Lucian Rogac, avocatul lui Vladimir Plahotniuc, a venit cu o reacție după ce Procuratura Anticorupție a depus astăzi recurs împotriva hotărârii judecătorului de instrucție prin care cinci din șase demersuri de aplicare a sechestrului pe bunurile lui Vladimir Plahotniuc au fost respinse.

Avocatul a spus că încă nu a primit oficial încheierea judecătorilor, dar imediat ce o va primi și analiza,  o va contesta. Cât ține de faptul că magistrații au admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori, avocatul bănuiește că bunurile nu se află pe teritoriul Republicii Moldova și, respectiv, instanța nu este în drept să aplice sechestru pe ceva ce nu se află pe teritoriul țării.

„Consider că e și normal că instanța națională a respins autorizarea sechestrului pe niște bunuri care se află în afara teritoriului Republicii Moldova ori instanța nu poate să se expună altfel. Am făcut demersuri încă în luna aprilie prin care am solicitat să-mi prezinte informații cu privire la sechestrele aplicate și până în ziua de azi nu am primit răspuns”, a spus avocatul pentru tv8.md.

Vineri, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana a admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe zece imobile, și anume, șase apartamente și patru încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 de milioane lei.

Celelalte cinci demersuri au fost respinse. Procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, a cinci autoturisme și o barcă înregistrate în Elveția și patru autoturisme înregistrate în Republica Moldova, în valoare de 7,7 milioane euro.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!