Momente de panică și groază într-un microbuz ce se îndrepta din Chișinău în satul Mihailovca. Vehiculul, plin cu pasageri, a fost blocat de trei taximetre, însă până a-l opri, acestea i-au tot tăiat calea pe o porțiune de aproape 30 de kilometri. Astfel, au pus în pericol siguranța celor din microbuz. Pasagerii au chemat poliția, care a stabilit că scandalul a pornit din Chișinău. Mai exact, după ce șoferul microbuzului l-ar fi agresat pe unul dintre taximetriști, pentru că oprise în fața lui.

„– Opriți! Oprește, te rog!”

De o asemenea cursă, care în orice moment se putea termina cu un accident,  oamenii au avut parte pe un drum de 30 de kilometri. Când șoferul nu a mai putut continua deplasarea, a oprit, fiind blocat de trei taxi-uri, în apropiere de satul Răzeni. Iar pasagerii, speriați de situația creată, au chemat poliția.

„Unde-i poliția? Stai, nu face nimic, nu ieși! Filmați!”

„Poliția, că au venit multe mașini în fața noastră!”

„Ca în anii 90’ mafioți”, a comentat un internaut, care ne-a expediat o înregistrare video, pe site-ul tv8. Din ele se vede că taximetriștii s-au apropiat de microbuz, iar din el a început să iasă pasagerii. La fața locului, a venit și poliția. Primele constatări au arătat că scandalul a pornit de pe o stradă din Chișinău, când șoferul microbuzului l-ar fi bătut pe unul dintre taximetriști, pentru că ar fi oprit în fața lui, pe un drum cu sens unic.

„Deplasându-se la fața locului, poliția a stabilit că aproximativ la ora 11:00, în sectorul Centru al mun. Chișinău, între șoferul microbuzului de pe ruta Chișinău-Mihailovca a avut loc un conflict cu aplicarea violenței din partea șoferului microbuzului asupra taximetristului”, Silvia Vetcu, ofițer de presă IP Ialoveni.

Poliția mai presupune că taximetristul ar fi vrut să-i ceară socoteală și a pornit pe urmele lui. De partea cealaltă, compania de taxi, care deține cele trei mașini, a precizat pentru TV8 că angajații săi ar fi chemat poliția, în urma scandalului din capitală, pentru că șoferul din microbuz ar fi fugit de la fața locului. Iar taximetriștii doar ar fi încercat să ajute poliția, ca să-l prindă mai repede.

Ei, pur și simplu, au dat o mână de ajutor poliției, să-și facă treaba. Șoferul microbuzului nu a fost atins cu un deget, dar această inițiativă proprie cred că a fost în plus. Pe de altă parte, este o atitudine civică”, Vitalie Gomeniuc, administratorul companiei de Taxi.

Incidentul din capitală, cu agresarea taximetristului, este investigat de poliția sectorului Centru. Nu am reușit să obținem un comentariu despre mersul investigațiilor. Iar inspectoratul din Ialoveni cercetează episodul cu blocarea drumului pentru microbuz, de către cei trei taximetre. În ultimul caz, șoferii riscă să fie amendați cu până la 4000 de lei și 6 puncte de penalizare, pentru blocarea mijlocului de transport în trafic, punând în pericol siguranța pasagerilor, dar și a altor participanți, spun oamenii legii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!