/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

13 persoane s-ar fi intoxicat la o masă de pomenire. Oamenii sunt internați la Spitalul raional Soroca

missing
16 iunie 2019, ora 12:46

13 persoane au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat la o masă de pomenire. Acestea sunt internate la Spitalul raional Soroca. 

Informația a fost confirmată pentru Observatorul de Nord de surse din cadrul Spitalului raional Soroca și a Centrului de Sănătate Publică Soroca.

Nicolae Gorcinschi, medic-epidemiolog la CSP Soroca, a menționat pentru sursa citată că 13 cetățeni sunt internați cu simptoame de toxinfecție alimentară.

„Bolnavii sunt consultați de medicii infecționiști, care vor pune diagnosticul. Primele semne clinice prezente: febră 38,5, greață, vomă, dureri abdominale, în baza lor putem suspecta toxiinfecție alimentară. Șeful CSP se ocupă cu agentul economic care a pregătit masa la ceremonia la care au mâncat pacienții. O să vadă meniul, productele, dacă vor fi probe le va preleva”, a mai spus specialistul.

Oamenii internați ar fi participat la o ceremonie de înmormântare în satul Holoșnița, raionul Soroca. Masa de pomenire a fost pregătită de un restaurant din Drochia, fapt confirmat și de specialiștii CSP.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram