Anchetatorii au stabilit că, edilul din interes personal, exprimat prin necesitatea de a dispune de un temei aparent legal pentru a destitui din funcția publică un specialist din cadrul primăriei, ca rezultat al unor conflicte apărute, a înscris date vădit false într-un proces-verbal al comisiei de atestare a funcționarilor publici din administrația primăriei Negrești. Ea ar fi „corectat” și acordat calificativul „nesatisfăcător” funcționarului în procesul-verbal, care ulterior a fost transcris cu datele adăugate, însă nu a fost semnat de către toți membrii comisiei, două semnături fiind executate de către alte persoane decât titularii.
De asemenea, primăriței i se incriminează că, în perioada martie-septembrie 2016, folosind intenționat situația de serviciu în interes personal, a determinat un agent economic să livreze produse alimentare și băuturi pentru organizarea unor evenimente festive la Primărie. Iar cu altă ocazie, agentul economic a fost determinat să asigure transmiterea unui lot de mobilier de birou, dată fiind schimbarea sediului primăriei.
Astfel, prin comiterea falsului în acte publice, precum și a infracțiunii de abuz de serviciu, demnitarul a cauzat daune în proporții considerabile unei persoane juridice și persoanelor fizice, iar dacă va fi găsit vinovat acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții până la 10 ani.