Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 870: Gafa lui Biden și gluma lui Zelenski. Kievul cere judecarea Rusiei, iar SUA îl avertizează pe Putin

Finlanda sprijină noul Guvern al Maiei Sandu

missing
12 iunie 2019, ora 12:07

Finlanda susține în totalitate declarația emisă de reprezentanta Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de SecuritateFederica Mogherini, prin care a fost recunoscută legitimitatea noului Guvern de la Chișinău condus de Maia Sandu. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de facbook a Ambasadei Finlandei cu sediul la București.

Instituția diplomatică a plasat întreg comunicatul emis anterior de Mogherini și a precizat că este de acord în totalitate cu opinia oficialei UE privind situația politică din R. Moldova.

În adresare se spune că: „Uniunea Europeană solicită calm și constrângere. Reprezentanții Parlamentului, aleși în mod democratic, trebuie să găsească calea de urmat pentru Republica Moldova prin dialog. Uniunea Europeană așteaptă ca Republica Moldova, țară asociată cu UE, să respecte statul de drept și să garanteze democrația, în conformitate cu principiile de bază ale Acordului ambițios de Asociere”.

Anterior alte state europene au emis declarații cu privire la recunoașterea și sprijinul noului Parlament și Guvern al Republicii Moldova. Este vorba despre Marea Britanie, Franța, Germania, Polonia, Suedia și Elveția.

Declarația comună a cinci țări europene: „Susținem Parlamentul Republicii Moldova ca reprezentant al poporului”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram