/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 841: Ajutor de miliarde și acuzații la adresa Rusiei. Zelenski e în Arabia Saudită

/DOC/ Trei deputați ACUM cer miniștrilor de Interne și Justiție explicații și pedepsirea responsabililor în cazul aplicării gazelor lacrimogene în fața judecătoriei Orhei

missing
29 martie 2019, ora 11:57

Potrivit demersului, deputații mai cer numirea persoanei/persoanelor care au dat Ordine de aplicare acestor măsuri și mai solicită pedepsirea persoanelor ce au emis ordine, precum și a persoanelor ce au aplicat „în mod ilegal și abuziv forța și gazele lacrimogene împotriva pașnici”.

Precizăm că Asociația Promo-LEX și-a exprimat îngrijorarea cu privire la acțiunile forțelor de ordine, spunând într-un comunicat că, consideră aplicarea gazelor lacrimogene drept o măsură disproporționată îndreptată împotriva manifestanților, care nu prezentau nici un fel de pericol pentru autospecială sau pentru forțele de ordine.

În același timp, poliția a spus că gazele lacrimogene au fost folosite pentru că în timpul formării unui cordon ca mașina în care se afla Gheorghe Petic să poată ieși de pe teritoriul judecătorie, un angajat al Inspectoratului Național de Patrulare a fost bruscat. Astfel, polițistul a aplicat mijloacele speciale, și anume gaze lacrimogene, pentru a opune rezistență agresiunilor și pentru a permite deplasarea transportului în deplina siguranță. În același timp, IGO a spus că legalitatea acțiunilor polițistului urmează a fi examinată de procuratura din Orhei.

Foto: FB/Alexandr Slusari

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram