Construită în 1986, clădirea Romaniţa, denumire dată datorită asemănării cu floarea respectivă, s-a transformat în timp într-o adevărată legendă arhitecturală. Cea mai înaltă clădire din capitală se înalță frumos la periferia Parcului „Valea Trandafirilor”, iar momentan aceasta se află într-o stare deplorabilă necesitând lucrări de reconstrucție.
Cafeneaua „Guguță”, a cărei săli înainte pline cu copii veseli și flămânzi, este acum o clădire părăsită, însă aceasta evocă o mulțime de amintiri plăcute a localnicilor. Prin anii 50 ai secolului trecut, în actuala Grădina Publică Ștefan cel Mare se deschisese restaurantul Moldova. Ulterior, în 1961 acesta s-a transformat într-o cantină publică. Alături se afla o scenă de vară, unde deseori cânta orchestra și se organizau concerte în aer liber.
Hotelul Cosmos este unul dintre cele mai mari hoteluri din perioada sovietică, mândria sindicatelor din Moldova. Construit în perioada sovietică, „Cosmos” se înalţă chiar în inima Capitalei, pe bd. Negruzzi, pe o suprafaţă de 2,3 hectare. Dat în exploatare în 1983, hotelul, cu 706 locuri, activează până în prezent.
Porțile Orașului sunt un ansamblu de clădiri cu mai multe etaje de pe Bulevardul Dacia, amplasat la intrarea în municipiul Chișinău. Planurile construcției au fost realizate de către arhitecții Iulia Borisovna Skvorțova, A. Markovici și Anatol Spasov, după o idee a arhitectului Iuri Tumanean.
Casa Modei, construită în anii 70. Arhitecți: V. Zaharov, L. Gofman, G. Jinkin.
Hotelul Turist, construit în anii 60. Arhitect – R. Bekesevich.