Război în Ucraina, ziua 739: Traficul pe podul Crimeei, temporar închis. Zelenski face un nou apel asupra aliaților occidentali

35% din Stadionul Republican nu mai aparțin statului. SUA vor trebui să negocieze inclusiv cu proprietarii privați

20 iulie 2019, ora 11:47

În prezent, 35% din teritoriul Stadionului Republican, cel care este obiectul negocierilor dintre Statele Unite ale Americii și Republica Moldova pentru construcția ambasadei SUA la Chișinău, nu mai aparțin statului, ci sunt în proprietate privată. Despre aceasta a anunțat prim-ministra Maia Sandu. Potrivit ei, ar fi vorba de mai mulți proprietari, iar acum Statele Unite ale Americii ar urma să negocieze și cu aceștia pentru vânzarea terenului.

Prim-ministra spune că guvernarea precedentă a întreprins mai mulți pași pentru această tranzacție într-un mod opac, netransparent. „Acum Ministerul de Externe a început acest proces participativ de discuții cu societatea și, până la urmă, decizia finală va fi luată în Parlament”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Puterea a patra” de la postul N4.

Potrivit ei, oficialii americani își doresc să se ajungă la o finalitate în ceea ce privește această tranzacție și să se ajungă la o înțelegere cu statul și cu deținătorii privați cu care SUA vor trebui să discute și să ofere un preț pentru aceste teren.

Șefa Cabinetului de miniștri spune că deocamdată majoritatea parlamentară nu are o decizie finală pe acest subiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram