/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Usatîi: „Un judecător al Curții Constituționale a fost șantajat cu un dosar de acum 10 ani”

missing
04 mai 2020, ora 22:17

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, spune că unul dintre judecătorii Curții Constituționale ar fi fost șantajat cu un dosar de acum 10 ani cu privire la un viol. Potrivit lui, judecătorul a fost „prins la perete” și politicianul cataloghează acest lucru ca ceva care „nu se încadrează în niciun fel de limite”.

Liderul PN a refuzat să spună despre cine ar fi vorba. „I-au găsit un dosar de 10 ani vechime referitor la viol și datorită acestui lucru, raportul în Curtea Constituțională a devenit 3:3”, a declarat Renato Usatîi la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Totodată, Usatîi spune că față de actuala președintă a Curții Constituționale, Domnica Manole, s-ar pregăti o provocare. Potrivit lui, unii grupe operative ar fi căutat agenți economici care să mimeze o discuție telefonică în care ar recunoaște că i-ar fi dat bani Domnicăi Manole pentru o oarecare decizie.

Se uită ce procese a avut Domnica Manole în calitate de judecător cu 4-5 ani în urmă. Și ei căutau dintre aceștia oameni care, cică, ar spune la telefon câți bani i-ar fi dat Domnicăi Manole pentru o oarecare decizie. Un doritor de acesta cu siguranță era deja. Om de afaceri din Moldova.”, spune Usatîi.

Potrivit lui, planul ar fi fost că această discuție trebuia înregistrată la telefon și că ulterior ar fi găsită, cică, în arhive. „Și pe urmă du-te și demonstrează întregii țări că aceasta este totul fabricat, că ea nu-i știe pe acești oameni”, susține Usatîi.

Amintim că plenul Curții Constituționale a trimis astăzi o sesizare la Procuratura Generală în legătură cu declarațiile lansate de unii politicieni privind filajul magistraților și presupuse intimidări la adresa unor judecători ai Înaltei Curți. Magistrații i-au cerut Procuraturii „să întreprindă toate măsurile legale care se impun, din perspectiva legii penale și/sau contravenționale”.

Curtea Constituțională a sesizat Procuratura în legătură cu „presupusele filări și intimidări ale magistraților”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram