Ucraina rezistă!

Ghenadie Valuța, suspendat din funcția de cleric până la judecata mitropolitană

24 iulie 2019, ora 17:43

Diaconul Ghenadie Valuța a fost suspendat din funcția de cleric al bisericii „Sf. Dumitru” din Anenii Noi și a fost oprit de a sluji cele sfinte până la examinarea și luarea deciziilor în cadrul Judecății mitropolitane, anunță astăzi Mitropolia Moldovei.

Ghenadie Valuța a  ajuns în centrul unui scandal după ce pe o rețea socială au fost publicate mai multe imagini în care slujitorul bisericii apare conducând o mașină de care era legat un câine.

Ulterior, deputatul ACUM, Radu Marian a cerut Procuraturii Generale să se autosesizeze și să inițieze o anchetă pentru a-l pedepsi pe Valuța pentru „cruzime fță de animale”.  În spațiul public a apărut și o petiție în care mii de oameni au semnat, cerând pedepsirea lui Ghenadie Valuța.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram