/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 734: Muniție din afara UE și avion rusesc doborât. Kremlinul avertizează despre un război cu NATO

Un șofer prins beat la volan de două ori într-o lună, impus să plătească o amendă de 50 de mii de lei

10 noiembrie 2019, ora 12:28

Un șofer din Chișinău care a fost prins beat la volan, de două ori în decurs de o lună, este impus de instanța de judecată să achite o amendă de 50 de mii de lei. De asemenea, acestuia i-a fost interzis să urce la volan pentru un perioadă de cinci ani. Conducătorul auto a fost prins în timp ce conducea în stare de ebrietate la finele anului 2017, iar decizia instanței de judecată privind amendarea acestuia a fost pronunțată acum două zile, de către magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Primul caz în care șoferul a fost prins beat la volan și pentru care a fost acum pedepsit a avut loc pe 7 decembrie 2017, către ora 10:00. După ce a fost stopat de inspectorul de patrulare, care a simțit că bărbatul este beat, șoferul a fost dus la Dispensarul Republican de Narcologie și testele la care a fost supus au arătat că acesta avea o concentrație de alcool de 0,30mg/l în aerul expirat și 0,57 g/l în sânge, ceea ce, potrivit oamenilor legii, reprezintă stare de ebrietate avansată.

La aproximativ două săptămâni, pe 24 decembrie 2017, același șofer a fost prins din nou, conducând în stare de ebrietate. Bărbatul a fost stopat pe strada Mihai Viteazul din Chișinău, pe la amiază. Bărbatul a fost dus, din nou, la dispensar și, în urma testelor la care a fost supus, s-a constatat că acesta avea o concentrație de alcool în sânge de 0,71 g/l, iar în aerul expirat, o concentrație de 0,39 mg/l.

Pentru fiecare caz în parte, instanța i-a aplicat o amendă de câte 37 500 de lei și privarea dreptului de a conduce pentru termene de câte trei ani. Într-un final, i-a fost stabilită pedeapsa prin cumul și astfel șoferul va trebui să achite 50 de mii de lei amendă și nu va putea să conducă cinci ani. Totuși, dacă șoferul va achita (sau a achitat deja amenda) în termen de trei zile lucrătoare, aceasta este  înjumătățită.

Precizăm că, potrivit legislației, șoferilor prinși băuți la volan li se ridică permisele de conducere, dar aceștia primesc permise provizorii, pentru a putea șofa până la pronunțarea deciziei instanței de judecată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram