Ce nu faci pentru a prinde un loc în față la unul dintre cele mai spectaculoase show-uri cu focuri de artificii de Revelion din lume. Australienii, care au intrat în anul 2025 încă de la ora 16, vremea noastră, s-au adunat în portul din Sydney cu zece ore mai devreme, iar pentru ca așteptarea să fie mai ușoară, unii și au instalat acolo chiar și corturi. Cum decurg pregătirile și în alte locații din lume vedeți în continuare.
Australienii au început să se adune la portul Sydney cu zece ore înainte de spectacol. Aceștia s-au echipat cu scaune, corturi, pături și chiar mese. Astfel și-au rezervat cele mai bune locuri pentru a admira unul dintre cele mai spectaculoase show-uri de artificii din lume.
„Cred că va fi destul de impresionant. Am citit că este cel mai mare show de artificii din toate timpurile, destul de iconic. Priveliștea de aici este uimitoare. Deci da, sunt foarte încântat de asta”.
„O să văd artificiile. Am auzit despre ele acum o lună și am spus că voi ajunge aici. Eram în Noua Zeelandă atunci și așa cum spus, am venit aici. Am aflat că vor fi vreo șapte șlepuri care vor face artificii și vrem să le vedem pe toate”.
„Doar pentru a vedea toate culorile frumoase și pentru a mă bucura de a fi în această situație cu atât de mulți oameni în minunata Australia, o țară grozavă”.
Iar în Rio de Janeiro, Brazilia, spectacolul de revelion se va da chiar pe plajă. Muncitorii pregăteau astăzi ultimele detalii pentru noaptea dintre ani.
„Sunt foarte mulți turiști din toată lumea. Toți vin aici în Copacabana, acestă plajă este foarte faimoasă cu artificiile de Revelion. Oamenii încep să vină după Crăciun, pe 26, 27, 28 decembrie. Din ce în ce mai mulți oamenii vin până în noaptea de Revelion, sunt deja milioane de oameni adunați aici”.
„Vom sărbători pe plajă cu familia pentru a urmări artificiile. Mi-am adus copiii de data aceasta, nu au mai fost niciodată aici. Așa că vom avea un program foarte tradițional”.
„Sunt o mulțime de oameni aici! Mulți, e super aglomerat aici”.
Anul Nou este ziua care marchează începerea următorului an calendaristic, iar fiecare popor are tradiții pe care le respectă cu sfințenie. Poporul ceh are un obicei de Anul Nou să mănânce supă de linte, iar slovacii bagă sub fața de masă bani sau solzi de pește pentru ca următorul an să fie unul mai bogat. În unele zone din America de Sud, oamenii întâmpină noul an stând pe piciorul drept, iar alții sună din corni și aruncă petarde. Grecii fac o prăjitură tradițională în care pun bani, iar persoana care îi găsește va avea parte de bucurie pe tot parcursul anului. Acest obicei a fost transmis și în anumite regiuni ale României. Spaniolii mănâncă 12 boabe de struguri, însemnând ultimele secunde ale anului, ca ritual pentru atragerea norocului. Obiceiul a fost preluat de numeroase țări latino-americane.