/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 734: Muniție din afara UE și avion rusesc doborât. Kremlinul avertizează despre un război cu NATO

Năstase cere de urgență continuarea ședinței Parlamentului. Ce a solicitat deputatul celor de la PSRM

28 martie 2019, ora 14:12

Solicitările, potrivit lui, sunt făcute în contextul în care blocul ACUM nu va face alianțe cu partidele oligarhice și cele antieuropene, iar celelalte partide „furnizează un nou spectacol, încercând să creeze aparența unui exercițiu extrem de sofisticat, solicitant de efort și trudă în sudoarea frunții, bineînțeles în beneficiul cetățeanului”. Cererile anunțate de Năstase sunt:

– continuarea de urgență a ședinței forului legislativ suprem al țării;
– discutarea pe platforma parlamentară transparentă a pachetului de acte normative de deoligarhizare a țării, având disponibilitatea îmbunătățirii și suplimentării acestuia de către toți deputații aflați în afara controlului politic și mafiotic al lui Plahotniuc;
– deputaților socialiști, care se declară antioligarhici și s-au angajat public să rămână împreună le cer să spună întâi de toate electoratului lor, dar și întregii societăți dacă sunt gata să-și asume agenda antioligarhică și să voteze pachetul de deoligarhizare a statului cu propunerile de îmbunătățire și suplimentare care se vor pune în discuție transparent, pe platforma largă parlamentară. Să declare asta oficial.

În caz contrar, Năstase spune „vom constata că fac implicit jocul oligarhului și sunt dispuși să coalizeze formal sau informal cu oligarhul Plahotniuc și gruparea sa. Să spună întregii societăți dacă își doresc sau nu parlamentare anticipate concomitent cu alegerile locale generale, precum și-o doresc Plahotniuc și complicele său la furtul miliardului, Șor. E esențial să cunoaștem cu toții cine și ce își dorește cu adevărat”, a mai scris Năstase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram