/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Andrei Năstase și-a retras de la CSM cererea împotriva lui Vladimir Țurcan

missing
05 mai 2020, ora 11:23

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, și-a retras de la Consiliul Superior al Magistraturii cererea privind inițierea unei proceduri disciplinare în privința judecătorului Curții Constituționale, Vladimir Țurcan.

CSM urma să examineze astăzi solicitarea lui Năstase, dar politicianul a trimis dimineață o notificare prin care și-a retras cererea depusă  împotriva lui Țurcan. Astfel, subiectul nu a fost examinat de plenul CSM.

Amintim că Andrei Năstase a depus pe 13 aprilie o cerere la Consiliului Superior al Magistraturii prin care a cerut inițierea procedurii de urmărire disciplinară a lui Vladimir Țurcan, care atunci deținea funcția de preșdinte al Curții Constituționale. Năstase a înaintat cererea după ce președintele Igor Dodon a declarat că a avut o discuție telefonică cu Țurcan despre suspendarea legii prin care Guvernul și-a asumat răspunderea, iar judecătorul a dezvăluit secretul votului.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram