Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1021: Alertă la Tiraspol, bilanț macabru și optimismul Rusiei. Zelenski dezvăluie de cine se teme Putin

social

/VIDEO/ Ediție Specială la TV8! Alegeri prezidențiale, turul II: Sandu vs. Stoianoglo. Află primul cine a câștigat

03 noiembrie 2024, ora 05:38

Duminică, 3 noiembrie, urmărește cea mai importantă bătălie politică a anului 2024! Alegerile prezidențiale turul II:  Sandu vs. Stoianoglo. Cei mai buni jurnaliști sunt aici pentru tine, de la 08:00 până la 00:00, suntem în direct! Află primul ce a ales și ce a decis Republica Moldova! ALEGE LIBER, doar la TV8!

Astăzi, 03 noiembrie 2024, are loc turului doi al alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. La cele peste 2.200 de secții de votare atât din țară, cât și de peste hotare, deschise între orele locale 07:00 - 21:00, sunt așteptați peste 2,7 milioane de alegători. 

În buletinul de vot sunt înscriși doi candidații care au obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin, după cum urmează: Sandu Maia, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, și Stoianoglo Alexandr, desemnat de Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”. De această dată, buletinul de vot la alegerile prezidențiale este mult mai scurt decât cel din primul tur. Acesta are o lățime de 14 centimetri și o lungime de 12 centimetri. În premieră, la alegerile din acest an buletinele de vot pentru prezidențiale sunt tipărite nu doar în limbile română și rusă, dar și în limbile minorităților naționale: ucraineană, găgăuză, bulgară și romă.

Nou față de prezidențialele trecute este că s-a introdus un prag de validare a scrutinului. Pentru alegerea șefului statului la urne trebuie să se prezinte cel puțin 20% din alegători. Ținând cont că în turul întâi la votare a ieșit peste 50% din electorat, riscul eșuării este minim. Câștigă acel candidat care obține cel mai mare număr de voturi. În cazul în care, ipotetic vorbind, ambii candidați vor acumula un număr egal de voturi, atunci câștigător va fi cel care a obținut cel mai bun rezultat în turul întâi. Votarea în cel de-al doilea tur se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur de scrutin. Turul doi al alegerilor prezidențiale va fi monitorizat de peste 2.400 de observatori naționali și internaționali.

În total, în țară, duminică vor fi deschise 1.988 de secții de votare, inclusiv 30 în Zona de Securitate pentru moldovenii stabiliți în stânga Nistrului. Peste hotare avem 231 de secții, cele mai multe fiind în Italia, Germania și Franța. Moldovenii din diaspora trebuie să verifice atent adresa secțiilor de votare unde au fost repartizați pentru scrutinul din 3 noiembrie, deoarece multe dintre ele și-au schimbat adresa. Este vorba despre cei din Marea Britanie, Italia, Germania și Franța. Potrivit Ministerului de Externe, actele necesare pentru a vota la scrutinul din 3 noiembrie rămân neschimbate: buletinul de identitate sau buletinul de identitate provizoriu, ambele trebuie să fie valabile. La fel, pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, care este admis la secțiile de votare inclusiv cu termen de valabilitate expirat. Cât ține de cetățenii care au optat pentru votul prin corespondență, dar nu au primit confirmarea despre recepționarea plicurilor, autoritățile îi îndeamnă să meargă la cea mai apropiată secție de votare.

Studenții și elevii cu drept de vot, care nu au înregistrare la domiciliu sau reședința temporară în localitatea unde își fac studiile, pot vota în cadrul turului II al alegerilor prezidențiale la orice secție de votare deschisă în această localitate. Aceștia vor prezenta membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare actul de identitate și carnetul de student/elev al instituției de învățământ din localitatea respectivă. Acești alegători vor fi înscriși în lista electorală suplimentară.

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că alegătorii pot solicita votarea la locul aflării. Cererile depuse pentru turul întâi nu sunt valabile și la turul al doilea. Alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secției de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris până la ora 14:00, dacă se prezintă şi certificat medical. Persoanele care nu pot să depună singure cererea privind votarea la locul aflării, au dreptul să o facă prin intermediul unui membru al familiei sale sau să solicite pentru aceasta ajutorul asistentului social din cadrul primăriei. Dacă, din cauza unei deficiențe fizice, boli sau din alte motive temeinice, alegătorul nu poate semna personal cererea privind votarea la locul aflării, el poate depune personal cererea în formă verbală la sediul secției de votare. În cazul în care cererea nu poate fi depusă personal în formă verbală la sediul secției de votarea, aceasta poate fi depusă telefonic. În ziua alegerilor, președintele biroului electoral al secției de votare desemnează, cel puțin doi membri ai biroului care se deplasează cu o urnă de vot mobilă şi cu materialele necesare votării la locul unde se află alegătorul pentru ca acesta să voteze.

CEC anunță că, din cei 1809 de alegători înregistrați pentru votul prin corespondență, 1447 au expediat, în termen, plicul cu buletinul de vot pentru participarea la turul doi al alegerilor prezidențiale. Birourile electorale ale celor 3 secții de votare pentru votul prin corespondență, urmau să recepționeze până în seara zilei de 31 octombrie, ora 18:00 (ora locală a țării-gazdă), plicurile cu buletine de vot ale alegătorilor din Canada, SUA, Norvegia, Suedia, Islanda și Finlanda. La biroul electoral al secției de votare din Ottawa (Canada) au ajuns 436 de plicuri, la Washington, D.C. (SUA) – 790 de plicuri și la Stockholm (Regatul Suediei) – 221 de plicuri cu buletine de vot. Birourile electorale al secțiilor de votare pentru votul prin corespondență vor număra voturile în ziua de duminică, după închiderea tuturor secțiilor de votare în țara-gazdă.

În cei 33 de ani de independență, Republica Moldova a avut șase președinți cu acte în regulă, dar și doi interimari. Doar patru dintre aceștia au fost aleși de popor, restul, pe criterii politice, de Parlament. Într-un stat parlamentar, cum este Republica Moldova, președintele țării are atribuții limitate, dar importante pentru un echilibru care să asigure o guvernare bazată pe valorile democrației. Totuși, experții în drept constituțional precizează șeful statului nu repară drumuri, nu majorează salarii și nici nu anulează datoriile cetățenilor. Conform Constituției, Republica Moldova este stat parlamentar, ceea ce înseamnă că rolul-cheie în promovarea politicilor și reformelor revine Parlamentului. Totuși Legea Supremă îi rezervează președintelui un rol important în promovarea vectorului extern al țării, dar și în domeniul apărării. Potrivit Constituției Republicii Moldova, printre atribuțiile președintelui se numără și convocarea Parlamentului, dizolvarea Guvernului, dreptul la inițiativă legislativă, promulgarea legilor, acordarea gradelor militare supreme prevăzute de lege, acordarea rangurilor diplomatice, dar și soluționarea problemelor cetățeniei Republicii Moldova și acordarea azilului politic.

/VIDEO/ 90% din cei înscriși pe compensatii.gov.md vor primi ajutor la contor în noiembrie. Când vor ajunge banii
/VIDEO/ 90% din cei înscriși pe compensatii.gov.md vor primi ajutor la contor în noiembrie. Când vor ajunge banii
/VIDEO/ De la subminarea credinței, la conspirații cu usturoi: Falsurile săptămânii la control, la Alo, TV8
/VIDEO/ De la subminarea credinței, la conspirații cu usturoi: Falsurile săptămânii la control, la Alo, TV8
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1021: Alertă la Tiraspol, bilanț macabru și optimismul Rusiei. Zelenski dezvăluie de cine se teme Putin
/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 1021: Alertă la Tiraspol, bilanț macabru și optimismul Rusiei. Zelenski dezvăluie de cine se teme Putin
/VIDEO/ Jurnalista TV8, Stela Mihailovici,  premiată pentru investigații realizate la „Cutia Neagră PLUS”
/VIDEO/ Jurnalista TV8, Stela Mihailovici, premiată pentru investigații realizate la „Cutia Neagră PLUS”
/METEO/ Ploaie și lapoviță în toată țara. Cum va fi vremea astăzi, 10 decembrie 2024
/METEO/ Ploaie și lapoviță în toată țara. Cum va fi vremea astăzi, 10 decembrie 2024

Președinta, distinsă cu Premiul European „Richard Coudenhove-Kalergi”, pentru promovarea unității europene și democrației

missing
10 decembrie 2024, ora 22:48

Președinta Maia Sandu a fost distinsă cu Premiul European din partea Fundației „Richard von Coudenhove-Kalergi”. Diploma i-a fost oferită în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe 10 decembrie la Bruxelles. Premiul este acordat liderilor și personalităților care promovează unitatea europeană, democrația și valorile comune pe continentul nostru. 

Distincția este inspirată de viziunea fondatorului Uniunii paneuropene, diplomatul și filozoful Richard von Coudenhove-Kalergi. Printre laureații premiului se numără Angela Merkel, Jean-Claude Juncker, Klaus Iohannis și Donald Tusk.

Șefa statului a dedicat premiul cetățenilor Republicii Moldova, subliniind curajul și reziliența lor în fața multiplelor provocări. „Acest premiu nu este despre mine, ci despre oamenii Moldovei, care aleg democrația, care muncesc pentru o societate dreaptă și au arătat lumii întregi că locul nostru este în familia europeană”, a declarat președinta Maia Sandu.

„Maia Sandu își urmează în mod curajos drumul politic de integrare a Moldovei în familia democratică a statelor europene. Ea își îndeplinește înaltul mandat cu o simplitate demnă și contribuie la dezvoltarea pașnică a continentului. În ciuda situației dificile care amenință țara sa, ea o conduce cu fermitate către calitatea de membru al Uniunii Europene, pentru un viitor politic și economic sigur”, a spus președintele Societății Europene Coudenhove-Kalergi, Prințul Nikolaus von Liechtenstein, care a înmânat premiul

Premiul simbolizează recunoașterea eforturilor Republicii Moldova de a se alinia valorilor europene și de a contribui la unitatea și stabilitatea Uniunii Europene. Distincția reflectă transformarea țării noastre într-un partener de încredere pentru Europa, confirmând progresul în reformele democratice și angajamentul Moldovei de a deveni parte a Uniunii Europene. Premiul nu prevede o recompensă financiară.

Ministerul Muncii anunță ca 90 de procente din cetățenii care au cerut compensații pentru luna noiembrie au fost declarați eligibili. Ajutoarele ar urma să fie disponibile începând cu ziua de mâine. /După ce ieri, sindicatele din învățământ au cerut o majorare de cel putin 15 la suta la salarii și au anunțat proteste, ministerul educației a declarat că a pornit discuții cu cei de la finanțe pentru a veni cu măsuri adiționale, fără a menționa însă despre ce este vorba. /Războiul din Ucraina va continua până când obiectivele stabilite de Putin vor fi atinse, anunță Kremlinul care ii cere Ucrainei să renunțe la ambiția sa de a adera la NATO și să se retragă regiunile pe care Rusia le-a revendicat. Cum a răspuns Kievul.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Nemulțumiți de faptul ca de anul viitor, salariile le vor fi majorate cu doar 9 la sută, pedagogii vor ieși vineri la protest. Sindicatele din educație cer pentru început o majorare de cel puțin 15 la sută. /Pe data de 16 decembrie va fi clar dacă rușii vor continua să livreze gaz în regiunea transnistreana. Luni este ultima zi în care Gazprom poate solicita tranzit prin intermediul altui gazoduct decât cel al Ucrainei. /Ion Ceban acuza administrația pieței centrale de colectare ilegală de taxe și cere demisia directorului actual. Ce spun comercianții, aflați în jurnal.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Decizie fără precedent în România. Curtea Constituțională a anulat alegerile prezidențiale, urmând ca procesul electoral să fie reluat de la zero. /Ping pong de acuzații între cei demiși după majorarea tarifelor la gaz. În timp ce fostul ministru al Energiei il învinuiește pe șeful de la Energocom de situația creată, cel din urmă afirmă ca Parlicov trebuie să-și asume acest eșec. /Regiunea transnistreană a anunțat stare de urgență economică, în condițiile în care nu se știe dacă de la 1 ianuarie, Rusia va mai livra gaz malului stâng. Cum se răsfrânge această situație asupra malului drept, aflati în continuare.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Premierul l-a demis din funcție pe ministrul Energiei, Victor Parlicov și a cerut ca șeful Energocom, dar si Oleg Tofilat să fie eliberați din functii. Recean urmeaza să ceară în Parlament instituirea strării de urgență în energetică. /Socialiștii și comuniștii cer demisia guvernului Recean. 26 de deputați au înaintat, în Parlament, documentul, acuzând executivul ca nu a reușit să evite criza energetică din țară. /ANI îl acuză pe deputatul neafiliat, Vasile Bolea de faptul că nu a declarat venituri în valoare de peste 200 de mii de lei în declarația de avere din 2018-2019, pe cand era deputat socialist.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Mai multe categorii de bugetari, între care și profesorii se vor alege cu o majorare de salarii de doar 9%, în 2025. Aceasta aeste prevăzută în proiectul legii bugetului, aprobat de Guvern la câteva zile după majorarea cu 30 la sută a tarifului la gaz. /Ministra sanătății a cerut demisia medicului de pe ambulanță implicat în scandalul de la Ialoveni. Cei de la CNAMUP afirmă că investigația e încă în desfăsurare, iar o decizie pe acest caz încă nu a fost luată. /Un incendiu a mistuit astăzi un apartament cu două camere din sectorul Ciocana al capitalei. Pentru a evita o tragedie, pompierii i-au evacuat pe toți vecinii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Autoritățile au gestionat prost situația din domeniul energetic, iar între instituțiile responsabile s-a înregistrat lipsă de comunicare. Sunt concluziile făcute de experții energetici în urma audierilor de azi din parlament pe subiectul majorarii prețurilor la gazele naturale. /Încă o dronă rusească a căzut pe teritoriul Republicii Moldova. De data aceasta, dispozitivul a fost gasit la Orhei. Ucraina va primi un nou ajutor militar de la SUA în valoare de 725 milioane de dolari. Se întâmpla cu două luni înainte de investirea lui Donald Trump, a cărui poziție față de războiul din țara vecină, încă nu este clară.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Scumpirile la gaz vor afecta nu doar consumatorii casnici, dar și întreprinderile mari. Companiile farmaceutice ar putea să renunțe la fabricarea unor medicamente, iar hotelurile ar putea deveni mai scumpe cu 10 la sută. /Săptămâna trecute, peste 180 de copii cu vârsta de până la 5 ani au fost internați în spitalele din Chișinău cu infecții respiratorii. Numărul cazurilor a crescut, în ultima perioadă, anunță direcția generală asistență medicală din cadrul Primăriei. /Legislativul din Romania va fi format din 7 partide. Au fost anunțate rezultatele preliminare, care arată că PSD, AUR, PNL, USR, SOS România, UDMR și Partidul Oamenilor Tineri vor face parte din Senat și Camera Deputaților.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
ANRE a scumpit gazul cu 3 lei și 62 de bani, majorare care vine la pachet și cu scumpirea căldurii centralizate din Chișinău și Bălți. Decizia a fost luată pe fundalul unui protest organizat de socialiști și simpatizanții lor. /În acest context, socialiștii și comuniștii pregătesc o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului Recean si vor alegeri anticipate. Ei consideră că guvernarea nu este capabila să gestioneze situația actuală din domeniul energetic. /Maia Sandu se arată îngrijorată de instaurarea unei guvernări pro-ruse în România dupa alegerile prezidențiale și parlamentare. Cu ce îndemn a venit președinta.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor prezidențiale și cel de-al ldoilea mandat al Maiei Sandu. În timp ce magistrații examinau demersul, afară, socialiștii și simpatizanții lor au organizat un protest scurt prin care au cerut renumararea voturilor. /Curtea de Apel Bălți va rămâne fără judecători. 12 magistrați de acolo, între care și președintele interimar demisionează. Se anunță plecări și la Cahul, dar și la Comrat. /Localnicii din Bîrnova, Ocnița s-au trezit azi dimineață cu bubuituri și explozii, iar un punct de trecere al frontierei moldovenești si-a sistat temporar activitatea. Rușii au atacat cu rachete hidrocentrala de la Novodnestrovsc, de lângă granița cu Republica Moldova.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Rușii ar putea lăsa fără gaz regiunea transnistreană de la 1 ianuarie. Asta ar putea duce la o catastrofă umanitară în stânga Nistrului și la scumpiri simțitoare pentru cetățenii de pe malul drept, afirmă premierul Dorin Recean. /ANRE va decide vineri dacă majorează tarifele la gaz, iar săptămâna viitoare, legislativul va organiza dezbateri publice pe acest subiect. Experții cred că majorările au fost impuse de Gazprom pentru a nu lăsa stânga Nistrului fără gaz. /Bunurile obținute fraudulos vor putea fi confiscate chiar dacă vor fi înregistrate pe persoane terțe. Guvernul a votat azi mai multe modificări la mecanismul de confiscare a bunurilor.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
În prag de iarnă, am putea plăti mai mult pentru gaz. „Moldovagaz” a depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică o cerere de majorare a prețului. Cu cât am putea plăti mai mult! /Procuratura anticorupție anunță că Interpol a acceptat cererea de revizuire a refuzului din 2020 de a-l anunța pe Vladimir Plahotniuc în căutare internațională. O decizie în acest sens ar urma să fie luată în câteva luni. /Risc de explozie la Vadul lui Vodă, unde pompierii au scos dintr-o casă cuprinsă de flăcări mai multe butelii cu gaz. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Șoc și surpriză la alegerile din România. Candidatul independent Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale. Pe locul doi s-a clasat Elena Lasconi, care a fost și în topul preferințelor alegătorilor din Republica Moldova. /La 5 ani de când a fugit din țară, ANI a constatat nereguli in averea lui Ilan Șor. Acesta nu ar fi declarat peste 10 milioane de lei pe vremea când era primar și deputat. /Un marș de solidaritate față de femeile din țara noastră, supuse violenței a fost organizat astăzi în capitală. De la an la an, statisticele devin tot mai îngrijorătoare, afirmă ONG-urile.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Secțiile de votare din afara țării, pentru prezidențialele din România, au fost deschise. Moldovenii cu cetățenie romana vor putea vota de astăzi și până duminică la cele 59 de birouri electorale deschise pe teritoriul țării noastre. /Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a autosesizat în cazul fetiței din Tohatin, batută cu cruzime de mama ei și a solicitat statului să intervină pentru a proteja copila de violență. /Parlamentul urmează să modifice legea specială a fermierilor, votată acum două luni. Ar urma sa fie lărgit cercul agricultorilor eligibili, iar perioada de înghețare a datoriilor va fi extinsă. Anunțul a fost făcut aseară de președintele Comisiei parlamentare pentru agricultură!
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Percheziții la viceguvernatorului Găgăuziei, Ilia Uzun. Acesta este vizat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Avem detalii, dar și reacția viceguvernatorului! /Guvernul î-l trimite pe ministrul Energiei la Gazprom după gaz rusesc pentru regiunea transnistreană. Este prima vizită a unui ministru în Federația Rusă după declanșarea războiului de invazie a Ucrainei. /Prima ninsoare din acest an a venit la pachet și cu primele incidente în trafic. Zeci de salvatori și echipe de intervenție au muncit în teren pentru a scoate din șanțuri automobilele derapate de pe șosele, dar și pentru a împrăștia material antiderapant.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Remanierile de la Guvern sunt corecte, afirma președinta Maia Sandu, ca răspuns la criticile aduse ultimelor schimbări din Executiv. /Ministerul apărării anunță ca urmează sa achizitioneze doua sisteme noi de identificare și nimicire a dronelor. Totuși acestea nu sunt suficiente și ar mai fi nevoie de câteva, susțin autoritățile. /Guvernul a ratificat acordul cu Italia care prevede ca moldovenii cu stagiu de muncă atât în Moldova cât și în statul italian, vor fi calificați pentru a beneficia de pensii.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
O dronă a fost găsită de un trecător în capitala. Dispozitivul a fost descoperit in zona Arenei Chișinău și a fost preluat de geniști pentru examinare. /Analiștii politici de la noi consideră ineficiente remanierile guvernului și se arată sceptici față de schimbarile făcute. Ce așteptări aveau aceștia! /Astăzi se împlinesc 1000 de zile de când ucrainenii trăiesc în teroarea semănată de invazia rusă în țara vecină. Cu această ocazie, Volodimir Zelenski a publicat un filmuleț în care a arătat prin ce încercări a trecut Ucraina în tot acest timp.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Discuțiile pe marginea remanierilor s-au finalizat. Premierul Dorin Recean urmează să anunțe din clipă în clipă cine sunt miniștrii care își pierd fotoliile. /Tot astăzi, șefa statului Maia Sandu s-a întalnit la Președinție cu liderii partidelor politice. S-a discutat despre reforma justiției și lupta împotriva corupției. Ce au declarat liderii de partide la ieșire! /Un copil de 3 ani și un barbat de 42 de ani au murit intoxicați cu gaz în propria lor locuință. S-a întâmplat în satul Gura Bîcului, Anenii Noi.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Doi cameramani ai postului de televiziune Studio-L din Căușeni au fost reținuți de forțele nerecunoscute de la Tiraspol, în timp ce își exercitau misiunea jurnalistică. /Zvonurile încep să se confirme. Ministrul Justiției, cel de la Interne, dar al Agriculturii sunt cei care ar putea fi schimbați. Informația a fost confirmată de către deputatul PAS, Adrian Belâi. Luni, premierul urmează să anunțe noii miniștri. /S-a decis.Parlamentul a votat în lectură finală decizia de a oferi compensații la energie sub formă de plată monetară. Beneficiarii vor trebui să ridice banii până la 30 iunie. Altfel, vor rămâne fără compensații.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Doi cameramani ai postului de televiziune Studio-L din Căușeni au fost reținuți de forțele nerecunoscute de la Tiraspol, în timp ce își exercitau misiunea jurnalistică. /Zvonurile încep să se confirme. Ministrul Justiției, cel de la Interne, dar al Agriculturii sunt cei care ar putea fi schimbați. Informația a fost confirmată de către deputatul PAS, Adrian Belâi. Luni, premierul urmează să anunțe noii miniștri. /S-a decis.Parlamentul a votat în lectură finală decizia de a oferi compensații la energie sub formă de plată monetară. Beneficiarii vor trebui să ridice banii până la 30 iunie. Altfel, vor rămâne fără compensații.
Știri cu Angela Gonța
Știri cu Angela Gonța
Conturi bancare cu peste 100 milioane de dolari, provenite din spălarea de bani cunoscută drept „Laundromatul rusesc”, au fost înghețate în străinătate, în baza probelor aduse procurorii anticorupție de la Chișinău. De asemenea, pentru alte 90 de milioane de dolari, urmează să fie pus sechestru. /Întreprinderile de stat trebuie să implementeze măsuri anticorupție mai riguroase, în conformitate cu bunele practici europene. Asta relevă un raport, prezentat astăzi de Comitetul Consultativ Independent Anticorupție. Cu ce recomandări vin experții în domeniu! /Un bărbat de 72 de ani din Drochia ar fi încercat să-l omoare pe presupusul amant al soției. Acesta a fost reținut în flagrant, fiind denunțat la poliție de cel pe care îl angajase inițial să comită crima.

/VIDEO/ Doliu în familia lui Nicolae Glib: Soția maestrului a murit, după ce s-a aflat în comă
/VIDEO/ Doliu în familia lui Nicolae Glib: Soția maestrului a murit, după ce s-a aflat în comă
/VIDEO/ De la subminarea credinței, la conspirații cu usturoi: Falsurile săptămânii la control, la Alo, TV8
/VIDEO/ De la subminarea credinței, la conspirații cu usturoi: Falsurile săptămânii la control, la Alo, TV8
/VIDEO/ Jumătate dintre puieți s-au uscat în primul an. Cum arată o plantare nouă, din Fundul Galbenei, pe teren degradat
/VIDEO/ Jumătate dintre puieți s-au uscat în primul an. Cum arată o plantare nouă, din Fundul Galbenei, pe teren degradat
/VIDEO/ Jurnalista TV8, Stela Mihailovici,  premiată pentru investigații realizate la „Cutia Neagră PLUS”
/VIDEO/ Jurnalista TV8, Stela Mihailovici, premiată pentru investigații realizate la „Cutia Neagră PLUS”
Două cutremure într-o singură zi lângă Moldova: Ce magnitudine au avut
Două cutremure într-o singură zi lângă Moldova: Ce magnitudine au avut

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.