Fostul șef al IGP, Ion Bodrug, a fost anunțat în căutare internațională fiind bănuit de contrabandă cu arme de foc și corupere pasivă. Informația a fost confirmată pentru TV8 de Vitalie Busuioc, procuror PCCOCS.

Potrivit procurorului armele erau procurate de pe teritoriul R. Moldova și erau oferite drept cadou unor cetățeni ai Ucrainei, împreună cu dreptul de a purta armă. Bodrug a lucrat împreună cu câțiva complici, printre care se numără și alți angajați ai IGP. Aceștia vor fi audiați în calitate de bănuiți.

Infracțiunea a fost săvârșită în timp ce Bodrug era angajat al Inspectoratului General de Poliție. Dacă va fi găsit vinovat Bodrug riscă de la 3 la 10 ani pentru infracțiunea de contrabandă și pentru infracțiunea de corupere de la 7 la 10 ani și amendă.

Mandatul de arest pe numele lui Bodrug a fost emis vineri, iar astăzi acesta a fost anunțat în căutare internațională.

Amintim că în martie 2016 Ion Bodrug a demisionat din funcția de șef al Inspectoratului General de Poliție, funcția acestui fiind preluată de Gheorghe Cavcaliuc. De-a lungul activității sale, numele lui Ion Bodrug a apărut în mai multe investigații jurnalistice.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!