/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Moment istoric! NASA şi SpaceX au lansat Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională

missing
30 mai 2020, ora 22:33

„SpaceX” şi NASA au lansat nava Crew Dragon către Staţia Spaţială Internaţională. Aceasta a fost cea de-a două tentativă, după ce prima încercare a fost amânată din cauza vremii. 

Scopul misiunii este să demonstreze că „SpaceX” are capacitatea reală de a transfera astronauți către staţia spaţială şi înapoi în maximă siguranţă.

La bordul navei au urcat astronauţii Bob Behnken şi Doug Hurley. Behnken are 48 de ani, iar Hurley are 53 de ani. Amândoi sunt astronauţi experimentaţi ai NASA şi au fost implicaţi încă de la început în testarea capsulei Crew Dragon.

Ei sunt primii astronauţi din ultimul deceniu care pleacă în spaţiu decolând de pe pământ american.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram