13 persoane au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat la o masă de pomenire. Acestea sunt internate la Spitalul raional Soroca. 

Informația a fost confirmată pentru Observatorul de Nord de surse din cadrul Spitalului raional Soroca și a Centrului de Sănătate Publică Soroca.

Nicolae Gorcinschi, medic-epidemiolog la CSP Soroca, a menționat pentru sursa citată că 13 cetățeni sunt internați cu simptoame de toxinfecție alimentară.

„Bolnavii sunt consultați de medicii infecționiști, care vor pune diagnosticul. Primele semne clinice prezente: febră 38,5, greață, vomă, dureri abdominale, în baza lor putem suspecta toxiinfecție alimentară. Șeful CSP se ocupă cu agentul economic care a pregătit masa la ceremonia la care au mâncat pacienții. O să vadă meniul, productele, dacă vor fi probe le va preleva”, a mai spus specialistul.

Oamenii internați ar fi participat la o ceremonie de înmormântare în satul Holoșnița, raionul Soroca. Masa de pomenire a fost pregătită de un restaurant din Drochia, fapt confirmat și de specialiștii CSP.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!