Ne aflăm la atelierul de instruire a profesorilor din 70 de școli din toată Moldova, organizat în cadrul programului SuperCoders, o inițiativă care susține educația digitală pentru adolescenți. În premieră, anul acesta, proiectul se adresează și părinților, informându-i despre siguranța online și prevenirea violenței digitale. Proiectul este organizat de Fundaţia Orange în parteneriat cu Fondul Organizației Națiunilor Unite pentru Populație Moldova, realizat de TEKEDU.
"SoperCoders este un proiect naţional de educație digitală pe care Orange Moldova îl desfășoară începând cu 2016 și la care participat deja mai bine zeci de mii de copilași din țara noastră pentru a fi instruiți în couding, în artele programări" spune directorul general Orange Moldova, Olga Surugiu.
"Sunt încântată că Fondul ONU pentru Populație va susține și răspândi cunostințele despre ceea ce se numeste Protecția corpului în mediul online Vedeți și simbolul pe care îl am la piept, care spune că, corpul meu este al meu", ne-a declarat reprezentata de țară a Fondului ONU pentru Populație, Karina Nerseyan.
În total 140 de profesori din toată țara sunt instruiți în subiecte importante precum siguranța online și inteligența artificială. lată ce ne-au spus câțiva participanți despre program.
"Societatea la moment este în schimbare și ca să tinem pasul cu modernizarea care are loc trebuie și noi se ne modernizăm. Și copiii să-i modernizăm ca să le dezvoltăm competenţe absolut necesare pentru a le proteja viaţa și securitatea online", ne-a povestit profesorul de Geografie și Informatică, Constantin Matveev.
"Pentru elevi noile cunoștințe vor avea un impact pozitiv. Lor le place tot ce ţine de tehnologii și le place să ușureze realizarea sarcinilor. Cei care vor absoarbe cunoștințele o să le fie ușor pentru vitor. Ïi pregătim pentru profesile vitorului și pentru un vitor mai dezvoltat", ne-a mai adăugat profesoară de matematică și informatică, Natalia Popa.
#SuperCoders este implementat de Fundaţia Orange din 2016 iar la cea de-a opta ediție a programului este așteptat un număr record de 2800 de persoane: de această dată, elevilor de 12 - 14 ani li se vor alătura în bănci și părinții, pentru a învăța despre un internet mai sigur pentru adolescenti.
(P) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.