Război în Ucraina, ziua 739: Traficul pe podul Crimeei, temporar închis. Zelenski face un nou apel asupra aliaților occidentali

/FOTO/ Dodon îl plagiază pe Putin? Șeful statului a urcat în tronul arhieresc din biserica Protaton

02 august 2017, ora 08:02

Tronul arhieresc este rezervat numai ierarhilor Bisericii Ortodoxe sau monarhilor ortodocși. Acest gest era rezervat odinioară doar împăraților și regilor ortodocși unși de către Episcop.

Totuși, în februarie 2014, primul ministru de atunci al Greciei, Antonis Samaras, a fost, de asemenea, așezat în scaunul arhieresc. Și Traian Băsescu ar fi ajuns pe același tron.

Este știut faptul că monahii din Sfântul Munte îi primesc cu mare fast, după tradiția bizantină, pe demnitarii care ajung în Grădina Maicii Domnului, de aceea, cel mai probabil, mai mulți demnitari de stat au avut o asemena onoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram