/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Igor Dodon, despre amânarea alegerilor prezidențiale: „Dacă avem un nou val la toamnă…”

missing
03 aprilie 2020, ora 13:33

Președintele Igor Dodon afirmă cu nu se gândește acum la alegerile prezidențiale din toamnă, pentru  că lupta cu epidemia este mai importantă, dar lasă să se înțeleagă că își pregătește strategia în cazul în care situația epidemiologică se va repeta în sezonul rece, așa cum admit experții Organizației Mondiale a Sănătății și va trebui să fie amânat scrutinul prezdențial.

„Noi nu ne gândim la alegeri. Se gândesc oponenții noștri în primul rând care deja se văd în campania electorală… Alegerile prezidențiale nu sunt o prioritate pentru mine și cred că nici pentru Guvern și trebuie să depășim această situația și pe urmă revenim la agenda politică”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Politicianul a amintit că, potrivit legislației, alegerile pot fi anulate doar în cazul situației de urgență și asta se va întâmpla dacă epidemia de COVID-19 va reveni la toamnă.

„Situația de urgență anunțată acum se finalizează pe 15 mai și sperăm mult să nu fie prelungită. Vom vedea cum va fi evoluția. Potrivit experților și declarațiilor OMS, am putea avea un nou val la toamnă. Dacă vom avea o situație ca acum și se va ajunge la declrararea unei noi stări de urgență, clar că alegerile vor fi amânate, dar sper să nu ajungem la acestă situație”, a explicat șeful statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram