/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 734: Muniție din afara UE și avion rusesc doborât. Kremlinul avertizează despre un război cu NATO

Șor către Dodon: Sunteți gata, domnule Dodon, să spuneți că nu există oameni în lume care să vă fi mituit?

24 decembrie 2018, ora 11:11

Zilele astea, Igor Dodon, și-a arătat îndoiala că eu pot obține un certificat de integritate. Cică, dacă eu îl voi primi, înseamnă că ceva nu este în regulă cu alegerile. Pentru mine este ciudat că Dodon însuși a primit un certificat de integritate. El nu a făcut niciodată afaceri, întreaga sa viață a lucrat ca funcționar public, primind mai mult decât un salariu modest al unui funcționar guvernamental. În același timp, el locuiește într-un conac luxos, cu o suprafață de peste 400 de metri pătrați, reușește să doneze sume în campaniile electorale ale Partidului Socialist care depășesc bugetul anual al întregii familii, etc. Toate acestea nu l-au împiedicat pe Dodon să obțină un certificat de integritate și chiar să câștige alegerile prezidențiale. Din anumite motive, nu avea nicio întrebare că ceva nu a fost în regulă la alegeri”, a scris Ilan Șor pe pagina sa de facebook.

Totodată, Șor a declarat că se ocupă de afacerea familiei de la 17 ani și că el nu poate fi cumpărat. „Nimeni din lume nu poate spune că mi-a dat mită, că m-a mituit. Sunteți gata, domnule Dodon, să spuneți că nu există oameni în lume care să vă fi mituit? Gândeți-vă cu atenție înainte să afirmați asta. Vă recomand să nu exercitați influență asupra activității Comisiei de Integritate”, a mai scris Șor.

În cadrul conferinței de prezentare a bilanțului de doi ani de activitate în funcția de șef al statului, Dodon a răspuns că ar fi foarte straniu dacă liderul Partidului „Șor” va obține certificatul de integritate. „Va fi foarte straniu când acest personaj va obține certificatul de integritate, dar unul din candidații socialiști sau a blocului de dreapta, nu. Aș dori să văd atunci despre ce fel de legitimitate a alegerilor este vorba și cum funcționează justiția în alegerile parlamentare din RM”, a spus Igor Dodon.

Pe 20 decembrie Ilan Șor a mers la Autoritatea Națională de Integritate unde a depus documentele pentru a obține certificatul de integritate, document obligatoriu pentru doritorii de a se înregistra în calitate de candidați la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram