/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 841: Ajutor de miliarde și acuzații la adresa Rusiei. Zelenski e în Arabia Saudită

Șeful statului, despre condamnarea lui Gheorghe Petic și a lui Sergiu Cebotari: „Sunt semne de întrebare”

missing
22 martie 2019, ora 10:08

Președintele Igor Dodon a comentat condamnarea fostului polițist de frontieră Gheorghe Petic și a fostului angajat al întreprinderii de stat Poșta Moldovei, Sergiu Cebotari. Șeful statului spune că există semne de întrebare în legătură cu aceste două cazuri. Potrivit lui, există riscul ca dosarele să fie catalogate drept dosare politice.

„Sper foarte mult că nu este vorba de unele dosare politice pentru că este vorba de doi activiști ai unor partide politice și, de obicei, când apar astfel de cazuri unde sunt implicate persoane active care se ocupă cu politica în Republica Moldova, există riscul să fie unele dosare politice”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Acces Direct” de la NTV Moldova.

Șeful statului spune că îi înțelege pe cei care pun întrebarea de ce atât de rapid au fost condamnați acești activiști comparativ cu alte cazuri care sunt mult mai discutate. „Cu furtul miliardului se întinde de ani de zile, iar aici în câteva luni sunt condamnați și este pus punctul final. Evident, sunt semne de întrebare în acest sens”, spune președintele.

Miercuri, 20 martie, Gheorghe Petic a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semi-închis. Potrivit avocatului, sentința este una neîntemeiată și ilegală și o va ataca la instanța de apel. Acesta a mai primit o amenda de 30 mii de lei pentru violarea la domiciliu. Anterior, Gheorghe Petic a dezvăluit o schemă de contrabandă cu țigări la frontieră.

Tot în aceeași zi, fostul angajat de la Poșta Moldovei, care a dezvăluit schema de contrabandă cu anabolizante, Sergiu Cebotari, a fost condamnat de prima instanță la opt ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram