Război în Ucraina, ziua 171: Cinci morți în bombardamentul de la Donețk. Apelul autorităților din Energodar

politic

Maia Sandu: Așteptăm în concurs procurori cu cetățenia Republicii Moldova care lucrează peste hotare

01 septembrie 2019, ora 20:19
Distribuie:

Prim-ministra Maia Sandu spune că este important ca până la sfârșitul lunii octombrie să fie selectat un procuror general. Șefa cabinetului de miniștri susține că nu s-a renunțat la ideea unui procuror-șef european. Totodată, Maia Sandu așteaptă ca la concursul pentru selectare șefului Procuraturii Generale să se înscrie și procurori cu cetățenia Republicii Moldova care lucrează peste hotare.

„Noi sperăm să apară în concurs, eventual, și procurori cu cetățenia Republicii Moldova care lucrează în alte state. De exemplu, știm că în România există cetățeni ai Republicii Moldova care dețin funcția de procuror. Știm că în Statele Unite, de exemplu, sunt procurori federali care dețin cetățenia Republicii Moldova. Nu știu dacă acești oameni vor candida, dar noi vrem să-i încurajăm să candideze ca să avem o alegere mai mare și să putem să alegem pe cineva potrivit”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.

Amintim că în legislația moldovenească prevede că funcția de procuror-șef nu o pot deține cetățeni ai altor țări.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram