Război în Ucraina, ziua 739: Traficul pe podul Crimeei, temporar închis. Zelenski face un nou apel asupra aliaților occidentali

Mitropolitul Vladimir se opune organizării Marșului „Fără Frică”: „Este un pericol pentru generațiile tinere”

09 mai 2018, ora 15:31

Mitropolitul susține că Marșul „Fără Frică” reprezintă „un atentat la moralitate, la instituția sacră a familiei și un pericol pentru generațiile tinere”.

„Această paradă a minorităților sfidează în mod abuziv şi public valorile majorității societății noastre care se numără a fi în proporții de 98% creștini ortodocși – păstrători ai învățăturii Sfintei Evanghelii, conform căreia căsătoria poate fi fondată numai de către un bărbat și o femeie, și nu între persoane de același gen”, se menționează în mesajul expediat Primăriei.

Înaltpreasfințitul susține că nu există nici un motiv legal, moral sau rațional care ar determina mobilizarea și susținerea autorităților pentru un asemenea manifest: „Îndemnăm autoritățile municipale să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, care inundă din ce în ce mai accentuat plaiul nostru”.

În 2016 Mitropolitul Moldovei Vladimir, alături de Partidul Socialiştilor, au cerut în Parlament abrogarea legii cu privire la asigurarea egalităţii, cu argumentul că aceasta ar fi o „înjosire” a creştinilor moldoveni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram