Fostul ministru al Finanțelor în Guvernul democraților, care este în prezent consilier al președintelui, Ion Chicu, acuză diplomații europeni că ar fi urmărit tacit cum s-a produs furtul din sistemul bancar și nu au luat atitudine.

Ion Chicu a postat un mesaj scandalos pe Facebook, cțnd a distribuit o știre despre beneficiarii fraudei bancare.

„Eu cred că un „Danke shoen” special trebuie să-l adresăm „comisarilor” europeni, care au scris și dictat „istoria de succes” după 2009, culminând cu jaful veacului. Anume un Fule, anume un Schuebel, și mulți altii, care se ofereau să facă poze cu „reformatorii” de aici, POARTĂ VINA PENTRU DEZASTRUL ÎN CARE A AJUNS Țara noastră! Unde-s toți acești funcționărași europeni? Își asumă vreo răspundere? Nu cred.

Sper, noi moldovenii, să umblăm măcar la „mintea cea de pe urmă”, dacă în acei ani nu am fost cu cap să înțelegem lucruri evidente. Să nu călcăm iar pe greblă, cu alte cuvinte”, a scris consilierul lui Igor Dodon.

La postare a reacționat actualul ambasador al UE la Chișinău, Peter Michalko.

„Am luat notă de declarațiile unor persoane cu privire la unele presupuse acțiuni ale UE în RM. Republica Moldova știe că se poate baza pe sprijinul consecvent al Uniunii Europene”, a scris diplomatul.

Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu a evitat să comenteze declarațiile lui Chicu, dar i-a mulțumit ambasadorului UE pentru asistența acordată R. Moldova.

„Vă mulțumesc mult pentru tot sprijinul UE. Ați fost alături de cetățenii acestei țări în cele mai grele momente de cumpănă politică și economică, și întotdeauna ne-ați ajutat să depășim diverse momente grele din istoria țării noastre”, a scris Nicu Popescu.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, i-a acuzat pe reprezentanții Partidului Socialiștilor de duble standarde și de faptul că lansează astfel de acuzații în scop electoral, pentru a discredita formațiunile proeuropene.

„Citesc ce scrie un așa-zis consilier prezidențial și nu înțeleg ce să mai cred, când sunt sinceri oamenii lui Dodon și Plahotniuc: atunci când cer ajutor financiar Uniunii Europene sau atunci când acuză în mod arbitrar Uniunea Europeană de corupție? Atunci când îi decorează pe oficialii europeni sau atunci când îi acuză pe reprezentanții UE de favorizare a actelor de corupție? Se folosește geopolitica în campania electorală și se atacă UE doar în nevoia disperată de a aduna voturi pentru un anume candidat fără suficient sprijin popular”, a comentat Andrei Năstase tot pe Facebook.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!