Președintele Igor Dodon afirmă cu nu se gândește acum la alegerile prezidențiale din toamnă, pentru  că lupta cu epidemia este mai importantă, dar lasă să se înțeleagă că își pregătește strategia în cazul în care situația epidemiologică se va repeta în sezonul rece, așa cum admit experții Organizației Mondiale a Sănătății și va trebui să fie amânat scrutinul prezdențial.

„Noi nu ne gândim la alegeri. Se gândesc oponenții noștri în primul rând care deja se văd în campania electorală… Alegerile prezidențiale nu sunt o prioritate pentru mine și cred că nici pentru Guvern și trebuie să depășim această situația și pe urmă revenim la agenda politică”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Politicianul a amintit că, potrivit legislației, alegerile pot fi anulate doar în cazul situației de urgență și asta se va întâmpla dacă epidemia de COVID-19 va reveni la toamnă.

„Situația de urgență anunțată acum se finalizează pe 15 mai și sperăm mult să nu fie prelungită. Vom vedea cum va fi evoluția. Potrivit experților și declarațiilor OMS, am putea avea un nou val la toamnă. Dacă vom avea o situație ca acum și se va ajunge la declrararea unei noi stări de urgență, clar că alegerile vor fi amânate, dar sper să nu ajungem la acestă situație”, a explicat șeful statului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!