsuri începe să-l lovească necruțător pe Putin.Astfel, colosul energetic Gazprom UK, aflat în proprietatea guvernului rus, se prăbușește cu 91%, având o scădere dramatică a profitului său din Marea Nordului, scrie Ziare.com.

UPDATE Forțele ruse au ajuns în împrejurimile orașului Torețk, aflat pe linia de front din estul Ucrainei, a declarat armata ucraineană, scrie Reuters. Dacă va pica orașul Torețk, rușii vor putea bloca transporturile logistice către Kiev, informează Mediafax. „Situația este instabilă, luptele au loc literalmente la fiecare intrare (în oraș)”, a declarat Anastasiia Bobovnikova, purtător de cuvânt al Grupului tactic operațional «Lugansk», pentru postul național de televiziune din Ucraina. „Rușii au intrat în periferia estică a orașului”.

UPDATE Candidatul democrat la prezidenţiale Kamala Harris a declarat într-un interviu la CBS că nu s-ar întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin dacă Ucraina nu ar fi, de asemenea, reprezentată, relatează France24, care citează AFP. „Nu bilateral fără Ucraina, nu. Ucraina trebuie să aibă un cuvânt de spus în ceea ce priveşte viitorul Ucrainei”, a spus Harris, întrebată dacă s-ar întâlni faţă în faţă cu liderul rus pentru a negocia încetarea războiului. Ea a reiterat și criticile la adresa politicilor rivalului său Donald Trump cu privire la Ucraina, descriindu-le drept o „capitulare”.

UPDATE Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina își va prezenta planul victoriei în războiul declanşat de Rusia fiecărei țări „care poate ajuta cu adevărat la apropierea păcii”. „Şi, bineînțeles, după ce vom fi înțeles toate pozițiile partenerilor noștri, toate oportunitățile reale pentru Ucraina, întărindu-ne planul victoriei, vom face publică strategia noastră pentru acțiuni ulterioare. Este important ca perspectiva în general să fie clară pentru fiecare din ţara noastră. Noi le propunem partenerilor noștri să decidă cum văd ei sfârșitul acestui război, locul Ucrainei în arhitectura globală a securității, precum și pașii comuni care pot pune acest război pe cale de încheiere” – a subliniat președintele, într-un mesaj video transmis luni seară, potrivit Rador.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 956: Atac la Kiev, explozii la Odesa și alertă din Polonia! Zelenski își va prezenta planul aliaților
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 957: Record macabru, explozii în Crimeea și lovitură de ziua lui Putin! „Negustorul morții” revine în joc
/VIDEO/ Răsturnare de situație! Dezbaterile dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo vor avea loc fără moderator
/VIDEO/ Răsturnare de situație! Dezbaterile dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo vor avea loc fără moderator
/VIDEO/ TV8, lider de audiență în ziua alegerilor: Recordul stabilit de tv8.md, inclusiv pe paginile de YouTube și Facebook
/VIDEO/ TV8, lider de audiență în ziua alegerilor: Recordul stabilit de tv8.md, inclusiv pe paginile de YouTube și Facebook
/FOTO/ Alegeri prezidențiale 2024: Turul II va avea loc pe 3 noiembrie. Cum va arăta buletinul de vot
/FOTO/ Alegeri prezidențiale 2024: Turul II va avea loc pe 3 noiembrie. Cum va arăta buletinul de vot
/VIDEO/ Moldovenii se pot înregistra pe compensatii.gov.md din 1 noiembrie 2024: Precizările lui Alexei Buzu
/VIDEO/ Moldovenii se pot înregistra pe compensatii.gov.md din 1 noiembrie 2024: Precizările lui Alexei Buzu
/VIDEO/ Buletinele de vot pentru Rusia nu s-au epuizat nici după prelungirea votării. Popșoi: „Mitul nu s-a adeverit”
/VIDEO/ Buletinele de vot pentru Rusia nu s-au epuizat nici după prelungirea votării. Popșoi: „Mitul nu s-a adeverit”

externe

/LIVE TEXT/ Război în Orientul Mijlociu, ziua 384: Turcia se răzbună, Israelul atacă masiv Beirutul, iar Netanyahu e dezamăgit de Macron

24 octombrie 2024, ora 11:36

Noaptea de miercuri a fost marcată de cele mai mari bombardamente de până acum a Israelului asupra sudului capitalei libaneze, Beirut. La rândul ei, Turcia, afectată de atacul terorist de la Ankara, a lansat lovituri aeriene împotriva unor obiective din nordul Siriei și al Irakului. Pe acest fundal, premierul Netanyahu s-a declarat dezamăgit de Macron, care sprijină tot mai puțin autoritățile de la Ierusalim. 

Totodată, amenințarea Iranului din partea Israelului, nu a neliniștit autoritățile de la Teheran, care au declarat că sunt gata să se apere de orice amenințări. În acest context, a ieșit la iveală că un grup de hackeri iranieni cercetează în mod activ site-urile web americane legate de alegeri și mass-media americane în apropierea zilei alegerilor.

UPDATE Turcia a lansat miercuri noaptea lovituri aeriene împotriva unor obiective din nordul Siriei şi al Irakului, după ce patru oameni au fost ucişi şi 14 răniţi într-un atac asupra sediului de lângă Ankara al unei companii aerospaţiale turce, transmite Digi24. Guvernul turc a legat atacul împotriva Turkish Aerospace de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis în Turcia ca organizaţie teroristă, dar care are un cartier general în munţii Qandil din nordul Irakului. Turcia consideră că şi miliţiile kurde YPG din nordul Siriei sunt tot o ramură a PKK. Ministerul turc al apărării a anunţat că au fost lovite în cursul nopţii 32 de ţinte şi că „forţele armate turce (...) vor continua cu hotărâre şi fermitate lupta împotriva terorismului, pentru supravieţuirea şi securitatea ţării şi a naţiunii noastre, până când nu va mai rămâne nici un singur terorist”.

UPDATE Agenţia de presă libaneză Ani a anunţat miercuri seara zece lovituri israeliene în suburbiile de sud ale Beirutului, bastion al mişcării islamiste Hezbollah, după un apel al Israelului adresat locuitorilor de a evacua mai multe zone, relatează AFP, citat de Agerpres. „Numărul total de raiduri lansate în această seară de forţele aeriene inamice în suburbiile de sud este de 10 până acum", a raportat Ani, în timp ce imaginile difuzate de AFP au arătat o explozie uriaşă urmată de explozii mai mici în această zonă. Pe de altă parte, Hezbollah a susţinut miercuri că a lovit cu rachete un sit industrial militar din suburbiile Tel Avivului, în centrul Israelului. Mişcarea islamistă libaneză susţinută de Iran a declarat că a lovit un sit „de industrii militare de la periferia oraşului Tel Aviv" şi că „a lovit ţinta cu precizie".

Video: X/Dr. Eli David

UPDATE Premierul Benjamin Netanyahu a declarat miercuri pentru CNews, că a fost „extrem de dezamăgit” după discuţia cu Emmanuel Macron, transmite News.ro. „Ne-a sprijinit la începutul războiului şi, încetul cu încetul, am văzut că ia poziţii împotriva intereselor noastre comune. A impus un embargo asupra Israelului. Iranul nu a impus un embargo asupra Hezbollah sau Hamas”, a continuat el.

UPDATE Teheranul nu este îngrijorat în legătură cu un atac israelian asupra instalaţiilor sale nucleare, a declarat şeful Organizaţiei iraniene pentru energie atomică (OIEA), Mohammad Eslami, citat de agenţia de presă Isna, relatează DPA și Agerpres. „Potenţialul nostru de apărare este capabil să neutralizeze orice ameninţare militară şi asta se aplică şi atacurilor asupra instalaţiilor noastre nucleare", a spus Eslami. Dacă Israelul ar ataca aceste instalaţii, „răspunsul iranian ar fi unul devastator", a mai spus el.

UPDATE Un grup de hackeri iranieni cercetează în mod activ site-urile web americane legate de alegeri și mass-media americane în apropierea zilei alegerilor, activitatea sugerând pregătiri pentru „operațiuni de influență directă”, anunță Microsoft într-o postare pe blogul companiei, informează Reuters, citat de Digi24. Hackerii - supranumiți Cotton Sandstorm de Microsoft și legați de Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran - au efectuat recunoașterea și sondarea limitată a mai multor „site-uri web legate de alegeri” în mai multe state americane, se arată în raport. În mai, aceștia au scanat, de asemenea, un post de știri american neidentificat pentru a-i înțelege vulnerabilitățile. „Cotton Sandstorm își va intensifica activitatea pe măsură ce se apropie alegerile, având în vedere ritmul operațional al grupului și istoricul de interferență electorală”, au scris cercetătorii Microsoft. Evoluția este deosebit de îngrijorătoare din cauza eforturilor anterioare ale grupului, au afirmat aceștia. Un purtător de cuvânt al misiunii Iranului la Organizația Națiunilor Unite a declarat că „astfel de acuzații sunt fundamental nefondate și total inadmisibile”. „Iranul nu are niciun motiv și nicio intenție de a interveni în alegerile din SUA”, a declarat purtătorul de cuvânt.

UPDATE Peste 250 de personalităţi culturale din întreaga Spanie, printre care regizorul Pedro Almodóvar şi actriţa Alba Flores din „Money Heist”, au semnat o scrisoare prin care solicită guvernului spaniol să impună de urgenţă un „embargo total asupra armelor” Israelului, transmite News.ro. Scrisoarea, făcută publică săptămâna aceasta pe reţelele de socializare şi adresată prim-ministrului Pedro Sánchez, solicită Spaniei să interzică în mod oficial exportul şi importul de material militar către şi din Israel şi afirmă: „Istoria ne va judeca după acţiunile noastre în momente critice ca acesta. Haideţi să punem capăt acestei orori”.

/LIVE TEXT/ Război în Orientul Mijlociu, ziua 383: Petrol scumpit, omor confirmat și oficial ONU îngrozit! Israelul cere ajutorul SUA
/LIVE TEXT/ Război în Orientul Mijlociu, ziua 382: Atacuri israeliene asupra unui spital și explozie în Damasc. Blinken a sosit în Israel
/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/INFOGRAFIC/ Referendum 2024: Răsturnare de situație! Cum au votat moldovenii, potrivit rezultatelor finale
/VIDEO/ TV8, lider de audiență în ziua alegerilor: Recordul stabilit de tv8.md, inclusiv pe paginile de YouTube și Facebook
/VIDEO/ TV8, lider de audiență în ziua alegerilor: Recordul stabilit de tv8.md, inclusiv pe paginile de YouTube și Facebook
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
/INFOGRAFIC/ Alegeri prezidențiale 2024: Primele rezultate! Sandu și Stoianoglo se vor confrunta în turul II
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”
/ULTIMA ORĂ/ Primele declarații ale Maiei Sandu după prezidențiale și referendum: „Dimensiunea fraudei este fără precedent”
Alegeri 2024: Câți moldoveni au votat la prezidențiale și referendum până la ora 15:00
Alegeri 2024: Câți moldoveni au votat la prezidențiale și referendum până la ora 15:00

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.