Diaconul Ghenadie Valuța, care a scandalizat opinia publică după ce a fost surprins târând un câine legat de mașină, a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție din Anenii Noi împotriva a doi jurnaliști: Natalia Morari și Dorin Scobioală.

Valuța s-a plâns că cei doi l-au dăfăimat pe rețelele sociale, scriind postări pe Facebook în care condamnau tratamentul inuman față de câinele legat de mașină.

Natalia Morari afirmă că a fost telefonată de o anchetatoare a Inspectoratului de Poliție Anenii Noi și chemată la audieri. Jurnalista a cerut să-i fie trimisă o citație în scris, în care să fie descrise faptele care i se incriminează și calitatea procesuală pe care o are.

Anchetatoarea a anunțat-o pe Natalia Morari că îi va trimite citația oficială luni, iar spre finele săptămânii viitoare va merge împreună cu Dorin Scobioală la Anenii Noi pentru a fi audiați.

Și Dorin Scobioală a anunțat că a fost chemat la Poliție. Iată ce a scris acesta pe Facebook.

Pe 22 iulie, pe internet au fost plasate imagini în care a fost surprins un câine maidanez legat cu un lanț la o mașină. Aceasta era condusă de diaconul Ghenadie Valuța, care a explicat că intenționa să scoată câinele din localitate pentru că ar fi periculos și a recurs la acest gest pentru a nu-și „murdări mașina”. Ulterior, acesta a fost amendat pentru acțiunile sale față de animal, iar Mitropolia Moldovei a anunțat că îl va supune pe Valuța judecății bisericești.

 

/VIDEO/ UPDATE: Explicațiile preotului care a legat un câine cu un lanț la o mașină și l-a târât câțiva kilometri

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!