Război în Ucraina, ziua 739: Traficul pe podul Crimeei, temporar închis. Zelenski face un nou apel asupra aliaților occidentali

În Chișinău, 20 de mii persoane călătoresc gratuit cu transportul public

09 iunie 2018, ora 13:55

Au dreptul la călătorii gratuite cu transportul public 14 categorii de persoane: aleșii locali, colaboratorii poliției, polițiștii de frontieră, angajații Serviciului de Informații și Securitate, Serviciului Protecție și Pază de Stat și Serviciului Vamal, membrii gărzii populare înregistrați în municipiul Chișinău (în perioada executării funcțiunilor de gardă, cu purtarea brasardei, prezentarea legitimației și a insignei de membru). Mai pot călători gratuit cetățenii decorați cu „Ordinul Republicii”, Eroii Uniunii Sovietice, Eroii Muncii Socialiste, persoanele decorate cu ordinele „Slava” de trei grade; veteranii și persoanele cu dizabilități de război, inclusiv participanții la acțiunile de luptă din Afganistan și pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova. Au aceleași drepturi donatorii voluntari permanenți de sânge și/sau componente sanguine; cetățenii de onoare ai municipiului Chișinău.

Pe parcursul ultimilor doi ani lista a fost completată cu patru categorii de beneficiari: persoanele supuse represiunilor politice, angajații Inspectoratului Ecologic de Stat, colaboratorii Serviciului de Stat de Curieri Speciali și funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Din 2016, beneficiarii de compensații la transport pot călători cu transportul public municipal în bază de abonament anual eliberat de Regia Transport Electric. Pentru aceasta trebuie să se dezică prin cerere la compensația la transport în favoarea abonamentului anual.

Beneficiari de compensație sunt pensionarii și persoanele cu dizabilități, cu excepția persoanelor angajate și care desfășoară activitate de antreprenoriat, al căror venit lunar nu depășește 2000 de lei.

Pentru anul 2018, pentru acordarea compensațiilor la transport sau a abonamentelor pentru călătoria gratuită cu transportul public municipal, Direcției generale asistență socială și sănătate i-au fost alocate, din bugetul municipal, 62 de milioane de lei, în creștere cu cinci milioane față de anul precedent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram