/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ Bombă ecologică la Ciorescu! Apele uzate se revarsă în râul Ichel, chiar și după ce responsabilii au fost amendați

missing
13 aprilie 2020, ora 14:29

Bombă ecologică în localitatea Făurești, comuna Ciorescu din Chișinău, acolo unde apa uzată este deversată în stația de epurare, care este nefuncțională, iar apoi în râul Ichel, afluent de dreapta al râului Nistru. 

Un vloger a făcut mai multe imagini video și foto de la fața locului din care se poate vedea că apa uzată din rețelele de conducte se revarsă în râu.

Directorul Inspectoratului Național de Mediu, Lilian Munteanu, spune că această încălcare a fost constată acum doi ani, iar ulterior a fost emisă o hotărâre prin care s-a interzis deversarea apelor uzate în râul Ichel, din motiv că stația este nefuncțională.

Foto: Facebook „Взял и Поехал”

„Ulterior a fost efectuat un control repetat în urma căruia s-a constat că prescripțiile nu au fost respectate. Apoi a fost sesizat Inspectoratul de Poliție Râșcani că Primăria Ciorescu nu se conformează legislației de mediu și am cerut să fie luată o decizie conform Codului contravențional. La scurt timp responsabilii au fost amendați”, a spus directorul.

Foto: Facebook „Взял и Поехал”

Lilian Munteanu spune că și după ce unii angajați ai primăriei au fost amendați, situația nu s-a schimbat. „La începutul acestui an am fost împreună cu specialiștii Agenției de Mediu la fața locului unde am constatat că apele devărsate din stație continuă a fi uzate. A fost calculat prejudiciul și făcut un denunț la Procuratura Generală, în urma căruia a fost pornit un proces penal”, a declarat directorul.

Contactat de redacție, primarul comunei Ciorescu, Ivan Scripnic, nu a răspuns la telefon pentru a veni cu o reacție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram