Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 968: Alertă în România și risc pentru Moldova! Zelenski alertează despre primul pas către război mondial

externe

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei

17 octombrie 2024, ora 22:09

Rusia continuă în cea de-a 967-a zi a războiului să atace Ucraina cu drone. Armata Kievului a anunțat că a doborât zeci de vehicule aeriene fără pilot. Președintele Volodimir Zelenski este așteptat joi să prezinte „planul de victorie” în cadrul unui summit UE de la Bruxelles. NATO nu are în prezent planuri de a invita Ucraina în alianță în viitorul imediat, spune ambasadorul SUA la NATO, Julianne Smith.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) trage un semnal de alarmă. Dacă Rusia ar reuși să încheie războiul din Ucraina în favoarea sa, următoarea pe listă ar fi Republica Moldova, iar Vladimir Putin ia în calul invazia totală. Deocamdată Ucraina rezistă, dar întrebarea este - cât timp, notează experții, care subliniază că ajutorul occidental pentru Ucraina și Republica Moldova este esențial pentru a contracara influența și agresiunea rusă.

UPDATE „Moldova este acum un al doilea front în războiul Rusiei împotriva Ucrainei și Occidentului – unul luptat nu cu gloanțe, ci cu buletine de vot și foi de presă. Și așa cum a fost prematur să se proclame că Rusia a eșuat în Ucraina când nu a capturat imediat Kievul și nu l-a înlăturat pe președintele ucrainean Volodymyr Zelensky la sfârșitul lui februarie 2022, ar fi la fel de periculos să se concluzioneze că Rusia a eșuat dacă nu asigură înfrângerea lui Sandu. pe 20 octombrie. Lupta Moldovei de a-și alege propriul curs va fi o luptă mult mai lungă — și una pe care Occidentul trebuie să o susțină în continuare”, scrie jurnalistul William H. Hill în publicația Foreign Affairs, potrivit Cotidianul.

UPDATE Cetățenii Republicii Moldova votează duminică în cadrul unor alegeri prezidenţiale şi al unui referendum UE care vin într-un moment crucial în lupta dintre Rusia şi Occident pentru viitorul acestei națiuni sărace, relatează Reuters. Presa occidentală este cu ochii pe alegerile din Republica Moldova și relatează lupta crucială a Chișinăului de a se desprinde de trecut, alegând vestul occidental, dar și al Rusiei care nu vrea să scape Republica Moldova din 'ghiare', conform Reuters.

UPDATE Strategii de la Institutul pentru Studiul Războiului susțin că Rusia ar putea să invadeze Republica Moldova, dacă va învinge în Ucraina. Se știe deja că Rusia are o mică armată de propagandiști în Republica Moldova care promovează fake news-uri la adresa Uniunii Europene dar și a conducerii de la Chișinău. „Viitorul Moldovei ca stat independent și suveran este direct legat de rezultatul războiului Rusiei în Ucraina și afectează planificarea NATO pentru apărarea flancului său estic”, avertizează experții ISW, citați de Știripesurse. Potrivit analizei ISW, dacă Rusia ar avansa în războiul din Ucraina și ar ocupa regiunile Nikolaev și Odesa, armata lui Putin s-ar unii cu cei 1.500 de soldați ruși din Transnistria, care deocamdată nu reprezintă o amenințare majoră. Moscova vrea, deocamdată să se concentreze pe destabilizarea Republicii Moldova prin influențe politice și economice.

UPDATE Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, unul dintre cei mai mari susţinători ai Ucrainei în Uniunea Europeană, le-a solicitat joi partenerilor săi europeni să accepte cererile "Planului de victorie" al Ucrainei, atât posibilitatea de a ataca teritoriul rus, cât şi aderarea la NATO, relatează EFE, potrivit Agerpres. 

UPDATE Armata ucraineană a testat cu success în această vară corveta Hetman Ivan Mazepa. Nava este capabilă să transporte elicopterul naval multifuncțional SH-60 Seahawk, care este proiectat pentru operațiuni de căutare și salvare, misiuni antisubmarin și alte sarcini, notează Digi24.

UPDATE Teoria actuală a preşedintelui rus Vladimir Putin privind victoria în Ucraina vizează prelungirea războiului şi susţine că trupele ruse pot rezista mai mult decât sprijinul occidental pentru Ucraina şi pot înfrânge rezistența ucraineană, câștigând un război de uzură, notează Institutul pentru Studiul Războiului. „Putin şi comandamentul militar rus au angajat armata rusă într-un efort ofensiv de un an de zile de-a lungul liniei frontului din estul şi nord-estul Ucrainei, care urmăreşte să epuizeze forţele ucrainene şi să împiedice Ucraina să acumuleze efectivele şi materialele necesare pentru a desfășura operațiuni contraofensive care să conteste inițiativa Rusiei la nivelul întregului teatru”, se arată în raportul ISW.

UPDATE Temerile privind o ofensivă rusă mai amplă în regiunea Zaporojie cresc, deoarece forțele ruse ar fi înregistrat progrese de-a lungul graniței dintre regiunile Donețk și Zaporojie și ar fi intensificat atacurile aeriene asupra capitalei regionale, scrie Kyiv Independent. Armata rusă a început să înainteze spre nord și sud de Ceasiv Iar, în regiunea Donețk, crescând presiunea asupra pozițiilor forțelor ucrainene din această zonă de importanță strategică. Situația este descrisă de armata ucraineană ca fiind „liniștea dinaintea furtunii”, scrie Adevărul.

UPDATE Campania ofensivă rusă din vara și toamna anului 2024 nu și-a atins obiectivele pe întregul teatru de operațiuni și este puțin probabil să facă acest lucru înainte de sosirea iernii. Aceasta este opinia lui Igor Ghirkin-Strelkov, fost ofițer FSB și fost lider al milițiilor din Republica Populară Donețk (RPD). Evaluarea sa privind situația de pe frontul războiului ruso-ucrainean a fost publicată într-un raport al Institutului american pentru studiul războiului (ISW), scrie Ziare.com.

UPDATE Un avion rus a fost detectat deasupra Mării Baltice, ceea ce a determinat ridicarea de la sol a două avioane germane de luptă Eurofighter Typhoon. Avionul rus care a pus probleme este o aeronavă de recunoaștere Il-20, după cum au anunțat Forțele Aeriene Germane, citate de Deutsche Welle.

UPDATE Furnizorilor ruși de servicii de internet le-ar putea fi interzisă utilizarea serviciului SpeedTest al companiei americane Ookla pentru măsurarea vitezei internetului, anunță Moscow Times. Academia Internațională de Comunicații din Rusia a propus această inițiativă, care a fost aprobată de Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, și de FSB. Anastasia Ositis, șefa Academiei Internaționale de Comunicații, a explicat propunerea organizației prin faptul că Ookla colaborează cu serviciile de informații americane, care l-ar putea utiliza pentru a crea un sistem de control de testare a rețelelor de comunicații din întreaga lume.

UPDATE Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a declarat că Ucraina se va alătura Alianţei ca al 33-lea sau al 34-lea membru în viitor, informează Ukrainska Pravda. „În acest moment, se pare că va fi Ucraina numărul 33. Dar poate apare altcineva în faţa ei. Dar Ucraina va fi membră a NATO în viitor. Asta este ceea ce am decis la Washington. Aşadar, întrebarea nu se referă la termen”, a declarat secretarul general al NATO, notează Mediafax.

UPDATE Miniştrii apărării din NATO se află la Bruxelles pentru o întâlnire de două zile care începe joi, axată pe războiul din Ucraina, planurile viitoare de apărare ale alianţei şi producţia industriei de apărare, informează DPA.

UPDATE Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) susține că Rusia a modernizat dronele Shahed. Dronele zboară acum mai repede și la altitudini mai mari"ISW citează declarația unui militar care activează într-o unitate mobilă de apărare aeriană a forțelor armate ucrainene.

UPDATE Rusia a recrutat aproximativ 200 de femei din Asia și din Africa pentru a asambla drone Shahed în zona economică specială Alabuga din Republica Tatarstan, Rusia, scrie publicația Novaya Gazeta, citată de Rador. Cum anume sunt atrase femeile din străinătate? Femeile africane și asiatice, cu vârsta cuprinsă între 18 și 22 de ani, sunt recrutate prin intermediul Alabuga Start World, care se prezintă ca fiind un program de relocare pentru femei din 88 de țări, inclusiv din Uganda, Rwanda, Kenya, Sudanul de Sud, Sierra Leone, Nigeria și Sri Lanka. Femeilor li se promite instruire, pregătire și muncă în sectorul ospitalității sau catering: la curățenie, ca șoferi, chelnerițe și muncitori. În plus, cei care doresc să se mute în Rusia, li se promite că vor primi plata pentru zboruri și cazare într-un hostel, precum și plăți chiar de la începutul sejurului. Nou-veniților li se promit sume de 700 de dolari pe lună, iar atunci când ajung în Rusia li se spune că de fapt suma a scăzut la salarii de 500 de dolari. 

UPDATE Forţele ruse au vizat infrastructură energetică în regiunea Nikolaev din sudul Ucrainei, într-un atac cu 56 de drone şi o rachetă lansat în cursul nopţii de miercuri spre joi asupra teritoriului ucrainean, relatează Reuters.

UPDATE Războiul lui Putin din Ucraina, care se îndreaptă spre borna de 1.000 de zile, a trimis o undă de șoc pe întregul continent. Experții în securitate trag un semnal de alarmă, dezvăluind catastrofa care se observă în rândul statelor europene membre NATO, unde timp de decenii s-au redus cheltuielile militare. Europa nu se poate apăra în fața lui Putin, dacă nu ar beneficia de sprijinul crucial al Statelor Unite.

UPDATE Colonelul Nikita Klenkov, comandant adjunct al unei unități din agenția de informații militare a Rusiei (GRU), a fost împușcat mortal în regiunea Moscova, de un atacator necunoscut. Klenkov, 44 de ani, ar fi fost comandantul adjunct al unității GRU 43292, care servește drept centru de pregătire pentru forțele de operațiuni speciale, scrie Moscow Times. Canalul rus de Telegram Baza a raportat că Klenkov a fost împușcat pe un drum din orașul Melenki, la est de Moscova, când se afla la volan. Atacatorul ar fi tras opt focuri de armă. Potrivit TASS, Klenkov „s-a întors acasă cu o săptămână în urmă” din prima linie a frontului din Ucraina, potrivit Spotmedia.

UPDATE O călătorie transatlantică de o zi, în plină campanie electorală americană: vizita lui Joe Biden la Berlin, vineri, se va axa pe situația Ucrainei, într-un moment în care bombardamentele ruseşti împotriva infrastructurii sale esenţiale sunt în creştere, iar armata Kievului dă înapoi pe frontul de est, relatează AFP, conform Agerpres. Joe Biden va avea, de asemenea, o întâlnire în patru cu omologul său francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul britanic Keir Starmer, potrivit programului vizitei transmis de Casa Albă. Călătoria are loc în momentul în care preşedintele Biden a anunţat miercuri un nou ajutor american pentru Ucraina în valoare de 425 de milioane de dolari în cursul unei discuţii telefonice cu preşedintele Volodimir Zelenski.

UPDATE Armata ucraineană a anunțat joi că a doborât 22 din 56 de drone rusești în timpul unui atac din timpul nopții, potrivit Reuters. Forțele aeriene au declarat că au pierdut urma a 27 de drone care probabil au căzut pe teritoriul ucrainean în urma măsurilor active de război electronic, iar două drone au mers în Belarus. Conform sursei citate, s-au înregistrat cinci lovituri asupra infrastructurii din regiunile din apropierea liniei frontului în timpul atacului.

UPDATE Comandantul forțelor armate ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a declarat miercuri că Marea Britanie lucrează la propriile sale propuneri privind punerea în aplicare a „planului de victorie” al Ucrainei, potrivit HotNews.

UPDATE Ministrul Apărării, Pat Conroy, a anunţat joi că Australia va dona Ucrainei un lot de tancuri vechi Abrams, de producţie americană. Chiar înaintea reuniunii NATO care se desfăşoară la Bruxelles în cursul zilei de joi, Australia şi anunţat disponibilitatea de a livra Ucrainei un lot de 49 de tancuri vechi de luptă americane M1A1 Abrams în faţa ofensivei ruse, potrivit abc. Deşi Australia nu este oficial unul dintre cei 32 de membri ai Alianţei Nord-Atlantice, este unul dintre cei mai apropiați parteneri ai săi. Tancurile M1A1 Abrams de 60 de tone, echipate cu un tun de 120 de milimetri, au fost construite între 1985 şi 1993 şi au fost suferit o revizie generală înainte de achiziționarea lor de către Australia, la mijlocul anilor 2000.

/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 966: Alerta pentru Moldova, oraș evacuat și atac masiv! Planul victoriei are 5 puncte și 3 anexe secrete
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 965: Alerta lui Zelenski și mesajul NATO pentru Putin! Germania dezvăluie planurile Rusiei în Europa
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei
/PROMO/ Seamănă minciuni și seceră voturi: Despre sperietorile campaniei electorale - de la 17:45, la „Moldova Gândește LIVE”
/PROMO/ Seamănă minciuni și seceră voturi: Despre sperietorile campaniei electorale - de la 17:45, la „Moldova Gândește LIVE”
 BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
BOP: Cine este favoritul moldovenilor la prezidențiale, dacă mâine ar avea loc alegerile
/VIDEO/ Târg de caritate la Bubuieci: Mai mulți elevi au gătit pentru a ajuta doi copii grav bolnavi
/VIDEO/ Târg de caritate la Bubuieci: Mai mulți elevi au gătit pentru a ajuta doi copii grav bolnavi
/VIDEO/ Percheziții masive în Moldova: Arme, bani și drone! Planul cu 100 de tineri antrenați în trei țări, inclusiv de Wagner
/VIDEO/ Percheziții masive în Moldova: Arme, bani și drone! Planul cu 100 de tineri antrenați în trei țări, inclusiv de Wagner

Alegere simplă, dar decisivă pentru viitor! Mesajul lui Macron pentru moldoveni, în ajunul referendumului din 20 octombrie

missing
18 octombrie 2024, ora 11:41

„Alegerea este destul de simplă - un model rusesc sau un model european”, este mesajul președintelui francez Emmanuel Macron, pentru moldoveni, în ajunul referendumului din 20 octombrie. Într-un interviu în cadrul proiectului „Punți către Europa”, liderul Franței a declarat că respectă suveranitatea poporului moldovean și libera decizie a cetățenilor, dar a accentuat că de alegerea lor depinde viitorul Republicii Moldova.

„Chiar cred că este o șansă. Când privesc spre regiune și văd Moldova, aș spune, fără a complica lucrurile, că alegerea este destul de simplă – sau se îndreaptă spre un model rusesc sau spre un model european. Am rezumat puțin lucrurile, dar așa se întâmplă. Orientarea spre modelul rusesc înseamnă o probabilitate foarte mică, că aceeași întrebare vi se va pune de mai multe ori”, a spus Macron.

Macron a evidențiat că modelul european oferă o oportunitate unică pentru Moldova:

„Frumusețea modelului european este că veți fi întrebați, iar asta se numește democrație. Este o oportunitate incredibilă. Așa că înțeleg importanța acestei alegeri. Cred că scrutinul care vă așteaptă, pe care Moldova îl așteaptă, este foarte important pentru viitorul țării. Și ca și european convins, nu ca președinte al Franței, ci ca european convins, mai ales aici, vorbind cu dumneavoastră, și respectând suveranitatea poporului moldovean, sper că acesta va alege calea Europei, pentru că este calea libertății și a democrație”.

De asemenea, Macron a enumerat beneficiile aduse deja de procesul de integrare europeană:

„Cred că procesul a adus deja beneficii Moldovei, pentru că a permis libertatea de circulație și facilitarea vizelor. În termeni și mai concreți, aș da exemplu costul telecomunicațiilor și integrarea rețelelor. Este una dintre înțelegerile pe care le-am concretizat în timpul Comunității Politice Europene din Moldova. Taxele de roaming au fost liberalizate datorită implicării operatorilor.

Apoi, există o serie de proiecte de cooperare foarte concrete, investiții, o mai mare deschidere economică, libertatea de circulație pe care am menționat-o și, odată cu aceasta, și cooperarea în lupta împotriva atacurilor cibernetice sau a dezinformării”.

TV8.md amintește că pe 20 octombrie, moldovenii își vor alege noul președinte și, totodată, vor participa la referendum. Alegătorii vor trebui să răspundă cu „DA” sau „NU” la întrebarea: Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?

Pentru ca acest referendum să fie considerat valabil, este necesar ca la urne să se prezinte cel puțin o treime din numărul total al persoanelor înscrise pe listele electorale. Dacă majoritatea cetățenilor care participă votează „DA”, modificarea Constituției va fi adoptată. Ulterior, Comisia Electorală Centrală va prezenta Curții Constituționale un raport privind rezultatele referendumului. La rândul său, Înalta Curte va avea 10 zile pentru a valida sau infirma rezultatele plebiscitului.

Un eventual eșec al referendumului, undă verde pentru destabilizări? „R. Moldova ar putea rămâne într-o stare de neclaritate”
/VIDEO/ Verde-n ochi: UE sau russkii mir? Să avem grijă ce alegem la referendumul din 20 octombrie

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendum a determinat Kremlinul să își mobilizeze toate resursele din R. Moldova. În lupta pentru fotoliul de șef al statului, dar și pentru compromiterea referendumului, au fost aruncate chiar și cele mai „sfinte” resurse - preoții. Cutia Neagră PLUS a aflat că în campania de colectare a semnăturilor pentru candidata Victoria Furtună, susținută de gruparea criminală Șor, au fost implicați activ și câțiva preoți din nordul republicii. Fețele bisericești au adunat semnături de la oameni din sate sub pretexte false. Aceiași preoți, cu câteva săptămâni mai devreme, au fost în pelerinaj la Moscova de unde s-ar fi întors cu instrucțiuni și carduri bancare MIR.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Afaceri profitabile în UE și cetățenie europeană. Ce secrete ascunde în familie candidatul pro-rus Vasile Tarlev? Ce nu a spus Natalia Morari despre investiția sa în Bitcoin? Din ce surse financiare trăiește și cine stă în spatele Victoriei Furtună? Aflați în noua investigație de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Unsprezece candidați s-au înscris în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cei mai mulți dintre ei nu sunt noi în politică. Au deținut anterior funcții publice în Guvern sau au fost aleși locali. Și-au schimbat viziunile politice în funcție de context. Au făcut promisiuni electorale, dar nu le-au respectat. S-au jurat că nu vor face anumite lucruri, dar și-au încălcat cuvântul. Cutia Neagră PLUS a urmărit cum și-au schimbat în timp retorica unii actuali candidații la funcția de șef al statului și vă spunem despre ei în noua investigație.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Procurorul general, Ion Munteanu, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS cu Mariana Rață.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Găgăuziyaland, proiectul electoral al lui Ilan Șor, are un sponsor misterios din echipa fugarului Gheorghe Cavcaliuc. Parcul de distracții a fost deschis în ajunul campaniei pentru alegerile prezidențiale. Inaugurarea a avut loc în lipsa autorizației de funcționare și în pofida încălcărilor admise la construcție.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Emisiunea Cutia Neagră PLUS se întoarce cu un NOU SEZON de investigații. În fiecare duminică - demascăm hoții și analizăm minuțios fărădelegile. Doar la TV8!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS a realizat investigații despre promisiuni electorale false făcute de Șor, în spatele cărora se ascundeau scheme de spălarea a banilor. Investigații despre riscurile de Securitate pentru R. Moldova ascunse în activitatea unei companii de taxi, sau în predicile bisericești ale unor clerici din Mitropolia Moldovei, despre problemele din justiție și cele legate de vetting, despre ilegalități si hoții care se întâmplă chiar astăzi în R. Moldova și încă ar putea fi oprite. Ce s-a întâmplat după apariția acestora, dar și cum reacționează autoritățile atunci când presa de investigații le semnalează ilegalități?
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Directorul Agenției Proprietăți Publice, Roman Cojuhari, este invitatul de astăzi al emisiunii Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Peste 70 de judecători au fost cercetați penal în ultimii 10 ani în R. Moldova pentru acte de corupție, trafic de influență, spălare de bani sau emiterea unor hotărâri contrare legii. Dar până astăzi, niciun magistrat nu a ajuns la închisoare. Reporterul de la Cutia Neagră PLUS a analizat cele mai răsunătoare dosare pornite pe numele magistraților și vă spune care este soarta lor.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Este unul dintre cei mai vizibili și vocali bloggeri pro-Kremlin din Moldova. A servit tuturor oligarhilor apropiați puterii, iar acum promovează activ agenda lui Ilan Șor. În ultimii ani, Gabriel Călin a făcut mai multe achiziții importante. Ce îl leagă pe Gabriel Călin de interesele Kremlinului și ce bunuri și-a procurat, aflați de la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Mai mulți tineri moldoveni au fost folosiți în ultimul an într-o campanie amplă de destabilizare a opiniei publice din Moldova și din Franța. Executorii au conexiuni directe cu protestele organizate la Chișinău de Partidul Șor. Iar scenariile poartă semnătura serviciilor secrete rusești. „Pionii FSB pe axa Chișinău-Paris”, o investigație transfrontalieră realizată de Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS: Andrei Năstase /16.06.2024
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
INTERVIU EXCLUSIV cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chișinău, FERN HORINE.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Munca în Guvern poate aduce venituri de milioane. Mai mulți secretari de stat și șefi de direcții câștigă din salarii și indemnizații mai mult decât primele persoane în stat la un loc. Cine sunt și unde lucrează funcționari cu cele mai mari venituri, aflați la Cutia Neagră Plus.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Cum prindem ultimul tren al reformelor în justiție
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O decizie a Procuraturii Anticorupție din perioada lui Alexandr Stoianoglo a deschis calea pentru 11 judecători implicați în Laundromat să ceară despăgubiri de milioane de la stat. Despăgubirile au fost dictate de instanță chiar dacă mulți dintre ei sunt judecați încă pe alte dosare.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
O rețea internațională de partide extremiste pro-ruse din Uniunea Europeană au legat de curând o colaborare cu Partidul Renaștere, asociat lui Ilan Șor. La evenimentul comun, organizat în Bulgaria, a participat și controversatul politician găgăuz Victor Petrov. Asta chiar dacă se află în lista de sancțiuni a Uniunii Europene și a primit interdicție de călătorie în UE. Despre conexiunile din UE ale agenților de influență rusească din Moldova, aflați într-o nouă anchetă de la „Cutia Neagră PLUS”!
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Multimilionari ruși, interesați de cetățenia moldovenească. Scheme de corupție la obținerea permiselor auto. Șeful Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, face dezvăluiri incendiare la Cutia Neagră PLUS.
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră PLUS
Cutia Neagră Plus: Fostul șef de la Calea Ferată, Oleg Tofilat /14.04.2024

/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/VIDEO/ În numele Kremlinului! Cum au adunat preoții din subordinea lui Marchel semnături pentru Victoria Furtună
/PROMO/ Seamănă minciuni și seceră voturi: Despre sperietorile campaniei electorale - de la 17:45, la „Moldova Gândește LIVE”
/PROMO/ Seamănă minciuni și seceră voturi: Despre sperietorile campaniei electorale - de la 17:45, la „Moldova Gândește LIVE”
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/VIDEO/ Provocare la TV8, în timpul dezbaterilor. Mariana Rață: „Am chemat poliția. Ne cerem scuze de la telespectatori”
/VIDEO/ Târg de caritate la Bubuieci: Mai mulți elevi au gătit pentru a ajuta doi copii grav bolnavi
/VIDEO/ Târg de caritate la Bubuieci: Mai mulți elevi au gătit pentru a ajuta doi copii grav bolnavi
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări
/VIDEO/ Incendiu puternic în Chișinău. Subsolul unui bloc de locuit a fost cuprins de flăcări

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.